Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW iNEXT στην πιο καυτή φάση εξέλιξης στο δρόμο για τη μαζική παραγωγή.

Κατά τη διάρκεια δοκιμών στις ερημικές περιοχές της Νότιας Αφρικής, η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα του BMW Group βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλαπλές προκλήσεις που απορρέουν από τις υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, την ηλιακή ακτινοβολία και τη σκόνη.

i20
·
BMW i Automobiles
·
BMW iNEXT
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~188,18 KB)
  
Photos(11x, ~79,57 MB)

Μόναχο. Φτάνοντας σταδιακά στην ‘ωριμότητα’ που απαιτείται από ένα μοντέλο μαζικής παραγωγής, το BMW iNEXT ολοκληρώνει ένα ακόμα κεφάλαιο του προγράμματος δοκιμών, υπό ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες. Οι εντατικές δοκιμές στις παγερές συνθήκες του αρκτικού κύκλου, δίνουν τώρα τη θέση τους σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό στην έρημο Καλαχάρι της Ν. Αφρικής, όπου εκτός από την υπερβολική ζέστη και την ηλιακή ακτινοβολία, η σκόνη και οι διαδρομές μέσα από άμμο, χαλίκια και χώμα αυξάνουν τις προκλήσεις για την τεχνολογική ναυαρχίδα του BMW Group. Σε αυτή την κυριολεκτικά καυτή φάση της διαδικασίας εξέλιξης, πέρα από τα συστήματα κίνησης και ανάρτησης του αμιγώς ηλεκτροκίνητου BMW iNEXT που καλούνται να αποδείξουν τη λειτουργική τους ασφάλεια, αντοχή και αξιοπιστία, δοκιμάζονται επίσης το αμάξωμα, το εσωτερικό, η ψηφιακή τεχνολογία και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

 

Οι λεγόμενες δοκιμές θερμού κλίματος αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ενός εκτεταμένου, πολυσυλλεκτικού προγράμματος δοκιμών, στο πλαίσιο της εξέλιξης για τη μαζική παραγωγή. Τα πρωτότυπα BMW iNEXT υποβάλλονται σε καταπόνηση εφάμιλλη με αυτή την οποία υφίσταται ένα όχημα σε όλη τη διάρκεια της λειτουργικής ζωής του. Όπως όλα τα νέα μοντέλα BMW, ο δρόμος για τη μαζική παραγωγή περνά από την πίστα δοκιμών του BMW Group στο Miramas στη Ν. Γαλλία, στο Nürburgring Nordschleife και άλλες αγωνιστικές πίστες στο Χειμερινό Κέντρο στο Arjeplog, Σουηδία, καθώς και ερημικές περιοχές με εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ζέστης και ξηρασίας.   

 

Παγωμένη πίστα, αγωνιστική πίστα, συνθήκες ερήμου: Μία ποικιλία δοκιμών διασφαλίζει οδηγική απόλαυση σε βάθος χρόνου.

Λειτουργώντας με υψηλές ταχύτητες, σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας (stop & go), ακραίες θερμοκρασίες πάνω αλλά και υπό το μηδέν, στον πάγο και το χιόνι, αλλά και στην άμμο και το χώμα, τα οχήματα προ-παραγωγής καλούνται να διαχειριστούν σε συμπυκνωμένη μορφή όλες τις προκλήσεις που ένα αυτοκίνητο θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει στις καθημερινές διαδρομές του επί σειρά ετών. Στην πορεία, έμπειροι τεχνικοί και αποτελεσματικά συστήματα μέτρησης καταγράφουν τις αντιδράσεις του οχήματος σε διάφορες καιρικές και οδικές συνθήκες, αλλά και υπό την επίδραση άλλων παραγόντων.  Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι η διάσημη οδηγική απόλαυση BMW που θα προσφέρουν τα μελλοντικά αυτοκίνητα παραγωγής δεν κινδυνεύει στις όποιες ακραίες συνθήκες. Η μαζική παραγωγή του BMW iNEXT θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο του BMW Dingolfing το 2021. Με τα χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου Sports Activity Vehicle, το νέο μοντέλο συνδυάζει τις τελευταίες καινοτομίες που ορίζει το BMW Group στην εταιρική στρατηγική του NUMBER ONE > NEXT για τους τομείς D-ACES (Design, Autonomous, Connected, Electrified & Services). Υιοθετώντας την πέμπτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, το BMW iNEXT εγκαινιάζει νέα πρότυπα σπορ επιδόσεων, οικονομικής λειτουργίας και αυτονομίας ενός ηλεκτρικού οχήματος με μπαταρία. Τα συστήματα ανάρτησης και υποστήριξης οδηγού σηματοδοτούν ένα ακόμα βήμα προς την αυτόνομη οδήγηση. Και οι τρέχουσες καινοτομίες στους τομείς λειτουργίας και ψηφιοποίησης υπογραμμίζουν επίσης τον πρωτοποριακό χαρακτήρα του BMW iNEXT.

 

Το BMW iNEXT διαχειρίζεται με επιτυχία την ακραία καταπόνηση από υψηλές θερμοκρασίες, ηλιακή ακτινοβολία και σκόνη.

Οι δοκιμές οδήγησης μέσα στην έρημο, στη Σαβάνα και στις περιοχές της Β.Δ. Νότιας Αφρικής προσφέρουν στους μηχανικούς εξέλιξης τις ιδανικές προϋποθέσεις για τον έλεγχο και συντονισμό όλων των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης υπό ακραίες συνθήκες. Η συνεχής  εναλλαγή τοπίων, από αμμόλοφους σε χωματόδρομους και περάσματα off-road, είναι μία μόνιμη πρόκληση ακόμα και για το ευφυές σύστημα τετρακίνησης του BMW iNEXT. Σε θερμοκρασίες ικανές να αδειάσουν τη μπαταρία του κινητού τηλεφώνου σε χρόνο μηδέν, η ολοκληρωμένη φιλοσοφία ψύξης της μπαταρίας, ο ηλεκτροκινητήρας και τα ηλεκτρονικά του BMW iNEXT ανταπεξέρχονται άριστα. Επιπλέον, το σύστημα κλιματισμού (A/C), που λειτουργεί μέσω τεχνολογίας αντλίας θερμότητας, το σύστημα ελέγχου και τα λοιπά εξαρτήματα των ηλεκτρονικών του οχήματος δοκιμάζονται στις ακραίες κλιματικές συνθήκες της ερήμου για να επιβεβαιώσουν ότι πληρούν τις προδιαγραφές για παραγωγή.   

 

Κατά τη διάρκεια εκτεταμένων θερμών δοκιμών, το όχημα εκτίθεται επαναλαμβανόμενα στη θερμότητα του ήλιου επί ώρες και στη συνέχεια ψύχεται. Με αυτό τον τρόπο, οι υπεύθυνοι εξέλιξης δοκιμάζουν όχι μόνο τη λειτουργία των ηλεκτρικών συστημάτων, αλλά και τη θερμική αντοχή των υλικών που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό, επειδή οι μηχανικοί δοκιμών δείχνουν μηδενική ανοχή σε  θορύβους ή τριγμούς ακόμα και στην περίπτωση ξαφνικών και έντονων διακυμάνσεων της θερμοκρασίας. Επιπλέον, η έρημος Καλαχάρι προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για τη δοκιμή της στεγανοποίησης καλυμμάτων, θυρών και καπό από τη σκόνη. Κατά τη διάρκεια δοκιμών και διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους, μέσα από αμμόλοφος και περιοχές με θαμνώδη βλάστηση, το BMW iNEXT ‘σηκώνει σύννεφα από σκόνη’ αλλά χωρίς να αφήνει ούτε κόκκο να εισέρχεται στο εσωτερικό.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2019, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.520.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 175.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2018 ήταν 9,81 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 97,48 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 134.682 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Munich. 27 May 2020. Here you can see the webcast of the world premiere of the new BMW 5 Series and BMW 6 Series. 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση