Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Βιώσιμη μετακίνηση για όλους: το αμιγώς ηλεκτρικό MINI δείχνει το δρόμο.

Θεαματική εγκατάσταση φώτων στη Λισαβόνα - “Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2020” – που δείχνει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην επέκταση της υποδομής δημόσιας φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα – προβολείς εγκατεστημένοι σε σταθμούς φόρτισης φωτίζουν τον ουρανό πάνω από την πόλη – η δράση αυτή στην Πορτογαλική πρωτεύουσα αποτελεί τμήμα της καμπάνιας που υποστηρίζει το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper SE.

MINI E
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~467,52 KB)
  
Photos(1x, ~5,94 MB)

Μόναχο/Λισαβόνα. Η ηλεκτροκίνηση κατακτά τους δρόμους της πόλης. Και το νέο MINI Cooper SE (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 0,0 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 16,8 – 14,8 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km) φέρνει τη διασκεδαστική οδήγηση της μάρκας ΜΙΝΙ σε αστικά περιβάλλοντα προσφέροντας μετακινήσεις μηδενικών ρύπων. Το ηλεκτρικό MINI προάγει τη βιώσιμη μετακίνηση στο επόμενο επίπεδο με το λανσάρισμα του αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της Βρετανικής μάρκας στη Λισαβόνα. Τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής μετακίνησης συμβολίζονται με πολύ ξεχωριστό τρόπο, και συγκεκριμένα με ισχυρούς προβολείς συνδεδεμένους με δημόσιους σταθμούς φόρτισης στην πόλη και εντυπωσιακές φωτεινές δέσμες στραμμένες προς το νυχτερινό ουρανό. Η φαντασμαγορική εγκατάσταση στέλνει ένα πολύ σαφές μήνυμα: Δεν υπάρχει έλλειψη σημείων φόρτισης. Το ηλεκτρικό ΜΙΝΙ δείχνει το δρόμο και επισημαίνει τη διαθεσιμότητά τους: Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για μετάβαση σε μία εποχή με μετακινήσεις μηδενικών ρύπων.

 

Η τοποθεσία που επρόκειτο να φιλοξενήσει το θεαματικό show του ηλεκτρικού MINI επιλέχθηκε με εξαιρετική προσοχή. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε τη Λισαβόνα ως “Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2020”. Η μητρόπολη που βρίσκεται στην ακτή του Ατλαντικού ήταν υποψήφια αυτής της τιμητικής διάκρισης με ένα μεγάλο αριθμό πρωτοβουλιών με στόχο τη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών και της ποιότητας ζωής στην πόλη. Συνολικά, πάνω από 500 δημόσια σημεία φόρτισης προσφέρουν στη Λισαβόνα ένα από τα πιο πυκνά δίκτυα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας για ηλεκτρικά οχήματα. Και η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται όλο και περισσότερο στις μετακινήσεις μηδικών ρύπων. Ήδη, το 39% του στόλου οχημάτων του Δήμου αποτελείται ήδη από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

 

Τη δράση οργάνωσε η MINI ELECTRIC σε συνεργασία με το Δήμο της Λισαβόνας και εκτυλίσσεται στο κέντρο της πόλης και σε τρία αστικές περιοχές κατά μήκος της ακτής του Ατλαντικού. Αναδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την πυκνότητα του δικτύου των σημείων φόρτισης και επιβεβαιώνει τις άριστες προϋποθέσεις της ηλεκτροκίνησης. Οι φωτεινοί κώνοι που είναι στραμμένοι στον ουρανό επισημαίνουν με φαντασμαγορικό τρόπο ότι οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν να φορτίζουν τη μπαταρία υψηλής τάσης σχεδόν σε κάθε στροφή του δρόμου. Το φωτεινό show σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τις Πορτογαλικές αρχές αεροπορικής ασφάλειας, ώστε να αποκλειστούν οι όποιες επιπτώσεις στην εναέρια κυκλοφορία.

 

Η Λισαβόνα γίνεται πηγή έμπνευσης για πολλές πόλεις όπου έχει συντελεστεί το τελευταίο διάστημα σημαντική πρόοδος στην επέκταση της υποδομής φόρτισης. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει τώρα ένα δίκτυο με περισσότερα από 170.000 δημόσια σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα. Παράλληλα, η εξέλιξη της τεχνολογίας κυψελών μπαταριών πετυχαίνει σταθερή αύξηση της αυτονομίας. Κατά συνέπεια, το νέο MINI Cooper SE ωφελείται από τη συγκεκριμένη τεχνολογία με τη μορφή μιας μπαταρίας υψηλής τάσης τοποθετημένης χαμηλά στο πάτωμα και ρυθμισμένης ώστε να προσφέρει αυτονομία μεταξύ  235 και 270 km. Το αυτοκίνητο προσφέρει ακριβώς τον ίδιο χώρο για επιβάτες και αποσκευές με το συμβατικό 3θυρο ΜΙΝΙ.

 

Από την άλλη, η διασκεδαστική οδήγηση του νέου MINI Cooper SE είναι απολύτως μοναδική, και απορρέει από έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος αποδίδει 135 kW/184 hp με άμεση παραγωγή ροπής. Επιταχύνει από 0 στα 60 km/h σε 3,9 δεύτερα και από 0 - 100 km/h σε μόλις 7,3 δεύτερα. Η επαναφόρτιση της μπαταρίας ολοκληρώνεται χωρίς καμία καθυστέρηση. Ο φορτιστής του νέου MINI Cooper SE επιτρέπει τη χρήση σταθμών ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) με μία συσκευή ανανέωσης των ενεργειακών αποθεμάτων, ισχύος 50 kW. Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να φορτίζεται έως το 80% της συνολικής της χωρητικότητας σε 35 μόλις λεπτά.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group 

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2019, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.520.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 175.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2018 ήταν 9,81 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 97,48 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 134.682 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

27 May 2020 - 08:00 CEST
Here you will see the live webcast of the world premiere of the new BMW 5 Series and BMW 6 Series. 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση