Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW Startup Garage διασφαλίζει πρώιμη πρόσβαση σε πρωτοποριακές καινοτομίες.

Ανταλλαγή τεχνογνωσίας, σε αρχικό στάδιο, με πάνω από 1.500 startups από 30 χώρες περίπου το χρόνο. Το μοντέλο ‘Venture client’ παρέχει σε όλες τις επιχειρηματικές μονάδες άμεση πρόσβαση σε καινοτομίες startup. Γραφεία Τεχνολογίας του BMW Group που εδρεύουν σε hotspots τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο αναζητούν startups.

Τεχνολογία
·
Εναλλακτικά συστήματα κίνησης, η κίνηση στο μέλλον
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 264,89 KB)
  
Photos(19x, 86,68 MB)

Μόναχο . Το BMW Startup Garage – τμήμα της επιχειρηματικής μονάδας της εταιρίας με θέμα την Έρευνα, τις Νέες Τεχνολογίες και τις Καινοτομίες – εντοπίζει τις πιο καινοτόμες startups στο χώρο του επιχειρείν εδώ και τέσσερα χρόνια, κάτι που επιτρέπει στο BMW Group να αξιοποιεί τις δυνατότητές του γρήγορα και άμεσα. Μέχρι τώρα, πάνω από 50 ανερχόμενες εταιρίες τεχνολογίας έχουν ολοκληρώσει το startup πρόγραμμά τους. «Οι startups μας βοηθούν να αντιληφθούμε καλύτερα τη μορφή της προσωπικής, συνδεδεμένης και βιώσιμης μετακίνησης σε ένα μελλοντικό κόσμο, να επινοήσουμε τις απαραίτητες λύσεις και να συνεχίσουμε να είμαστε πρωτοπόροι καινοτομίας και τεχνολογίας, προχωρώντας στο μέλλον», δήλωσε ο Bernhard Schambeck, Επικεφαλής του BMW Startup Garage. Το BMW Startup Garage έρχεται σε επαφή με περισσότερες από 1.500 startups από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Αν εκ πρώτης όψεως προκύψει ότι μία συγκεκριμένη καινοτομία ενδέχεται να έχει ενδιαφέρον για το BMW Group, αυτή εξετάζεται πιο λεπτομερώς. Περίπου 600 έως 800 startups περνούν από αξιολόγηση κάθε χρόνο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πληρούν τις προϋποθέσεις για την ένταξή τους στο πρόγραμμα του BMW Startup Garage. 

 

«Προσπαθούμε να εντάξουμε τις καλύτερες startups του κόσμου στο πρόγραμμά μας», εξήγησε η Melanie Rösler, υπεύθυνη προγράμματος του BMW Startup Garage. «Αναζητάμε καινοτόμες startup που θα αποβούν προς μεγάλο όφελος των προϊόντων, των υπηρεσιών, των συστημάτων ή των διαδικασιών μας». Αντί του ‘venture capital’ (κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών), το BMW Startup Garage καθιέρωσε το μοντέλο ‘venture client’. Στο ξεκίνημά τους, πολλές  startups δεν διαθέτουν ένα εμπορεύσιμο προϊόν. Σε αυτή τη φάση υψηλού ρίσκου, οι νεοφυείς εταιρίες συμπράττουν με το BMW Startup Garage, εξ ου και ο όρος ‘venture client’. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη ενός λειτουργικού πρωτοτύπου στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος. Το BMW Group δρέπει τα οφέλη της πρώιμης πρόσβασης στις καινοτομίες και της δυνατότητας εξατομίκευσης της τεχνολογίας πριν αυτή κυκλοφορήσει στην αγορά. Οι startups, από την άλλη, αποκτούν πολύτιμες πληροφορίες για τα τεκταινόμενα στο χώρο της αυτοκίνησης, μπορούν να χτίζουν ένα δίκτυο επαφών εντός της εταιρίας και αποκομίζουν πολύτιμες πληροφορίες για τη βελτίωση του επιχειρησιακού τους σχεδίου προκειμένου να αποκτήσουν ‘πάτημα’ στη βιομηχανία αυτοκινήτου.

 

Η αναζήτηση startups σε όλο τον κόσμο: σκεπτόμενοι αντισυμβατικά.

Το δίκτυο αναζήτησης τεχνολογιών του BMW Group έχει παγκόσμια εμβέλεια. Το BMW Startup Garage διοικεί μικρές, ευέλικτες ομάδες εγκατεστημένες σε διεθνή κέντρα τεχνολογίας. Τώρα, έχει εκπροσώπους που εργάζονται στα Γραφεία Τεχνολογίας του BMW Group στη Σίλικον Βάλεϊ, στη Σαγκάη, στη Σεούλ και στο Τόκιο. Σε αυτά θα προστεθεί ένα ακόμα στο Τελ Αβίβ το τρίτο τρίμηνο του 2019.

 

Ενώ το BMW Startup Garage αρχικά εστίασε πρωτίστως σε καινοτομίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του BMW Group, από το 2018, το πρόγραμμά του επεκτάθηκε σε καινοτόμες startup για όλες τις επιχειρηματικές μονάδες. «Το ευρύ φάσμα θεμάτων με τα οποία ασχολούμαστε κάνει τη δουλειά μας στο Garage άκρως συναρπαστική και απαιτητική», σχολίασε με ενθουσιασμό η Alexandra Renner, Επικεφαλής Startup για Έρευνα & Εξέλιξη (R&D). «Μία συνηθισμένη εργάσιμη μέρα μπορεί να περιλαμβάνει τη δημιουργία εσωτερικού ενός αυτοκινήτου του μέλλοντος με τη συμβολή των startups το πρωί, ενώ το απόγευμα η προσοχή μας να στρέφεται σε καινοτομίες για αυτόνομη οδήγηση». Συνολικά 26 startups ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα του BMW Startup Garage το 2018.

 

Μακροπρόθεσμα οφέλη για τις startups και το BMW Group .

Η υποστήριξη που λαμβάνουν οι startups κατά τη διάρκεια του προγράμματος βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες: Build (Δημιουργία), Sell (Πώληση), Learn (Μάθηση) και Network (Δίκτυο). Οι πυλώνες Build και Sell περιλαμβάνουν την εκτέλεση του πιλοτικού project και την κατάστρωση ενός επιχειρησιακού σχεδίου. Ένα από τα στοιχεία των πυλώνων Network και Learn είναι η εκδήλωση Deep Drive Days, όπου σεμινάρια και ομιλίες προσφέρουν στις startups την ευκαιρία να μοιράζονται ιδέες και, σταδιακά, να δικτυώνονται με εργαζόμενους από διάφορα τμήματα του BMW Group. Και οι τέσσερις πυλώνες είναι σχεδιασμένοι για να ισχυροποιήσουν μακροχρόνιες επιχειρηματικές σχέσεις με το BMW Group.

 

«Η μέθοδος του ‘venture client’ πραγματικά ανταμείβει, όπως μπορούμε να δούμε από πρώην startups που συνεχίζουν να συμβάλλουν με τις προηγμένες τεχνολογίες τους σε επόμενα projects, ως προμηθευτές πλέον του BMW Group», συνόψισε ο Bernhard Schambeck. Οι Lunewave και QC Ware είναι δύο μόνο από τις πολλές startups που έχουν εργαστεί και πάνω σε άλλα projects ως εταίροι του BMW Group μετά τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

 

Στο πιλοτικό πρόγραμμα του προγράμματος BMW Startup Garage 2018, η Lunewave ξεχώρισε με την επαναστατική της νέα τεχνολογία αισθητήρων. Μηχανικοί στο Κέντρο Αυτόνομης Οδήγησης συνεργάζονται τώρα με την Lunewave πάνω σε ένα project προ-ανάπτυξης για περαιτέρω βελτίωση της πρωτοποριακής φιλοσοφίας αισθητήρων.

 

Κβαντικοί υπολογιστές μπορούν να χρησιμοποιούνται για να επιλύουν περίπλοκα προβλήματα τα οποία οι σημερινοί υπερυπολογιστές θα χρειάζονταν χρόνια για να επιληφθούν. Το BMW Group αναγνώρισε γρήγορα τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας. Το BMW Startup Garage συνεργάστηκε με την QC Ware για τη διεξαγωγή διαφόρων μελετών σκοπιμότητας με θέμα την εφαρμογή κβαντικού υπολογισμού για την επίλυση προβλημάτων, όπως η βελτιστοποίηση των εργασιών που εκτελούνται από ρομπότ στη γραμμή παραγωγής. Projects παρακολούθησης και αξιολόγησης είναι ήδη σε εξέλιξη για το 2019.

 

«Πολλές από τις καινοτομίες startup στα πιλοτικά μας projects είναι τόσο συναρπαστικές και ευρηματικές, ώστε μας είναι δύσκολο να μην μιλάμε γι’ αυτές περισσότερο. Ανυπομονούμε για τις καινοτομίες που θα εφαρμοστούν στη μαζική παραγωγή και τις διαδικασίες μας τα προσεχή χρόνια» πρόσθεσε ο Schambeck.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2018, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.490.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 165.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2018 ήταν 9,81 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 97,48 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 134.682 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming.

99th ANNUAL GENERAL MEETING OF BMW AG.

Munich. Here you will see the transmission of the speech of Harald Krüger, Chairman of the Board of Management BMW AG.

open streaming site

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση