Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Ο Hans Zimmer και το BMW Group σχεδιάζουν τον ήχο των ηλεκτρικών οχημάτων του μέλλοντος.

Η ηχητική επένδυση της εμπειρίας της ηλεκτροκίνησης είναι εμπνευσμένη από τη σύγχρονη τέχνη. Ο ήχος του BMW Vision M NEXT αποτελεί προϊόν ενός πρωτοποριακού project συνεργασίας.

Εταιρικά
·
Τεχνολογία
·
Ακουστική, αεροδυναμική
·
Εναλλακτικά συστήματα κίνησης, η κίνηση στο μέλλον
·
Electrification
·
#NEXTGen
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~431,37 KB)
  
Photos(6x, ~24,87 MB)

Μόναχο. Ο Hans Zimmer είναι ένας διεθνούς φήμης συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής. Έχει επενδύσει μουσικά αμέτρητες Χολιγουντιανές ταινίες και έχει αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις. Τώρα, ο Hans Zimmer, μαζί με τον Renzo Vitale, μηχανικό ακουστικής και σχεδιαστή ήχου του BMW Group, δημιουργούν τον ήχο για το BMW Vision M NEXT. Το Vision M NEXT γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 25 Ιουνίου 2019 στο #NEXTGen. Hans Zimmer: «Ήμουν ανέκαθεν ένθερμος θιασώτης της BMW. Σαν παιδί καταλάβαινα ότι η μητέρα μου έφτανε στο σπίτι από τον ήχο της BMW της. Είμαι ενθουσιασμένος που μου δίνεται η ευκαιρία να σχεδιάσω τον ήχο των μελλοντικών ηλεκτρικών BMW και να προσθέσω συναίσθημα στην οδηγική εμπειρία των ηλεκτρικών οχημάτων».

 

Ο Hans Zimmer και ο Renzo Vitale συνέθεσαν τους ήχους του συστήματος κίνησης και των προειδοποιητικών σημάτων του BMW Vision M NEXT στα στούντιο του Zimmer στο Λονδίνο και το Los Angeles. Vitale: «Οραματιζόμαστε ήχους που αναδεικνύουν τη γοητεία και τον προηγμένο χαρακτήρα των οχημάτων μας και που μπορούν να διεγείρουν το συναίσθημα. Θεωρώ ότι το να σχεδιάζεις ένα ακουστικό περιβάλλον για τον άνθρωπο του μέλλοντος είναι προνόμιο και ευθύνη ταυτόχρονα. Η συνεργασία μου με τον Hans Zimmer για ένα τέτοιο εγχείρημα αποτελεί τιμή για μένα – τόσο ως μηχανικό ακουστικής όσο και ως μουσικό».

 

Λανσάρισμα του BMW IconicSounds Electric .

Η αθόρυβη λειτουργία των ηλεκτρικών οχημάτων συχνά θεωρείται μείζων πλεονέκτημα της ηλεκτροκίνησης. Ωστόσο, καθώς η γκάμα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων αυξάνεται, προκύπτει ένα συναισθηματικό κενό στην εμπειρία του οδηγού. Το "BMW IconicSounds Electric" είναι μία πρόταση οραματικού ήχου για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW. «Θέλουμε να προσφέρουμε το BMW IconicSounds Electric σε πελάτες που εκτιμούν το συναισθηματικό ήχο. Με το BMW IconicSounds Electric θα μπορούν να απολαύσουν τη χαρά της οδήγησης με όλες τις αισθήσεις τους», δήλωσε ο Jens Thiemer, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Μάρκας BMW. Ο ήχος του BMW Vision M NEXT δίνει μία γεύση από το μέλλον του BMW IconicSounds Electric.

 

Ήχος εμπνευσμένος από την τέχνη.

Το BMW Vision M NEXT αποτελεί ‘statement’ για τον οδηγό – όπως και ο ήχος του. Στο τιμόνι ενός ηλεκτρικού οχήματος, ο οδηγός ο οποίος είναι εξοικειωμένος με τον ήχο ενός κινητήρα καύσης, βιώνει την επαναστατική αλλαγή του συστήματος κίνησης. Κάποιοι θεωρούν ότι αυτό, ίσως οδηγήσει σε μία αποξένωση μεταξύ οδηγού και οχήματος. Ο ήχος του Vision M NEXT στοχεύει στην επίτευξη αρμονίας μεταξύ οδηγού και ηλεκτρικού οχήματος, με τη συνδρομή της τέχνης. Vitale: «Η σχεδίαση ήχου του Vision M NEXT είναι εμπνευσμένη κυρίως από τις εγκαταστάσεις φωτισμού των James Turrell και Ólafur Elíasson. Ειδικότερα, ο Turrell έχει δημιουργήσει έργα που γεννούν την ψευδαίσθηση του απείρου, ενός αχανούς χώρου όπου η εμπειρία που βιώνει ο θεατής αγγίζει τα όρια του ονειρικού. Η ιδέα για το Vision M NEXT είναι να αναπαραχθεί η ίδια μαγική αίσθηση, αυτή τη φορά μέσω του ήχου».

 

Hans Zimmer: «Ας πάρουμε, για παράδειγμα, την αλληλεπίδραση του οδηγού με το πεντάλ του γκαζιού, όπου η μηχανική πίεση του πεντάλ δίνει το έναυσμα για μία συναισθηματική διέγερση.  Η επιτάχυνση γίνεται μία εμπειρία αισθήσεων, καθώς ο οδηγός περνά από σταδιακά μεταβαλλόμενες ηχητικές υφές».

 

Το BMW Group εξελίσσει τον ήχο της ηλεκτροκίνησης τα τελευταία δέκα χρόνια.

Το 2009 που λανσαρίστηκε ο στόλος δοκιμών του MINI E, μηχανικοί ακουστικής του BMW Group εργάζονταν ήδη πάνω στο λεγόμενο τεχνητό ήχο, ο οποίος θα βοηθούσε να γίνονται ευκολότερα αντιληπτά τα οχήματα με σχεδόν αθόρυβα συστήματα κίνησης. Όταν κυκλοφόρησε το BMW i3, οι πελάτες μπορούσαν να επιλέξουν προαιρετικά ένα σύστημα ηχητικής προειδοποίησης πεζών.

 

Από τότε, η ηχητική προειδοποίηση πεζών έχει εξελιχθεί σύμφωνα με τις νέες νομοθετικές απαιτήσεις και έχει αρχίσει να περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό όλων των plug-in υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων BMW (οι απαιτήσεις για ηχητική προειδοποίηση πεζών καθώς και τις ώρες λειτουργίας διαφέρουν από χώρα σε χώρα). Στόχος εξέλιξης ήταν να επιτελείται η σημαντική λειτουργία προειδοποίησης, χωρίς να ενοχλούνται οι πεζοί. Ταυτόχρονα, οι επιβάτες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν ένα υψηλό επίπεδο ακουστικής άνεσης μέσα στο όχημα.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2018, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.490.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 165.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2018 ήταν 9,81 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 97,48 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 134.682 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Tuesday, 02.06.2020 ∙ 18:00 CEST
World premiere of the all-new BMW 4 Series Coupé. Follow the link and watch our live webcast.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση