Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW Group και η Microsoft ιδρύουν την Ανοικτή Πλατφόρμα Παραγωγής (Open Manufacturing Platform).

Οι δύο εταιρίες λανσάρουν μία νέα πρωτοβουλία που θα προωθήσει την εξέλιξη ενός ανοικτού Industrial IoT και θα αναπτύξει μία κοινότητα από την οποία θα προκύψουν μελλοντικές λύσεις Industry 4.0.

Εταιρικά
·
Τεχνολογία
·
Παραγωγή, ανακύκλωση
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 266 KB)
  
Photos(5x, 16,87 MB)
  • Τεχνολογικό πλαίσιο και ανοικτή κοινότητα θα μοιράζονται έξυπνες εργοστασιακές λύσεις στους τομείς αυτοκίνησης και παραγωγής, ώστε να επιταχυνθούν σημαντικά οι μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα Industrial IoT (Internet of Things).

 

  • Αξιοποιώντας περιπτώσεις χρήσης (use cases) και κωδικό δείγματος, τα μέλη και οι εταίροι της κοινότητας θα αναπτύξουν δικές τους υπηρεσίες και λύσεις, διατηρώντας τον έλεγχο των δεδομένων τους και την πνευματική ιδιοκτησία.

 

  • Βασισμένη στην πλατφόρμα cloud Microsoft Azure Industrial IoT, η Ανοικτή Πλατφόρμα Παραγωγής θα παρέχει αρχιτεκτονικά πρότυπα εξαρτημάτων ανοικτού κώδικα, βασισμένα σε ανοικτά βιομηχανικά πρότυπα και μοντέλα δεδομένων.

 

  • Μέχρι το τέλος του 2019 θα υπάρχει μία πρώτη ομάδα 4-6 εταίρων και τουλάχιστον 15 περιπτώσεις χρήσης που θα λανσαριστούν σε περιβάλλοντα παραγωγής.

 

  • Η κοινότητα είναι ανοικτή για κατασκευαστές και προμηθευτές, καθώς και για εταιρίες εκτός της βιομηχανίας αυτοκινήτου.

 

Αννόβερο . Στο πλαίσιο της έκθεσης Hannover Messe, η Microsoft και το BMW Group ανακοίνωσαν μία νέα κοινοτική πρωτοβουλία που θα επιτρέψει ταχύτερες, πιο οικονομικές καινοτομίες στον τομέα παραγωγής. Στο σημερινό καθεστώς της βιομηχανίας, η παραγωγή και η κερδοφορία επιβραδύνονται από περίπλοκα, αποκλειστικά συστήματα που δημιουργούν σιλό δεδομένων και καθυστερούν την παραγωγικότητα. Η πλατφόρμα OMP (Open Manufacturing Platform) έχει σχεδιαστεί για να καταρρίψει αυτά τα εμπόδια με τη δημιουργία ενός ανοικτού τεχνολογικού πλαισίου και μιας δια-βιομηχανικής κοινότητας. Αυτή, θα υποστηρίξει την ανάπτυξη έξυπνων εργοστασιακών λύσεων που θα μοιράζονται οι συμμετέχοντες στη OMP από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και της βιομηχανίας γενικότερα. Στόχος είναι η σημαντική επιτάχυνση των μελλοντικών εξελίξεων στον τομέα Industrial IoT, η μείωση του χρόνου αποτίμησης, η υποστήριξη της απόδοσης παραγωγής και ταυτόχρονα η αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων της βιομηχανίας.

 

Βασισμένη στην πλατφόρμα cloud Microsoft Azure Industrial IoT, η πλατφόρμα OMP θα παρέχει αρχιτεκτονικά πρότυπα εξαρτημάτων ανοικτού κώδικα βασισμένα σε ανοικτά βιομηχανικά πρότυπα και μοντέλα δεδομένων. Εκτός του ότι διευκολύνει τη συνεργασία, αυτή η πλατφόρμα ξεκλειδώνει και τυποποιεί μοντέλα δεδομένων που επιτρέπουν σενάρια αναλύσεων και μηχανικής εκμάθησης – δεδομένα που μέχρι τώρα ελέγχονται από ιδιόκτητα συστήματα. Χρησιμοποιώντας βιομηχανικές περιπτώσεις χρήσης (use cases) και κωδικό δείγματος (sample code) τα μέλη της κοινότητας και άλλοι εταίροι θα μπορούν να αναπτύξουν τις δικές τους υπηρεσίες και λύσεις, διατηρώντας τον έλεγχο των δεδομένων τους.

 

«Η Microsoft ενώνει τις δυνάμεις της με το BMW Group για να μεταμορφώσει την απόδοση της ψηφιακής παραγωγής σε όλη τη βιομηχανία», δήλωσε ο Scott Guthrie, Executive Vice-President, Microsoft Cloud & AI Group. «Η δέσμευσή μας στη δημιουργία μιας ανοικτής κοινότητας θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για συνεργασία σε όλη την αξιακή αλυσίδα της παραγωγής».

 

Έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 3.000 μηχανές, ρομπότ και αυτόνομα συστήματα μεταφοράς συνδεδεμένα με την BMW Group IoT Platform, που βασίζεται στο cloud της Microsoft Azure, στο IoT και σε ικανότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI), το BMW Group προτίθεται να συμβάλλει με σχετικές περιπτώσεις χρήσης (use cases) στην κοινότητα OMP. Ένα παράδειγμα χρήσης της πλατφόρμας IoT της εταιρίας για τη δεύτερη γενιά αυτόνομων συστημάτων μεταφοράς είναι το εργοστάσιο του BMW Group στο Regensburg, μία από τις 30 μονάδες του δικτύου παραγωγής και συναρμολόγησης σε όλο τον κόσμο. Αυτό επέτρεψε στο BMW Group να απλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία logistics, μέσω ενός κεντρικού συντονισμού του συστήματος μεταφοράς, αυξάνοντας την απόδοση του τομέα logistics. Στο μέλλον, θα είναι διαθέσιμες και άλλες περιπτώσεις χρήσης, όπως ψηφιακά κυκλώματα ανατροφοδότησης, ψηφιακή εφοδιαστική αλυσίδα και προληπτική συντήρηση, και ουσιαστικά θα εξελίσσονται μέσα στην κοινότητα OMP, με το BMW Group να διατηρεί τα δικαιώματα για την προϋπάρχουσα εταιρική πνευματική ιδιοκτησία - Intellectual Property (IP) και τα δεδομένα.

 

«Για την κατασκευή περίπλοκων, εξατομικευμένων premium προϊόντων απαιτούνται καινοτόμες λύσεις ΙΤ και λογισμικού», δήλωσε ο Oliver Zipse, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος για την παραγωγή. «Η διασύνδεση εργοστασίων παραγωγής και συστημάτων καθώς και η ασφαλής ένταξη εταίρων και προμηθευτών στη διαδικασία είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Βασιζόμαστε στις υπηρεσίες cloud από το 2016 και αναπτύσσουμε συνεχώς νέες μεθόδους. Κάνοντας το επόμενο βήμα με την πλατφόρμα OMP, στόχος μας είναι να καταστήσουμε διαθέσιμες τις τεχνολογικές λύσεις μας και σε άλλες εταιρίες και να αξιοποιήσουμε από κοινού τις δυνατότητες, ώστε να διασφαλίσουμε την ισχυρή θέση μας στην αγορά μακροπρόθεσμα».   

 

Η OMP αποτελεί το επόμενο βήμα εξέλιξης στη μακροχρόνια τεχνολογική συνεργασία του BMW Group και της Microsoft και στην αμοιβαία δέσμευση στην καινοτομία και τη δημιουργία ευκαιριών σε ολόκληρη τη βιομηχανία, για μία συλλογική επιτυχία. Μέσω της OMP, τα μέλη της κοινότητας θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες των δεδομένων τους, ώστε να μπορέσουν να επινοήσουν και να εντάξουν βιομηχανικές  λύσεις ταχύτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια και, κατ’ επέκταση να επωφεληθούν από τη συμβολή και τεχνογνωσία άλλων οργανισμών.

 

Η OMP θα είναι σχεδιασμένη για να αντιμετωπίσει συνήθεις προκλήσεις της βιομηχανίας, όπως η συνδεσιμότητα μηχανών και η ενσωμάτωση συστημάτων σε εγκαταστάσεις. Αυτό θα διευκολύνει την επαναχρησιμοποίηση λύσεων λογισμικού μεταξύ ΟΕΜ, προμηθευτών και λοιπόν εταίρων, μειώνοντας σημαντικά το κόστος υλοποίησης. Για παράδειγμα, ένα ρομποτικό πρότυπο τύπου ROS για αυτόνομα συστήματα μεταφοράς με εφαρμογή στην παραγωγή και στον τομέα logistics θα προστεθεί στην ΟΜΡ, ώστε όλοι να μπορούν να το χρησιμοποιούν. Η OMP είναι συμβατή με την υπάρχουσα αρχιτεκτονική αναφοράς Industry 4.0, αξιοποιώντας το βιομηχανικό πρότυπο διαλειτουργικότητας OPC UA.

 

«Αυτά είναι καλά νέα για τη βιομηχανία», δήλωσε ο Stefan Hoppe, Πρόεδρος & CEO του OPC Foundation. «Η χρήση ανοικτών διεθνών βιομηχανικών προτύπων όπως το OPC UA στην κοινότητα ΟΜΡ επιτρέπει στους κατασκευαστές, στους παρόχους εργαλείων και στους προμηθευτές να ενσωματώσουν τον υπάρχοντα εξοπλισμό και τα συστήματά τους αποδοτικά και με ασφάλεια. Επί σειρά ετών, οι εταιρίες βασίζονται σε ιδιόκτητα, κλειστά οικοσυστήματα, αλλά η δέσμευση στην OMP για ανοικτή ανάπτυξη θα διαμορφώσει το προφίλ παραγωγής του αύριο».

 

Η υποκείμενη πλατφόρμα θα συνεχίσει να εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις παραγωγής, για την ενσωμάτωση νέων καινοτομιών, που θα περιλαμβάνουν τους τομείς ανάλυσης, τεχνητής νοημοσύνης και ψηφιακών δικτύων ανατροφοδότησης (digital feedback loops). 

 

Η ευρύτερη κοινότητα OMP ήδη διαμορφώνεται, ενώ σταδιακά θα προστεθούν και νέοι εταίροι. Το Συμβουλευτικό Σώμα της OMP αναμένεται να λειτουργήσει αρχικά με 4-6 εταίρους και τουλάχιστον 15 περιπτώσεις χρήσης (use cases) θα λανσαριστούν σε επιλεγμένα περιβάλλοντα παραγωγής μέχρι το τέλος του 2019. Τα δύο ιδρυτικά μέλη, η Microsoft και το BMW Group, ενθαρρύνουν και άλλους κατασκευαστές και προμηθευτές, μεταξύ των οποίων και εταιρίες εκτός της βιομηχανίας αυτοκινήτου, να προσχωρήσουν στην κοινότητα.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2018, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.490.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 165.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2018 ήταν 9,81 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 97,48 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 134.682 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

AUTO SHANGHAI 2019.

Here you can see the on Demand webcast of the BMW Group Press Conference at the Auto Shanghai.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση