Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Έναρξη παραγωγής για τη νέα BMW Σειρά 7 Sedan στο Εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing.

Εκτενής ανανέωση για το κορυφαίο μοντέλο του Dingolfing. Το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο με εξακύλινδρο κινητήρα. H Ψηφιοποίηση υποστηρίζει τη διαδικασία παραγωγής.

Σειρά 7
·
Εργοστάσια, εγκαταστάσεις
·
Εργοστάσια παραγωγής
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 191,87 KB)
  
Photos(13x, 79,83 MB)

Dingolfing. Η παραγωγή της νέας BMW Σειράς 7 Sedan ξεκίνησε στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing πριν από λίγες ημέρες. Σχεδόν τρεισήμισι χρόνια αφότου λανσαρίστηκε η έκτη γενιά, το κορυφαίο μοντέλο της μάρκας BMW ανανεώθηκε αποκτώντας πιο δυναμική παρουσία.

 

«Η BMW Σειρά 7 προσδιορίζει την ταυτότητά μας σε αυτό το εργοστάσιο πάνω από 40 χρόνια. Είμαστε περήφανοι που το κορυφαίο μοντέλο της BMW, η νέα BMW Σειρά 7 Sedan, θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο Dingolfing. Η έμπειρη και ικανή ομάδα μας έχει ως στόχο να εξασφαλίσει την άριστη ποιότητα για κάθε όχημα που φέρνει στο δρόμο, μιας και είμαστε το Νο.1 εργοστάσιο της BMW στην παραγωγή πολυτελών μοντέλων», σχολίασε η Ilka Horstmeier, Διευθύντρια του Εργοστασίου του BMW Group στο Dingolfing.

 

Το λεγόμενο “ψηφιακό λανσάρισμα” ήταν μία ιδιαίτερη πρόκληση για την έναρξη παραγωγής: αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή ενός νέου οχήματος φτάνει σε πλήρη ημερήσιο όγκο ουσιαστικά μέσα σε 24 ώρες. Για να εξασφαλίζεται ότι ακόμα και το πρώτο όχημα πληροί πρότυπα υψηλής ποιότητας, τα περίπλοκα εξαρτήματα υποβλήθηκαν σε εικονικές δοκιμές ώστε να επιτυγχάνεται ακρίβεια εφαρμογής πριν την έναρξη της παραγωγής.

 

Από το 1977 που ξεκίνησε η παραγωγή της πρώτης Σειράς 7, πάνω από 1,9 εκατομμύρια αυτοκίνητα της BMW Σειράς 7 έχουν κατασκευαστεί στο Dingolfing. Από την αρχή, η παγκόσμια αγορά ήταν ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του πολυτελούς sedan. Η BMW Σειρά 7 είναι με διαφορά το Νο1 εξαγώγιμο προϊόν του εργοστασίου της Κάτω Βαυαρίας. Πέρσι, πάνω από το 90% της παραγωγής εξήχθη στο εξωτερικό. Η Κινεζική αγορά παίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για το μοντέλο: Το 2018, το 44% των παγκόσμιων πωλήσεων διατέθηκε στην Κίνα.

 

Νέες σχεδιαστικές πινελιές εξωτερικού.

Το ανασχεδιασμένο εμπρός και πίσω τμήμα χαρίζει στη νέα BMW Σειρά 7 μία μοναδικά εκφραστική εμφάνιση. Μπροστά, η μεγαλύτερη μάσκα δημιουργεί μία εντυπωσιακή αντίθεση με τους λεπτούς προβολείς. Αυτό καθιστά την BMW Σειρά 7 άμεσα αναγνωρίσιμη ως μέλος της νέας πολυτελούς κατηγορίας BMW και εναρμονίζεται με τη σχεδιαστική φιλοσοφία της BMW Σειράς 8 και της BMW X7.

 

Η σχεδίαση του πίσω τμήματος φέρνει επίσης κάποιες φρέσκιες πινελιές: τα πιο επίπεδα τρισδιάστατα πίσω φώτα είναι τεχνολογίας full-LED. Κάτω από την χρωμιωμένη μπάρα ανάμεσα στα δύο πίσω φώτα, υπάρχει τώρα μία λεπτή λωρίδα φωτός έξι χιλιοστών, που δημιουργεί μία διακριτική φωτεινή πινελιά όταν τα φώτα ημέρας είναι αναμμένα και ένα χαρακτηριστικό μοτίβο στο σκοτάδι. Υπάρχουν επίσης φωτεινά εφέ όταν το αυτοκίνητο κλειδώνει και ξεκλειδώνει.

 

Η BMW Σειρά 7 θα συνεχίσει να διατίθεται σε δύο εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης Long Wheelbase με κατά 14 cm μακρύτερο μεταξόνιο. Το 80% των πελατών επιλέγει αυτή την έκδοση, που προσφέρει ακόμα περισσότερο χώρο πίσω.

 

Το εσωτερικό της νέας BMW Σειράς 7 Sedan διατίθεται με εκτενή καπιτοναρισμένη επένδυση γύρω από την κεντρική κονσόλα και στα υποβραχιόνια που είναι ενσωματωμένα στα πάνελ των θυρών. Διατίθεται επίσης νέα ξύλινη επένδυση υψηλής ποιότητας. Βελτιωμένη ακουστική προστασία στους θόλους των τροχών μειώνει το επίπεδο θορύβου από τα ελαστικά που γίνεται αντιληπτός στην καμπίνα. Για βελτίωση της ακουστικής άνεσης, τα πλαϊνά παράθυρα διατίθενται με αυξημένο πάχος κρυστάλλων.

 

Εξακύλινδρο plug - in υβριδικό σύστημα κίνησης κάνει ντεμπούτο στη νέα BMW Σειρά 7.

Για πρώτη φορά σε όχημα του BMW Group, ένα plug-in υβριδικό σύστημα θα διατίθεται με εξακύλινδρο κινητήρα. Στην BMW 745e / 745Le (κατανάλωση μικτού κύκλου: 2,3 – 2,1 l/100 km / 2,3 – 2,2 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 15,6 – 15,1 kWh/100 km /15.7 – 15.6 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο από το καύσιμο: 2 – 48 g/km* / 53 – 50 g/km*), ένας εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας 286 hp συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 113 hp, για συνολική ισχύ 394 hp. Η νέα BMW Σειρά 7 είναι το πρώτο όχημα του BMW Group με μπαταρία τέταρτης γενιάς. Η τελευταία τεχνολογία κυψελών μπαταρίας χαρίζει στο πολυτελές sedan πλήρως ηλεκτρική αυτονομία έως 58 km* και εξασφαλίζει αθόρυβη οδήγηση μηδενικών ρύπων. Η μπαταρία της BMW 745e / 745Le κατασκευάζεται στο Dingolfing, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων, στο Competence Centre for e-drive Production (εργοστάσιο εξαρτημάτων 02.20).

 

Από εκεί, το Dingolfing ήδη προμηθεύει τα εργοστάσια αυτοκινήτων του BMW Group με μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες για την παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

 

Η ψηφιοποίηση υποστηρίζει τη διαδικασία παραγωγής της BMW Σειράς 7.

Η διαδικασία παραγωγής για το κορυφαίο μοντέλο του Dingolfing υποστηρίζεται από μία σειρά καινοτόμων λύσεων. Για την συναρμολόγηση πιο σπάνιου ειδικού εξοπλισμού, όπως η πίσω κεντρική κονσόλα, η δόνηση ενός smartwatch προειδοποιεί τους εργαζόμενους στο αντίστοιχο τμήμα της γραμμής παραγωγής για την άφιξη ενός ασυνήθιστου μοντέλου και τους δίνει οδηγίες για τα επόμενα στάδια εργασιών.

 

Γυαλιά δεδομένων χρησιμοποιούνται επίσης για την εκπαίδευση νέου προσωπικού. Κατά την εκμάθηση νέων σταδίων εργασιών, εικονική υποβοήθηση προβάλλεται στο οπτικό πεδίο του εργαζόμενου. Αυτό επιτρέπει ταχεία, βιώσιμη εκπαίδευση στην προ-συναρμολόγηση περίπλοκων εξαρτημάτων όπως τα πίσω φώτα. Η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας χρησιμοποιείται στα κέντρα εκπαίδευσης συναρμολόγησης και βελτιώνεται συνεχώς με ευέλικτες μεθόδους εργασίας σε στενή συνεργασία μεταξύ των Τμημάτων Προγραμματισμού και Πληροφορικής.

 

Η ψηφιοποίηση κάνει επίσης βήματα προόδου στην τροφοδοσία των γραμμών συναρμολόγησης με εξαρτήματα. Η τελευταία γενιά αυτόνομων συρμών δοκιμάζεται πιλοτικά αυτή τη στιγμή σε πιο μακρινές διαδρομές μεταξύ αποθήκης και αίθουσας συναρμολόγησης. Οι ικανότητες των συρμών χωρίς οδηγό προχωρούν πέραν της αυτοματοποίησης των προηγούμενων συστημάτων. Νέα και πιο έξυπνα συστήματα υποστήριξης logistics θα επιτρέπουν δυναμική καθοδήγηση διαδρομής, σύμφωνα με τις προτεραιότητες παράδοσης, με ενεργή αποφυγή εμποδίων.

 

* Όλες οι τιμές που αναφέρονται σε επιδόσεις, κατανάλωση, εκπομπές CO2και αυτονομία είναι προαιρετικές.

 

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2, ηλεκτρικής κατανάλωσης και αυτονομίας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών / ελαστικών και επιλεγμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού και ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές.

 

Οι τιμές έχουν υπολογιστεί με βάση το νέο πρότυπο δοκιμών WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης. Στα οχήματα αυτά, ενδέχεται να ισχύουν διαφορετικές τιμές από αυτές που δημοσιεύονται εδώ για την επιβολή φόρων και λοιπών ειδικών τελών που βασίζονται (επίσης) σε εκπομπές  CO2 (εξαρτάται από την τοπική νομοθεσία).

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το Εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing

Το Εργοστάσιο του Dingolfing είναι ένα από τα 30 παγκόσμια σημεία παραγωγής του BMW Group. Στο Εργοστάσιο 2.4, καθημερινά, περνούν από τη γραμμή συναρμολόγησης περίπου 1.500 αυτοκίνητα BMW Σειράς 3, 4, 5, 6, 7 και 8. Συνολικά, το εργοστάσιο κατασκεύασε περίπου 330.000 αυτοκίνητα το 2018. Σήμερα, 18.000 άτομα και 800 μαθητευόμενοι εργάζονται στις παραγωγικές εγκαταστάσεις του BMW Group στο Dingolfing.

 

Εκτός από την παραγωγή αυτοκινήτων, το Εργοστάσιο του Dingolfing φιλοξενεί επίσης εγκαταστάσεις παραγωγής εξαρτημάτων, όπως πρεσαριστά τμήματα, καθίσματα και εξαρτήματα πλαισίου και συστήματος κίνησης. Λόγω της τεχνογνωσίας του στη χρήση αλουμινίου στην κατασκευή οχημάτων και της μακρόχρονης εμπειρίας του στην παραγωγή εναλλακτικών συστημάτων κίνησης, το εργοστάσιο του Dingolfing προμηθεύει επιπλέον σημαντικά εξαρτήματα για μοντέλα BMW i – όπως μπαταρία υψηλής τάσης και συστήματα μετάδοσης ηλεκτροκίνησης – στο εργοστάσιο της Λειψίας. Επιπλέον, στο Dingolfing παράγονται μπαταρίες υψηλής τάσης και ηλεκτροκινητήρες για τα plug-in υβριδικά μοντέλα του BMW Group.

 

Τα αμαξώματα όλων των μοντέλων Rolls-Royce κατασκευάζονται επίσης εκεί. Το Dynamics Centre, ένα μεγάλο κέντρο αποθήκευσης και μεταφόρτωσης, παρέχει στο παγκόσμιο δίκτυο εμπόρων BMW και MINI γνήσια ανταλλακτικά και εξοπλισμό.

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2018, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.490.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 165.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2017 ήταν περίπου 10.65 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98.67 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2017, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό περίπου 129.932 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW 745e (BMW 745Le): Fuel consumption combined: 2.2 – 2.1 l/100 km (128.4 – 134.5 mpg imp) [BMW 745Le: 2.3 – 2.2 l/100 km (122.8 – 128.4 mpg imp)], electric power consumption combined: 15.4 – 15.0 kWh/100 km (62 miles) [BMW 745Le: 15.4 – 15.1 kWh/100 km (62 miles)], CO2 fuel emissions combined: 52 – 48 g/km (BMW 745Le: 53 – 50 g/km), exhaust standard: EU6d-TEMP.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

BMW GROUP ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE 2019.

Here you can see the full length live stream of the Press Conference.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση