Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW Group δημοσίευσε την Έκθεση Βιωσιμότητας για το 2018.

Νέα πρότυπα κατανάλωσης ενέργειας και εκπομπών CO2 ανά παραγόμενο όχημα. Νο1 στην Ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Περιβάλλον
·
Εταιρικά
·
Αειφορία
·
Κοινωνία
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 193,37 KB)
  
Photos(3x, 21,47 MB)

Μόναχο. Το 2018, το BMW Group έκανε ακόμα ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο για τη βιώσιμη μετακίνηση, όπως επιβεβαιώνεται από τη νέα Έκθεση Βιωσιμότητας  (Sustainable Value Report). Η Έκθεση δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2019 μαζί με τον Ετήσιο Απολογισμό της Εταιρίας για  το 2018, ενώ είναι αναρτημένη και στο διαδίκτυο. Παρέχει πληροφορίες για τα μέτρα που εφαρμόζονται και τα επιτεύγματα του 2018, καθώς και ενημερώσεις για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί ως προς τους στόχους βιωσιμότητας της εταιρίας.

 

«Η βιωσιμότητα απαιτεί μία ολιστική προσέγγιση και είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με την εταιρική στρατηγική μας», δήλωσε ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG. «Εκτός από τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, η υπεύθυνη χρήση πόρων είναι μία ακόμα θεμελιώδης μέριμνα σε όλες τις δραστηριότητές μας – με σαφείς στόχους και κανόνες που ορίζουμε και εφαρμόζουμε με επιτυχία».

 

Νέα σημεία αναφοράς για την αποδοτικότητα των πόρων.

Στο πλαίσιο μιας ολιστικής στρατηγικής βιωσιμότητας, το BMW Group δεν εστιάζει μόνο στη δημιουργία αποδοτικότερων οχημάτων, αλλά και στην αποδοτικότητα πόρων στο διεθνές δίκτυο παραγωγής του.

 

Το 2018, το BMW Group πέτυχε νέα ρεκόρ στα εργοστάσια παραγωγής του. Οι συγκριτικές εκπομπές CO2 ανά παραγόμενο όχημα μειώθηκαν κατά μέσο όρο κατά 2,4% από την προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας τους 0,40 τόνους ανά όχημα. Μόνο την τελευταία πενταετία, ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί κατά 39%. Το ίδιο ισχύει και για τις απόλυτες τιμές εκπομπών CO2 για το δίκτυο παραγωγής, που ήταν 2,7% χαμηλότερες από αυτές της προηγούμενης χρονιάς. Τα εργοστάσια του BMW Group επίσης έθεσαν νέα πρότυπα κατανάλωσης ενέργειας ανά παραγόμενο όχημα το 2018: Η παραγωγή οχημάτων απαιτούσε 2,12 μεγαβατώρες ενέργειας ανά όχημα, που είναι 2,3% λιγότερο κατά μέσο όρο, συγκριτικά με το 2017.

 

Τα νέα επιτεύγματα είναι αποτέλεσμα των ποικίλων μέτρων που εφαρμόστηκαν στην παραγωγή το 2018. Για παράδειγμα, η οριστική μετάβαση σε φωτισμό LED στα Γερμανικά εργοστάσια της εταιρίας έχει ως αποτέλεσμα μία δραστική εξοικονόμηση ενέργειας. Λαμβάνοντας το 79% της ηλεκτρικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο από ανανεώσιμες πηγές, το BMW Group έφτασε σχεδόν στο υψηλό επίπεδο της προηγούμενης χρονιάς. Από το 2017, όλα τα Ευρωπαϊκά εργοστάσια του BMW Group προμηθεύονται τον ηλεκτρισμό τους από ανανεώσιμες πηγές, κάτι που πέτυχε και το εργοστάσιο της εταιρίας στη Βραζιλία το 2018.  

 

Περαιτέρω επέκταση της ηλεκτροκίνησης.

Εστιάζοντας από νωρίς στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, το BMW Group έχει κερδίσει μία ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά. Με συνολικές παραδόσεις 75.000 ηλεκτροκίνητων οχημάτων το 2018, το BMW Group αναδείχτηκε ηγέτης της Ευρωπαϊκής αγοράς. Σε όλο τον κόσμο, η εταιρία πούλησε πάνω από 140.000 ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Χάρη στη σημαντική αύξηση πωλήσεων των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων, οι μέσες εκπομπές CO2 του στόλου το 2018 παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο της προηγούμενης χρονιάς, παρά την περαιτέρω μείωση στις πωλήσεις diesel. Τα επόμενα χρόνια, το BMW Group σταδιακά θα λανσάρει περισσότερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα όπως το MINI Electric, το BMW iX3 και το BMW iNEXT, που θα μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές CO2 και ρύπων. Στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης της ηλεκτροκίνησης, το BMW Group θα επεκτείνει επίσης την απαραίτητη υποδομή. Η υπηρεσία φόρτισης ChargeNow ήδη παρέχει στους πελάτες πρόσβαση σε περισσότερα από 223.000 δημόσια σημεία φόρτισης σε όλο τον κόσμο.

 

Ανθρώπινα δικαιώματα και περιβαλλοντικά πρότυπα σε παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Το BMW Group είναι υπέρμαχος μιας διάφανης και αποδοτικής ως προς τη χρήση πόρων εφοδιαστικής αλυσίδας. Διάφορα μέτρα και πρωτοβουλίες που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια του 2018 συνετέλεσαν στη συμμόρφωση με περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα για την προμήθεια πρώτων υλών. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία δημοσίευσε τον Κώδικα Δεοντολογίας του BMW Group για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Συνθήκες Εργασίας το 2018, με βάση μία διαδικασία δέουσας επιμέλειας που είναι υποχρεωτική τόσο για τους προμηθευτές, όσο και για τους εμπόρους.

 

Προσανατολισμός εργαζομένων και κοινωνική δέσμευση.

Το BMW Group βασίζεται σε ένα ποικιλόμορφο, ικανό και άριστα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό. Μέτρα εργασιακής ασφάλειας για μία ακόμα φορά μείωσαν το δείκτη συχνότητας ατυχημάτων για το 2018. Για την κατάρτιση και εξειδίκευση των εργαζομένων, οι δαπάνες σε προγράμματα επαγγελματικής και άλλης εκπαίδευσης αυξήθηκαν σημαντικά το 2018. Το BMW Group βασίζεται σε ένα ακόμα πιο ποικίλο ανθρώπινο δυναμικό: Το 2018, το ποσοστό των γυναικών που εργάζονται στην εταιρία γενικά αλλά και σε διοικητικές θέσεις αυξήθηκε εκ νέου. Και στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας, το BMW Group έχει δεσμευτεί στην προώθηση της ποικιλομορφίας και των ισχυρών γυναικών. Το Βραβείο Διαπολιτισμικής Καινοτομίας της εταιρίας (Intercultural Innovation Award) αναγνωρίζει για παράδειγμα οργανισμούς που εργάζονται υπέρ της πολιτισμικής πολυμορφίας, καλλιεργούν διαπολιτισμικές σχέσεις και προάγουν τα δικαιώματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Περίπου το 70% των νικητών του Βραβείου Διαπολιτισμικής Καινοτομίας είναι γένους θηλυκού (https://interculturalinnovation.org/). Το BMW Group θεωρεί σημαντικές τις ίσες ευκαιρίες στη εκπαίδευση. Παιδιά και έφηβοι, ανεξαρτήτως θρησκείας, κουλτούρας ή χώρας καταγωγής, έχουν ίσα δικαιώματα στην πρόσβαση στην εκπαίδευση. Το 2018, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του BMW Group με θέμα την τεχνολογία και την επιστήμη έφτασαν σε περισσότερα από 316.000 παιδιά και εφήβους – διπλάσιος αριθμός συγκριτικά με το 2017. Στόχος είναι να φτάσει στο ένα εκατομμύριο παιδιά και εφήβους το 2025.

 

Η στρατηγική βιωσιμότητας του BMW Group .

Η συνεπής ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στο επιχειρηματικό μοντέλο και την εταιρική στρατηγική NUMBER ONE > NEXT εξασφαλίζει τη μελλοντική βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα του BMW Group. Η εταιρία επίσης έχει πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της αντιμετώπισης παγκόσμιων θεμάτων. Για να μπορεί να είναι η πιο επιτυχημένη και βιώσιμη πάροχος ατομικής μετακίνησης, επιδιώκει συστηματικά δέκα μακροπρόθεσμους στόχους βιωσιμότητας από το 2012. Η Έκθεση Βιωσιμότητας τεκμηριώνει τα επιτεύγματα αυτής της στρατηγικής κάθε χρόνο. Το BMW Group παρέχει επίσης πρόσθετες πληροφορίες και παραδείγματα της κουλτούρας βιωσιμότητας στην ιστοσελίδα της εταιρίας και σε σχετικά ενημερωτικά δελτία.

 

Πρότυπο αναφοράς και ποιότητα ελέγχου.

Το BMW Group δημοσιεύει Εκθέσεις Βιωσιμότητας από το 2001 – από το 2013, αποκλειστικά με τη μορφή διαδραστικού PDF. Η Έκθεση του 2018 καταρτίστηκε και πάλι σύμφωνα με τις οδηγίες των προτύπων Global Reporting Initiative (πρότυπα GRI, ολοκληρωμένο επίπεδο) και συμμορφώνεται πλήρως με τα κριτήρια του προτύπου αναφορών CSR στη Γερμανία. Όλα τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία στην αναφορά του 2018 επαληθεύτηκαν από εξωτερική εταιρία ελέγχου (PricewaterhouseCoopers) σύμφωνα με τα εξής κριτήρια: σχετικότητα, συμμετοχή μετόχων, σαφήνεια, αρτιότητα, ακρίβεια, αξιοπιστία και συγκρισιμότητα. Η ανεξάρτητη αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το Πρότυπο ISAE 3000 (International Standard of Assurance Engagements).

 

Αξιολόγηση της κουλτούρας βιωσιμότητας του BMW Group .

Η ωφελιμότητα της βιώσιμης ανάπτυξης, όπως και η διαφάνεια των αναφορών αναγνωρίζονται επίσης από διεθνείς εμπειρογνώμονες: Το BMW Group είναι ο μοναδικός κατασκευαστής αυτοκινήτων με παρουσία στην κατάταξη της RobecoSAM AG για τους δείκτες βιωσιμότητας Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) κάθε χρόνο από το 1999. Στην κατάταξη Carbon Disclosure Project (CDP), το BMW Group για μία ακόμα φορά κέρδισε την υψηλότερη βαθμολογία “A” για τη διαφάνεια και τα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας για όγδοη συνεχή φορά. Το BMW Group κέρδισε μία θέση στην κατηγορία  “Leadership” με κατάταξη “A-” για τη  διαφάνεια και τα μέτρα προστασίας του κλίματος το 2018. Στην πιο πρόσφατη αξιολόγηση που καταρτίστηκε το 2018 από το Institute for Ecological Economy Research (IÖW) και τον επιχειρηματικό όμιλο “Future”, η Έκθεση Βιωσιμότητας του BMW Group αναδείχτηκε η δεύτερη καλύτερη έκθεση του είδους που δημοσιεύτηκε από μεγάλη Γερμανική Εταιρία. Σε επίπεδο βιομηχανίας, η Έκθεση του BMW Group βρέθηκε στην κορυφή.

 

Η “Έκθεση Βιωσιμότητας 2018” διατίθεται online στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.bmwgroup.com/svr

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2018, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.490.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 165.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2018 ήταν 9,81 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 97,48 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 134.682 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

AUTO SHANGHAI 2019.

Here you can see the on Demand webcast of the BMW Group Press Conference at the Auto Shanghai.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση