Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW Group επενδύει 400 εκατομμύρια ευρώ στο Εργοστάσιο του Dingolfing για το BMW iNEXT.

Το εργοστάσιο στην περιοχή της Κάτω Βαυαρίας αναδιοργανώνεται εν όψει της παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων και αυτόνομων μοντέλων μέχρι το 2021.

Εργοστάσια, εγκαταστάσεις
·
Εργοστάσια παραγωγής
·
Τεχνολογία
·
Electrification
·
Autonomous Driving
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~261,17 KB)
  
Photos(1x, ~7,45 MB)

Dingolfing. Το BMW Group επενδύει περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ στο εργοστάσιο του Dingolfing για την παραγωγή του BMW iNEXT. Αυτό προετοιμάζει το δρόμο για την κατασκευή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας και υψηλών αυτοματοποιημένων μοντέλων BMW στο μέλλον, στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή μονάδα του δικτύου παραγωγής του.

 

Με το λανσάρισμα του BMW iNEXT το 2021, το εργοστάσιο του Dingolfing θα έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει το κατάλληλο μίγμα πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων, plug-in υβριδικών και μοντέλων με θερμικούς κινητήρες, ανάλογα με τη ζήτηση, σε μία γραμμή συναρμολόγησης. «Υιοθετώντας ευέλικτες δομές παραγωγής, τα εργοστάσιά μας είναι άριστα προετοιμασμένα ώστε να ικανοποιούν τις πιο ποικίλες ανάγκες της αγοράς», εξήγησε ο Milan Nedeljkovic, μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος παραγωγής. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα επόμενα χρόνια, δεν θα υπάρχει μόνο μία λύση που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες μετακίνησης των πελατών μας ανά τον κόσμο. Το αντίθετο, εκτιμούμε ότι θα δούμε ένα μίγμα διαφορετικών τεχνολογιών κίνησης». Τα plug-in υβριδικά οχήματα ήδη αποτελούν σχεδόν το 10% της παραγωγής του Dingolfing. Το BMW iNEXT θα γίνει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία του εργοστασίου από το 2021.

 

Με τις τρέχουσες επενδύσεις και τις κατασκευαστικές εργασίες, το εργοστάσιο του Dingolfing δεν προετοιμάζεται απλά για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, αλλά και για τη στάνταρ παραγωγή άκρως αυτοματοποιημένων οχημάτων. Όπως δήλωσε ο Milan Nedeljkovic: «Καθώς η τεχνολογία των οχημάτων μας γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, οι δυνατότητες ενσωμάτωσης στο σύστημα θα αποτελέσουν ένα αποφασιστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Με το BMW iNEXT, το εργοστάσιο του Dingolfing δείχνει ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε αυξανόμενες προϊοντικές απαιτήσεις με αποδοτική μαζική παραγωγή».

 

Ο νέος διευθυντής του εργοστασίου του Dingolfing, Christoph Schröder, προέβη στις εξής δηλώσεις: «Το BMW iNEXT είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό νέο μοντέλο. Λανσάρει πολλές βασικές αυτοκινητιστικές καινοτομίες, κυρίως σε σχέση με την αυτόνομη οδήγηση. Επίσης, προετοιμάζει το δρόμο για την επέκταση αυτών των τεχνολογιών τα επόμενα χρόνια. Οι τρέχουσες τεχνικές εργασίες για την υποστήριξη της παραγωγής του iNEXT θα χρησιμεύσουν και για άλλα μοντέλα που θα κατασκευάζονται μελλοντικά στο Dingolfing».

 

Οι προετοιμασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη σε όλους σχεδόν τους τομείς. Τον Αύγουστο, η παραγωγή διακόπηκε για τέσσερις εβδομάδες προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες και οι σχετικές τροποποιήσεις, εν όψει της προετοιμασίας των εγκαταστάσεων για την υποδοχή νέων μοντέλων, όπως το BMW iNEXT.

 

Το τμήμα αμαξωμάτων στο κέντρο του εργοστασίου προετοιμάστηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές του BMW iNEXT αρκετούς μήνες πριν. Νέες γραμμές παραγωγής κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή για την περίπλοκη συναρμολόγηση του πατώματος. Το εργοστάσιο ωφελείται σε μεγάλο βαθμό από την πολυετή εμπειρία του σε συνθετικά και ελαφριά υλικά αλλά και σε δομές της τρέχουσας γενιάς της BMW Σειράς 7. Η παραγωγή είχε ήδη προσαρμοστεί στις απαιτήσεις διαχείρισης ενός καινοτόμου μίγματος υλικών – ατσαλιού, αλουμινίου και CFRP (πλαστικού ενισχυμένου με ανθρακονήματα) γι’ αυτό το μοντέλο, με έναν από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς φούρνους βαφής, για παράδειγμα. 

 

Η παραγωγή του BMW iNEXT θα βασιστεί επίσης σε καθιερωμένες διαδικασίες συναρμολόγησης. Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται αποδοτικά και ευέλικτα σε μία γραμμή με μοντέλα BMW Σειράς 5, Σειράς 7 και Σειράς 8 σε μία από τις δύο αίθουσες συναρμολόγησης του Dingolfing. Ωστόσο, για τα ηλεκτροκίνητα και πολύ αυτοματοποιημένα οχήματα όπως το BMW iNEXT, το περιεχόμενο κάποιων εργασιών κατανέμεται διαφορετικά στη διαδικασία παραγωγής σε σχέση με τα συμβατικά οχήματα. Στα ηλεκτρικά οχήματα, κάποια στάδια παραγωγής για τα συστήματα κίνησης παραλείπονται, για παράδειγμα. Σε άλλους τομείς απαιτούνται περισσότερες εργασίες συναρμολόγησης – όπως εγκατάσταση της μπαταρίας και αντίστοιχων καλωδίων υψηλής τάσης. Σε πολύ αυτοματοποιημένα οχήματα χρειάζεται εγκατάσταση πρόσθετων αισθητήρων, συστημάτων καθαρισμού και υπολογιστών υψηλών επιδόσεων. Αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητη η παρουσία ειδικών σταθμών δοκιμών για τον έλεγχο των λειτουργιών. Αυτή η αναδιοργάνωση των διαδικασιών στη γραμμή παραγωγής απαιτούσε επίσης μία επέκταση και μερική αναδιάρθρωση της αίθουσας συναρμολόγησης. Οι εργασίες κατασκευής της τριώροφης μονάδας συναρμολόγησης ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2018. Τους επόμενους μήνες, σταδιακά, εγκαταστάθηκαν οι γραμμές παραγωγής και ξεκίνησε η λειτουργία τους – για παράδειγμα, περί τα τέλη Αυγούστου, το νέο τμήμα της γραμμής παραγωγής όπου γίνεται το ‘πάντρεμα’ αμαξώματος και συστήματος κίνησης.

 

Το BMW iNEXT όχι μόνο προετοιμάζει το δρόμο για μελλοντικές τεχνολογίες στο εργοστάσιο του Dingolfing – συνδέει όλες τις εγκαταστάσεις μεταξύ τους, έτσι ώστε διαφορετικά τμήματα του εργοστασίου να συνεργάζονται με μοναδικό τρόπο. Για παράδειγμα, βάσεις εμπρός άξονα, κιβώτιο και άξονες ηλεκτροκίνησης για το BMW iNEXT προέρχονται από τη μονάδα παραγωγής εξαρτημάτων του Dingolfing, Plant 02.10 και το Niederviehbach (μονάδα εκτός εργοστασίου). Μία ακόμα περιοχή του εργοστασίου, Plant 02.20, είναι υπεύθυνη για τη μπαταρία υψηλής τάσης και την τελευταία γενιά του ηλεκτροκινητήρα. Αποτελώντας παγκόσμιο εξειδικευμένο κέντρο (competence centre) του BMW Group για την παραγωγή συστημάτων ηλεκτροκίνησης, το εργοστάσιο επεκτείνεται τώρα σε μεγάλο βαθμό και εξελίσσεται περαιτέρω. Εκτιμάται ότι, μακροπρόθεσμα, περίπου 2.000 άτομα θα εργάζονται στην παραγωγή ηλεκτρικών εξαρτημάτων.

 

Ο Stefan Schmid, πρόεδρος του Συμβουλίου Εργαζομένων του Dingolfing, θεωρεί το BMW iNEXT ως ορόσημο στο δρόμο για τη μελλοντική μετακίνηση και απόδειξη ότι η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη τεχνογνωσίας στο εργοστάσιο της Κάτω Βαυαρίας αποδίδει καρπούς: «Η μεταμόρφωση της βιομηχανίας μας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Εμείς, στο Dingolfing, είμαστε στην πρώτη γραμμή. Τώρα απολαμβάνουμε τα οφέλη έχοντας ξεκινήσει από νωρίς την εφαρμογή αλλαγών, λαμβάνοντας υπόψη και τις μελλοντικές και ανταγωνιστικές εργασιακές δομές».

 

Το Εργοστάσιο του Dingolfing είναι μία από τις 31 μονάδες του δικτύου παραγωγής του BMW Group σε όλο τον κόσμο. Περίπου 1.500 οχήματα BMW Σειρά 3, Σειρά 4, Σειρά 5, Σειρά 6, Σειρά 7 και Σειρά 8 κατασκευάζονται καθημερινά στο Dingolfing Plant 02.40. Το 2018, το εργοστάσιο κατασκεύασε συνολικά 330.000 οχήματα. Περίπου 18.000 άτομα και 800 μαθητευόμενοι απασχολούνται αυτή τη στιγμή στις παραγωγικές εγκαταστάσεις του Dingolfing.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2018, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.490.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 165.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2018 ήταν 9,81 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 97,48 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 134.682 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Munich. 27 May 2020. Here you can see the webcast of the world premiere of the new BMW 5 Series and BMW 6 Series. 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση