Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το νέο MINI Clubman.

Με έξυπνες στιλιστικές αλλαγές, εκτεταμένη γκάμα καινοτόμων στοιχείων εξοπλισμού και τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες λειτουργίας και συνδεσιμότητας, το νέο MINI Clubman αποτελεί μία κομψή, εξατομικευμένη πρόταση στην πολυτελή compact κατηγορία.

F54
·
MINI Clubman
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 334,99 KB)
  
Photos(228x, 2,12 GB)
  
Videos(1x, 192,1 MB)

Με έξυπνες στιλιστικές αλλαγές, εκτεταμένη γκάμα καινοτόμων στοιχείων εξοπλισμού και τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες λειτουργίας και συνδεσιμότητας, το νέο MINI Clubman αποτελεί μία κομψή, εξατομικευμένη πρόταση στην πολυτελή compact κατηγορία. Συνδυάζοντας τη χαρακτηριστική διασκεδαστική οδήγηση MINI με υψηλή χρηστικότητα για καθημερινές διαδρομές και ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, το ευπροσάρμοστο 5-θέσιο ανανεώνεται με φρέσκα χαρακτηριστικά στο εξωτερικό και το εσωτερικό του. Οι τελευταίες αναβαθμίσεις της γκάμας ψηφιακών υπηρεσιών MINI Connected υπογραμμίζουν τον προηγμένο και μοντέρνο χαρακτήρα του νέου MINI Clubman. Επίσης, ελκυστικές προσθήκες στο πρόγραμμα προαιρετικού εξοπλισμού και Γνήσια Αξεσουάρ MINI προσφέρουν περαιτέρω δυνατότητες εξατομίκευσης.

 

Οδηγική άνεση, ευρυχωρία και προσαρμοστικότητα αποτελούν γενικά χαρακτηριστικά του νέου MINI Clubman. Η σύγχρονη εκδοχή της κλασικής φιλοσοφίας shooting brake καθιερώνει ένα ιδιαίτερο στυλ στην compact κατηγορία. Τέσσερις πλαϊνές πόρτες και πέντε καθίσματα σε συνδυασμό με έναν ευπροσάρμοστο χώρο αποσκευών πίσω από τη διαιρούμενη πόρτα στο πίσω τμήμα εξασφαλίζουν ένα υψηλό επίπεδο λειτουργικότητας και βέλτιστη αξιοποίηση χώρου σύμφωνα με τη γενική φιλοσοφία MINI.

 

Τη γνώριμη ευελιξία ΜΙΝΙ εγγυάται η γκάμα σύγχρονων κινητήρων και η τεχνολογία ανάρτησης υψηλής ποιότητας του νέου MINI Clubman. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από τρεις βενζινοκινητήρες* και τρεις diesel*, που αποδίδουν από 75 kW/102 hp έως 141 kW/192 hp (κατανάλωση μικτού κύκλου: 6,5 – 4,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 147 – 105 g/km). Εάν το επιθυμούν μπορούν επίσης να συνδυάζουν το σύστημα τετρακίνησης ALL4 με τους ισχυρότερους κινητήρες βενζίνης και diesel. Στην οικογένεια του μοντέλου θα προστεθεί αργότερα η νέα έκδοση του σπορ MINI John Cooper Works Clubman.

 

Νέο MINI Clubman : τα κυριότερα χαρακτηριστικά.

•       Ιδιαίτερη φυσιογνωμία με νέα σχεδίαση μάσκας.
•       Προβολείς LED με λειτουργία Matrix για τη μεγάλη σκάλα.
•       Νέοι προβολείς ομίχλης LED με δακτύλιο φώτων ημέρας.
•       Πίσω φώτα LED στάνταρ, προαιρετικά σε σχέδιο Union Jack.
•       Νέα χρώματα αμαξώματος, νέα έκδοση εξωτερικού Piano Black.
•       Νέες ζάντες αλουμινίου.
•       Σπορ ανάρτηση με όχημα χαμηλωμένο κατά 10 mm.
•       Νέα γκάμα δερμάτινων επενδύσεων και επιφανειών εσωτερικού.
•       Νέο πρόγραμμα εξοπλισμού MINI Yours.
•       MINI Connected με νέες λειτουργίες.
•       Εκτεταμένη γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ MINI.

 

Εκφραστική και ισχυρή: νέα χαρακτηριστική εμπρός σχεδίαση.

Η σχεδίαση αμαξώματος του νέου MINI Clubman είναι κομψή, εξατομικευμένη και αποκλειστική. Οι χαρακτηριστικές αναλογίες απορρέουν από ένα σφιχτό, σπορ αμάξωμα – τυπικό χαρακτηριστικό MINI - τη δυναμική,  επιμήκη γραμμή οροφής και το κάθετο πίσω τμήμα. Επιπλέον, οι δύο πίσω πόρτες το καθιστούν το μοναδικό μοντέλο στην compact κατηγορία που προσφέρει έξι πόρτες, σε συνδυασμό με εξαιρετική μεταβλητότητα, καθώς ο χώρος αποσκευών μπορεί να αυξηθεί από 360 στα 1 250 λίτρα, ανάλογα με τις ανάγκες.

 

Η εξατομικευμένη φιλοσοφία αμαξώματος συνδυάζεται με σχεδιαστικά στοιχεία ταυτότητας της μάρκας. Στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, ξεχωρίζουν το δυναμικό φούσκωμα του καπό, οι στρογγυλοί προβολείς – τα πλαίσια των οποίων είναι χρωμιωμένα, στάνταρ, και προαιρετικά διατίθενται σε Piano Black – και το εξωτερικό περίγραμμα της μάσκας. Το πιο εντυπωσιακό στιλιστικό στοιχείο του νέου MINI Clubman είναι η νέα σχεδίαση της μάσκας που τώρα εκτείνεται σε ολόκληρο τον προφυλακτήρα. Με δυναμικές γραμμές και μία νέα δομή εισαγωγής αέρα, χαρίζει στο εμπρός τμήμα μία ιδιαίτερα ξεχωριστή εμφάνιση. Η μάσκα περιβάλλεται από ένα λεπτό, μονοκόμματο πλαίσιο. Η εισαγωγή αέρα χωρίζεται από έξι μαύρες, οριζόντιες μπάρες, που προαιρετικά διατίθενται σε αναβαθμισμένη, χρωμιωμένη εκδοχή. Ειδικά χαρακτηριστικά στο εμπρός τμήμα των μοντέλων MINI Cooper S Clubman και MINI Cooper SD Clubman είναι το εξαγωγικό μοτίβο πλέγματος αντί των οριζόντιων μπαρών και η ανεξάρτητη χρωμιωμένη μπάρα στην εισαγωγή αέρα με χρωμιωμένο έμβλημα και ένα κόκκινο “S” στο κέντρο.

 

Μεταβλητή ένταση φωτισμού, αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας: προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με λειτουργία Matrix .

Η χαρακτηριστική φυσιογνωμία του νέου MINI Clubman είναι επίσης αποτέλεσμα της νέας σχεδίασης των στρογγυλών προβολέων. Οι στάνταρ προβολείς αλογόνου έχουν τώρα διευρυμένο κάτοπτρο και ένα εντυπωσιακό μαύρο προστατευτικό στο εσωτερικό. Το φως ημέρας είναι ενσωματωμένο στα φώτα στάθμευσης στο κάτω τμήμα της εμπρός ποδιάς. Οι προαιρετικοί προβολείς LED υιοθετούν επίσης νέα σχεδίαση. Νέα στοιχεία είναι οι μονάδες LED για τη μεσαία και μεγάλη σκάλα, που παράγουν αυξημένη φωτεινότητα, και ένα προστατευτικό που επίσης έχει μαύρο φινίρισμα. Ένας λευκός φωτεινός δακτύλιος που περιβάλλει τους προβολείς κάνει χρέη φώτων ημέρας και φλας.

 

Προσαρμοζόμενοι προβολείς LED με λειτουργία Matrix για τη μεγάλη σκάλα διατίθενται προαιρετικά. Αυτοί προσφέρουν μία λειτουργία φωτισμού στροφής που αναγνωρίζεται από ένα ένθετο μέσα στον προβολέα και προσαρμόζουν αυτόματα τη φωτεινότητά τους στις οδικές συνθήκες. Στην κυκλοφορία της πόλης και όταν η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω των καιρικών συνθηκών, η πλαϊνή περιοχή του δρόμου φωτίζεται πιο έντονα με την προσθήκη του χαμηλωμένου φωτισμού στροφής στη μεσαία σκάλα. Στον αυτοκινητόδρομο, μπορεί επιλεκτικά να αυξάνεται η εμβέλεια της μεγάλης σκάλας.

 

Επιπλέον, οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED του νέου MINI Clubman περιλαμβάνουν τώρα μία αυτόματη επιλογή δέσμης μεγάλης σκάλας. Η πρωτοποριακή τεχνολογία Matrix για τη μεγάλη σκάλα επιτρέπει την αύξηση της ορατότητας χωρίς αυτό να ενοχλεί τους υπόλοιπους οδηγούς. Για το σκοπό αυτό, η μεγάλη σκάλα διαιρείται σε τέσσερα επιμέρους τμήματα που μπορούν να ενεργοποιούνται και να απενεργοποιούνται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο και να προσαρμόζονται στην εκάστοτε οδηγική κατάσταση σε ταχύτητες πάνω από 70 km/h. Μόλις η εμπρός κάμερα του νέου MINI Clubman καταγράψει ένα αντίθετα ερχόμενο ή προπορευόμενο όχημα, ο χώρος που καταλαμβάνει το όχημα φωτίζεται μόνο με τη δέσμη της μεσαίας σκάλας.

 

Προβολείς ομίχλης LED διατίθενται προαιρετικά για το MINI Clubman. Αυτοί παίρνουν τη θέση των στάνταρ φώτων στάθμευσης και προσφέρουν μία πρόσθετη λειτουργία φώτων στάθμευσης μέσω μιας λυχνίας LED.

 

Πίσω φώτα LED στάνταρ, προαιρετικά διατίθενται σε σχέδιο Union Jack .

Το νέο MINI Clubman εφοδιάζεται τώρα στάνταρ με πίσω φώτα LED. Οι μονάδες φώτων με χρωμιωμένο πλαίσιο είναι ενσωματωμένες στα άκρα της διαιρούμενης πόρτας. Σε συνδυασμό με τους προαιρετικούς προβολείς LED ή τους προσαρμοζόμενους προβολείς LED, τα οριζόντια προσανατολισμένα πίσω φώτα υιοθετούν νέα σχεδίαση που υπογραμμίζει τις Βρετανικές ρίζες της μάρκας: αποτυπώνει το αφηρημένο μοτίβο της σημαίας Union Jack. Με τις εντυπωσιακές γραμμές του, το μοτίβο της σημαίας αποτελεί ένα είδος ταυτότητας στο δρόμο, ημέρα και νύχτα. Το φως φρένου παράγεται ομοίως από αυτή τη νέας σχεδίασης μονάδα φώτων.

 

Φρέσκια εμφάνιση με νέα φινιρίσματα αμαξώματος και Piano Black εξωτερικό.

Τρεις νέες χρωματικές προτάσεις προσφέρονται για το φινίρισμα του αμαξώματος. Το νέο MINI Clubman διατίθεται τώρα σε Indian Summer Red metallic, British Racing Green metallic ή MINI Yours Enigmatic Black metallic. Εναλλακτικά, αντί της απόχρωσης του αμαξώματος, η οροφή και τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών μπορούν να βάφονται σε μαύρο, λευκό ή ασημί.

 

Επιπλέον, η λίστα στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού προσφέρει και άλλους τρόπους εξατομίκευσης του εξωτερικού στυλ. Με το Piano Black Exterior για τα MINI Cooper S Clubman και MINI Cooper SD Clubman, τα πλαίσια των προβολέων, των πίσω φώτων και της μάσκας φέρουν high-gloss μαύρο φινίρισμα αντί χρωμίου.

 

Νέες ζάντες αλουμινίου, σπορ πιο χαμηλή ανάρτηση.

Ανάλογα με την έκδοση, το νέο MINI Clubman εφοδιάζεται στάνταρ με ζάντες αλουμινίου διατάσεων 16” ή 17”. Προαιρετικά, οι ζάντες αλουμινίου διατίθενται σε διαστάσεις 18” και 19”. Μία νέα προσθήκη στη γκάμα είναι οι ζάντες αλουμινίου 18” στις εκδόσεις Multiray Spoke 2-tone και MINI Yours British Spoke 2-tone, μαζί με τις ζάντες αλουμινίου 19” της έκδοσης John Cooper Works Circuit Spoke 2-tone.

 

Ένα ακόμα εντελώς νέο στοιχείο προαιρετικού εξοπλισμού είναι η σπορ ανάρτηση χαμηλωμένη κατά 10 mm. Αυτό όχι μόνο αναβαθμίζει το MINI Clubman, αλλά τονίζει περισσότερο και τη σπορ γοητεία του.

 

Προαιρετικά διατίθεται επίσης σύστημα προσαρμοζόμενης ανάρτησης. Αυτό προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ των δύο χαρακτηριστικών καμπυλών για το σετάρισμα των αποσβεστήρων μέσω των προαιρετικών Προφίλ Οδήγησης ΜΙΝΙ (Driving Modes). Ανάλογα με την οδηγική κατάσταση, η απόκριση κάθε αποσβεστήρα μπορεί να προσαρμόζεται με κριτήριο την άνεση, την αμεσότητα ή τη σπορ συμπεριφορά.

 

Έκφραση εξατομικευμένου στυλ: νέες, αποκλειστικές επιλογές MINI Yours .

Τα στοιχεία εξοπλισμού MINI Yours είναι ιδανικά για την εξατομίκευση του νέου MINI Clubman. Επίσης υπογραμμίζουν τις Βρετανικές ρίζες και τη συναρπαστική παράδοση της μάρκας καθώς και το προσωπικό στυλ του οδηγού. Υλικά υψηλής ποιότητας, ακρίβεια εφαρμογής, στυλ και κομψότητα είναι τα χαρακτηριστικά των αξεσουάρ MINI Yours για το εξωτερικό και το εσωτερικό. Εκτός από το εξωτερικό φινίρισμα σε MINI Yours Enigmatic Black metallic και τις ζάντες αλουμινίου της έκδοσης MINI Yours British Spoke 2-tone, διατίθενται αρκετές σχεδιαστικές προτάσεις για το εσωτερικό του νέου MINI Clubman.

 

Η γκάμα περιλαμβάνει ένα σπορ τιμόνι MINI Yours και την επένδυση καθισμάτων MINI Yours Leather Lounge Carbon Black. Τα καθίσματα αποκτούν μία πινελιά πολυτέλειας μέσω του μοτίβου Union Jack στα προσκέφαλα που σχηματίζεται από διάτρητο υλικό. Άκρως αποκλειστικές πινελιές προσφέρει επίσης η πρόταση MINI Yours Interior Styles: αυτή διατίθεται σε τρεις εκδόσεις Piano Black φωτιζόμενη, Frozen Blue φωτιζόμενη και Fibre Alloy φωτιζόμενη. Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται είναι φωτιζόμενα πλαίσια και ένθετα θυρών, cockpit και κεντρικής κονσόλας, που εναρμονίζονται σχεδιαστικά με ασορτί χρώματα. Όλα τα στοιχεία εξοπλισμού του MINI Yours διατίθενται και μεμονωμένα. Το πακέτο MINI Yours περιλαμβάνει επιπρόσθετα πατάκια MINI Yours με μαύρο ρέλι και μοτίβο ραφής σε χρώμα αλουμινίου καθώς και λογότυπο MINI Yours στα πλαϊνά παράθυρα.

 

Άλλες επιλογές εξατομίκευσης για το εσωτερικό είναι οι εκδόσεις ταπετσαριών καθισμάτων που έχουν προστεθεί στο πρόγραμμα προαιρετικού εξοπλισμού. Η έκδοση Leather Chester διατίθεται τώρα για το νέο MINI Clubman στους χρωματισμούς Malt Brown, Indigo Blue και Satellite Grey.

 

Κίνηση: έξι κινητήρες, σύστημα τετρακίνησης ALL 4 προαιρετικά.

Η γκάμα κινητήρων για το νέο MINI Clubman περιλαμβάνει δύο 3-κύλινδρους και έναν 4-τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα μαζί με έναν 3-κύλινδρο και δύο 4-κύλινδρους diesel, οι οποίοι υιοθετούν την τελευταία γενιά της Τεχνολογίας MINI TwinPower Turbo. Αργότερα, στην οικογένεια μοντέλων θα προστεθεί το νέο MINI John Cooper Works Clubman. Ο κορυφαίος αθλητής της σειράς εφοδιάζεται στάνταρ με το σύστημα τετρακίνησης ALL4.

 

Εναλλακτικά, αντί της μετάδοσης κίνησης στους εμπρός τροχούς – τυπικό χαρακτηριστικό MINI, το σύστημα ALL4 διατίθεται προαιρετικά για τις δύο ισχυρότερες εκδόσεις του μοντέλου – MINI Cooper S και MINI Cooper SD. Με ένα γρήγορο και ακριβή ηλεκτρονικό έλεγχο, το σύστημα αυτό εξασφαλίζει μεταβλητή κατανομή ροπής μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών ανάλογα με τις συνθήκες.

 

Αντί του στάνταρ 6-τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, ένα 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη διατίθεται προαιρετικά για το MINI One Clubman, το MINI Cooper Clubman, το MINI Cooper S Clubman και το MINI One D Clubman. Ένα 7-τάχυτο, σπορ κιβώτιο Steptronic διατίθεται επίσης προαιρετικά για το MINI Cooper S Clubman: αυτό χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά γρήγορους χρόνους αλλαγής σχέσεων. Το MINI Cooper D Clubman, προαιρετικά, εφοδιάζεται με 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic, που αποτελεί στάνταρ χαρακτηριστικό των MINI Cooper S Clubman ALL4, MINI Cooper SD Clubman και MINI Cooper SD Clubman ALL4, ενώ προαιρετικά, στο καθένα από αυτά τα μοντέλα, τη θέση του μπορεί να πάρει ένα 8-τάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic.

 

Την εποχή που θα λανσαριστεί στην αγορά, το MINI Clubman θα διατίθεται σε οκτώ εκδόσεις:

 


MINI One Clubman *: 75 kW/102 hp, επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 11,3 δευτερόλεπτα(11,6 δευτ.), τελική ταχύτητα 185 km/h (185 km/h), κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,6 – 5,5 lit/100 km (5,5 – 5,5 lit/100 km), εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 128 – 125 g/km (125 – 124 g/km).
MINI Cooper Clubman *: 100 kW/136 hp, επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 9,2 δευτερόλεπτα (9,2 δευτ.), τελική ταχύτητα: 205 km/h (205 km/h), κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,7 – 5,6 lit/100 km (5,4 – 5,3 lit/100 km), εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 129 – 127 g/km (122 – 120 g/km).
MINI Cooper S Clubman *: 141 kW/192 hp, επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 7,3 δευτερόλεπτα (7,2 δευτ.), τελική ταχύτητα: 228 km/h (228 km/h), κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,5 – 6,4 lit/100 km (5.6 – 5.5 lit/100 km), εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 147 – 145 g/km (127 – 125 g/km).
MINI Cooper S Clubman ALL 4*: 141 kW/192 hp, επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 6,9 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα: 225 km/h, κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,2 –6,1 lit/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 141 – 139 g/km.

MINI One D Clubman *: 85 kW/116 hp, επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 10,8 δευτερόλεπτα (10,8 δευτ.), τελική ταχύτητα: 192 km/h (192 km/h), κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,2 – 4,1 lit/100 km (4,1 – 4,0 lit/100 km), εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 110 – 107 g/km (107 – 105 g/km).
MINI Cooper D Clubman *: 110 kW/150 hp, επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 8,9 δευτερόλεπτα (8,6 δευτ.), τελική ταχύτητα: 212 km/h (212 km/h), κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,4 – 4,3 lit/100 km (4,3 – 4,2 lit/100 km), εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 114 – 113 g/km (113 – 111 g/km).
MINI Cooper SD Clubman *: 140 kW/190 hp, επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 7,6 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα: 225 km/h, κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,4 – 4,3 lit/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 114 – 113 g/km.
MINI Cooper SD Clubman ALL 4*: 140 kW/190 hp, επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 7,4 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα: 222 km/h, κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,7 – 4,6 lit/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 122 – 121 g/km.


Ευρέως φάσματος γκάμα συστημάτων ήχου και πλοήγησης.

Η στάνταρ γκάμα εξοπλισμού του νέου MINI Clubman περιλαμβάνει ένα ηχοσύστημα με έξι ηχεία και θύρα USB. Αυτό επιτρέπει τη χρήση audio streaming μέσω μιας σύνδεσης Bluetooth. Υπάρχει επίσης hands-free εγκατάσταση τηλεφώνου με διεπαφή USB. Το στάνταρ λειτουργικό σύστημα περιλαμβάνει έγχρωμη οθόνη 6,5” στο κεντρικό όργανο και MINI Controller στην κεντρική κονσόλα. Η επιλογή Connected Media περιλαμβάνει Radio MINI Visual Boost και έγχρωμη οθόνη 6,5” με λειτουργία αφής και νέας σχεδίασης γραφικές ενδείξεις. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα χρήσης πολυάριθμων διαδικτυακών υπηρεσιών MINI Connected.

 

Ο προαιρετικός εξοπλισμός Connected Navigation παρέχει μία σειρά πρόσθετων λειτουργιών infotainment για το νέο MINI Clubman, και ένα πρακτικό σύστημα καθοδήγησης διαδρομής. Το σύστημα πλοήγησης MINI προσφέρει απεικόνιση χάρτη υπό διάφορες προοπτικές στην έγχρωμη οθόνη 6,5”. Από την άλλη, τα βασικά χαρακτηριστικά του προαιρετικού συστήματος Connected Navigation Plus είναι μία έγχρωμη οθόνη 8,8” – που επίσης επιτρέπει λειτουργία διαιρούμενης οθόνης – και το MINI Touch Controller. Η επιλογή αυτή περιλαμβάνει ασύρματη φόρτιση για συμβατά κινητά τηλέφωνα και μία δεύτερη θύρα USB.

 

Νέο MINI Clubman : ευφυέστερο από ποτέ και “πάντα online ”.

Το νέο MINI Clubman εφοδιάζεται με κάρτα SIM που είναι μόνιμα τοποθετημένη στο αυτοκίνητο και πληροί το πρότυπο κινητής τηλεφωνίας 4G. Αυτό σημαίνει ότι διατίθεται λειτουργία Intelligent Emergency Call με αυτόματη ανίχνευση θέσης οχήματος και σοβαρότητας ατυχήματος, καθώς και MINI TeleServices. Σε συνδυασμό με τις επιλογές Connected Navigation και Connected Navigation Plus, μπορεί να χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία Real Time Traffic Information με δελτία κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, ο προσωπικός βοηθός - Concierge Service, η ιντερνετική πλατφόρμα MINI Online και η συμβατότητα Apple CarPlay. Η σύνδεση κινητού τηλεφώνου παρέχει αυτόματη ενημέρωση χαρτών πλοήγησης του οχήματος.

 

Επιπλέον, η τρέχουσα έκδοση της εφαρμογής MINI Connected App προσφέρει μία ευρεία γκάμα ψηφιακών υπηρεσιών που επιτρέπουν την ομαλή ενσωμάτωση του προγραμματισμού μετακινήσεων στην καθημερινή ψηφιακή ρουτίνα. Περιλαμβάνονται: δυνατότητα αποστολής προορισμών πλοήγησης από το smartphone στο όχημα, λήψη πληροφοριών ως προς την ιδανική ώρα αναχώρησης, και Απομακρυσμένες Υπηρεσίες (Remote Services) που επιτρέπουν στον οδηγό να βλέπει όχι μόνο τη θέση αλλά και άλλες λεπτομέρειες κατάστασης του οχήματος στην ψηφιακή συσκευή του  (όπως π.χ. τη στάθμη καυσίμου), αλλά και να ενεργοποιεί το σινιάλο προβολέων, την κόρνα, τη λειτουργία εξαερισμού και το κλείδωμα/ξεκλείδωμα θυρών.

 

Εξατομίκευση με τοποθέτηση εξοπλισμού εκ των υστέρων: Γνήσια Αξεσουάρ MINI .

Ελκυστικές νέες προτάσεις διατίθενται επίσης στο πλαίσιο της εκτενούς γκάμας Γνήσιων Αξεσουάρ MINI. Αυτές οι επιλογές υψηλής ποιότητας του τοποθετούνται μεμονωμένα (retrofit), επιτρέπουν την προσαρμογή της λειτουργικότητας, της άνεσης, της διασκεδαστικής οδήγησης και του εξατομικευμένου στυλ με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στις προσωπικές προτιμήσεις των πελατών του νέου MINI Clubman. Οι τελευταίες προσθήκες στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν πλευρικούς αεραγωγούς, καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών και σχέδιο οροφής Night Jack, με το γραφικό της Βρετανικής σημαίας σε ένα εντυπωσιακό μαύρο και γκρι φινίρισμα. Επιπλέον, επιλεγμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά σε λαμπερό Piano Black χαρίζουν στο νέο MINI Clubman μία διακριτική, σπορ εμφάνιση. Αυτό το jet black φινίρισμα προσφέρεται για τα λογότυπα “Clubman” και “Cooper S” και για τα λογότυπα MINI στο καπό και το πίσω τμήμα.

 

* Προκαταρτικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2, ηλεκτρικής κατανάλωσης και αυτονομίας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών / ελαστικών και επιλεγμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού και ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές.

 

Οι τιμές που επισημαίνονται με* έχουν ήδη υπολογιστεί με βάση το νέο πρότυπο δοκιμών WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης. Στα οχήματα αυτά, ενδέχεται να ισχύουν διαφορετικές τιμές από αυτές που δημοσιεύονται εδώ για την επιβολή φόρων και λοιπών ειδικών τελών που βασίζονται (επίσης) σε εκπομπές  CO2 (εξαρτάται από την τοπική νομοθεσία).

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", που διατίθεται δωρεάν σε όλο το δίκτυο εμπόρων και στο https://www.dat.de/co2/.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2018, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.490.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 165.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2018 ήταν 9,81 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 97,48 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 134.682 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

MINI One Clubman *: 75 kW/102 hp, επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 11,3 δευτερόλεπτα(11,6 δευτ.), τελική ταχύτητα 185 km/h (185 km/h), κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,6 – 5,5 lit/100 km (5,5 – 5,5 lit/100 km), εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 128 – 125 g/km (125 – 124 g/km).
MINI Cooper Clubman *: 100 kW/136 hp, επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 9,2 δευτερόλεπτα (9,2 δευτ.), τελική ταχύτητα: 205 km/h (205 km/h), κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,7 – 5,6 lit/100 km (5,4 – 5,3 lit/100 km), εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 129 – 127 g/km (122 – 120 g/km).
MINI Cooper S Clubman *: 141 kW/192 hp, επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 7,3 δευτερόλεπτα (7,2 δευτ.), τελική ταχύτητα: 228 km/h (228 km/h), κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,5 – 6,4 lit/100 km (5.6 – 5.5 lit/100 km), εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 147 – 145 g/km (127 – 125 g/km).
MINI Cooper S Clubman ALL 4*: 141 kW/192 hp, επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 6,9 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα: 225 km/h, κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,2 –6,1 lit/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 141 – 139 g/km.

MINI One D Clubman *: 85 kW/116 hp, επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 10,8 δευτερόλεπτα (10,8 δευτ.), τελική ταχύτητα: 192 km/h (192 km/h), κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,2 – 4,1 lit/100 km (4,1 – 4,0 lit/100 km), εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 110 – 107 g/km (107 – 105 g/km).
MINI Cooper D Clubman *: 110 kW/150 hp, επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 8,9 δευτερόλεπτα (8,6 δευτ.), τελική ταχύτητα: 212 km/h (212 km/h), κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,4 – 4,3 lit/100 km (4,3 – 4,2 lit/100 km), εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 114 – 113 g/km (113 – 111 g/km).
MINI Cooper SD Clubman *: 140 kW/190 hp, επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 7,6 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα: 225 km/h, κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,4 – 4,3 lit/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 114 – 113 g/km.
MINI Cooper SD Clubman ALL 4*: 140 kW/190 hp, επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 7,4 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα: 222 km/h, κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,7 – 4,6 lit/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 122 – 121 g/km.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

AUTO SHANGHAI 2019.

Here you can see the on Demand webcast of the BMW Group Press Conference at the Auto Shanghai.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση