Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Όλα έτοιμα για την 5η αγωνιστική χρονιά: επίσημη παρουσίαση του BMW iFE.18 και της ομάδας BMW i Andretti Motorsport στο Μόναχο.

Το σκηνικό για το αυτοκίνητο και για την ομάδα που θα παρατάξει η BMW στο Πρωτάθλημα ABB Formula E της FIA, εν όψει της πέμπτης χρονιάς του θεσμού, ετοιμάστηκε. Την περασμένη Παρασκευή η BMW i Motorsport παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο, το BMW iFE.18, καθώς και τη νέα της ομάδα BMW i Andretti Motorsport στο επιβλητικό BMW Welt, στο Μόναχο.

Αθλητισμός
·
Automotive
·
BMW Motorsport
·
FIA Formula E
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(3x, ~12,86 MB)
  
Photos(59x, ~431,57 MB)

Μόναχο. Το σκηνικό για το αυτοκίνητο και για την ομάδα που θα παρατάξει η BMW στο Πρωτάθλημα ABB Formula E της FIA, εν όψει της πέμπτης χρονιάς του θεσμού, ετοιμάστηκε. Την περασμένη Παρασκευή η BMW i Motorsport παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο, το BMW iFE.18, καθώς και τη νέα της ομάδα BMW i Andretti Motorsport στο επιβλητικό BMW Welt, στο Μόναχο. Το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο BMW iFE.18 εντυπωσίασε με το σχεδιασμό του, κάτω από τον οποίο κρύβεται η καρδιά του – ένα καινοτόμο σύστημα κίνησης που εξελίχτηκε με βάση την εμπειρία των μηχανικών που σχεδίασαν και το BMW i3. Τα τμήματα των BMW i και BMW Motorsport συνεργάζονται πάνω στο πρόγραμμα της Formula E, διευκολύνοντας έτσι τη μεταφορά τεχνολογίας μεταξύ του τμήματος εξέλιξης αυτοκινήτων παραγωγής και του αγωνιστικού τμήματος με πρωτοφανή τρόπο. Τα δύο μονοθέσια BMW iFE.18 με τα οποία θα συμμετάσχει η BMW i Andretti Motorsport στους αγώνες της Formula Ε ανά τον κόσμο από τον Δεκέμβριο, θα οδηγήσουν οι εργοστασιακοί οδηγοί της BMW, ο Πορτογάλος António Félix da Costa και ο Βρετανός Alexander Sims.  

 

«Η Formula E είναι ένα καινοτόμο και συναρπαστικό πρωτάθλημα που έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες κατηγορίες αγώνων στον κόσμο προβάλλοντας μία εντελώς νέα προσέγγιση στο θέμα της βιωσιμότητας, αλλά και ίδιας της μορφής των αγώνων αυτοκινήτου μέσα σε ελάχιστα χρόνια», δήλωσε ο Klaus Fröhlich, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG στο τμήμα Εξέλιξης και Motorsport, ο οποίος ανέλαβε την παρουσίαση του BMW iFE.18 σε εκπροσώπους του Τύπου, συνεργάτες της εταιρίας και άλλους προσκεκλημένους από όλο τον κόσμο. «Για την BMW, αυτό είναι το τέλειο εργαστήριο για την εξέλιξη αυτοκινήτων παραγωγής. Η μεταφορά τεχνολογίας ανάμεσα στο αγωνιστικό τμήμα και την παραγωγή είναι συνεχής. Η πείρα που έχουμε αποκτήσει από τα μοντέλα παραγωγής είναι προς όφελος του κινητήριου συνόλου του αγωνιστικού αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα, οι γνώσεις που αποκτούμε από το πρόγραμμα της Formula E διοχετεύονται κατευθείαν στο τμήμα εξέλιξης κινητήρων μελλοντικών μοντέλων παραγωγής. Έτσι, ανυπομονώ να ξεκινήσει αυτή η σημαντική αγωνιστική περίοδος». 


Ο Pieter Nota, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG στο τμήμα Πωλήσεων και Μάρκας BMW, εξήγησε τη σημασία που έχει η εμπλοκή της BMW στη Formula E δηλώνοντας: «Η θέση της BMW είναι να ηγείται στον τομέα της καινοτομίας. Είμαστε πρωτοπόροι στο χώρο της ηλεκτροκίνησης. Από την πρώτη στιγμή πειστήκαμε από την Formula E και συμμετείχαμε εξ αρχής ‘Επίσημος Αυτοκινητιστικός Εταίρος’ στο πρωτάθλημα ώστε να το στηρίξουμε έμπρακτα να αναπτυχθεί. Η BMW i και η Formula E μοιράζονται τις ίδιες αξίες: το πρωτοποριακό πνεύμα και την καινοτομία».


Το κινητήριο σύνολο της BMW i: στόχος η μέγιστη ισχύς στη Formula E. 
Το πρωτοποριακό πνεύμα, η καινοτομία και η τεχνολογική υπεροχή των BMW Motorsport και BMWi συναντώνται στο BMW iFE.18. Η γνώση και η εμπειρία των μηχανικών παραγωγής χρησιμοποιήθηκε στο κινητήριο σύνολο του νέου μονοθεσίου της Formula E. Εν μέρει, έχουν χρησιμοποιηθεί τα εργοστάσια παραγωγής του BMW i3. Η συνεργασία ανάμεσα στο τμήμα μοντέλων παραγωγής και στο αγωνιστικό λειτουργεί σαν ένας αποδοτικός κύκλος. Οι γνώσεις που από τη Formula E επιστρέφουν απευθείας πίσω στο τμήμα εξέλιξης κινητήριων συνόλων παραγωγής για τα επόμενα μοντέλα BMW i.


«Η εμπειρία της BMW μπορεί να εντοπιστεί κυρίως στην καρδιά του BMW iFE.18 που δεν είναι άλλο από το κινητήριο σύνολό του», δήλωσε στην παρουσίαση ο Διευθυντής της BMW Motorsport Jens Marquardt. «Αυτό που είπαμε στους τεχνικούς του τμήματος παραγωγής που κλήθηκαν να σχεδιάσουν τον κινητήρα και τον μετατροπέα (inverter) είναι: «Ξεχάστε όλους τους συλλογισμούς που συνήθως ακολουθείτε στη δημιουργία ενός μοντέλου και απλά επικεντρωθείτε στην απόδοση, στη μέγιστη οικονομία και στο χαμηλότερο βάρος. Όταν φτάσουμε στο επιθυμητό σημείο, τότε μπορείτε να σκεφτείτε πώς μπορούμε να το ενσωματώσουμε αργότερα στην παραγωγή. Οι μηχανικοί μας στην BMW Motorsport σχεδίασαν τον πίσω άξονα περιλαμβανομένης της ανάρτησης και κλήθηκαν να ενσωματώσουν το κινητήριο σύνολο στο πίσω τμήμα του αγωνιστικού. Οι γνώσεις που αποκομίζουμε σε αυτό το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον ρέουν στη συνέχεια κατευθείαν πίσω στην εξέλιξη των μοντέλων παραγωγής. Αυτό συνιστά μία άρτια εφαρμογή του σλόγκαν μας: από την πίστα στο δρόμο».

 

Μοναδική προοπτική για αγώνες σε δρόμους πόλεων.

Η σχεδίαση του μονοθεσίου BMW iFE.18 καθορίστηκε από τον αστικό χαρακτήρα της Formula E. «Οι αγώνες Formula E διαδραματίζονται σε στενούς δρόμους μέσα σε αστικά κέντρα και αντιληφθήκαμε ότι συνήθως οι θεατές παρακολουθούν τα αυτοκίνητα από θέσεις που βρίσκονται ψηλότερα και πιο κοντά στην πίστα απ’ ό,τι σε άλλες μορφές αγώνων», δήλωσε ο Michael Scully, Επικεφαλής Σχεδιασμού της BMW Motorsport. «Αγκαλιάσαμε λοιπόν αυτή την ιδιαιτερότητα με αποτέλεσμα να ξεκινήσουμε τη σχεδίαση από την κάτοψη του BMW iFE.18, η οποία καθορίζει τη σύνθεση των χρωμάτων του».Η χαρακτηριστική διχρωμία μπλε/λευκού του λογοτύπου της BMW αποτέλεσε τη βάση μίας εντυπωσιακής σύνθεσης σε μεγέθυνση η οποία διακρίνεται από όλες τις όψεις του BMW iFE.18. Η εναλλασσόμενη αλληλουχία έντονων χρωμάτων και σχημάτων το καθιστούν εξαιρετικά ευδιάκριτο σε υψηλές ταχύτητες και αναγνωρίσιμο ως BMW. Το τολμηρό, ασύμμετρο σχέδιο περιλαμβάνει επίσης το λειτουργικό μαύρο ματ στοιχείο του πιλοτηρίου που έχουμε δει και στα σχέδια των BMW M Motorsport του 2018.


 
Το ντεγκραντέ μπλε χρώμα που ξεκινά από μπροστά σε ανοιχτή απόχρωση και καταλήγει στο πίσω μέρος σε πιο σκούρα, μεταδίδει μία αίσθηση διαρκούς κίνησης και αλλαγής, δύο θεμελιώδη στοιχεία της ηλεκτροκίνησης. Στο σχέδιο έχει ενσωματωθεί ένα συνδετικό, γραφικό δικτύωμα με μπλε και μοβ ‘νερά’, που αποτυπώνουν την ‘καθαρή’ ηλεκτρική δύναμη κατά μήκος του BMW iFE.18 ενώ ‘συνάψεις’ μοβ χρώματος έχουν προστεθεί οι οποίες πληθύνονται όσο το δικτύωμα πλησιάζει προς το κινητήριο σύνολο του μονοθεσίου. Το BMW iFE.18 δείχνει διαφορετικό από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξεις.


Έμπειρη ομάδα, έμπειροι οδηγοί.
Τα δύο μονοθέσια BMW iFE.18 θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα με την BMW i Andretti Motorsport με επικεφαλής τον Βρετανό Roger Griffiths. Τόσο ο Griffiths όσο και η ομάδα Andretti Autosport, η οποία ανήκει στον Αμερικανό Michael Andretti, έχουν μεγάλη εμπειρία στη Formula E καθώς η αμερικανική ομάδα έχει συμμετάσχει σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος από το 2014 μέχρι σήμερα. «Ανυπομονώ να δω την BMW i Andretti Motorsport στην πίστα στην πέμπτη χρονιά του θεσμού. Πιστεύω ότι διαθέτουμε τους κατάλληλους συνεργάτες, οδηγούς και προσωπικό ώστε να αγωνιστούμε σε κορυφαίο επίπεδο στη Formula E», δήλωσε ο CEO της Andretti Autosport, Michael Andretti. «Και στις δύο πλευρές, ο καθένας μας έχει αφιερωθεί στην εξέλιξη του νέου BMW iFE.18 και ανυπομονώ να δω το μονοθέσιο εν δράσει. Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μίας νέας εποχής, όχι μόνο στα πλαίσια της Formula E αλλά και των αγώνων αυτοκινήτου γενικότερα».Ο António Félix da Costa συμμετέχει επίσης στη Formula E από την πρώτη χρονιά του θεσμού και θα οδηγήσει το μονοθέσιο BMW iFE.18 με το Νο 28 την προσεχή αγωνιστική περίοδο. «Γνωρίζω πολύ καλά τη Formula E και ήμουν σίγουρος ότι η BMW θα έμπαινε στο πρωτάθλημα κάποια ημέρα σαν κατασκευαστής. Σήμερα, το να αποτελώ μέρος αυτής της ομάδας μου δίνει απίστευτο κίνητρο», δήλωσε ο Félix da Costa.Ο Alexander Sims θα οδηγήσει το μονοθέσιο με το Νο 27 δίπλα στον Πορτογάλο οδηγό. Ο Sims, όπως και ο Félix da Costa, έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια τις εξαιρετικές του ικανότητες σαν εργοστασιακός οδηγός της BMW και έχει πανηγυρίσει αμέτρητες νίκες με αγωνιστικά της γερμανικής μάρκας. «Η Formula E γρήγορα εξελίχτηκε σε πεδίο συνάντησης κορυφαίων κατασκευαστών και οδηγών. Είναι τιμή για μένα που με εμπιστεύτηκαν να συμμετάσχω σε αυτή την περιπέτεια σε συνεργασία με την BMW i Motorsport», δήλωσε ο Sims.Πλαισιωμένη από ισχυρούς συνεργάτες. 
Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο της ομάδας BMW i Andretti Motorsport είναι οι συνεργάτες που στηρίζουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, Primary Partner της BMW i Motorsport είναι η εταιρία Magna, προμηθευτής τεχνολογίας του μέλλοντος στο χώρο του αυτοκινήτου με παγκόσμια εμβέλεια, που διατηρεί μακρά συνεργασία με την BMW. H Magna πρόκειται να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της Formula E ως καταλύτη για την έρευνα καινοτόμων λύσεων στον τομέα mobility. Ο Julius Baer, ένας από τους ιδρυτές της Formula E, είναι μέλος της οικογένειας BMW i Motorsport από το ξεκίνημά της. Ο ιδιωτικός τραπεζικός όμιλος από την Ελβετία επεκτείνει τη συνεργασία του με την BMW συμμετέχοντας στην ομάδα ως Ιδρυτικός Κύριος Εταίρος. Νέος Κύριος Εταίρος της ομάδας είναι η Einhell, κατασκευαστής καινοτόμων και βιώσιμων ηλεκτρικών εργαλείων και συσκευών για τον κήπο. Η Harman Kardon, για χρόνια προμηθευτής της BMW premium συστημάτων ήχου, συνεχίζει τη συνεργασία της με την BMW i Motorsport σε ρόλο Επίσημου Εταίρου. Επίσημος Προμηθευτής της αγωνιστικής ομάδας είναι η PUMA.Εικονική παρουσίαση του BMW iFE.18. 
Οι λάτρεις των αγώνων σε όλο τον κόσμο είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν απευθείας την παρουσίαση του νέου μονοθεσίου της Formula E από τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της BMW Motorsport. Στα πλαίσια της επίσημης παρουσίασης παίχτηκε ένα βίντεο κλιπ 2,8 δευτερολέπτων – ο χρόνος ακριβώς που χρειάζεται το μονοθέσιο BMW iFE.18 να επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 km/h. Ενώ το σύντομο αυτό βίντεο συναρπάζει με την ταχύτητά του, το όλο μήνυμα του προγράμματος περνά μέσα από ένα δεύτερο βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας με πιο αργούς ρυθμούς.

 

Το BMW iFE.18 έκανε την πρώτη του ‘αγωνιστική’ εμφάνιση στον κόσμο βραδινές ώρες. Την περασμένη Παρασκευή από τις 19:30 ώρα κεντρικής Ευρώπης, οι επισκέπτες του BMW Welt είχαν τη δυνατότητα να φωτογραφίσουν το νέο μονοθέσιο, ενώ οι Sims και Félix da Costa βρίσκονταν στο χώρο για να υπογράψουν αυτόγραφα. Στις 10 το βράδυ το BMW iFE.18 παρουσιάστηκε με ένα εντυπωσιακό laser show στη γυάλινη πρόσοψη του BMW Welt πριν ξεκινήσει για μία εικονική βόλτα στους δρόμους του Μονάχου με τη χρήση τεχνολογίας motion mapping.

 

Από αυτή την εβδομάδα, το ίδιο θέαμα θα μπορούν να απολαύσουν οι κάτοικοι του Όσλο, στη Νορβηγία (17/9), του Λονδίνου (20/9), της Νέας Υόρκης (24/9) και του Ντριτρόιτ στις ΗΠΑ (26/9), της Πόλης του Μεξικού (29/9) και του Χονγκ Κονγκ (4/10). Ο πρώτος αληθινός αγώνας για το BMW iFE.18 και για την ομάδα BMW i Andretti Motorsport είναι στο πρόγραμμα για τις 15 Δεκεμβρίου 2018 στην πόλη Ad Diriyah της Σαουδικής Αραβίας.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση