Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Καινοτόμες ‘Αεροδυναμικές Ζάντες’ για το αμιγώς ηλεκτρικό BMW iX3.

Αποδοτικό συνολικό πακέτο – Μεγαλύτερη ελευθερία σχεδίασης – Μελλοντικά θα διατίθενται και με τα BMW iNext και BMW i4.

G08
·
Τεχνολογία
·
Ακουστική, αεροδυναμική
·
Efficient Dynamics
·
BMW i Automobiles
·
BMW iX3
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~91,85 KB)
  
Photos(3x, ~21,05 MB)

Μόναχο. Στα σύγχρονα αυτοκίνητα, οι ζάντες και η αεροδυναμική ροή τους επηρεάζουν τη συνολική απόδοση σε ποσοστό που φτάνει και το 30%. Τώρα, μία ακόμα πιο εξελιγμένη τεχνολογία Αεροδυναμικής Ζάντας της BMW κάνει το ντεμπούτο της στο BMW iX3, το οποίο πρόκειται να λανσαριστεί μέσα στο 2020: Ο νέος συνδυασμός αλουμινένιας ζάντας και εξατομικευμένων ένθετων ολοκληρώνει τον αποδοτικό χαρακτήρα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού Sport Activity Vehicle (SAV) της BMW.

 

Πέραν της μείωσης της αντίστασης του αέρα κατά 5% περίπου συγκριτικά με μία συμβατική BMW X3, οι νέες Αεροδυναμικές Ζάντες (Aerodynamic Wheels) είναι αποδοτικότερες αλλά και ελαφρύτερες από τις προηγούμενες: Χάρη στη βέλτιστη ροή αέρα γύρω από τους θόλους των τροχών, οι ζάντες είναι 15% ελαφρύτερες από την προηγούμενη γενιά αεροδυναμικών εκδόσεων της BMW.


Τα πλεονεκτήματά τους από απόψεως αεροδυναμικής απόδοσης και βάρους συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για το BMW iX3 κατά 2% επιπλέον στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών WLTP – που ισοδυναμεί με 0,4 kWh/100 km – και επομένως αυξάνουν την αυτονομία του οχήματος κατά 10 km. Οι νέες ζάντες προσφέρουν πολυάριθμες δυνατότητες εξατομίκευσης κάτι που αυξάνει την ελευθερία σχεδίασης των τροχών των μελλοντικών μοντέλων. Οι νέες Αεροδυναμικές Ζάντες θα διατίθενται επίσης με τα BMW iNext και BMW i4 που θα λανσαριστούν το 2021.

___________________


Οι Αεροδυναμικές Ζάντες του BMW iX3 συνδυάζουν μοναδικά την ελαφριά δομή και τη μειωμένη αντίσταση του αέρα με τη σπορ κομψότητα μιας αλουμινένιας ζάντας με ακτίνες σχήματος V. Οι διαστάσεις της ζάντας διασφαλίζουν ότι μπορεί να ανταπεξέρχεται σε όλες τις προκλήσεις της σπορ οδήγησης. Ένθετα με φινίρισμα υψηλής ποιότητας λειτουργούν ως αεροδυναμικά βοηθήματα. Αυτός ο νέος ‘διαχωρισμός καθηκόντων’ μεταφράζεται σε σημαντική εξοικονόμηση βάρους έναντι προηγούμενων αεροδυναμικών ζαντών της BMW.


Επιπλέον, για την κατασκευή της νέας ζάντας χρησιμοποιείται λιγότερο υλικό σε σχέση με την προκάτοχό της κάτι που συνεισφέρει στη μείωση των μη αναρτώμενων μαζών μέσω ελαφρών ένθετων. Αυτό βελτιώνει τόσο τη δυναμική συμπεριφορά όσο και την απόδοση. Επιπλέον, το μίγμα υλικών συμβάλλει στην οικονομία φυσικών πόρων, καθώς δεν χρειάζονται περισσότερα εργαλεία για την παραγωγή ειδικών εκδόσεων ζαντών με βελτιστοποιημένη αεροδυναμική.


Τα ένθετα κατασκευάζονται μέσω χύτευσης ακριβείας και ενσωματώνονται στο εξωτερικό της ελαφριάς ζάντας ανάμεσα στις ακτίνες. Με τον τρόπο αυτό, μειώνεται ο στροβιλισμός του αέρα στους θόλους των τροχών και, ακολούθως, η αεροδυναμική αντίσταση.  Ως αποτέλεσμα, οι Αεροδυναμικές Ζάντες αποτελούν ένα βασικό στοιχείο του συνολικού πακέτου που αναπτύχθηκε για τη μέγιστη απόδοση του BMW iX3.

 

Σχεδιαστικές εκδόσεις μεγιστοποιούν τις δυνατότητες εξατομίκευσης.

Το BMW Group είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που συνδυάζει χυτές αλουμινένιες ζάντες με ένθετα που αποτελούνται από έναν πλαστικό φορέα και μία αλουμινένια ορατή επιφάνεια.

 

Τα υψηλής ποιότητας υλικά που χρησιμοποιούνται για τα ένθετα και την ακριβή ενσωμάτωσή τους στη σχεδίαση της ζάντας χωρίς ορατά κενά ενισχύουν τον πολυτελή χαρακτήρα των ζαντών. Η διαδικασία (κατοχυρωμένη με πατέντα) που υιοθετείται για τη βελτιστοποίηση των αεροδυναμικών χαρακτηριστικών και παράλληλα την ελαχιστοποίηση του βάρους ανοίγει νέες δυνατότητες εξατομίκευσης.


Οι Αεροδυναμικές Ζάντες βάφονται σε διαφορετικά χρώματα, ενώ ο πελάτης μπορεί να επιλέγει ματ ή γυαλιστερό φινίρισμα, όπως στις συμβατικές ζάντες. Όλες οι εκδόσεις των ζαντών μπορούν να εφοδιάζονται με ένθετα διαφορετικού στυλ ως προς τη σχεδίαση, τη στιλπνότητα και το φινίρισμα. Αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα, χρωματικά στοιχεία από τη σχεδίαση του αμαξώματος μπορούν να ενσωματώνονται ως στιλιστικές πινελιές στα ένθετα. Επιπλέον, ένθετα μπορούν να συνδυάζονται με διαφορετικά σχέδια επιφανειών σε μία ζάντα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία ευρεία γκάμα αεροδυναμικά βελτιστοποιημένων ζαντών, με σχέδια εναρμονισμένα με την προσωπικότητα του οχήματος, την επιλεγμένη έκδοση εξοπλισμού και τις ατομικές προτιμήσεις του πελάτη.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2019, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.520.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 175.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2018 ήταν 9,81 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 97,48 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 134.682 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Tuesday, 02.06.2020. World premiere of the all-new BMW 4 Series Coupé. Follow the link and watch the webcast.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση