Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Πλούσια Γκάμα M Performance Parts για τη νέα BMW X5 από το Πρόγραμμα Γνήσιων Αξεσουάρ BMW.

Αγωνιστική τεχνολογία και στυλ για την τελευταία γενιά του ιδρυτικού μοντέλου της οικογένειας BMW X.

G05
·
F85
·
X5
·
BMW M Performance Parts
·
Αυτοκίνητα M
·
X5 M
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 110,39 KB)
  
Photos(11x, 60,41 MB)

Μόναχο. Όπως οι προκάτοχοί της αλλά και ολόκληρη η οικογένεια BMW X, η τέταρτη γενιά της BMW X5 (κατανάλωση μικτού κύκλου 11,6-6,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 264–158 g/km, προκαταρκτικές τιμές*) συνδυάζει εντυπωσιακές επιδόσεις off-road με εξαιρετικά δυναμική συμπεριφορά στο δρόμο. Με την εκτενή γκάμα M Performance Parts για το νέο premium SAV (Sports Activity Vehicle), η BMW απευθύνεται τώρα σε πελάτες οι οποίοι επιθυμούν να αναδείξουν το σπορ χαρακτήρα του αυτοκινήτου τους, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση σε αυτή την πλευρά της προσωπικότητάς του. Η σειρά M Performance Parts του προγράμματος Γνήσιων Αξεσουάρ BMW θα είναι διαθέσιμη έγκαιρα για το παγκόσμιο λανσάρισμα της BMW X5 το Μάρτιο του 2019.

 

Η εξέλιξη της σειράς M Performance Parts βασίζεται στην πλούσια τεχνογνωσία της BMW M GmbH από το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όλα τα στοιχεία είναι άριστα εναρμονισμένα – τόσο μεταξύ τους όσο και με τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου.

 

Με αυτό τον τρόπο, συνδυάζουν δυναμικό στυλ και λειτουργικότητα. Τα χαρακτηριστικά έχουν θετική επίδραση στις αεροδυναμικές ιδιότητες του οχήματος, ή συμβάλλουν στην έξυπνη φιλοσοφία ελαφρού βάρους.

 

Τα ανθρακονημάτινα αξεσουάρ συνθέτουν μία πιο δυναμική εμφάνιση.

Τα εξωτερικά εξαρτήματα M Performance από ανθρακονήματα δημιουργούν μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή εμφάνιση για την BMW X5, εμπνευσμένη καθαρά από το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Κύριο γνώρισμα όλων είναι η κυψελοειδής δομή, τυπικό χαρακτηριστικό του ενισχυμένου με ανθρακόνημα πλαστικού. Η διαδικασία στην οποία υποβάλλονται είναι χειροποίητο φινίρισμα, επίστρωση διάφανου βερνικιού και τελικό λουστράρισμα για τη δημιουργία μιας αίσθησης βάθους. Το ένθετο εισαγωγής αέρα στον στάνταρ προφυλακτήρα και τα εμπρός πτερύγια όχι μόνο αναδεικνύουν οπτικά το εμπρός τμήμα, αλλά υπογραμμίζουν και το πλάτος του. Το ίδιο ισχύει για τα πίσω πτερύγια και τον πίσω διαχύτη. Η γκάμα εξωτερικών εξαρτημάτων M από ανθρακονήματα ολοκληρώνεται με τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών.

 

Τέλος, διακοσμητικές μεμβράνες μαρσπιέ M Performance σε black matt τονίζουν ακόμα περισσότερο τη σπορ εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Αυτές καλύπτουν ολόκληρο το μαρσπιέ, ανάμεσα στους θόλους των τροχών και φέρουν λογότυπο M Performance.

 

Τροχοί παντός εδάφους στη γκάμα BMW M Performance Parts για πρώτη φορά.

Για πελάτες που επιθυμούν να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν τις off-road δυνατότητες των BMW X5 τους, η ζάντα αλουμινίου 20-ιντσών M Star Spoke 748 M με ελαστικά παντός εδάφους διατίθεται τώρα για την τέταρτη γενιά της BMW X5. Το χρώμα του λογοτύπου BMW M είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό λόγω του σπορ matt black φινιρίσματος της στεφάνης. Η ειδική σχεδίαση της στεφάνης, σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή χάραξη πέλματος του ελαστικού παντός εδάφους υποδηλώνει αντοχή και σταθερότητα. Αυτός ο νέος συνδυασμός ζάντας/ελαστικού προσφέρει επίσης οδηγική άνεση και είναι κατάλληλος για χρήση το χειμώνα.

 

Προαιρετικά, διατίθενται ζάντες 22-ιντσών, συμπεριλαμβανομένου ενός σετ ζαντών από τη σειρά M Performance Parts. Η ζάντα αλουμινίου 22-ιντσών M Performance Start Spoke 749 M με ειδικά διαμορφωμένη στεφάνη (ροϊκή μορφοποίηση) είναι περίπου ένα κιλό ελαφρύτερη από έναν εφάμιλλο τροχό ίδιας διάστασης λόγω ειδικής τεχνικής κατασκευής. Συνολικά, οι μη αναρτώμενες μάζες είναι μειωμένες κατά τέσσερα κιλά περίπου, προς όφελος της δυναμικής συμπεριφοράς και της απόκρισης στις αλλαγές κατεύθυνσης.

 

Σχεδίαση βελτιστοποιημένου βάρους υιοθετείται και στο σπορ σύστημα φρένων M Performance: οι τετραπίστονες σταθερές δαγκάνες στον εμπρός άξονα είναι αλουμινένιες. Οι αεριζόμενες και διάτρητες δισκόπλακες M Performance – που είναι μεγαλύτερες από τα στάνταρ δισκόφρενα (19-ιντσών) – εξασφαλίζουν βελτιωμένη θερμική αντοχή και κατά συνέπεια, αυξημένη απόδοση σε ακραίες συνθήκες.

 

Οι κόκκινες δαγκάνες υπογραμμίζουν τα σπορ φρένα M Performance – ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό στοιχείο σε συνδυασμό με ζάντες που έχουν ανοιχτή σχεδίαση στεφάνης, όπως η ζάντα αλουμινίου Star Spoke 749 M της M Performance.

 

Εμφάνιση carbon και λειτουργικότητα εμπνευσμένη από το μηχανοκίνητο αθλητισμό και στο εσωτερικό.

Μία ποικίλη γκάμα εξαρτημάτων M Performance προερχόμενων και εμπνευσμένων από το μηχανοκίνητο αθλητισμό διατίθεται και για την καμπίνα της νέας BMW X5, προσφέροντας στιλιστική και λειτουργική αναβάθμιση. Το τιμόνι M Performance εξασφαλίζει άριστο έλεγχο σε όλες τις συνθήκες. Αυτό οφείλεται στις ευδιάκριτες περιοχές λαβής και τις μεγάλες υποδοχές για τους αντίχειρες, υπογραμμίζοντας την εξαιρετική σταθερότητα και την αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης.

 

Πέρα από τις στάνταρ λεπτομέρειες όπως η κόκκινη σήμανση για τη θέση της ευθείας και η ασημί-γκρι, χειροποίητη διασταυρούμενη ραφή, το τιμόνι M Performance διατίθεται επίσης με ανθρακονημάτινη στεφάνη M Performance με λογότυπο M Performance και ένθετο από Alcantara. Στην ίδια φιλοσοφία, τα shift paddles φέρουν επίσης φινίρισμα M Performance από ανθρακονήματα αντί της στάνταρ χρωμιωμένης επιφάνειας.

 

Το cockpit μπορεί να αποκτήσει αγωνιστική εμφάνιση και αίσθηση και σε περιοχές εκτός του άμεσου πεδίου ορατότητας στη νέα BMW X5. Σε αυτό συμβάλλουν τα πατάκια M Performance με επιγραφή M Performance, ένα σημαιάκι σε κλασικά χρώματα M και ένα πλαίσιο με δερμάτινη εμφάνιση και διακοσμητική ραφή σε αντίθετες αποχρώσεις, καθώς και επενδύσεις πεντάλ και υποπόδιο από ανοξείδωτο ατσάλι. Τα ασύμμετρα προφίλ του τελευταίου υπογραμμίζουν την εντυπωσιακή, αγωνιστική εμφάνιση.

 

Drive Analyser για ολοκληρωμένη ανάλυση οδηγικού στυλ.

Ο Αναλυτής Οδήγησης M Performance (Drive Analyser) διατίθεται για όσους επιδιώκουν να βελτιώσουν τις επιδόσεις όχι μόνο της ίδιας της BMW X5 αλλά και του προσωπικού οδηγικού στυλ τους. Το σύστημα αποτελείται από ένα OBD stick που συνδέεται στη διαγνωστική θύρα του αυτοκινήτου και μέσω εφαρμογής για smartphone. Ο Αναλυτής Οδήγησης προέρχεται απευθείας από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και παρέχει στον οδηγό όλα τα σημαντικά δεδομένα δυναμικής συμπεριφοράς, αλλά και εκτενείς, επαγγελματικές δυνατότητες εγγραφής και ανάλυσης. Επίσης, επιτρέπει τη βιντεολήψη του ταξιδιού με την βιντεοκάμερα ενός smartphone, την καταγραφή οδηγικών δεδομένων και τον υπολογισμό διαδρομής χρησιμοποιώντας δεδομένα θέσης GPS.

 

Η αγάπη για το μηχανοκίνητο αθλητισμό γενικότερα και για τα προϊόντα M Performance ειδικότερα μπορεί να εκφράζεται και με χαρακτηριστικά που δεν είναι άμεσα συνδεδεμένα με την οδηγική εμπειρία της νέας BMW X5. Το σετ διαφανειών M Performance για τους Προβολείς Πόρτας-Εδάφους BMW LED επιτρέπει την προβολή στην άσφαλτο του λογοτύπου BMW M ή άλλων μοτίβων σχετικών με την M Performance κατά την είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο. Η κλειδοθήκη M Performance από υψηλής ποιότητας Alcantara με ανθρακονημάτινο ένθετο μπορεί να συνδεθεί μόνιμα με το κλειδί του αυτοκινήτου με μία βίδα σε ανοιχτό μπλε M χρώμα, προστατεύοντάς το από γρατζουνιές ή άλλες ζημιές. Τον ίδιο συνδυασμό στυλ και λειτουργικότητας προσφέρουν οι τσάντες ελαστικών M Performance από υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό: αυτές προστατεύουν τους τροχούς κατά τη μεταφορά και αποθήκευσή τους.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2016 ήταν περίπου 9.67 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 94.16 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2016, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 124.729 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Corporate Communications

Τηλέφωνο: +30 2109118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

Combined fuel consumption 11.6-6.0 l/100 km; combined CO2 emissions: 264–158 g/km; provisional figures*

 

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2, ηλεκτρικής κατανάλωσης και αυτονομίας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών / ελαστικών και επιλεγμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού και ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές.

 

Οι τιμές ήδη βασίζονται στη νέα οδηγία WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης. Αναφορικά με αυτά τα οχήματα, για σχετικούς φόρους και τα όποια ειδικά τέλη που βασίζονται σε εκπομπές CO2, οι τιμές CO2 ίσως διαφέρουν από αυτές που αναφέρονται εδώ (ανάλογα με την εθνική νομοθεσία).

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", που διατίθεται δωρεάν σε όλο το δίκτυο εμπόρων και στο https://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html/

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση