Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc.

Στη BMW, η τέχνη και το αυτοκίνητο είναι στενά συνδεδεμένα. Η BMW Τσεχίας το απέδειξε το 2018, λανσάροντας τα δύο μοντέλα BMW i3 και i8 σε STARLIGHT EDITION. Το “BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc” έχει μία μικρή συγγένεια με αυτά τα μοντέλα, καθώς σχεδιάστηκε από τον παγκοσμίου φήμης Τσέχο-Γερμανό καλλιτέχνη Milan Kunc σε συνεργασία με τη γκαλερί της Πράγας, Cermak Eisenkraft.

I15
·
BMW i Automobiles
·
BMW i8 Roadster
·
Σχεδιαστικά θέματα, ιδέες, μελέτες
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~1,52 MB)
  
Photos(8x, ~145,22 MB)
  
Videos(1x, ~313,59 MB)

Πράγα. Αυτοκίνητο και τέχνη. Αυτοκινητιστική τέχνη. Η τέχνη να δημιουργείς αυτοκίνητα. Στη BMW, η τέχνη και το αυτοκίνητο είναι στενά συνδεδεμένα. Η  BMW Τσεχίας το απέδειξε το 2018, λανσάροντας τα δύο μοντέλα BMW i3 και i8 σε STARLIGHT EDITION. Το “BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc” έχει μία μικρή συγγένεια με αυτά τα μοντέλα, καθώς σχεδιάστηκε από τον παγκοσμίου φήμης Τσέχο-Γερμανό καλλιτέχνη Milan Kunc σε συνεργασία με τη γκαλερί της Πράγας, Cermak Eisenkraft. Το project στοχεύει να αναδείξει, με τη χρήση αρχέγονων στοιχείων, θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα. Αυτός ήταν και ο λόγος που το επαναστατικό plug-in υβριδικό, σπορ BMW i8 Roadster επιλέχτηκε ως «καλλιτεχνικός καμβάς». Τα κέρδη από την πώληση, θα δοθούν σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει αναλάβει την απομάκρυνση της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικά.

 

Η BMW υποστηρίζει την περιβαλλοντική συμβατότητα όχι μόνο στα αυτοκίνητα και τη λειτουργία τους, αλλά και σε ολόκληρο τον κύκλο εξέλιξης, παραγωγής και ανακύκλωσης. Αυτή η περίπλοκη προσέγγιση κέντρισε το ενδιαφέρον της Cermak Eisenkraft Gallery, που πρότεινε τον καλλιτέχνη Milan Kunc, ο οποίος συχνά κριτικάρει τα συμβατικά αυτοκίνητα και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον μέσα από τα έργα του. Η ιδέα πίσω από το project ήταν η φύση, το περιβάλλον και τα τέσσερα στοιχεία του: νερό, φωτιά, γη και αέρας. Η ισορροπία αυτών των στοιχείων αποτελεί τη βάση για τη ζωή πάνω στη Γη.

 

Για να μπορέσει να συμβάλλει η BMW τα μέγιστα στο περιβάλλον μέσω του “BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc”, τα κέρδη που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ocean Cleanup για την ενίσχυση του έργου του, να απαλλάξει τη θάλασσα από τα πλαστικά. Αυτή είναι η φυσική συνέχεια της φιλοσοφίας που διέπει την εφοδιαστική αλυσίδα της BMW i.

 

«Σκεφτόμουν εδώ πολύ καιρό πώς θα μπορούσα να συνεχίσω το ‘μοναδικό στο είδος του’ project STARLIGHT EDITION που έχει προσελκύσει παγκόσμια προσοχή, και λόγω της μοναδικότητάς του εκτέθηκε και στο BMW Welt στο Μόναχο, ως το πρώτο project που δημιουργήθηκε σε μία τοπική αγορά, κάτι που ήταν μεγάλη προβολή για την Τσεχία. Στο νέο project, αποφάσισα να περάσω από τη σχεδίαση στην τέχνη με παγκόσμια απήχηση. Η BMW i έχει μία μοναδική συνολική περιβαλλοντική προσέγγιση. Γι’ αυτό τα κέρδη από την πώληση του οχήματος θα δοθούν στον οργανισμό Ocean Cleanup, που έχει αναλάβει τον καθαρισμό της θάλασσας», δήλωσε η Jana Dvořáková, διευθύντρια της BMW i στη Δημοκρατία της Τσεχίας.

 

Ο Milan Kunc (1944) είναι ένας ζωγράφος, ο οποίος έχει εργαστεί κυρίως σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία, οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Δανία και η Τσεχία από την οποία μετανάστευσε το 1969, και όπου επέστρεψε το 2004. Τα έργα του διακρίνονται για το αυθεντικό στυλ,  την προσοχή στη λεπτομέρεια και το ιδιαίτερο περιεχόμενο. Θεωρείται εκφραστής διαφόρων καλλιτεχνικών τάσεων ταυτόχρονα, όπως ποπ σουρεαλισμός, Ost Pop, ή το κίνημα low-brow.  Το δικό του καλλιτεχνικό ύφος αποτυπώνεται στους πίνακές του, σε φωτοκολλάζ, και κυρίως σε καμβά ή φύλλα χρυσού. Το γεγονός ότι η φήμη του Milan Kunc έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο  επιβεβαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο στις πολυάριθμες εικαστικές εκθέσεις που έχει λάβει μέρος, με έργα ζωγραφικής και κεραμικά εκθέματα. Πολύ συχνά, μέσα από τα έργα του αναδεικνύει τις αρνητικές επιπτώσεις του σύγχρονου κόσμου στη φύση και στο περιβάλλον γενικότερα.

 

Ο συμβολισμός των τεσσάρων στοιχείων από κάθε οπτική γωνία.

Το αμάξωμα του “BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc” αποτυπώνει με ποπ σουρεαλισμό τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, ένα στυλ που προδίδει την ταυτότητα του δημιουργού, Milan Kunc. Κάθε τμήμα του αυτοκινήτου απεικονίζει μία ανεξάρτητη ιστορία των τεσσάρων στοιχείων της φύσης – φωτιά, νερό, αέρας και γη. Ο ζωγράφος αφήνει αιχμές για την τρέχουσα κατάσταση του πλανήτη. Το έργο γεννά ερωτήματα ως προς το ποια είναι κατεύθυνση της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους και του πλανήτη μας.

 

Ο Milan Kunc σχολιάζει τους συμβολισμούς της σχεδίασης.

 

Αμάξωμα.

«Η πεταλούδα με τη βλάστηση αντιπροσωπεύει το στοιχείο του αέρα και την δυναμική μεταμόρφωση των φυσικών δυνάμεων. Επέλεξα την πεταλούδα ως σύμβολο αυτής της υπερφυσικής μεταμόρφωσης».

 

Δεξιά πλευρά – γη και αέρας.

«Η ύπαιθρος μεταμορφωμένη από πράξεις των ανθρώπων. Παρουσιάζω ένα μοναδικό περιβάλλον για ανθρώπους και ζώα. Η καθαρότητά του είναι προϋπόθεση για την περαιτέρω εξέλιξη κάθε μορφής ζωής. Τα εργοστάσια αιολικής ενέργειας που απεικονίζονται χρησιμοποιούν τη δύναμη του αέρα, μία ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Λουλούδια, μέλισσες, πουλιά και ζώα συνθέτουν την ισορροπία της φύσης».

 

Αριστερή πλευρά – νερό.

«Ψάρια, σαλιγκάρια, καβούρια, αστερίες - η συνύπαρξη αυτών των πλασμάτων και η διαιώνισή τους αντιπροσωπεύουν την ισορροπία του υδάτινου περιβάλλοντος, για το οποίο εμείς οι άνθρωποι είμαστε υπεύθυνοι, ενώ η θαλάσσια ζωή απειλείται από τη ρύπανση του στοιχείου του νερού».

 

Πίσω τμήμα – φωτιά.

«Ο πλανήτης μας αποτελεί μέρος του σύμπαντος, στο οποίο όλες οι μεταμορφώσεις  έχουν συντελεστεί από τους αρχαίους χρόνους. Η φωτιά συμβολίζει την πηγή ενέργειας που είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ζωής και της εξέλιξής της. Επίσης, παραπέμπει στην κίνηση/ώθηση προς τα εμπρός – στον κινητήρα, την καρδιά του αυτοκινήτου! Θίγω εν ολίγοις το θέμα του σύμπαντος, αναφερόμενος στην ανάγκη για ανακύκλωση. Συμβολίζει επίσης την πρόκληση της υπεύθυνης χρήσης ορυκτών καυσίμων».

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2018, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.490.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 165.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2018 ήταν 9,81 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 97,48 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 134.682 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση