Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Αποδοτική ελκτική ισχύς: Νέες BMW X5 xDrive40d και BMW X6 xDrive40d με εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα diesel και ήπια υβριδική τεχνολογία.

Νέο κινητήριο σύνολο με 250 kW/340 hp και μέγιστη ροπή 700 Nm για τα νέα μοντέλα BMW X5 xDrive40d και BMW X6 xDrive40d. +++ Μίζα γεννήτρια 48-volt που αποδίδει πρόσθετη ηλεκτρική ισχύ 8 kW/11 hp.

G05
·
G06
·
X5
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~123,9 KB)
  
Photos(1x, ~10,18 MB)

Μόναχο. Η BMW X5 και η BMW X6 υιοθετούν τώρα μια ιδιαίτερα αποδοτική, ήπια υβριδική τεχνολογία που βελτιστοποιεί την άμεση απόδοση ισχύος και την αποδοτικότητα του συστήματος κίνησης. Από τον Μάιο του 2020, η νέα BMW X5 xDrive40d (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,4 – 5,9 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 167 – 154 g/km) και η νέα BMW X6 xDrive40d (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,2 – 5,8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 164 – 153 g/km) θα χρησιμοποιούν έναν νέο εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα diesel με μίζα γεννήτρια 48-volt. Χάρη στην αυξημένη ισχύ του κινητήρα εσωτερικής καύσης στα 250 kW/340 hp, και το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ήπιο υβριδικό σύστημα, ενισχύονται οι ανώτερες επιδόσεις των πολυτελών Sports Activity Vehicles (SAV) και Sports Activity Coupes (SAC).

 

Σπορ και ζωηρή οδική συμπεριφορά στο δρόμο, στιβαρότητα και ευελιξία εκτός δρόμου είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των BMW X5 και BMW X6. Αποπνέοντας την αυτοπεποίθηση που τους χαρίζει η δυναμική και κομψή σχεδίαση και ένα πολυτελές εσωτερικό – χαρακτηριστικά και της τρέχουσας γενιάς των μοντέλων - οι δύο ιδρυτές κάθε αντίστοιχης κατηγορίας προκαλούν αίσθηση με την παρουσία τους. Επιπλέον, χαρακτηριστικά άνεσης υψηλής ποιότητας και προηγμένες τεχνολογίες σε λειτουργικό επίπεδο και στον τομέα της ψηφιοποίησης συμβάλλουν στον απολαυστικό οδηγικό χαρακτήρα των δύο μοντέλων της BMW X. Οι τελευταίες καινοτομίες της τεχνολογίας κίνησης συμπληρώνουν τώρα τη γκάμα κινητήριων συνόλων των SAV και SAC με ένα κινητήρα diesel που συνδυάζει την ισχύ με την απόδοση με ιδιαίτερα πειστικό τρόπο. 

 

Εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας diesel με υπερσυμπίεση πολλαπλών σταδίων και βελτιστοποιημένο άμεσο ψεκασμό καυσίμου.
Η τεχνολογία BMW TwinPower Turbo στην οποία βασίζεται ο νέος 3-λιτρος εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας περιλαμβάνει σύστημα υπερσυμπίεσης δύο σταδίων και άμεσο ψεκασμό καυσίμου Common Rail με πιεζοηλεκτρικά μπεκ. Η απόκριση του συστήματος υπερσυμπίεσης γίνεται ακόμα πιο άμεση με τη μεταβλητή γεωμετρία τούρμπο για τα στάδια υψηλής και χαμηλής πίεσης. Με έως 10 ψεκασμούς ανά κύκλο, τα μπεκ τροφοδοτούν με καύσιμο τον κινητήρα καύσης με πίεση έως 2.700 bar. Ο νέος αισθητήρας πίεσης που είναι ενσωματωμένος στα μπεκ διασφαλίζει εξαιρετικά ακριβή ψεκασμό, χαμηλή κατανάλωση και καθαρή καύση.

 

Ο νέος κινητήρας diesel αποδίδει μέγιστη ροπή 700 Nm, διαθέσιμη μεταξύ 1.750 και 2.250 σαλ. Ο κινητήρας αποδίδει τη μέγιστη ισχύ των 250 kW/340 hp στις 4.400 σαλ. Σε συνθήκες on & off-road, η ισχύς μεταφέρεται στη νέα BMW X5 xDrive40d και στη νέα BMW X6 xDrive40d μέσω ενός 8-τάχυτου κιβωτίου Steptronic και της ευφυούς τεχνολογίας τετρακίνησης BMW xDrive, που – χάρη σε ένα σετάρισμα που μεταφέρει περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς - αυξάνει την ευελιξία όταν το όχημα εισέρχεται δυναμικά σε μία στροφή.  

 

Το σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων με αναγωγή οξειδίων του αζώτου - στάνταρ στοιχείο των μοντέλων diesel από το 2012 - έχει εξελιχθεί περαιτέρω. Τοποθετημένο κοντά στον κινητήρα, περιλαμβάνει τώρα έναν οξειδωτικό καταλυτικό μετατροπέα και επίστρωση SCR στο φίλτρο σωματιδίων. Για βέλτιστη μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου, μία δεύτερη μονάδα επεξεργασίας έχει ενσωματωθεί στην έξοδο του συστήματος SCR. Αυτό σημαίνει ότι η νέα BMW X5 xDrive40d και η νέα BMW X6 xDrive40d ήδη συμμορφώνονται με τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6d, που θα τεθούν σε ισχύ στις αρχές του 2021.

 

Ήπια υβριδική τεχνολογία: Πρόσθετη ηλεκτρική ισχύς 8 kW/11 hp αυξάνει την επιτάχυνση, μειώνοντας την κατανάλωση.

Ο νέος κινητήρας diesel υποβοηθείται από τη μίζα γεννήτρια 48-volt του ήπιου υβριδικού συστήματος. Η πρόσθετη ηλεκτρική ισχύς των 8 kW/11 hp υποστηρίζει την άμεση παραγωγή ισχύος και βελτιώνει την απόδοση του συστήματος κίνησης. Η ηλεκτρική υποβοήθηση αυξάνει τις επιδόσεις κατά την εκκίνηση και την επιτάχυνση. Επομένως, οι νέες BMW X5 xDrive40d και BMW X6 xDrive40d έχουν επιτάχυνση 0-100km/h σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα. Χάρη στην πρόσθετη ηλεκτρική ισχύ, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης, σε σταθερές ταχύτητες μπορεί να λειτουργεί πολύ συχνά στο εύρος στροφών βελτιστοποιημένης απόδοσης, ώστε να μειώνεται η κατανάλωση.

 

Η μίζα γεννήτρια τροφοδοτείται από τη μπαταρία 48-volt, που επίσης παρέχει ενέργεια και για όλες τις λειτουργίες της ηλεκτροκίνησης μέσω του ηλεκτρικού συστήματος 12-volt του οχήματος. Αυτό φορτίζεται μέσω ανάκτησης ενέργειας στις φάσεις επιτάχυνσης και φρεναρίσματος, αλλά και μέσω στοχευμένης αύξησης του φορτίου του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η ήπια υβριδική τεχνολογία των νέων BMW X5 xDrive40d και BMW X6 xDrive40d αυξάνει αισθητά την οδηγική άνεση. Με την υποστήριξη της μίζας γεννήτριας 48-volt επιτυγχάνεται ταχεία και άνετη απόκριση στις αλλαγές φορτίου. Επιπλέον, η ισχυρή γεννήτρια παρέχει άμεση και ομαλή εκκίνηση και επανεκκίνηση του θερμικού κινητήρα όταν χρησιμοποιούνται οι λειτουργίες Auto Start Stop και ‘ρολαρίσματος’. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει δυνατότητα όχι μόνο αποσύνδεσης του κινητήρα στις φάσεις ‘ρολαρίσματος’ αλλά και η πλήρης απενεργοποίησή του. Για μέγιστη οικονομία, η λειτουργία ‘ρολαρίσματος΄ διατίθεται όχι μόνο στο ECO-PRO mode, αλλά και στο COMFORT mode του Driving Experience Control.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2019, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.520.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 175.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2018 ήταν 9,81 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 97,48 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 134.682 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW X5 xDrive40d (combined fuel consumption: 6.4 – 5.9 l/100 km; combined CO2 emissions: 167 – 154 g/km).

BMW X6 xDrive40d (combined fuel consumption: 6.2 – 5.8 l/100 km; combined CO2 emissions: 164 – 153 g/km).

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Tuesday, 02.06.2020. World premiere of the all-new BMW 4 Series Coupé. Follow the link and watch the webcast.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση