Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

IMM 2019: Πάρτι γενεθλίων με την παγκόσμια κοινότητα MINI και ‘original’ εκπροσώπους από μία ιστορία 60 χρόνων.

Το International Mini Meeting στο Μπρίστολ ήταν το αποκορύφωμα των εορτασμών για την επετειακή χρονιά της μάρκας – Ανάμεσα στα οχήματα που συμμετείχαν ήταν το πρώτο κλασικό Mini που κατασκευάστηκε, η έκδοση MINI 60 Years και το πλήρως ηλεκτρικό MINI Cooper SE.

Κληρονομιά
·
Ιστορική Κληρονομιά μάρκας MINI
·
Αντίκες, εκδηλώσεις ιστορικής κληρονομιάς
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~371,97 KB)
  
Photos(56x, ~517,26 MB)

Μόναχο / Μπρίστολ . Πάρτι γενεθλίων με στενούς συγγενείς είναι κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο. Και όμως, χιλιάδες ενθουσιώδεις φίλοι της MINI από όλο τον κόσμο συναντήθηκαν στο Μπρίστολ για να γιορτάσουν την 60ή επέτειο της μάρκας με τη Βρετανική κουλτούρα. Για μία φορά ακόμα, το International Mini Meeting 2019 ήταν το αποκορύφωμα των εορτασμών για την κοινότητα MINI σε μία διοργάνωση που λειτούργησε ως γέφυρα για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μάρκας, περισσότερο από ποτέ. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που συμμετείχαν ήταν το πρώτο κλασικό Mini παραγωγής 1959, η επετειακή έκδοση MINI 60 Years και το MINI Cooper SE (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 0,0 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 16,8 – 14,8 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km) ως πρεσβευτής της διασκεδαστικής οδήγησης μηδενικών ρύπων του μέλλοντος.

 

Το International Mini Meeting έγινε για πρώτη φορά το 1978 από τους Γερμανούς λάτρεις του κλασικού Mini. Από τότε, έχει εξελιχθεί στο παγκοσμίως μεγαλύτερο ετήσιο γεγονός για την οργανωμένη κοινότητα MINI αλλά και πολλούς ακόμα ομοϊδεάτες οπαδούς που επιθυμούν να εκφράσουν το πάθος τους για το πρώτο Βρετανικό μικρό αυτοκίνητο. Το μοναδικό μίγμα εκθεμάτων, ανταλλακτικών και αξεσουάρ, οδηγικών δραστηριοτήτων και εορταστικής ατμόσφαιρας με live μουσική και ψυχαγωγικούς διαγωνισμούς αντανακλά το πνεύμα μιας δεμένης κοινότητας που διέπει τη διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται σε διαφορετική Ευρωπαϊκή χώρα κάθε χρόνο και την κοσμοπολίτικη λάμψη της.

 

Κανένας προορισμός δεν είναι μακρινός για τους λάτρεις της μάρκας και πολλοί από αυτούς διανύουν εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες χιλιόμετρα με το δικό τους αυτοκίνητο. Σε κάθε τόπο, άριστα συντηρημένα κλασικά Mini εκτίθενται δίπλα-δίπλα με εξατομικευμένα MINI. Κάθε πέντε χρόνια, το International Mini Meeting επιστρέφει στη Βρετανία, τη γενέτειρά της μάρκας – όπως συνέβη και φέτος, στην επετειακή χρονιά με την εκδήλωση να κλιμακώνεται στο τέλος της συνάντησης με το μεγάλο Πάρτι Γενεθλίων.

 

Το 2019 είναι μία χρονιά που η MINI κάνει μία αναδρομή στην ιστορία της και ταυτόχρονα λειτουργεί ως αφετηρία μιας νέας εποχής. Η έκδοση MINI 60 Years διατίθεται εδώ και μερικούς μήνες και τιμά την πλούσια παράδοση της μάρκας μαζί με τη Βρετανική κουλτούρα. Η αποκλειστική σχεδίαση και τα στοιχεία εξοπλισμού του μοντέλου αποτελούν ελκυστικές πινελιές εξατομικευμένου στυλ, ανώτερης ποιότητας και σπορ επιδόσεων. Το Νοέμβριο του 2019, θα ξεκινήσει η παραγωγή του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου της μάρκας. Το νέο MINI Cooper SE προάγει την αίσθηση go-kart που αποτελεί στοιχεία ταυτότητας της μάρκας σε νέα επίπεδα, με έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 135 kW/184 hp και τη μπαταρία υψηλής τάσης που τοποθετείται χαμηλά στο πάτωμα του οχήματος. Στο International Mini Meeting 2019, η Κοινότητα MINI είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το μοντέλο που εξελίχθηκε με βάση το 3-θυρο MINI, το οποίο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη.

 

Το εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη ήταν επίσης το σημείο εκκίνησης για το εντυπωσιακό κομβόι οχημάτων που σήμαναν την έναρξη του Mini Meeting 2019 στο Μπρίστολ. Επικεφαλής της παρέλασης τέθηκε το πρώτο κλασικό Mini της ιστορίας, και πίσω του ακολουθούσαν μοναδικά οχήματα  από κάθε έτος παραγωγής, ενώ την πομπή έκλεινε το επετειακό MINI 60 Years. Ήταν ένα συναρπαστικό θέαμα για τους φίλους του αυτοκινήτου – ή σύμφωνα με την αμίμητη τοπική διάλεκτο των κατοίκων του Μπρίστολ: “gert lush!”   

 

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2, ηλεκτρικής κατανάλωσης και αυτονομίας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών / ελαστικών και επιλεγμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού και ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές.

 

Οι τιμές έχουν ήδη υπολογιστεί με βάση το νέο κύκλο WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης. Στα οχήματα αυτά, ενδέχεται να ισχύουν διαφορετικές τιμές από αυτές που δημοσιεύονται εδώ για την επιβολή φόρων και λοιπών ειδικών τελών που βασίζονται (επίσης) σε εκπομπές  CO2.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", που διατίθεται δωρεάν σε όλο το δίκτυο εμπόρων και στο https://www.dat.de/co2/.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2018, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.490.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 165.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2018 ήταν 9,81 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 97,48 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 134.682 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

LAS VEGAS CES 2022.

Here you can see our webcast with the press conference and the innovation highlights.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση