Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Ο ήχος του BMW Concept i4.

+++ Το BMW IconicSounds Electric επεκτείνεται με τον ήχο του BMW Concept i4 που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Hans Zimmer +++ Προϊόν κοινής εξέλιξης ο ήχος εκκίνησης (start/stop) για όλα τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW από τον Ιούλιο του 2020 +++

G26
·
Τεχνολογία
·
Ακουστική, αεροδυναμική
·
Εναλλακτικά συστήματα κίνησης, η κίνηση στο μέλλον
·
Electrification
·
BMW i Automobiles
·
Σχεδιαστικά θέματα, ιδέες, μελέτες
·
BMW i4
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~251,2 KB)
  
Photos(3x, ~15,59 MB)
  
Videos(2x, ~760,25 MB)
  
Audios(2x, ~1,15 MB)

Μόναχο. Ο χαρακτήρας του Concept i4 δεν διαμορφώνεται μόνο από τη σχεδίαση, αλλά και από τον καινοτόμο ήχο του. Ο Hans Zimmer συνέθεσε το ηχητικό προφίλ του BMW Concept i4 σε συνεργασία με το σχεδιαστή ήχου της BMW, Renzo Vitale, στο πλαίσιο του BMW IconicSounds Electric. Αυτό θα προσδώσει συναισθηματικό υπόβαθρο στα ηλεκτρικά μοντέλα της BMW, συνδέοντας τον οδηγό με την προσωπικότητα του οχήματος σε άλλο επίπεδο, μέσω εξατομικευμένων ηχητικών τόνων και χροιών.

 

«Ο Renzo κι εγώ είχαμε την ιδέα να γεφυρώσουμε το παρελθόν και το μέλλον της BMW με τον ήχο του BMW Concept i4», εξηγεί ο Zimmer. «Πιστεύουμε ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν ήχο κλασικό και ταυτόχρονα απρόσμενο που αποπνέει μία ανάλαφρη αίσθηση, όπως ταιριάζει στη μάρκα BMW». Το ηχητικό ρεπερτόριο του BMW Concept i4 περιλαμβάνει ποικίλους ήχους, όπως αυτούς που εκφράζουν το Experience Mode “Core” αλλά και τους έντονους ήχους του “Sport”. Οι ήχοι μιας πόρτας που ανοίγει αλλά και της εκκίνησης του αυτοκινήτου αποτελούν επίσης μέρος του ρεπερτορίου.

 

Ο ήχος του Hans Zimmer σηματοδοτεί την έναρξη της οδηγικής απόλαυσης ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Οι Hans Zimmer και Renzo Vitale παρουσίασαν το νέο ήχο ‘start/stop’ στο στούντιο του Zimmer στη Santa Monica, το Νοέμβριο του 2019. Ο ήχος εκκίνησης (start/stop) για όλα τα πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα BMW θα αποτελεί στάνταρ χαρακτηριστικό σε όλο τον κόσμο, από τον Ιούλιο του 2020. «Με τη δυνατότητα που μας δίνεται να σχεδιάσουμε τον ήχο των οχημάτων μας, μπορούμε να διεγείρουμε θετικά συναισθήματα», σχολιάζει ο Vitale. «Ο νέος ήχος εκκίνησης (start/stop) στόχο έχει να ξυπνήσει τον ενθουσιασμό για την οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μόλις ο πελάτης φτάνει στο όχημα και το ταξίδι ξεκινά». 

 

BMW IconicSounds Electric.

Η αθόρυβη λειτουργία των ηλεκτρικών οχημάτων συχνά θεωρείται μείζων πλεονέκτημα της ηλεκτροκίνησης. Ωστόσο, καθώς η γκάμα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων αυξάνεται, προκύπτει ένα συναισθηματικό κενό στην εμπειρία του οδηγού. Ο Jens Thiemer, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Πελατών & Μάρκας BMW δήλωσε σχετικά: «Ο ήχος ανέκαθεν διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στο συναίσθημα που αποπνέουν τα οχήματά μας. Τώρα, προάγουμε τη χαρά της γνήσιας οδηγικής απόλαυσης σε ένα νέο επίπεδο και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με τον Hans Zimmer για να δημιουργήσουμε το νέο ήχο ηλεκτροκίνησης στη BMW. Από αυτή τη συνεργασία θα προκύψει ο πρωτοποριακός ήχος των ηλεκτροκίνητων οχημάτων μας, στο πλαίσιο του BMW IconicSounds Electric».

 

Ο ήχος λειτουργίας του BMW Concept i4 είναι ο δεύτερος που εξελίχθηκε για τα ηλεκτρικά μοντέλα BMW από τον Hans Zimmer, έχοντας προηγηθεί η παρουσίαση του ήχου του BMW Vision M NEXT στην εκδήλωση #NEXTGen στο Μόναχο, τον Ιούνιο του 2019. «Έχουμε την τέλεια ευκαιρία να μετατρέψουμε το ταξίδι με ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο BMW σε μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία με τη βοήθεια θαυμάσιων ήχων», σχολίασε ο Zimmer το 2019. «Με ενθουσιάζει η πρόκληση της συνεργασίας πάνω στο σχεδιασμό ήχων μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων BMW».

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2019, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.520.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 175.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2018 ήταν 9,81 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 97,48 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 134.682 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση