Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW Group ανήγγειλε την επόμενη γενιά του Digital Key.

Νέες τεχνολογίες και πρότυπα επιτρέπουν τη χρήση καινοτόμων λειτουργιών σε διάφορες συσκευές. Το BMW Group, πρωτοπόρος στον εναρμονισμό βιομηχανικών προτύπων για ψηφιακή πρόσβαση στο αυτοκίνητο.

Τεχνολογία
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~97,25 KB)
  
Photos(4x, ~38,89 MB)

Μόναχο. Το BMW Group άνοιξε το δρόμο για την ομαλή ενσωμάτωση έξυπνων συσκευών και του ψηφιακού οικοσυστήματος των πελατών από τα πρώτα στάδια εξέλιξης. Η δυνατότητα των πελατών να έχουν απλή, συνδεδεμένη και χωρίς κλειδί πρόσβαση στα οχήματά τους ήταν ένας βασικός τομέας καινοτομίας. Σήμερα, οι πελάτες μπορούν ήδη να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν το όχημά τους, να εκκινούν τον κινητήρα και να μοιράζονται την πρόσβαση σε αυτό με άλλους οδηγούς - κατόχους BMW Digital Key στο πλαίσιο των υπηρεσιών BMW Connected μέσω ενός smartphone. Αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα στην παγκόσμια τεχνολογική μεταμόρφωση επικεφαλής της οποίας είναι το BMW Group. Το 2017, η εταιρία προσχώρησε στην κοινοπραξία Car Connectivity Consortium (CCC), όπου έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στη δημιουργία κοινών για όλη τη βιομηχανία, τυποποιημένων τεχνολογιών και προτύπων ασφαλείας. Πρόσφατα μάλιστα, ανακοινώθηκε την τελευταία γενιά ενός τυποποιημένου οικοσυστήματος για πρόσβαση στο αυτοκίνητο, το οποίο θα επιτρέπει τη χρήση λειτουργιών σε ποικίλες συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών.

 

Παγκόσμια πρότυπα για επέκταση της διαλειτουργικότητας.

Το Digital Key επιτρέπει τον έλεγχο διαφόρων λειτουργιών – κάτι ανέφικτο με ένα κλασικό κλειδί αυτοκινήτου - λόγω των τεχνολογικών πλεονεκτημάτων των έξυπνων συσκευών. Η θέσπιση ενιαίων τεχνολογικών προτύπων είναι απαραίτητη για να γίνει πραγματικότητα το όραμα της ψηφιακής πρόσβασης στα οχήματα. Πρέπει να υποστηρίζεται η πλήρης λειτουργικότητα σε διάφορες συσκευές των πελατών από διαφορετικούς προμηθευτές και ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή του οχήματος. Αυτό υπογράμμισε ο Dr Olaf Müller, επικεφαλής Ανάπτυξης Συστημάτων Ψηφιακής Πρόσβασης του BMW Group: «Οι πελάτες μας επιθυμούν συμβατότητα με συσκευές από πολλαπλούς προμηθευτές. Η τυποποίηση είναι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Οι εξατομικευμένες λύσεις δεν ωφελούν πλέον». Γι’ αυτό το λόγο, το BMW Group ηγείται της ανάπτυξης παγκοσμίων προτύπων για ψηφιακή πρόσβαση στο αυτοκίνητο, στο πλαίσιο του Car Connectivity Consortium (CCC). Οι πιο διάσημοι κατασκευαστές smartphone και αυτοκινήτων έχουν ήδη προσχωρήσει στην κοινοπραξία. Οι τυποποιημένες προδιαγραφές σε όλη τη βιομηχανία θα βοηθήσουν να υποστηριχτούν όλα τα είδη έξυπνων συσκευών όπως τηλέφωνα, ρολόγια και λοιπές φορητές συσκευές.

 

Τεχνολογικές προδιαγραφές για καινοτόμες λειτουργίες.

Η δεύτερη γενιά (έκδοση 2.0) ενός οικοσυστήματος ψηφιακού κλειδιού βασισμένου στην τεχνολογία NFC έχει ανακοινωθεί για τα τέλη του 2019. Ένα βασικό στοιχείο είναι η χρήση ενός τσιπ προστασίας που λειτουργεί ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα του smartphone. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί ακόμα και όταν το smartphone δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί λόγω αφόρτιστης μπαταρίας. Στο άμεσο μέλλον, οι προδιαγραφές του Digital Key θα αναβαθμιστούν μέσω της ευρυζωνικής έκδοσης 3.0 (Ultra Wide Band - UWB). Αυτή θα προσφέρει μέγιστη αντικλεπτική προστασία και θα επιτρέπει εντοπισμό της συσκευής και του οχήματος με ακρίβεια. Ως αποτέλεσμα, ο χρήστης δεν θα χρειάζεται να κρατά το κινητό τηλέφωνο στραμμένο προς τη λαβή της πόρτας για να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο, αλλά θα μπορεί απλά να το αφήνει στην τσέπη του. Το BMW Group αναγνώρισε από νωρίς ότι η τεχνολογία UWB, μακροπρόθεσμα, μπορεί να αποβεί επωφελής και κατάλληλη για διείσδυση στην παγκόσμια αγορά. Η στενή συνεργασία με εταίρους και το γεγονός ότι η τεχνολογία UWB ήδη βρίσκει εφαρμογή σε όλο και περισσότερες συσκευές καταναλωτών θα προετοιμάσει το δρόμο για νέες και καινοτόμες λειτουργίες του Digital Key.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2018, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.490.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 165.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2018 ήταν 9,81 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 97,48 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 134.682 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

27 May 2020 - 08:00 CEST
Here you will see the live webcast of the world premiere of the new BMW 5 Series and BMW 6 Series. 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση