Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

“Hey BMW, τώρα μιλάμε!”. BMW Intelligent Personal Assistant.

Τα μοντέλα BMW αποκτούν προσωπικότητα με το σύστημα Intelligent Personal Assistant.

Τεχνολογία
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~114,45 KB)
  
Photos(4x, ~42,56 MB)

Μόναχο/Σαν Φρανσίσκο. Το BMW Group προτίθεται να φέρει επανάσταση στην εμπειρία της οδηγικής απόλαυσης με το σύστημα BMW Intelligent Personal Assistant. Από το Μάρτιο του 2019, ένας έξυπνος, ψηφιακός βοηθός στο αυτοκίνητο θα απαντά στο χαιρετισμό “Hey BMW”. Αυτό θα σηματοδοτήσει το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, στην οποία οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγχουν το όχημα και να έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες και τις πληροφορίες του, χρησιμοποιώντας απλά τον προφορικό λόγο. Στο μέλλον, ο προσωπικός βοηθός θα ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του οδηγού και εκτός αυτοκινήτου, είτε στο σπίτι μέσω ενός έξυπνου ηχείου ή σε εξωτερικό χώρο μέσω smartphone. Επιπλέον, θα είναι πιο συμβατός με άλλους φωνητικά ελεγχόμενους ψηφιακούς βοηθούς στο μέλλον, δημιουργώντας ένα σημείο σύνδεσης με τα ραγδαία αναπτυσσόμενα οικοσυστήματα. Χάρη στη σύνδεση με το Open Mobility Cloud της BMW και τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI), οι δυνατότητες του ψηφιακού βοηθού αναβαθμίζονται συνεχώς. Οι τακτικές ενημερώσεις είτε μέσω smartphone ή στο αυτοκίνητο μέσω της λειτουργίας Remote Software Upgrade θα επεκτείνουν την προσφερόμενη γκάμα λειτουργιών και δυνατοτήτων. Ο Dieter May, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Ψηφιακών Προϊόντων του BMW Group, σχολιάζει σχετικά: «Το Intelligent Personal Assistant της BMW συνδυάζεται με το νέο Λειτουργικό Σύστημα BMW 7.0 για τη δημιουργία μιας νέας, ψηφιακής μορφής επικοινωνίας με το αυτοκίνητό σας που επαναπροσδιορίζει πλήρως την οδηγική εμπειρία».

 

Οι BMW αποκτούν ψηφιακό χαρακτήρα.  
Το σύστημα Intelligent Personal Assistant της BMW μαθαίνει ‘ρουτίνες’ και συνήθειες, κάτι που αξιοποιεί στη συνέχεια υπό κατάλληλες συνθήκες. Βοηθάει τον οδηγό, μαθαίνει τις προτιμήσεις του και είναι πλήρως κατατοπισμένο για τις επιθυμητές ρυθμίσεις π.χ. τη θέρμανση των καθισμάτων ή τα μέρη που επισκέπτονται συχνότερα (“Πήγαινέ με στο σπίτι”). Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, συγκριτικά με άλλους ψηφιακούς βοηθούς του είδους, είναι ότι οι οδηγοί μπορούν να του δώσουν ακόμα και όνομα (για παράδειγμα, “Charlie” ή “Joy”), εξατομικεύοντας ακόμα περισσότερο την προσωπικότητά του. Ο βοηθός, όχι μόνο περιμένει την κάθε εντολή του οδηγού, αλλά είναι πάντα σε ετοιμότητα για να τον βοηθήσει η να συνομιλήσει μαζί του για θέματα γενικού ενδιαφέροντος (“Hey BMW, ποιο είναι το νόημα της ζωής;”). Είναι εξοικειωμένος με τις λειτουργίες του οχήματος και μπορεί να τις διαχειριστεί ανάλογα με τις απαιτήσεις. Με τη φράση “Hey BMW, κρυώνω”, το BMW Intelligent Personal Assistant ενεργοποιείται για να ρυθμίσει τη θερμοκρασία μέσα στην καμπίνα. Ενώ η υπάρχουσα έκδοση ήδη μπορεί να απομνημονεύσει τις επιθυμητές ρυθμίσεις,  η συνεχής τεχνολογική πρόοδος θα του επιτρέπει να μαθαίνει όλο και περισσότερες προτιμήσεις και αγαπημένες ρυθμίσεις στο μέλλον. Ο βοηθός βελτιώνεται συνεχώς με κάθε νέα εντολή, ερώτηση ή ρύθμιση. Τη βάση όλου αυτού θα αποτελεί το φορητό, ψηφιακό προφίλ του πελάτη – το BMW ID - που συνδέει το αυτοκίνητο με τον πελάτη και τον ψηφιακό του κόσμο.

 

Σε κατάσταση ετοιμότητας: ο ψηφιακός ‘ expert ’ της BMW .
Το BMW Intelligent Personal Assistant θα βρίσκεται στο πλευρό του οδηγού, σαν ένας  επαγγελματίας βοηθός, που μπορεί να εξηγεί κάθε είδους λειτουργία (“Πώς λειτουργεί η Υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας Φώτων;”), να παρέχει πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση (“Είναι η στάθμη λαδιού εντάξει;”) και να απαντά σε ερωτήσεις όπως (“Τι προειδοποιητικά μηνύματα έχω;”). Γνωρίζει τις αγαπημένες ρυθμίσεις του οδηγού, και μπορεί ακόμα και να ενεργοποιεί συνδυασμό τους για μεγαλύτερη ευεξία. Για παράδειγμα, το “Hey BMW, νιώθω κουρασμένος” ενεργοποιεί ένα πρόγραμμα αναζωογόνησης που προσαρμόζει το φωτισμό, τη μουσική και τη θερμοκρασία, μεταξύ άλλων, ώστε ο οδηγός να νιώθει μεγαλύτερη ζωντάνια. Στο μέλλον, ο βοηθός θα μπορεί να δίνει συμβουλές  οδήγησης για οικονομία καυσίμου ή να σκέπτεται και να προειδοποιεί τους οδηγούς εάν κρίνεται αναγκαίο. Θα προειδοποιεί τον οδηγό για προβλήματα όπως “Η πίεση ελαστικού είναι χαμηλή”, θα του υπενθυμίζει τα ραντεβού για σέρβις, ή ακόμα και να τα κλείνει με το συνεργείο.

 

Ο τέλειος συνοδηγός.
Με λίγα  λόγια, είναι ο ιδανικός συνοδηγός και αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμος στην καθημερινότητα (“Hey BMW, ψάξε το πλησιέστερο πρατήριο καυσίμου στη διαδρομή μας”). Για εύκολη πλοήγηση, θα επιτρέπεται να έχει πρόσβαση στο ημερολόγιο των ραντεβού και τις  επαφές του οδηγού, οπότε θα βρίσκει χώρο στάθμευσης στον προορισμό, θα προσφέρει πληροφορίες της κυκλοφορίας κατά μήκος της διαδρομής και θα υπενθυμίζει στον οδηγό την ώρα αναχώρησης. Ο βοηθός κρατά στη μνήμη τους συχνότερους προορισμούς. Με την ένταξή του στο Microsoft Office 365 και το Skype for Business θα συμμετέχει σε τηλεδιασκέψεις κατόπιν εντολής, ή θα διαβάζει emails, μετατρέποντας έτσι κάθε όχημα BMW σε ένα φωνητικά ελεγχόμενο κινητό γραφείο. Πέραν αυτών, το Intelligent Personal Assistant είναι ειδικό και σε θέματα ψυχαγωγίας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί αμέσως να αναγνωρίζει το τραγούδι που παίζεται εκείνη τη στιγμή στο ραδιόφωνο ή να αναζητά σταθμούς για τον επιθυμητό είδος μουσικής (“Παίξε κλασική μουσική, παρακαλώ”).

 

Εξοπλισμός των αυτοκινήτων BMW από το Μάρτιο του 2019.
Το Intelligent Personal Assistant θα διατίθεται σε βασική έκδοση με voice control (φωνητικό έλεγχο) σε 23 γλώσσες και αγορές από το Μάρτιο του 2019. Σε ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία, Αυστρία, Βραζιλία, Ιαπωνία και (από τον Μάιο του 2019) Κίνα, το BMW Intelligent Personal Assistant θα έχει επιπλέον πιο ‘φυσικό’ φωνητικό έλεγχο με πιο έξυπνες λειτουργίες όπως Αναζήτηση Σημείων Ενδιαφέροντος (POIs), Καιρός και Μουσική, για παράδειγμα. Ο προσωπικός βοηθός θα προσφέρεται για μοντέλα με το νέο Λειτουργικό Σύστημα BMW 7.0 και στο πλαίσιο του Live Cockpit Professional (6U3). Το φάσμα λειτουργιών θα επεκταθεί με το Connected Package Professional. Αυτός ο προσωπικός βοηθός ήδη θα διατίθεται για παραγγελία με τη νέα BMW Σειρά 3 από το Νοέμβριο του 2018. Στην περίπτωση των νέων μοντέλων BMW X5, Z4 και Σειράς 8 με BMW Operating System 7.0, η δυνατότητα Remote Software Upgrade θα επιτρέπει στους πελάτες να εγκαταστήσουν οι ίδιοι την πλήρη έκδοση του BMW Intelligent Personal Assistant από το Μάρτιο του 2019, χωρίς να απαιτείται επίσκεψη σε κατάστημα εμπόρου.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

BMW GROUP ANALYST- AND INVESTOR CONFERENCE 2019.

Here you can see the live stream of the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση