Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η BMW Motorrad παρουσίασε την αυτόνομη BMW R 1200 GS.

Η πρώτη αυτόνομη μοτοσικλέτα της BMW Motorrad παρουσιάστηκε πριν από μερικές ημέρες κατά τη διάρκεια του BMW Motorrad Techday 2018. Μία BMW R 1200 GS έκανε τους πρώτους γύρους της, ως δια μαγείας, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων δημοσιογράφων, στο κέντρο δοκιμών του BMW Group στο Miramas, Ν. Γαλλία. Προϊόν εξέλιξης του πτυχιούχου μηχανικού Stefan Hans και της ομάδας του, η μοτοσικλέτα ξεκινά, επιταχύνει, στρίβει, φρενάρει και σταματά αυτόνομα.

Σχεδιαστικά θέματα, ιδέες, μελέτες
·
Τεχνολογία
·
Εκπαίδευση αναβάτη, ταξίδια, εκδηλώσεις
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~221,52 KB)
  
Photos(19x, ~162,01 MB)
  
Videos(4x, ~1,01 GB)

Μόναχο. Η πρώτη αυτόνομη μοτοσικλέτα της BMW Motorrad παρουσιάστηκε πριν από μερικές ημέρες κατά τη διάρκεια του BMW Motorrad Techday 2018. Μία BMW R 1200 GS έκανε τους πρώτους γύρους της, ως δια μαγείας, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων δημοσιογράφων, στο κέντρο δοκιμών του BMW Group στο Miramas, Ν. Γαλλία. Προϊόν εξέλιξης του πτυχιούχου μηχανικού Stefan Hans και της ομάδας του, η μοτοσικλέτα ξεκινά, επιταχύνει, στρίβει, φρενάρει και σταματά αυτόνομα.

 

Με αυτή την καινοτομία, στόχος εξέλιξης της BMW Motorrad δεν είναι μία εντελώς ανεξάρτητη μοτοσικλέτα. Το αντίθετο, η εν λόγω τεχνολογία θα μπορούσε να αποτελέσει την πλατφόρμα για την διερεύνηση μελλοντικών συστημάτων και λειτουργιών που θα κάνουν την οδήγηση της μοτοσικλέτας ακόμα πιο ασφαλή, άνετη και απολαυστική για τον αναβάτη. Η δημιουργία του πρωτοτύπου στοχεύει στη συλλογή πρόσθετων πληροφοριών ως προς τη δυναμική συμπεριφορά με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό επικίνδυνων καταστάσεων και την υποστήριξη του αναβάτη με κατάλληλα συστήματα ασφάλειας, όταν στρίβει σε διασταυρώσεις ή φρενάρει απότομα, για παράδειγμα.

 

Εκτός από την εντυπωσιακά αυξημένη οδηγική απόλαυση και ασφάλεια για τον αναβάτη, η BMW Motorrad παρουσίασε πολλά ακόμα συναρπαστικά, τεχνολογικά projects. Ισχυροί προβολείς, από φώτα στροφών μέχρι προβολείς λέιζερ ήταν από τα πλέον αξιοσημείωτα, όπως και ένα πλαίσιο που κατασκευάζεται αποκλειστικά μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης, όπως και ένα πίσω ψαλίδι. Όπως στην εξέλιξη αυτόνομων μοτοσικλετών της, η BMW Motorrad έχει χρησιμοποιήσει και εδώ συνέργειες με τα αυτοκίνητα BMW – αυτή η διαδικασία κατασκευής ήδη εφαρμόζεται στην παραγωγή αρκετών οχημάτων. Το πλεονέκτημα της τρισδιάστατης εκτύπωσης έγκειται στην απόλυτη ελευθερία σχεδίασης εξαρτημάτων που δεν μπορούν να κατασκευαστούν με άλλες  μεθόδους.

 

Οι καινοτόμες διαδικασίες που εφαρμόζονται στην παραγωγή εξαρτημάτων μοτοσικλετών, όπως το πλαίσιο, το ψαλίδι και οι τροχοί από ελαφρύ αλλά ανθεκτικό ανθρακόνημα – το οποίο ήδη κατασκευάζεται βιομηχανικά στην BMW HP4 RACE – δείχνουν την τεχνική ικανότητα και εξειδίκευση της BMW Motorrad σε αυτό τον τομέα. Στοχεύοντας στη μέγιστη καινοτομία και την υψηλότερη δυνατή ποιότητα, η BMW Motorrad και η BMW Automobile έχουν στενή συνεργασία, με το εν λόγω υλικό να χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην παραγωγή.

 

Συμπέρασμα: Η BMW Motorrad έχει δείξει πώς η ταχεία ψηφιοποίηση θα αλλάξει το μέλλον των μοτοσικλετών.  Η BMW Motorrad λαμβάνει υπόψη τις μελλοντικές ανάγκες των αναβατών και προετοιμάζεται ανάλογα από τεχνικής πλευράς. Η επικοινωνία  V2V μεταξύ οχημάτων είναι πρωταρχικό θέμα της ατζέντας, καθώς αναβαθμίζει  την ασφάλεια και άνεση των αναβατών μέσω ψηφιακής δικτύωσης. Και εδώ, η BMW Motorrad ωφελείται από την συνεργασία με τα αυτοκίνητα BMW.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2019

Los Angeles, 20. November.
Here you can see the webcast of the BMW Group Press Conference at the Los Angeles Auto Show.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση