Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Οι νέες BMW X3 M και BMW Χ4 Μ.

Για πρώτη φορά, η BMW M GmbH επεκτείνει τη γκάμα αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων με μεσαία μοντέλα στις κατηγορίες Sports Activity Vehicle (SAV) και Sports Activity Coupe (SAC). Η BMW X3 M και η BMW X4 M θέτουν νέα πρότυπα δυναμικών επιδόσεων, ευελιξίας και ακρίβειας στις αντίστοιχες κατηγορίες τους.

F97
·
F98
·
Αυτοκίνητα M
·
X3 M
·
X4 M
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(5x, ~1,09 MB)
  
Photos(236x, ~1,97 GB)
  
Videos(6x, ~943 MB)

Για πρώτη φορά, η BMW M GmbH επεκτείνει τη γκάμα αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων με μεσαία μοντέλα στις κατηγορίες Sports Activity Vehicle (SAV) και Sports Activity Coupe (SAC). Η BMW X3 M (κατανάλωση μικτού κύκλου: 10.5 l/100 km, εκπομπές στο μικτό κύκλο CO2: 239 g/km*) και η BMW X4 M (κατανάλωση μικτού κύκλου: 10.6 l/100 km, εκπομπές στο μικτό κύκλο CO2: 239 g/km*) θέτουν νέα πρότυπα δυναμικών επιδόσεων, ευελιξίας και ακρίβειας στις αντίστοιχες κατηγορίες τους.

 

Παράλληλα λανσάρονται οι αντίστοιχες εκδόσεις Competition των BMW X3 M και BMW X4 M. Η BMW X3 M Competition (κατανάλωση μικτού κύκλου: 10.5 l/100 km, εκπομπές στο μικτό κύκλο CO2: 239 g/km*) και η BMW X4 M Competition (κατανάλωση μικτού κύκλου: 10.6 l/100 km, εκπομπές στο μικτό κύκλο CO2: 239 g/km*) θα απογειώσουν τη φαντασία των πελατών με την αυξημένη ιπποδύναμη και τον αποκλειστικό εξοπλισμό τους.

 

Νέος, εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας με εξαιρετικές επιδόσεις.

Ο ισχυρότερος straight-six βενζινοκινητήρας που έχει εμφανιστεί ποτέ σε μοντέλο BMW M προσφέρει ένα ισχυρό υπόβαθρο για συναρπαστικές επιδόσεις. Υψηλόστροφος και με τεχνολογία M TwinPower Turbo, αποδίδει μέγιστη ισχύ 353 kW/480 hp από 3.000 κυβ. εκ., σε συνδυασμό με μέγιστη ροπή 600 Nm. Η έκδοση bi-turbo που έχει εξελιχθεί ειδικά για τις BMW X3 M Competition και BMW X4 M Competition αυξάνει την ισχύ κατά 22 kW/30 hp, φτάνοντας συνολικά τα 375 kW/510 hp.

 

Άψογη κατανομή ισχύος : M xDrive, Active M Differential.

Ο νέος κινητήρας υψηλών επιδόσεων συνεργάζεται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic και χρησιμοποιεί το νέο σύστημα τετρακίνησης M, που έκανε το ντεμπούτο του στην BMW M5. Το σύστημα τετρακίνησης M xDrive μεταφέρει περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς και προσφέρει στους ιδιοκτήτες των BMW X3 M και BMW X4 M δύο προγράμματα οδήγησης AWD. Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη συνεργασία μεταξύ M xDrive και Active M Differential στον πίσω άξονα επιτρέπει την κατανομή ισχύος μεταξύ των τεσσάρων τροχών, σύμφωνα με τις απαιτήσεις για βέλτιστη πρόσφυση, ευελιξία και κατευθυντική ευστάθεια. Οι BMW X3 M και BMW X4 M έχουν επιτάχυνση 0 - 100 km/h σε 4,2 δευτ., ενώ οι αντίστοιχες Competition εκδόσεις επιταχύνουν από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,1 δευτ.

 

Τεχνολογία πλαισίου τύπου M προσφέρει ανυπέρβλητη δυναμική.

Ο συνδυασμός δυναμικής και ακρίβειας για τα οποία φημίζονται τα μοντέλα BMW M υποστηρίζεται από ενισχύεις στο αμάξωμα και προηγμένη τεχνολογία πλαισίου, ρυθμισμένη ώστε να εκμεταλλεύεται πλήρως την ισχύ του κινητήρα. Με τρεις ρυθμίσεις επιλέξιμες από ένα διακόπτη, οι ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι αποσβεστήρες προδιαγραφών M προσφέρουν εξαιρετική καθημερινή άνεση και άμεση επαφή με το δρόμο, με μειωμένες κινήσεις τροχών και αμαξώματος. Η ειδική κινηματική και ελαστοκινηματική της ανάρτησης – με εμπρός άξονα δύο συνδέσμων και γόνατα ελατηρίων και πίσω άξονα πέντε συνδέσμων – διασφαλίζουν ακριβή γεωμετρία τροχών και κατευθυντική ευστάθεια.

 

Το πακέτο τεχνολογιών πλαισίου που δημιουργήθηκε με στόχο να προσφέρει απόλυτα ελεγχόμενη συμπεριφορά στο όριο, ολοκληρώνεται με ένα σύστημα διεύθυνσης τύπου M (με M Servotronic και μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού) και ισχυρά συνθετικά φρένα M. Η λίστα βασικού εξοπλισμού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ζάντες αλουμινίου M 20-ιντσών.

 

Όπως τα συστήματα ελέγχου αποσβεστήρων και τα προγράμματα M xDrive, έτσι και τα χαρακτηριστικά κινητήρα και κιβωτίου, καθώς και του συστήματος διεύθυνσης, μπορούν να ρυθμίζονται μέσω ενός διακόπτη. Το σύστημα DSC (Dynamic Stability Control) επιτρέπει ελεγχόμενη ολίσθηση τροχών σε M Dynamic Mode, ενώ μπορεί να απενεργοποιηθεί.

 

Επιπλέον, το περιεχόμενο που προβάλλεται στο προαιρετικό Head-Up Display μπορεί να διαμορφώνεται μέσω του μενού iDrive. Ο οδηγός μπορεί να αποθηκεύει δύο προφίλ – παραμετροποιώντας τα παραπάνω χαρακτηριστικά σύμφωνα με τις επιθυμίες του – στο iDrive και να τα επιλέγει ανάλογα με τις συνθήκες μέσω των δύο διακοπτών M στο τιμόνι.

 

Αντιπροσωπευτικά σχεδιαστικά στοιχεία M για το εξωτερικό και το εσωτερικό.

Ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά M βελτιστοποιούν την παροχή αέρα ψύξης για τις BMW X3 M, BMW X4 M και τις αντίστοιχες εκδόσεις Competition, καθώς και την αεροδυναμική τους. Στο εσωτερικό, τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα, η δερμάτινη επένδυση Vernasca, το cockpit τύπου M, το δερμάτινο τιμόνι M και ο επιλογέας M συνθέτουν ένα σπορ και πολυτελές περιβάλλον.

 

Οι BMW X3 M Competition και BMW X4 M Competition φέρνουν ακόμα πιο εκφραστικές εξωτερικές πινελιές, υιοθετώντας High-gloss Black στο πλαίσιο της μάσκας BMW, στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών και στα ‘βράγχια’ M, και στην πίσω αεροτομή των Sports Activity Coupe. Ο στάνταρ εξοπλισμός τους περιλαμβάνει επίσης ζάντες αλουμινίου 21-ιντσών Μ σε λαμπερή μαύρη απόχρωση και ένα σπορ σύστημα εξάτμισης M Sport. Η σπορ αίσθηση στο εσωτερικό επιτείνεται με καθίσματα M Sport επενδεδυμένα με δέρμα Merino, αποκλειστικά  μαρσπιέ και το όνομα το μοντέλου στην κεντρική κονσόλα. Προαιρετικές επιλογές για τα μοντέλα Competition περιλαμβάνουν δίχρωμες δερμάτινες επενδύσεις με εφαρμογές Alcantara.

 

Το προαιρετικό πακέτο εξωτερικού M Carbon (εκτιμώμενη διαθεσιμότητα από τον Αύγουστο του 2019), με σχεδιαστικά στοιχεία από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) για τις εμπρός εισαγωγές, τις αεροτομές στην εμπρός ποδιά, τον πίσω διαχύτη και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, προσθέτει περαιτέρω πινελιές εξατομίκευσης. Στις BMW X4 M και BMW X4 M Competition, τα στοιχεία αυτά πλαισιώνονται από μία πίσω αεροτομή CFRP.

 

Μεταξύ των στοιχείων του βασικού εξοπλισμού των μοντέλων BMW X3 M, BMW X4 M και Competition είναι προβολείς LED, σύστημα ηχείων hi-fi και το πακέτο ConnectedDrive που περιλαμβάνει το σύστημα Πλοήγησης Professional. Η λίστα προαιρετικών επιλογών για τις BMW X3 και BMW X4 διευρύνει τις δυνατότητες εξατομίκευσης και περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού και ψηφιακές υπηρεσίες των BMW Connected και BMW ConnectedDrive.

 

*Όλες οι τιμές σχετικά με επιδόσεις, κατανάλωση καυσίμου/ηλεκτρικής ενέργειας, εκπομπών CO2 και λειτουργικής αυτονομίας είναι προαιρετικές.

 

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2, ηλεκτρικής κατανάλωσης και αυτονομίας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών / ελαστικών και επιλεγμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού και ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές.

 

Σε ισχύ από: 16.01.2019

 

Οι τιμές ήδη βασίζονται στη νέα οδηγία WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης. Στα οχήματα αυτά, ενδέχεται να ισχύουν διαφορετικές τιμές από αυτές που δημοσιεύονται εδώ για την επιβολή φόρων και λοιπών ειδικών τελών που βασίζονται (επίσης) σε εκπομπές  CO2 (εξαρτάται από την τοπική νομοθεσία).

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", που διατίθεται δωρεάν σε όλο το δίκτυο εμπόρων και στο https://www.dat.de/co2/.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

The all-new BMW X3: Fuel consumption combined: 10,5 l/100 km;
CO2 emissions combined: 239 g/km.

The all-new BMW X3 M Competition: Fuel consumption combined: 10,5 l/100 km; CO2 emissions combined: 239 g/km.

The all-new BMW X4 M:Fuel consumption combined: 10,5 l/100 km;
CO2 emissions combined: 239 g/km.

The all-new BMW X4 M Competition: Fuel consumption combined: 10,5 l/100 km; CO2 emissions combined: 239 g/km.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

BMW GROUP ANALYST- AND INVESTOR CONFERENCE 2019.

Here you can see the live stream of the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση