Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Δοκιμές Euro NCAP: πέντε αστέρια για τη νέα BMW Σειρά 3.

Η τελευταία γενιά της BMW Σειράς 3 απέσπασε το υψηλότερο σκορ στις ευρωπαϊκές δοκιμές προστασίας καταναλωτών και πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα για την προστασία ενηλίκων επιβατών που έχει σημειώσει ποτέ μεσαίο αυτοκίνητο, στο πλαίσιο του νέου, πιο απαιτητικού καθεστώτος δοκιμών.

G20
·
Σειρά 3
·
Sedan
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~95,62 KB)
  
Photos(7x, ~23,76 MB)
  
Videos(5x, ~1,24 GB)

Μόναχο. Η νέα BMW Σειρά 3 θέτει νέα πρότυπα δυναμικής συμπεριφοράς, ελκυστικής εμφάνισης και προηγμένης τεχνολογίας στους τομείς ελέγχου/λειτουργίας, υποστήριξης οδηγού και συνδεσιμότητας. Τα νέα μοντέλα της BMW Σειράς 3 Sedan και Touring βρίσκονται στην κορυφή της κατηγορίας τους και στον τομέα της ασφάλειας. Η τελευταία γενιά της Σειράς 3 απέσπασε πέντε αστέρια στα τελευταία crash tests του Euro NCAP (New Car Assessment Programme). Επιπλέον, έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα στην προστασία ενηλίκων επιβατών που έχει πετύχει ποτέ ένα “μεγάλο οικογενειακό αυτοκίνητο” (μεσαίο μοντέλο) υπό το νέο, πιο απαιτητικό καθεστώς δοκιμών του Euro NCAP. Η BMW Σειρά 3 κατέγραψε επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα στην προστασία παιδιών, στην προστασία ευάλωτων χρηστών των δρόμων (π.χ. πεζών) και στον στάνταρ εξοπλισμό ασφάλειας.

 

Μία πεντάστερη κατάταξη στο Euro NCAP αποδεικνύει περίτρανα την αποτελεσματικότητα της ολοκληρωμένης φιλοσοφίας ασφάλειας του οχήματος, η οποία – στη νέα BMW Σειρά 3, όπως και σε άλλα μοντέλα – περιλαμβάνει τόσο τη δομή του αμαξώματος όσο και τα συστήματα συγκράτησης. Ενισχυμένες δομές με σχεδίαση βελτιστοποιημένου βάρους και μία υψηλή ικανότητα διαχείρισης φορτίων πρόσκρουσης συνδυάζονται με ακριβείς διαδρομές απόσβεσης φορτίου στη νέα Σειρά 3 αποτελώντας τη βάση για την ακεραιότητα του κλωβού επιβατών σε διάφορα είδη σύγκρουσης – δηλαδή για να παραμένει άθικτος ο χώρος επιβίωσης. Στις δοκιμές Euro NCAP της νέας BMW Σειράς 3, ο κλωβός ασφαλείας επιβατών από αλουμίνιο/ατσάλι υψηλής αντοχής  αποδείχτηκε άκρως ανθεκτικός – τόσο στις εμπρόσθιες και πλευρικές συγκρούσεις όσο και στις πλάγιες συγκρούσεις με στύλο. Σε μία εμπρόσθια  σύγκρουση, οι δυνάμεις που επενεργούν στο όχημα διοχετεύονται μέσω πολλαπλών διαδρομών απόσβεσης φορτίου στη διάταξη του πατώματος, στο πλαϊνό πλαίσιο, στο τροπέτο και στην οροφή, ενώ απορροφώνται από μεγάλες ζώνες παραμόρφωσης. Ενισχύσεις στις κολόνες Β και στις περιοχές των κατωφλίων θυρών, δοκοί υψηλής αντοχής στις πόρτες και ανθεκτικά εγκάρσια στοιχεία στα καθίσματα προστατεύουν τους επιβάτες σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Τα καθίσματα και τα προσκέφαλα είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ελαχιστοποιούν το ενδεχόμενο τραυματισμού από τράνταγμα, εξ αιτίας μιας οπίσθιας σύγκρουσης. Ενισχυμένες κολόνες και στοιχεία οροφής διασφαλίζουν την ακεραιότητα του κλωβού επιβατών εάν το αυτοκίνητο ανατραπεί.  

 

Το κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ασφάλειας παρακολουθεί τη λειτουργία διαφόρων συστημάτων συγκράτησης της νέας BMW Σειράς 3. Αυτό σημαίνει ότι οι ζώνες ασφαλείας τριών σημείων σε όλα τα καθίσματα ενεργοποιούνται σε πλήρη συντονισμό με τους αερόσακους (εμπρός, πλευρικούς και οροφής) – ανάλογα με τον τύπο και τη σφοδρότητα σύγκρουσης. Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των crash tests από τους υπεύθυνους δοκιμών αποκάλυψε ότι η νέα BMW Σειρά 3 προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα προστασίας για τους ενήλικες επιβάτες, με σχεδόν τέλειο σκορ 97%. Αυτό σημαίνει ότι προστατεύονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ανεξάρτητα από το ύψος τους ή τη θέση του καθίσματος.

 

Τα επίπεδα προστασίας παιδιών εντυπωσίασαν επίσης την ομάδα δοκιμών. Οι βάσεις στήριξης παιδικών καθισμάτων ISOFIX στα πίσω έξω καθίσματα της BMW Σειράς 3 παρέχουν ασφάλεια στα παιδιά που ταξιδεύουν. Με εγκατεστημένα τα σχετικά συστήματα καθισμάτων για παιδιά ηλικίας έξι και δέκα ετών αντίστοιχα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα ανδρείκελα δοκιμών δέχτηκαν εξαιρετικά μέτρια φορτία τόσο σε εμπρόσθιες όσο και σε πλευρικές συγκρούσεις. Η νέα Σειρά 3 συγκέντρωσε 23,8 μονάδες με άριστα το 24 σε αυτό το κριτήριο.   

 

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία ευάλωτων χρηστών των δρόμων (όπως οι πεζοί και οι δικυκλιστές) ήταν ένα ακόμα στοιχείο που δοκιμάστηκε στο πρόγραμμα του Euro NCAP. Η νέα BMW Σειρά 3 περιορίζει τον κίνδυνο τραυματισμού αυτών των ευάλωτων ομάδων με μελετημένα σχεδιαστικά στοιχεία του αμαξώματος και ευέλικτες δομές στο εμπρός τμήμα. Επίσης διαθέτει ενεργό καπό, του οποίου ο πυροτεχνικός μηχανισμός απασφάλισης ενεργοποιείται μόλις τα δεδομένα από τον αισθητήρα επισημάνουν έναν σχετικό τύπο σύγκρουσης. Το καπό μετακινείται προς τα πάνω, δημιουργώντας μία ζώνη παραμόρφωσης που εμποδίζει την άμεση πρόσκρουση με τα άκαμπτα εξαρτήματα του χώρου του κινητήρα.

 

Ο μεγάλος αριθμός στάνταρ χαρακτηριστικών ενεργητικής ασφάλειας της νέας BMW Σειράς 3 συνετέλεσε στην πεντάστερη βαθμολογία της. Τα συστήματα προειδοποίησης σύγκρουσης και πεζών με λειτουργία πέδησης απέτρεψαν με ασφάλεια συγκρούσεις σε όλα τα σενάρια δοκιμών, ανεβάζοντας ψηλά τη  βαθμολογία. Η τεχνολογία αυτή αποτελεί τμήμα του στάνταρ συστήματος Active Guard που περιλαμβάνει Lane Departure Warning με επαναφορά στη λωρίδα και σύστημα ανίχνευσης οδικής σήμανσης με εμφάνιση ορίου ταχύτητας (Speed Limit Display road sign detection system) και ένδειξη απαγορευτικού προσπέρασης. Η λίστα στάνταρ εξοπλισμού για τη Σειρά 3 περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, DSC (Dynamic Stability Control), δείκτη πίεσης ελαστικών που δείχνει την πίεση για κάθε τροχό, Attentiveness Assistant και ευφυή κλήση έκτακτης ανάγκης με BMW Accident Assistance.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2018, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.490.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 165.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2018 ήταν 9,81 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 97,48 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 134.682 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Tuesday, 02.06.2020 ∙ 18:00 CEST
World premiere of the all-new BMW 4 Series Coupé. Follow the link and watch our live webcast.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση