Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το Εποπτικό Συμβούλιο Διορίζει τον Frank Weber Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG.

Ο Klaus Fröhlich αποχωρεί από μέλος του Δ.Σ. σε ηλικία 60 ετών.+++ Ο Frank Weber αναλαμβάνει επικεφαλής του τμήματος Εξέλιξης, με ισχύ από τον Ιούλιο. +++ Reithofer: «Ικανός διάδοχος του Klaus Fröhlich». +++ Zipse: «Εξαιρετική προσθήκη στο Διοικητικό Συμβούλιο».

Εταιρικά
·
Εταιρικά οικονομικά, δεδομένα, αριθμοί
·
Άνθρωποι
·
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του BMW Group
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~140,85 KB)
  
Photos(2x, ~35,06 MB)

Μόναχο. Σε συνέλευσή του, το Εποπτικό Συμβούλιο της BMW AG διόρισε τον Frank Weber (53) νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Με ισχύ από 1ης Ιουλίου 2020, ο Weber θα ηγηθεί του τμήματος Εξέλιξης, διαδεχόμενος τον Klaus Fröhlich, ο οποίος συνταξιοδοτείται, καθώς συμπληρώνει το 60ό έτος της ηλικίας του.

 

Ο Frank Weber προσήλθε στους κόλπους του BMW Group το 2011 ως επικεφαλής του τμήματος Total Vehicle Development και αργότερα ανέλαβε τη γραμμή προϊόντων  Rolls-Royce και την πολυτελή κατηγορία BMW. Προηγουμένως, ο μηχανολόγος μηχανικός είχε εργαστεί σε διάφορες διευθυντικές θέσεις σε άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, κυρίως στον τομέα της Εξέλιξης.

 

«Είμαστε χαρούμενοι που βρήκαμε έναν πολύ ικανό διάδοχο του Klaus Fröhlich στο πρόσωπο του Frank Weber. Ως επικεφαλής Γραμμών Προϊόντων (Product Lines), έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην επιτυχία ιδιαιτέρως δημοφιλών σειρών όπως: BMW Σειρά 7, Σειρά 8, X5 και X7», δήλωσε ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της BMW AG, Norbert Reithofer.

 

«Ειδικότερα θα ήθελα να εκφράσω την υπέρτατη εκτίμησή μου στον Klaus Fröhlich για την πολυετή επιτυχημένη συνεισφορά του – όχι μόνον ως μέλους του Δ.Σ. της BMW AG. Για περισσότερα από 30 χρόνια, ο Fröhlich έχει συνεισφέρει σημαντικά στην τεχνολογική υπεροχή της εταιρείας σε τομείς όπως ηλεκτροκίνηση, EfficientDynamics, ψηφιακή συνδεσιμότητα και διαδικασίες. Εκ μέρους ολόκληρης της εταιρείας, του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον και είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Frank Weber θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία», πρόσθεσε ο Reithofer.

 

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, Oliver Zipse δήλωσε: «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Frank Weber. Η διεθνής θεώρηση και εμπειρία του σε τομείς όπως η συνολική ευθύνη του οχήματος και η ηλεκτροκίνηση τον καθιστούν μία εξαιρετική προσθήκη στο Διοικητικό Συμβούλιο».

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2019, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.520.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 175.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 7,11 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 104,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 133.6778 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση