Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Φωτογράφηση προς τιμήν μιας ξεχωριστής επετείου: BMW M1 Art Car δια χειρός Andy Warhol.

Ο νικητής του Διαγωνισμού των Social Media που διοργάνωσε το BMW Group Classic αποτύπωσε αποκλειστικά με το φωτογραφικό του φακό το σπορ αυτοκίνητο με κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, το οποίο φιλοτέχνησε ένας σπουδαίος δημιουργός πριν από 40 χρόνια.

Εταιρικά
·
Πολιτισμικά θέματα
·
Κληρονομιά
·
Ιστορική Κληρονομιά μάρκας BMW
·
Εταιρική ιστορική κληρονομιά
·
Sport
·
Art Car
·
Milestones
·
Automotive
·
BMW M Motorsport
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~93,84 KB)
  
Photos(5x, ~74,21 MB)

Μόναχο. «Αγαπώ αυτό το αυτοκίνητο. Είναι πιο επιτυχημένο από το έργο τέχνης», είχε δηλώσει ο Andy Warhol αφού μεταμόρφωσε την BMW M1 με τις πολύχρωμες πινελιές του. Χρειάστηκε λιγότερο από μισή ώρα για να δημιουργήσει το τέταρτο έκθεμα της BMW Art Car Collection. 40 χρόνια μετά, ο ενθουσιασμός για το σπορ αυτοκίνητο με κινητήρα στο κέντρο παραμένει αμείωτος. Ήδη το Αμερικανικό είδωλο της Pop Art, διάσημο τότε σε όλο τον κόσμο, μοιραζόταν το ίδιο πάθος με πολλούς λάτρεις του αυτοκινήτου εκείνη την εποχή. Με την πάροδο του χρόνου, η γοητεία της μοναδικής έκδοσης που δημιούργησε ο Warhol αυξήθηκε. Πολλοί μάλιστα το θεωρούν το καλύτερο της Συλλογής των Art Cars. Της ίδιας άποψης ήταν και ο φωτογράφος αυτοκινήτων, Stephan Bauer, με έδρα το Μόναχο που αυθόρμητα προτίμησε την BMW M1 του Warhol όταν επέλεγε το θέμα των ονείρων του σε τέσσερις τροχούς. Πέρσι, ο Bauer (29) αναδείχτηκε νικητής του Διαγωνισμού των Social Media “Shootout 2018” που διοργάνωσε το BMW Group Classic και του δόθηκε η ευκαιρία για μία αποκλειστική φωτογράφηση με το BMW Art Car Νο4. Έτσι προέκυψε μια σειρά φωτογραφιών προς τιμήν των 40 χρόνων της BMW M1 που δημιούργησε ο Andy Warhol. Αυτές αναδεικνύουν μέσα από μία εντελώς νέα οπτική ένα από τα πιο θρυλικά οχήματα της ιστορίας της BMW.

 

Πέντε καλλιτέχνες φωτογράφοι υπέβαλλαν τις καλύτερες φωτογραφίες του από τον κόσμο των κλασικών αυτοκινήτων BMW στο διαγωνισμό “Shootout 2018” που πραγματοποιήθηκε στην πλατφόρμα του Instagram. Το BMW Group Classic ένωσε τις δυνάμεις του με τις θυγατρικές εταιρίες BMW Culture, BMW Motorsport, BMW M GmbH και BMW σε αρκετές διεθνείς αγορές για το κοινό project. Αυτό επικέντρωσε την προσοχή των νεανικών target groups στις πολυάριθμες επιτυχίες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και στο κυνήγι των ρεκόρ με οχήματα και κινητήρες BMW τα τελευταία 100 χρόνια. Το βραβείο για το νικητή ήταν μία φωτογράφηση με όχημα της επιλογής του από την ολοκληρωμένη συλλογή του BMW Group Classic. Η επιλογή του νικητή ήταν η BMW M1 στην ισχυρή αγωνιστική έκδοση 470 hp που κατασκευάζεται σύμφωνα με τους κανονισμούς του Group 4. Πριν από 40 χρόνια, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο γιόρτασε το αγωνιστικό ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα Procar και πέρασε στην ιστορία της Pop Art.

 

Με φόντο το κτίριο ενός παλιού εργοστασίου στην Κολωνία, ο Stephan Butler σκηνοθέτησε μία θεαματική αντίθεση ανάμεσα στα έντονα χρώματα του Art Car και το μελαγχολικό γκρι του εγκαταλελειμμένου βιομηχανικού κτιρίου. Στις λήψεις σε εξωτερικό χώρο που ακολούθησαν, φώτα λέιζερ περιέβαλαν την BMW M1 συνθέτοντας μία άκρως μυστικιστική ατμόσφαιρα. Και στα δύο ‘σκηνικά’, το Art Car έμοιαζε να αναδύεται μέσα από έναν εντελώς νέο κόσμο – πάντα με απόλυτη τελειότητα. Τα αποτελέσματα της φωτογράφησης αναρτήθηκαν στη σελίδα του BMW Group Classic στο Facebook και στον Instagram Λογαριασμό του BMW Group Classic.

 

Το Art Car του Andy Warhol αποδείχτηκε ένα ‘ονειρεμένο θέμα’ για την πρόσφατη φωτογράφηση στην Κολωνία. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης έκανε τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα για τους φωτογράφους. Πριν από 40 χρόνια, οι φωτογραφικές μηχανές δεν είχαν καν προλάβει να στηθούν όταν ο Warhol είχε ήδη βάψει το αμάξωμα με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Όπως μάλιστα εξήγησε αργότερα, η ταχύτητά του αντανακλούσε αυτό που ήθελε να εκφράσει με το έργο του: «Προσπάθησα να παρουσιάσω την ταχύτητα ως μία οπτική εικόνα. Όταν το αυτοκίνητο κινείται γρήγορα, όλες οι γραμμές και τα χρώματα μεταμορφώνονται σε κάτι θολό και συγκεχυμένο».

 

Πολύ σύντομα, μετά και την τελευταία πινελιά, η BMW M1 που φιλοτεχνήθηκε από τον Warhol απέδειξε πόσο γρήγορο μπορεί να είναι ένα έργο τέχνης. Τον Ιούνιο του 1979, η BMW M1 με αριθμό εκκίνησης 76 έτρεξε στον 24Ωρο Αγώνα του Le Mans. Ο Γερμανός οδηγός Manfred Winkelhock, και οι Γάλλοι Hervé Poulain και Marcel Mignot οδήγησαν το Art Car στη δεύτερη θέση της κατηγορίας του και κατάφεραν να τερματίσουν στην 6η θέση της γενικής κατάταξης.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group 

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2018, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.490.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 165.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2018 ήταν 9,81 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 97,48 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 134.682 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

LAS VEGAS CES 2022.

Here you can see our webcast with the press conference and the innovation highlights.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση