Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

H υβριδική τεχνολογία της BMW απέσπασε ένα ακόμα βραβείο στο θεσμό ‘International Engine of the Year’.

Το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης του BMW i8 επικράτησε στην κορυφή της κατηγορίας του, για πέμπτη συνεχή χρονιά, στον παγκοσμίως σημαντικότερο διαγωνισμό για την ανάδειξη των καλύτερων κινητήρων και συστημάτων κίνησης.

I15
·
I12 LCI
·
BMW i8 Coupé
·
Εταιρικά
·
Εταιρικά βραβεία
·
BMW i Automobiles
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~426,06 KB)
  
Photos(5x, ~33,46 MB)

Μόναχο / Στουτγάρδη . Για πέμπτη συνεχή χρονιά, τον τίτλο του ‘International Engine + Powertrain of the Year’ στην κατηγορία του απέσπασε το σύστημα κίνησης του BMW i8 (BMW i8 Roadster: κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο 2.0 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο 14,5 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο 46 g/km, BMW i8 Coupe: κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο 1.8 l/100 km κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο 14,0 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο 42 g/km*). Φέτος, το υβριδικό σύστημα ήταν υποψήφιο σε μία νέα κατηγορία: Best Hybrid Powertrain. Η μεγάλη έκπληξη ήταν η βαθμολογική διαφορά από το δεύτερο: Ο κινητήρας του BMW i8 διεκδίκησε την 1η θέση με 233 βαθμούς, με τον πλησιέστερο ανταγωνιστή να συγκεντρώνει μόλις 138 βαθμούς.

 

Το πρωτοποριακό BMW i8 είναι ‘δότης’ τεχνολογίας στην οικογένεια των plug-in υβριδικών BMW, που θα περιλαμβάνει συνολικά δέκα μοντέλα μέχρι το τέλος του 2019. Αυτό σημαίνει ότι η BMW θα προσφέρει τους πελάτες τη μεγαλύτερη γκάμα επιλογών από οποιανδήποτε άλλη μάρκα του ανταγωνισμού. Μαζί με το BMW i3, τα δύο αυτά μοντέλα έθεσαν τα θεμέλια προκειμένου να γίνει το BMW Group ηγέτης της αγοράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Έχει ‘χτυπήσει’ την κορυφή των ταξινομήσεων νέων, ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε Ευρώπη και Γερμανία – όχι μόνο στην πολυτελή κατηγορία αλλά και στο σύνολο της αγοράς (πηγή: έκθεση IHS Markit από 14.5.2019, συνδυασμένες νέες ταξινομήσεις BEV και PHEV) – από το 2017.

 

Το σύστημα κίνησης του BMW i8 λανσαρίστηκε στην αγορά το 2014, και από τότε, κάθε χρόνο κερδίζει το περίοπτο βραβείο στην κατηγορία του. Εκείνη την πρώτη χρονιά, απέσπασε επίσης τον τίτλο του καλύτερου νέου κινητήρα - ‘Best New Engine’  και επιπλέον, αναδείχτηκε γενικός νικητής. Κερδίζοντας μία νέα διάκριση το 2019, το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης αποδεικνύει για μία ακόμα φορά, πόσο μπροστά βρίσκεται από την εποχή του. Με τα διαπιστευτήρια ενός σπορ αυτοκινήτου του μέλλοντος, το BMW i8 κατατάσσεται σταθερά στην κορυφή της κατηγορίας PHEV από το 2014 που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά. Τα BMW i3 και i8 βρίσκονται στα δύο άκρα του φάσματος μοντέλων, εκφράζοντας αυτό που είναι λογικά εφικτό σήμερα. Μεταφέροντας την τεχνολογία τους στις βασικές προϊοντικές σειρές BMW, προς όφελός  τους, το BMW Group κατάφερε να δημιουργήσει την ευρύτερη γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων από οποιονδήποτε άλλο πολυτελή κατασκευαστή.

 

Η τελευταία έκδοση του BMW i8 συνδυάζει επιδόσεις σπορ αυτοκινήτου με την οικονομική κατανάλωση ενός compact μοντέλου. Ο τρικύλινδρος κινητήρας καύσης παράγει 170 kW/231 hp με κατανομή στους πίσω τροχούς. Ο ηλεκτροκινητήρας, αποδίδοντας 105 kW/143 hp, αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου – που μπορεί να φορτίζεται από μία οικιακή, ηλεκτρική πρίζα – και παρέχει ισχύ στον εμπρός άξονα. Αυτό το ειδικό plug-in-υβριδικό σύστημα, που εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε από το BMW Group, προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 55 km στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών. Ο συνδυασμός ενός ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους εμπρός τροχούς και ενός κινητήρα καύσης για τον πίσω άξονα, δημιουργεί ένα σύστημα τετρακίνησης (AWD), που εξασφαλίζει αξιόπιστο κράτημα στο δρόμο και προσφέρει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, κυρίως, στην έντονη επιτάχυνση και στις γρήγορες στροφές.

 

Ο ισχυρότερος από τους δύο κινητήρες κινεί τους πίσω τροχούς και με την ηλεκτρική υποστήριξη του υβριδικού συστήματος προσφέρει απαράμιλλη οδηγική απόλαυση BMW σε συνδυασμό με πρωτοποριακή απόδοση. Η επιτάχυνση 0 – 100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,4 δευτ. Εν τούτοις η κατανάλωση καυσίμου μικτού κύκλου του BMW i8 Roadster, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών για τα plug-in υβριδικά οχήματα είναι 2.0 lit / 100 km και 14,5 kWh ηλεκτρικής ενέργειας. Οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 46 g/km. Οι αντίστοιχες τιμές για το BMW i8 Coupe είναι 1.8 lit / 100 km και 14,0 kWh, που σημαίνει ακόμα χαμηλότερες εκπομπές CO2 στα 42 g / km.

 

Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 21η έκδοση των βραβείων ‘International Engine of the Year’. Από την απαρχή του θεσμού, οι κινητήρες του BMW Group έχουν κατακτήσει συνολικά 70 νίκες σε επίπεδο κατηγορίας και γενικής κατάταξης. Φέτος, εκλέκτορες ήταν 70 δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου από 31 χώρες. Η ανακοίνωση των νικητών έγινε στις 22 Μαΐου, στο πλαίσιο της Έκθεσης Engine Expo στη Στουτγάρδη.

 

* Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2, ηλεκτρικής κατανάλωσης και αυτονομίας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών / ελαστικών και επιλεγμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού και ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές.

 

Οι τιμές ήδη βασίζονται στο νέο κύκλο δοκιμών WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης. Αναφορικά με αυτά τα οχήματα, για σχετικούς φόρους και τα όποια ειδικά τέλη που βασίζονται σε εκπομπές CO2, οι τιμές CO2 ίσως διαφέρουν από αυτές που αναφέρονται εδώ (ανάλογα με την εθνική νομοθεσία).

 

Οι προδιαγραφές εκπομπών CO2 προσδιορίζονται σύμφωνα με την Οδηγία 1999/94/EC και την Pkw-EnVKV, και βασίζονται στις τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 που ορίζει ο κύκλος NEDC.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", που διατίθεται δωρεάν σε όλο το δίκτυο εμπόρων και στο https://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 30 μονάδες παραγωγής σε 14 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2018, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.490.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 165.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2018 ήταν 9,81 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 97,48 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 134.682 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmwgroup/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Munich. 27 May 2020. Here you can see the webcast of the world premiere of the new BMW 5 Series and BMW 6 Series. 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση