Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Δοκιμές αντοχής για τη νέα BMW Σειρά 3 Sedan στην "Πράσινη Κόλαση".

Καθώς ωριμάζει στο δρόμο για τη μαζική παραγωγή, η 7η γενιά του επιτυχημένου σπορ sedan της BMW περνά από δοκιμασίες δυναμικής οδήγησης και σεταρίσματος στο Nordschleife της θρυλικής πίστας του Nürburgring.

G20
·
Σειρά 3
·
Sedan
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~107,04 KB)
  
Photos(36x, ~420,62 MB)
  
Videos(1x, ~113,81 MB)

Μόναχο. Η επόμενη γενιά της λιμουζίνας της BMW Σειράς 3 περνά τώρα από τα τελευταία, κρίσιμα στάδια πριν τη μαζική παραγωγή. Για έλεγχο δυναμικής συμπεριφοράς και ολοκλήρωση του σεταρίσματος, το Nordschleife του Nürburgring κρίθηκε η πλέον κατάλληλη πίστα δοκιμών. Κατά παράδοση, οι δοκιμές στην "Πράσινη Κόλαση" αποτελούν πραγματική δοκιμασία αντοχής της τεχνολογίας κίνησης και ανάρτησης των νέων μοντέλων BMW. Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών δημιουργήθηκε για τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα της νέας BMW Σειράς 3. Άλλωστε, η πλήρης ανανέωση της ανάρτησης των τροχών, του συστήματος διεύθυνσης, των αμορτισέρ και των φρένων, προσέφερε στους μηχανικούς εξέλιξης πολυάριθμες ευκαιρίες για βελτιστοποίηση της οδηγικής άνεσης και των δυναμικών επιδόσεων καθώς και τη δυνατότητα συνεχούς εξέλιξης του απόλυτου σπορ sedan της μεσαίας premium κατηγορίας.

 

Η φιλοσοφία του τετράθυρου μοντέλου δείχνει καθαρά πως η εξέλιξη της νέας BMW Σειράς 3 Sedan στόχευε στην αναβάθμιση της σπορ αίσθησης. Το κέντρο βάρους είναι περίπου 10 mm χαμηλότερο από του προηγούμενου μοντέλου, η κατανομή φορτίου ανά άξονα θεωρείται ιδανική στο 50:50, ενώ το συνολικό βάρος έχει μειωθεί κατά 55 kg. Η ακαμψία της δομής του αμαξώματος και η έδραση της ανάρτησης – στοιχεία κρίσιμα για το σετάρισμα του συστήματος διεύθυνσης και τα επίπεδα θορύβων κύλισης – έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Η ευελιξία του αυτοκινήτου και η ακρίβεια διεύθυνσης ωφελούνται από τα μεγαλύτερα μετατρόχια, ενώ οι αυξημένες γωνίες κάμπερ των τροχών προσφέρουν βελτιωμένες πλευρικές επιταχύνσεις.

 

Σε επίπεδο κινητήρων, την παράσταση κλέβει ένας σχολαστικά ανανεωμένος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας. Είναι ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο παραγωγής BMW, χωρίς επιπτώσεις στην κατανάλωση που είναι περίπου 5% μικρότερη από του προκατόχου του: ιδιαίτερη συμβολή σε αυτό έχει το εξελιγμένο, 8άρι κιβώτιο Steptronic. Επιπλέον, ένα φίλτρο σωματιδίων βελτιστοποιεί την διαχείριση καυσαερίων του νέου κινητήρα, ώστε να συμμορφώνεται με τα πρότυπα Euro 6d-TEMP.

 

Η ελαφρύτερη και πιο άκαμπτη σχεδίαση του αμαξώματος υιοθετείται και για τον εμπρός και πίσω άξονα της νέας BMW Σειράς 3 Sedan. Σαν αποτέλεσμα, η κινηματική και ελαστοκινηματική των αξόνων στοχεύει στην ποιοτική αλλά και σπορ οδική συμπεριφορά. Το πιο εξελιγμένο στοιχείο της ανάρτησης της νέας BMW Σειράς 3 Sedan είναι το καινοτόμο σύστημα απόσβεσης. Τα πρώτα ενεργά αμορτισέρ (lift-related dampers) που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε μοντέλο BMW λειτουργούν συνεχόμενα και προοδευτικά σε σχέση με την αντίστοιχη διαδρομή του ελατηρίου, ώστε όλοι οι κραδασμοί εξαιτίας ανωμαλιών του οδοστρώματος και κατά τη διάρκεια του ομαλού στριψίματος να εξουδετερώνονται ομαλά και με ακρίβεια – κάτι που εξασφαλίζει μία μοναδική ισορροπία σπορ αίσθησης και οδηγικής άνεσης, χαρακτηριστικό γνώρισμα της νέας BMW Σειράς 3 Sedan.

 

Γνωστό για την ποικιλομορφία του, το σιρκουί του Nürburgring Nordschleife ήταν ιδανικό για τη επιλεκτική βελτίωση της αλληλεπίδρασης μεταξύ της νέας τεχνολογίας απόσβεσης και των λοιπών εξαρτημάτων της ανάρτησης. «Χρησιμοποιούμε ενεργά αμορτισέρ σαν ένα προσαρμοζόμενο στοιχείο σεταρίσματος και για να πετυχαίνουμε άριστη οδική συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες», εξηγεί ο Peter Langen, Επικεφαλής Δυναμικής Συμπεριφοράς. «Χάρη στη μικρή διαδρομή του ελατηρίου, η ευαίσθητη απόκριση των αποσβεστήρων εξασφαλίζει βέλτιστη εξουδετέρωση κραδασμών. Όταν το αυτοκίνητο περνά από μεγάλες ανωμαλίες, οι κινήσεις του αμαξώματος  ελέγχονται από αυξημένες δυνάμεις απόσβεσης».

 

Τα ενεργά αμορτισέρ είναι στάνταρ χαρακτηριστικό της τεχνολογίας ανάρτησης της νέας BMW Σειράς 3 Sedan. Με ειδικό σετάρισμα αποτελούν επίσης τμήμα της σπορ ανάρτησης Μ, που επιπλέον είναι χαμηλωμένη κατά 10 mm, και συνδυάζεται με 18άρες ζάντες αλουμινίου και ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός / πίσω. Η διάταξη αυτή ενισχύει τις δυναμικές επιδόσεις – και ο οδηγός το βιώνει πιο έντονα από ποτέ. Οι αυξημένες δυνάμεις απόσβεσης είναι ιδιαίτερα αισθητές στο Nordschleife: με τη σπορ ανάρτηση M, είναι περίπου 20% υψηλότερες σε σχέση με το στάνταρ σύστημα. «Αυτό σημαίνει ότι η διαφορά από την στάνταρ ανάρτηση είναι πιο αντιληπτή από πριν. Επίσης κάναμε την ανάρτηση M ακόμα πιο σπορ, με πιο άκαμπτα ρουλεμάν και αντιστρεπτικές δοκούς, σκληρότερα ελατήρια και πρόσθετες ενισχύσεις αμαξώματος», συνέχισε ο Peter Langen.

 

Για ακόμα πιο δυναμική συμπεριφορά, η νέα σπορ ανάρτηση Μ συνδυάζεται με το σπορ σύστημα διεύθυνσης Variable Sports Steering. Εκτός από υποβοήθηση διεύθυνσης Servotronic ανάλογη της ταχύτητας, αυτό διαθέτει και μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού. Το Variable Sports Steering έχει επαναρυθμιστεί ειδικά για τη νέα BMW Σειρά 3 Sedan και αντιδρά με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια και στις παραμικρές κινήσεις του τιμονιού, χωρίς να δείχνει νευρικό στην κεντρική θέση. Το αρμονικό σετάρισμα γίνεται αισθητό σε μεγάλες καμπύλες και σε συνεχόμενες, ταχείες αλλαγές κατεύθυνσης. Μία γραμμική ανάπτυξη των δυνάμεων διεύθυνσης και η βελτιστοποιημένη πληροφόρηση (feedback) αυξάνουν την ακρίβεια στο δυναμικό στρίψιμο.

 

Το Μ σπορ διαφορικό ξεδιπλώνει τις δυνατότητές του τόσο στο Nordschleife όσο και στην πίστα του Grand Prix. Ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος μπλοκέ μηχανισμός στο πίσω διαφορικό της νέας BMW Σειράς 3 Sedan συνδέεται με το Dynamic Stability Control DSC, εξασφαλίζοντας περιορισμό της αντιστάθμισης της ταχύτητας περιστροφής ανάλογα με τις ανάγκες μεταξύ των πίσω τροχών στο εσωτερικό και το εξωτερικό της στροφής. Επομένως, σε συνάρτηση με τις οδικές συνθήκες, αυτό μπορεί να ελέγχει προληπτικά την υποστροφή και υπερστροφή χωρίς παρέμβαση των φρένων. Το ενεργό μπλοκέ διαφορικό κατανέμει τη ροπή επιλεκτικά μεταξύ των πίσω τροχών. Έτσι, εμποδίζει την ολίσθηση σε ένα τροχό με μικρότερη πρόσφυση εξασφαλίζοντας παράλληλα την απεριόριστη χρήση της κινητήριας ισχύος με σκοπό τη σπορ οδηγική απόλαυση. «Αντίθετα με τα συμβατικά μηχανικά μπλοκέ διαφορικά, το σπορ διαφορικό Μ μπορεί να βελτιστοποιεί πολύ καλύτερα την ελκτική πρόσφυση», σχολιάζει ο Peter Langen. «Εκτός από το δυναμικό στρίψιμο, η οδηγική ευστάθεια βελτιώνεται αισθητά σε περίπτωση αλλαγών φορτίου, για παράδειγμα. Αυτό για τον οδηγό της νέας BMW Σειράς 3 Sedan σημαίνει πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και άνεση ακόμα και κατά τη διάρκεια δυναμικής οδήγησης». Για σπορ οδήγηση, το ενεργό μπλοκέ διαφορετικό προσφέρει υψηλότερα επίπεδα εγκάρσιας επιτάχυνσης και αυξημένη δυναμική επιτάχυνση κατά την έξοδο από τις στροφές. Επίσης υποστηρίζει τη βελτιστοποιημένη ευστάθεια, ακρίβεια και προβλεψιμότητα στο στρίψιμο – χωρίς παρέμβαση των φρένων.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

BMW GROUP ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE 2019.

Here you can see the full length live stream of the Press Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση