Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Ορόσημο στην επέκταση της BMW Brilliance Automotive: Γενική Συνέλευση της CBA εγκρίνει την πώληση μετοχών.

Η μακροπρόθεσμη επέκταση της Κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA) πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο: Την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια Ειδικής Γενικής Συνέλευσης της Brilliance China Automotive Holdings Ltd. (CBA) στο Χονγκ Κονγκ, εγκρίθηκε η πώληση μεριδίου 25% της BBA στο BMW Group. Περίπου το 63% των εκπροσωπούμενων μετόχων ψήφισε υπέρ της πώλησης.

Εταιρικά
·
Εταιρικά οικονομικά, δεδομένα, αριθμοί
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~153,32 KB)
  
Photos(1x, 3,01 MB)

Μόναχο. Η μακροπρόθεσμη επέκταση της Κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA) πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο: Την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια Ειδικής Γενικής Συνέλευσης της Brilliance China Automotive Holdings Ltd. (CBA) στο Χονγκ Κονγκ, εγκρίθηκε η πώληση μεριδίου 25% της BBA στο BMW Group. Περίπου το 63% των εκπροσωπούμενων μετόχων ψήφισε υπέρ της πώλησης.

 

Όπως ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο, στην 15η επέτειο της BBA, το BMW Group σκοπεύει να αυξήσει το μερίδιό του στην BBA από 50% σε 75% ενώ και οι δύο εταίροι υπέγραψαν αντίστοιχη συμφωνία. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η συμβατική περίοδος της κοινοπραξίας που επρόκειτο να λήξει το 2028, παρατείνεται έως το 2040. Η συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση των αρμοδίων Αρχών. Το κλείσιμο της συμφωνίας προγραμματίζεται το αργότερο μέχρι το 2022, οπότε και θα έχει γίνει άρση των περιοριστικών όρων για συμμετοχή ξένων εταιρειών σε κοινοπραξίες αυτοκινήτων στην Κίνα.

 

Στόχος του BMW Group είναι να ενισχύσει περαιτέρω την μακροπρόθεσμη συνεργασία του με την CBA, να αυξήσει τη δυναμικότητα παραγωγής στο Shenyang και να συνεχίσει να επεκτείνει την τοπική παραγωγή πρόσθετων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των λεγόμενων νέων ενεργειακών οχημάτων [new energy vehicles (NEVs)]. Με αυτό το δεδομένο, ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο μία επένδυση ύψους άνω των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ σε νέες και υπάρχουσες εργοστασιακές δομές στο Shenyang για τα επόμενα χρόνια: Στο Tiexi, η δυναμικότητα παραγωγής θα διπλασιαστεί. Με το πολύ ευέλικτο σύστημα παραγωγής του, το νέο εργοστάσιο στο Tiexi θα μπορεί να κατασκευάζει οχήματα με πλήρως ηλεκτρικά, μερικώς ηλεκτρικά και συμβατικά συστήματα κίνησης σε μία γραμμή παραγωγής. Εξάλλου, στο γειτονικό εργοστάσιο του Dadong, προγραμματίζονται περαιτέρω μέτρα εκτεταμένης αναδιοργάνωσης και επέκτασης. Η δομή του θα επεκταθεί για να στεγάσει μελλοντικές εκδόσεις BMW και να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση των πελατών. Σαν αποτέλεσμα, από τις αρχές της δεκαετίας του 2020, η συνολική, ετήσια δυναμικότητα παραγωγής των αυτοκινήτων BMW στα εργοστάσια της BBA σταδιακά θα αυξηθεί στις 650.000 μονάδες, δημιουργώντας 5.000 νέες θέσεις εργασίας.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2018, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.490.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 165.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2017 ήταν περίπου 10.65 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98.67 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2017, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 129.932 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

BMW GROUP ANALYST- AND INVESTOR CONFERENCE 2019.

Here you can see the live stream of the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση