Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW Group επικεντρώνεται καθαρά στη μελλοντική μετακίνηση.

Krüger: απόλυτη προτεραιότητα στην καινοτομία. Λήψη σημαντικών στρατηγικών αποφάσεων τους τελευταίους μήνες. Αισθητά υψηλότερες προκαταβολικές δαπάνες για έρευνα και εξέλιξη (R&D). Έσοδα και κέρδη για τους πρώτους εννέα μήνες σε υψηλά επίπεδα. Υψηλή αστάθεια και έντονος ανταγωνισμός στην αγορά. Επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη που ανακοινώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου.

Εταιρικά
·
Εταιρικά οικονομικά, δεδομένα, αριθμοί
·
Εταιρικές εκδηλώσεις
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 324,32 KB)
  
Photos(1x, 3,01 MB)

Μόναχο . Το BMW Group παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην καινοτόμα στρατηγική του, παρά τις τρέχουσες απαιτητικές συνθήκες. Σύμφωνα με την Στρατηγική NUMBER ONE > NEXT, το BMW Group συνεχίζει τις εκτεταμένες επενδύσεις σε τεχνολογίες του αύριο, διατηρώντας μία σταθερή πορεία παρά την αστάθεια που χαρακτηρίζει τις γεωπολιτικές ισορροπίες και τις εμπορικές πολιτικές.

 

«Η φιλοσοφία που βασίζεται στην καινοτομία μας έχει απόλυτη προτεραιότητα. Κυρίως σε αυτούς τους ευμετάβλητους καιρούς, παραμένουμε επικεντρωμένοι στο μέλλον και λαμβάνουμε αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε μελλοντικές επιτυχίες», σχολίασε ο Harald Kr ü ger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, στο Μόναχο την Τετάρτη. «Αντιπροσωπεύουμε την εμπιστοσύνη και τη συνέχιση. Το BMW Group έχει εμπειρία άνω των 100 χρόνων στη διαχείριση της μεταμόρφωσης και της αστάθειας σε έναν ραγδαία αναπτυσσόμενο κόσμο. Γι’ αυτό βλέπουμε τις προκλήσεις σαν μία ευκαιρία για να προοδεύσουμε και να ενισχύσουμε τη θέση μας ως ηγέτες της αγοράς. Εφαρμόζουμε τη στρατηγική μας με αυστηρότητα και επενδύουμε εντατικά σε τεχνολογίες του μέλλοντος, παρά το σημερινό ευμετάβλητο περιβάλλον», τόνισε ο Kr ü ger.

 

Οι δαπάνες σε Έρευνα & Εξέλιξη ( R & D ) κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του 2018 ξεπέρασαν το περσινό, αντίστοιχο νούμερο κατά περίπου 400 εκατ. ευρώ και ανήλθαν συνολικά στα 3,88 δισ. ευρώ (+11,4%). Όπως έχουμε ήδη προαναφέρει, οι δαπάνες R&D για το σύνολο της χρονιάς υπολογίζεται να αγγίξουν το 7% των εσόδων του Group της φετινής χρονιάς (2017: 6,2%). Αυτό το επίπεδο δαπανών επιτεύχθηκε το τρίτο τρίμηνο, με αναλογία R&D 6,9%. Με 2,88 δις ευρώ, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν επίσης από πέρσι (2017: 2,81 δις ευρώ). Εκτός από την επιτάχυνση λανσαρίσματος νέων μοντέλων, έμφαση δίνεται στην επέκταση των δραστηριοτήτων μας στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης. Ως παγκοσμίως κορυφαίος πάροχος πολυτελούς μετακίνησης, το BMW Group δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες και επιθυμίες των πελατών και συνεχίζει την πρωτοποριακή του εξέλιξη στους τέσσερις τομείς ACES (Autonomous, Connected, Electrified & Services/Shared), που αφορούν Αυτόνομη οδήγηση, Συνδεδεμένα οχήματα, Ηλεκτροκίνηση και Υπηρεσίες/Κοινοχρησία.

 

«Παραμένουμε μία φιλόδοξη εταιρία, και θέτουμε στους εαυτούς μας απαιτητικούς στόχους. Ωστόσο, μαζί με την υπόλοιπη βιομηχανία βρισκόμαστε αντιμέτωποι όλο και περισσότερο με αντίξοους εξωγενείς παράγοντες, την αρνητική επίδραση των οποίων δεν μπορούμε να αντισταθμίσουμε πλήρως», δήλωσε ο Nicolas Peter, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, Χρηματοοικονομικά. «Το BMW Group είναι εξαιρετικά ευέλικτο και αντιμετωπίζουμε σθεναρά αυτές τις εξελίξεις. Παραμένουμε απόλυτα επικεντρωμένοι σε θέματα μέγιστης σημασίας για το μέλλον, ενώ ταυτόχρονα βελτιστοποιούμε τις εσωτερικές διαδικασίες μας. Τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα του BMW Group παραμένουν η βάση για σταθερή επιτυχία, καθώς επιτρέπουν στην εταιρία μας να παίξει κομβικό ρόλο στη μεταμόρφωση που συντελείται αυτή τη στιγμή στη βιομηχανία μας». Παρά το περιβάλλον υψηλών προκλήσεων, ο Αυτοκινητιστικός τομέας του BMW Group παρήγαγε ρευστότητα (free cash flow) 2,04 δισ. ευρώ  (2017: 2,70 δισ. ευρώ) τους πρώτους εννέα μήνες της χρονιάς.

 

Βασικές στρατηγικές αποφάσεις για εξασφάλιση της μελλοντικής επιτυχίας .

Ειδικότερα τους τελευταίους μήνες, το BMW Group έχει λάβει πολυάριθμες στρατηγικές αποφάσεις με σκοπό η μελλοντική επιτυχία να είναι και βιώσιμη. Το BMW Group τονώνει το παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής του, με έμφαση σε Ευρώπη, Κίνα και ΗΠΑ. Τον Σεπτέμβριο, το 4.000.000ό αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο του Spartanburg στις ΗΠΑ, όπου φιλοξενούνται οι παγκοσμίως μεγαλύτερες παραγωγικές εγκαταστάσεις του Group. Το BMW Group επενδύει αυτή τη στιγμή στο εργοστάσιο του Spartanburg σε σημαντική κλίμακα, εν όψει της προετοιμασίας για τις μελλοντικές γενιές μοντέλων BMW X και της αύξησης του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού, από τον σημερινό αριθμό των περίπου 10.000 εργαζομένων σε 11.000 μέχρι το 2021. Εκτός από τις 1.400 BMW X3, X4, X5 και X6 που παράγονται καθημερινά στο Spartanburg, από τον Δεκέμβριο και μετά, η νέα BMW X 7 θα γίνει το πέμπτο μοντέλο της BMW που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Νότιας Καρολίνας.

 

Πριν από μερικές εβδομάδες, το BMW Group ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή του να επεκτείνει ολοκληρωτικά τις δραστηριότητές του στην Κίνα. Ως ο πρώτος ξένος κατασκευαστής αυτοκινήτων που κάνει αυτό το βήμα στην Κίνα, το BMW Group συμφώνησε με την τοπική εταίρο, Brilliance, στην απόκτηση ενός μεριδίου πλειοψηφίας στην κοινοπραξία  BMW Brilliance Automotive. Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε η επέκταση της σύμβασης της κοινοπραξίας μέχρι το 2040. Επενδύσεις άνω των τριών δισ. ευρώ σε τοπικές εγκαταστάσεις ανακοινώθηκαν σε σχέση με την πρωτοποριακή συμφωνία. Αυτά τα μέτρα ενισχύουν τη θέση της εταιρίας στην Κίνα, που αποτελεί μία δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά.

 

Σημαντική επέκταση της ηλεκτροκίνησης .

Με το λανσάρισμα του BMW i3, το BMW Group καθιερώθηκε ως πρωτοπόρος της ηλεκτροκίνησης. Ο εξηλεκτρισμός είναι ένας από τους θεμελιώδεις πυλώνες της Στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT του Group. Μέχρι το 2021, το BMW Group θα έχει πέντε πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα: το BMW i3, το MINI Electric, το BMW iX3, το BMW i4 και το BMW iNEXT. Μέχρι το 2025, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε τουλάχιστον δώδεκα μοντέλα. Συμπεριλαμβανομένων των plug-in υβριδικών – των οποίων η ηλεκτρική αυτονομία θα αυξηθεί αισθητά του χρόνου – η γκάμα ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών προϊόντων του BMW Group θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 25 μοντέλα.

 

Αυτή η πληθώρα μοντέλων υποστηρίζεται από εξαιρετικά ευέλικτες αρχιτεκτονικές οχημάτων και ένα εξίσου ευέλικτο παγκόσμιο σύστημα παραγωγής. Στο μέλλον, το BMW Group θα είναι σε θέση να κατασκευάζει μοντέλα με πλήρως ηλεκτρικά (BEV), υβριδικά-ηλεκτρικά (PHEV) και συμβατικά (ICE) συστήματα κίνησης σε μία γραμμή παραγωγής. Έχοντας τη δυνατότητα να ενσωματώσει την ηλεκτροκίνηση στη γραμμή παραγωγής, το BMW Group μπορεί να αντιμετωπίζει πιο ευέλικτα στις αυξανόμενες απαιτήσεις για ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα. Ο στόχος για την τρέχουσα χρονιά είναι η παράδοση 140.000 ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων στους πελάτες. Μέχρι το τέλος του 2019, το BMW Group εκτιμά ότι θα έχει πάνω από μισό εκατομμύριο ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα στους δρόμους.

 

Το BMW Group εξελίσσει αυτή τη στιγμή την πέμπτη γενιά του ηλεκτρικού της συστήματος κίνησης, με περαιτέρω βελτιστοποιημένη συνεργασία ηλεκτροκινητήρα, κιβωτίου, ηλεκτρονικών ισχύoς και μπαταρίας. Η ενσωμάτωση ηλεκτροκινητήρα, κιβωτίου και ηλεκτρονικών ισχύος θα μειώσει επίσης το κόστος. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι ηλεκτροκινητήρας δεν απαιτεί σπάνιες γαίες, κάτι που επιτρέπει στο BMW Group να περιορίσει την εξάρτησή του από αυτές. Η πέμπτη γενιά του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης θα εγκατασταθεί για πρώτη φορά στο BMW iX3 το 2020.

 

Στις αρχές του τρίτου τριμήνου, το BMW Group υπέγραψε μακροχρόνια σύμβαση με την Κινεζική εταιρία Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL) για την παροχή κυψελών μπαταριών με αξία τεσσάρων δισ. ευρώ. Η κατακύρωση αυτής της σύμβασης ήταν αποφασιστικός παράγοντας στην απόφαση της CATL να δημιουργήσει το παγκοσμίως πιο προηγμένο εργοστάσιο παραγωγής κυψελών μπαταριών στη Γερμανία. Από το 2021 και μετά, κυψέλες μπαταριών για το BMW iNEXT – που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing – θα προέχονται από το νέο εργοστάσιο του CATL στο Erfurt. Το BMW Group έχει ήδη αναπτύξει ολόκληρη την αλυσίδα αξιών της ηλεκτροκίνησης στη Γερμανία – από την παραγωγή κυψελών μπαταριών μέχρι το ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.

 

Μία από τις προϋποθέσεις για την αύξηση της παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε αυτή την πρωτοποριακή κλίμακα είναι η αποτελεσματική διαχείριση των περιζήτητων πρώτων υλών που απαιτούνται για την παραγωγή των κυψελών μπαταριών. Για να εξασφαλίσει την επάρκεια, το BMW Group θα αγοράζει στο μέλλον, ειδικές πρώτες ύλες, όπως κοβάλτιο, και θα τις διαθέτει σε προμηθευτές κυψελών μπαταριών – μία στρατηγική που έχει ήδη αποδειχτεί επιτυχημένη με το αλουμίνιο και άλλους πόρους. Επιπλέον, γίνονται διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές, με σκοπό τη σύναψη μακροχρόνιων συμφωνιών για πρώτες ύλες μπαταριών που πληρούν τα κριτήρια  περιβαλλοντικής συμβατότητας του BMW Group.

 

Πέραν αυτών, το BMW Group δημιούργησε μία κοινοπραξία τεχνολογίας με την Northvolt (Σουηδική κατασκευάστρια μπαταριών) και την Umicore (μία Βελγική εταιρία που εμπλέκεται στην εξέλιξη υλικών μπαταριών), κάνοντας ένα ακόμα βήμα για να εξασφαλίσει πρόσβαση στην τεχνολογία κυψελών που είναι τόση απαραίτητη για την ηλεκτροκίνηση. Η συνεργασία θα επεκταθεί, προκειμένου να δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη, βιώσιμη αλυσίδα αξιών για κυψέλες μπαταριών στην Ευρώπη, που θα περιλαμβάνει εξέλιξη, παραγωγή και ανακύκλωση. Η ανακύκλωση των εξαρτημάτων μπαταριών θα παίξει σημαντικό ρόλο: δεδομένης της απότομης αύξησης στη ζήτηση κυψελών μπαταριών. Στόχος της κοινοπραξίας είναι να κλείνει ο κύκλος ζωής των πρώτων υλών στο μέγιστο δυνατό βαθμό, μέσω ολοκληρωμένης ανακύκλωσης.

 

Το 2018 είναι μία χρονιά προκλήσεων.

Στον τομέα της κύριας επιχειρηματικής του δραστηριότητας, το BMW Group ανέκαθεν θεωρούσε ότι το 2018 θα είναι μία χρονιά προκλήσεων. Συγκριτικά με το 2017, οι πρόσθετες προκαταβολικές δαπάνες ύψους περίπου ενός δισ. ευρώ για τη μετακίνηση του μέλλοντος και οι ζημίες τριψήφιου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ εξ αιτίας συναλλαγματικών ισοτιμιών και υψηλότερων τιμών πρώτων υλών, μείωσαν τα αναμενόμενα κέρδη για τη χρονιά.

 

Όπως ανακοινώθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου του 2018, αρκετοί πρόσθετοι παράγοντες περιόρισαν περαιτέρω την επιχειρηματική απόδοση το τρίτο τρίμηνο. Αντίθετα με πολλούς ανταγωνιστές του, το BMW Group ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του προτύπου WLTP από νωρίς. Η μετάβαση ολόκληρης της βιομηχανίας σε κύκλο δοκιμών WLTP έχει επιφέρει σημαντικές στρεβλώσεις διαθεσιμότητας στην Ευρώπη και έναν απροσδόκητα έντονο ανταγωνισμό, δεδομένου ότι πολλά ανταγωνιστικά μοντέλα χωρίς πιστοποίηση WLTP ταξινομήθηκαν πριν από την 1η Σεπτεμβρίου. Έτσι, χάρη στην ευέλικτη στρατηγική παραγωγής και πωλήσεων που υιοθετεί, και επιδιώκοντας την κερδοφορία, το BMW Group αποφάσισε να μειώσει τον προγραμματισμένο όγκο αυτοκινήτων. Ταυτόχρονα, τα αυξημένα μέτρα καλής θέλησης και εγγυήσεων οδηγούν σε σημαντικά υψηλότερες προσθήκες στις αντίστοιχες προβλέψεις στον Αυτοκινητιστικό Τομέα. Επιπλέον, οι συνεχιζόμενες, διεθνείς εμπορικές διενέξεις επιδείνωσαν την κατάσταση στην αγορά τροφοδοτώντας την αβεβαιότητα των καταναλωτών. Οι συνθήκες αυτές προκάλεσαν απροσδόκητες, σοβαρές στρεβλώσεις στη ζήτηση με συνακόλουθη τιμολογιακή πίεση σε αρκετές αγορές.

 

Οι παραδόσεις των τριών πολυτελών αυτοκινητιστικών μαρκών του BMW Group κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών της χρονιάς σημείωσαν άνοδο 1,3% στις 1.834.810 μονάδες (2017: 1.811.234 μονάδες). Τα έσοδα του Group ανήλθαν στα 72,46 δισ. ευρώ (2017: 73,32  δισ. ευρώ, -1,2%). Προσαρμοσμένη στις διακυμάνσεις των ισοτιμιών, η αύξηση ήταν 1,5%. Λόγω διαφόρων, αντίξοων παραγόντων που προέκυψαν το τρίτο τρίμηνο, σε συνδυασμό και με τα υψηλά επίπεδα προκαταβολικών δαπανών για έρευνα και εξέλιξη, τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) έπεσαν στα 7,22 δισ. ευρώ (2017: 8,13 δισ. ευρώ, -11,2%). Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 7,88 δισ. ευρώ (2017: 8,74 δισ. ευρώ, -9,8%) εν τούτοις, παρά τη μείωση, ήταν το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα εννέα μηνών στην ιστορία της εταιρίας. Το περιθώριο EBT για το Group ήταν 10,9% (2017: 11,9%). Τα καθαρά κέρδη του Group ανήλθαν σε 5,78 δισ. ευρώ (2017: 6,33 δισ. ευρώ, -8,7%).

 

Με 592.303 μονάδες, οι παραδόσεις του τρίτου τριμήνου παρέμειναν στα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς (2017: 590.415 μονάδες +0,3%). Τα έσοδα του Group αυξήθηκαν κατά 4,7% στα 24,74 δισ. ευρώ (2017: 23,63 δισ. ευρώ). Τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) έπεσαν στα 1,74 δισ. ευρώ (2017: 2,38 δισ. ευρώ, -26,8%). Τα κέρδη προ φόρων (EBT) ανήλθαν σε 1,84 δισ. ευρώ (2017: 2,50 δισ. ευρώ, -26,3%). Το περιθώριο EBT για το Group ήταν 7,5% (2017: 10,6%). Τα καθαρά κέρδη έφτασαν τα 1,40 δισ. ευρώ (2017: 1,84 δισ. ευρώ, -23,9%).

 

Ο αυτοκινητιστικός τομέας εκτεθειμένος στις ευμετάβλητες συνθήκες της αγοράς .

Με 62,62 δισ. ευρώ, τα έσοδα του Αυτοκινητιστικού τομέα για τους πρώτους εννέα μήνες κυμάνθηκαν στα επίπεδα της περσινής χρονιάς (2017: 62,59 δισ. ευρώ). Λόγω των παραγόντων που αναφέρθηκαν νωρίτερα, και των υψηλών προκαταβολικών δαπανών για έρευνα και εξέλιξη, το  EBIT ανήλθε σε 4,73 δισ. ευρώ (2017: 5,87 δισ. ευρώ, ‑19.5%). Παρά τις ποικίλες αντιξοότητες, το περιθώριο EBIT ήταν 7,6% (2017: 9,4%). Τα κέρδη προ φόρων έπεσαν στα 5,34 δισ. ευρώ (2017: 6,56 δισ. ευρώ -18,5%).

 

Τα έσοδα τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 3,3% στα 21,11 δισ. ευρώ (2017: 20,43 δισ. ευρώ). Λόγω των παραπάνω αντίξοων παραγόντων και των υψηλών προκαταβολικών δαπανών για έρευνα και εξέλιξη, το EBIT του τριμήνου έπεσε στα 930 εκατ. ευρώ (2017: 1,75 δισ. ευρώ, -47,1%). Το περιθώριο EBIT του αυτοκινητιστικού τομέα ήταν 4,4% (2017: 8,6%). Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1 δισ. ευρώ (2017: 1,88 δισ. ευρώ -46,8%).

 

Συνολικά, 1.566.216 (2017: 1.537.497 μονάδες, +1.9%) αυτοκίνητα BMW παραδόθηκαν σε πελάτες σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του 2018. Με διψήφιο ποσοστό αύξησης, η BMW Σειρά 5 (+14,9%) και η νέα BMW X 3 (+15,3%) ήταν οι κύριοι ‘μοχλοί’ ανόδου. Οι παραδόσεις της BMW X 3 αυξήθηκαν κατά 62,5% το τρίτο τρίμηνο, χάρη στην πλήρη διαθεσιμότητα και την αυξημένη δυναμικότητα παραγωγής.

 

Συνολικά 265.935 (2017: 271.394, -2,0%) οχήματα MINI παραδόθηκαν τους πρώτους εννέα μήνες του 2018. Το MINI Countryman κατέγραψε διψήφια άνοδο (+24,9%) το διάστημα αυτό.

 

Συγκριτικά με πέρσι, οι παραδόσεις της Rolls - Royce Motor Cars αυξήθηκαν κατά 13,5% (2.659 μονάδες) τα πρώτα τρία τρίμηνα της χρονιάς. Η παγκόσμια ζήτηση για όλα τα μοντέλα Rolls-Royce, συμπεριλαμβανομένων των Black Badge εκδόσεων των Dawn, Ghost και Wraith, παραμένει ισχυρή. Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τις πρώτες παραδόσεις της Rolls-Royce Cullinan σε πελάτες, που προγραμματίζονται για τις αρχές του 2019. Το νέο παντός εδάφους μοντέλο, ήδη απολαμβάνει ισχυρή ζήτηση από τους πελάτες, και οι παραγγελίες φτάνουν μέχρι την επόμενη χρονιά.

 

Ενώ οι παραδόσεις των τριών αυτοκινητιστικών μαρκών του BMW Group στην Ευρώπη παρέμειναν ουσιαστικά στα ίδια υψηλά, περσινά επίπεδα (816.037 μονάδες), η περιοχή της Αμερικής (336.258 μονάδες, +3,0%) και η Ασία (638.449 μονάδες, +2,8%) κατέγραψαν ελαφρά άνοδο το πρώτο 9μηνο. Στην Κίνα, ο ρυθμός αύξησης στον αριθμό παραδόσεων στους πελάτες αυξήθηκε σημαντικά το τρίτο τρίμηνο (160.047 μονάδες, +11,5%), χάρη στην επιτάχυνση της τοπικής παραγωγής της νέας BMW X3.

 

Ο τομέας μοτοσικλετών ανανεώνει τη γκάμα του .

Η BMW Motorrad ανανέωσε τη γκάμα μοντέλων της για το 2018 σε μαζική κλίμακα, προσθέτοντας εννέα νέα μοντέλα. Ωστόσο, οι προσαρμογές στην παραγωγή που κρίθηκαν απαραίτητες στη φάση της αναβάθμισης, είχαν αρνητικές επιπτώσεις στις παραδόσεις του πρώτου εξαμήνου. Τους πρώτους εννέα μήνες της χρονιάς, συνολικά 126.793 μοτοσικλέτες και maxi-scooters BMW παραδόθηκαν σε πελάτες (2017: 127.818 μονάδες, -0,8%). Τα έσοδα ανήλθαν σε 1,65 δισ. ευρώ (2017: 1,82 δισ. ευρώ, -9.3%). Τα κέρδη προ φόρων και τόκων μειώθηκαν στα 208 εκατ. ευρώ (2017: 282 εκατ. ευρώ, -26,2%), με αποτέλεσμα ένα περιθώριο EBIT 12,5% (2017: 15.4%). Τα κέρδη προ φόρων για το διάστημα των εννέα μηνών ανήλθαν σε 205 εκατ. ευρώ (2017: 281 εκατ. ευρώ, -27,0%).

 

Οι παραδόσεις τρίτου τριμήνου ανήλθαν σε 39.818 μονάδες (2017: 39.429 μονάδες, +1,0%). Τα έσοδα μειώθηκαν στα 476 εκατ. ευρώ (2017: 512 εκατ. ευρώ, ‑7,0%). Τα κέρδη προ του οικονομικού αποτελέσματος ανήλθαν σε 33 εκατ. ευρώ (2017: 53 εκατ. ευρώ, -37,7%), που αντιστοιχούν σε περιθώριο EBIT 6,9% για το τρίμηνο (2017: 10,4%). Τα κέρδη προ φόρων έφτασαν τα 31 εκατ. ευρώ (2017: 53 εκατ. ευρώ, ‑41,5%).

 

Ο τομέας Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών παραμένει σταθερός .

Ο τομέας Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών συνέχισε τις καλές επιδόσεις το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2018. Συνολικά, 1.422.558 (2017: 1.369.263, +3,9%) νέες συμβάσεις χρηματοδότησης και leasing υπογράφηκαν το πρώτο ενιάμηνο του. Το χαρτοφυλάκιο συμβάσεων με πελάτες λιανικής περιλάμβανε 5.586.855 συμβάσεις στο τέλος της περιόδου αναφοράς (31 Δεκεμβρίου 2017: 5.380.785 συμβάσεις, +3,8%). Τα έσοδα του τομέα ανήλθαν σε 21,14 δισ. ευρώ (2017: 20,76 δισ. ευρώ; +1,8%). Τα κέρδη προ φόρων για την περίοδο των εννέα μηνών ανήλθαν σε 1,71 δισ. ευρώ (2017: 1,79 δισ. ευρώ, -4,4%).

 

Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, 490.347 (2017: 435.026 συμβάσεις: +12,7%) νέες συμβάσεις χρηματοδότησης και leasing υπογράφηκαν με πελάτες λιανικής. Τα έσοδα του τομέα ανήλθαν σε 7,33 δισ. ευρώ (2017: 6,67 δισ. ευρώ, +9,8%). Τα κέρδη προ φόρων ήταν 548 εκατ. ευρώ (2017: 609 εκατ. ευρώ -10,0%).

 

 

Αύξηση μεγέθους ανθρωπίνου δυναμικού .

Το ανθρώπινο δυναμικό του BMW Group αποτελείτο από 133.475 εργαζόμενους στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, 2,7% επιπλέον από όσο στις 31 Δεκεμβρίου του 2017. Συνεχίζεται η στρατολόγηση εξειδικευμένου προσωπικού και ειδικών πληροφορικής (IT) για  τεχνολογίες του μέλλοντος, όπως ψηφιοποίηση, αυτόνομη οδήγηση και ηλεκτροκίνηση.

 

BMW Group επιβεβαιώνει τις τρέχουσες προβλέψεις του για το 2018 .

Το BMW Group επιβεβαιώνει τις τρέχουσες προβλέψεις του για το οικονομικό έτος 2018. Τα έσοδα του Αυτοκινητιστικού Τομέα αναμένονται να είναι ελαφρώς χαμηλότερα από αυτά της περσινής χρονιάς. Το περιθώριο EBIT στον Αυτοκινητιστικό Τομέα αναμένεται να είναι τουλάχιστον 7%. Τα κέρδη του Group προ φόρων αναμένεται να παρουσιάσουν μέτρια μείωση από πέρσι. Οι όποιες επιδράσεις στα κέρδη, μετά την έγκριση των αρχών του ανταγωνισμού και την προγραμματισμένη συγχώνευση των υπηρεσιών μετακίνησης για το 2018, δεν αντικατοπτρίζονται ακόμα στην αναπροσαρμοσμένη πρόβλεψη. Οι παράγοντες που επέφεραν την αναπροσαρμογή της πρόβλεψης στις 25 Σεπτεμβρίου του 2018 θα έχουν επίσης σημαντική επίδραση στα κέρδη του Group προ φόρων και στο περιθώριο EBIT του αυτοκινητιστικού τομέα το τέταρτο τρίμηνο. Το BMW Group εξακολουθεί να στοχεύει σε ελαφρές αυξήσεις στις παραδόσεις του Αυτοκινητιστικού τομέα το 2018.

 

Οι προβλέψεις για την τρέχουσα χρονιά προϋποθέτουν ότι οι παγκόσμιες οικονομικές και πολιτικές συνθήκες δεν θα αλλάξουν σημαντικά. Το BMW Group εξακολουθεί να επωφελείται από τις ισχυρές μάρκες και την ελκυστική γκάμα προϊόντων του, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να διαχειριστεί τις υψηλές προκαταβολικές δαπάνες σε σημαντικές νέες τεχνολογίες, τον έντονο ανταγωνισμό και τις αυξανόμενες δαπάνες προσωπικού. Το παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον αναμένεται να παραμείνει ρευστό.

* * *

 

 

BMW Group – επισκόπηση

Ιαν. – Σεπτ.
2018

Ιαν. – Σεπτ. 2017

Διαφορά %

Παραδόσεις σε πελάτες

 

 

 

 

Αυτοκίνητα

μονάδες

1.834.810

1.811.234

1,3

Από:  BMW

μονάδες

1.566.216

1.537.497

1,9

 MINI

μονάδες

265.935

271.394

-2,0

 Rolls-Royce

μονάδες

2.659

2.343

13,5

Μοτοσικλέτες

μονάδες

126.793

127.818

-0,8

 

 

 

 

 

Ανθρώπινο δυναμικό 1                  (συγκριτικά με 31 Δεκεμβρίου 2017)

133.475

129.932

2,7

 

 

 

 

 

Περιθώριο EBIT Αυτοκινήτων 3

%

7,6

9,4

-1,8 % μονάδες

Περιθώριο ΕΒΙΤ Μοτοσικλετών 3

%

12,5

15,4

-2,9 % μονάδες

Περιθώριο EBT, BMW Group 3

%

10,9

11,9

-1,0 % μονάδες

 

 

 

 

 

Έσοδα 3

δισ. ευρώ

72,46

73,32

-1,2

από: Αυτοκίνητα3

δισ. ευρώ

62,62

62,59

-

Μοτοσικλέτες3

δισ. ευρώ

1,65

1,82

-9,3

Χρημ/οικονομικές Υπηρεσίες

δισ. ευρώ

21,14

20,76

1,8

Λοιπές εγγραφές

εκ. ευρώ

4

4

-

Διαγραφές3

δισ. ευρώ

-12,97

-11,87

-9,3

 

 

 

 

 

Κέρδη προ φόρων και τόκων ( EBIT ) 3

δισ. ευρώ

7,22

8,13

-11,2

από: Αυτοκίνητα3

δισ. ευρώ

4,73

5,87

-19,5

Μοτοσικλέτες3

εκ. ευρώ

208

282

-26,2

Χρημ/οικονομικές Υπηρεσίες

δισ. ευρώ

1,70

1,79

-5,3

Λοιπές εγγραφές

εκ. ευρώ

22

0

-

Διαγραφές3

εκ. ευρώ

561

177

-

 

 

 

 

 

Κέρδη προ φόρων (EBT) 3

δισ. ευρώ

7,88

8,74

-9,8

από: Αυτοκίνητα3

δισ. ευρώ

5,34

6,56

-18,5

Μοτοσικλέτες3

εκ. ευρώ

205

281

-27,0

Χρημ/οικονομικές Υπηρεσίες

δισ. ευρώ

1,71

1,79

-4,4

Λοιπές εγγραφές

εκ. ευρώ

105

30

-

Διαγραφές3

εκ. ευρώ

513

75

-

 

 

 

 

 

Φόροι εισοδήματος 3

δισ. ευρώ

-2,07

-2,40

13,8

Καθαρό κέρδος 3,4

δισ. ευρώ

5,78

6,33

-8,7

Κέρδη ανά μετοχή 2, 3

 €

8,69/8,70

9,55/9,56

-9,0/-9,0

 

1 1 Τα αποτελέσματα δεν περιλαμβάνουν συμβάσεις εργασίας σε κατάσταση ‘αδράνειας’, υπαλλήλους σε προ- συνταξιοδοτικό καθεστώς, διακανονισμούς μερικής απασχόλησης και χαμηλόμισθους υπαλλήλους

2 Κέρδη ανά κοινή/προνομιούχο μετοχή

3 Οι τιμές 2017 προσαρμόστηκαν σύμφωνα με το IFRS 15 – βλέπε σημείωση [5] στην αναφορά τριμήνου.

4 Τιμή 2018 περιλ. -22 εκατ. ευρώ από διακοπή εργασιών

 

BMW Group – επισκόπηση

3ο τρίμηνο 2018

3ο τρίμηνο 2017

Διαφορά %

Παραδόσεις σε πελάτες

 

 

 

 

Αυτοκίνητα

μονάδες

592.303

590.415

0,3

Από:  BMW

μονάδες

506.920

499.467

1,5

 MINI

μονάδες

84.505

90.180

-6,3

 Rolls-Royce

μονάδες

878

768

14,3

Μοτοσικλέτες

μονάδες

39.818

39.429

1,0

 

 

 

 

 

Ανθρώπινο δυναμικό 1                             (συγκριτικά με 31.12.2017)

133.475

129.932

2,7

 

 

 

 

 

Περιθώριο EBIT Αυτοκινήτων3

%

4,4

8,6

-4,2 % μονάδες

Περιθώριο ΕΒΙΤ Μοτοσικλετών3

%

6,9

10,4

-3,5 % μονάδες

Περιθώριο EBT, BMW Group 3

%

7,5

10,6

-3,1 % μονάδες

 

 

 

 

 

Έσοδα 3

δισ. ευρώ

24,74

23,63

4,7

από: Αυτοκίνητα3

δισ. ευρώ

21,11

20,43

3,3

Μοτοσικλέτες3

εκ. ευρώ

476

512

-7,0

Χρημ/οικονομικές Υπηρεσίες

δισ. ευρώ

7,33

6,67

9,8

Λοιπές εγγραφές

εκ. ευρώ

1

1

-

Διαγραφές3

δισ. ευρώ

-4,17

-3,99

-4,7

 

 

 

 

 

Κέρδη προ φόρων & τόκων ( EBIT ) 3

δισ. ευρώ

1,74

2,38

-26,8

από: Αυτοκίνητα3

εκ. ευρώ

930

1,75

-47,1

Μοτοσικλέτες3

εκ. ευρώ

33

53

-37,7

Χρημ./οικονομικές Υπηρεσίες

εκ. ευρώ

527

607

-13,2

Λοιπές εγγραφές

εκ. ευρώ

6

-12

-

Διαγραφές3

εκ. ευρώ

249

-22

-

 

 

 

 

 

Κέρδη προ φόρων (EBT) 3

δισ. ευρώ

1,84

2,50

-26,3

από: Αυτοκίνητα3

δισ. ευρώ

1,00

1,88

-46,8

Μοτοσικλέτες3

εκ. ευρώ

31

53

-41,5

Χρημ/οικονομικές Υπηρεσίες

εκ. ευρώ

548

609

-10,0

Λοιπές εγγραφές

εκ. ευρώ

27

11

-

Διαγραφές3

εκ. ευρώ

236

-56

-

 

 

 

 

 

Φόροι εισοδήματος 3

εκ. ευρώ

-425

-657

35,3

Καθαρό κέρδος 3,4

δισ. ευρώ

1,40

1,84

-23,9

Κέρδη ανά μετοχή 2, 3

 €

2,09/2,09

2,76/2,76

-24,3/-24,3

 

1 Τα αποτελέσματα δεν περιλαμβάνουν συμβάσεις εργασίας σε κατάσταση ‘αδράνειας’, υπαλλήλους σε προ- συνταξιοδοτικό καθεστώς, διακανονισμούς μερικής απασχόλησης και χαμηλόμισθους υπαλλήλους

2 Κέρδη ανά κοινή/προνομιούχο μετοχή

3 Οι τιμές 2017 προσαρμόστηκαν σύμφωνα με το IFRS 15 – βλέπε σημείωση [5] στην αναφορά τριμήνου.

4 Τιμή 2018 περιλ. -15 εκατ. ευρώ από διακοπή εργασιών

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2017, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.463.500 αυτοκίνητα και περισσότερες από 164.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2017 ήταν περίπου 10.65 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98.67 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2017, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 129.932 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση