Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η ιστορία επιτυχίας της φιλοσοφίας Efficient Dynamics: Η BMW γράφει το επόμενο κεφάλαιο.

Συνδυασμός οδηγικής απόλαυσης και βιώσιμης μετακίνησης από το 2007. +++ Σταθερός στόχος η μεγιστοποίηση της απόδοσης. +++ Συμμόρφωση με τους στόχους εκπομπών CO2 της Ε.Ε. για το 2020 και 2021.

Εταιρικά
·
Τεχνολογία
·
Αειφορία
·
Efficient Dynamics
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~98,06 KB)
  
Photos(2x, ~4,18 MB)
  
Videos(1x, ~1,36 GB)

Μόναχο . Με το λανσάρισμα του τεχνολογικού πακέτου Efficient Dynamics το 2007, το BMW Group δημιούργησε μία φιλοσοφία που παραμένει ασυναγώνιστη στη βιομηχανία αυτοκινήτου μέχρι σήμερα. Στόχος της φιλοσοφίας ήταν η συνεχής μείωση της κατανάλωσης καυσίμου – και κατ’ επέκταση των εκπομπών CO2 – και ταυτόχρονα η σταθερά αυξανόμενη οδηγική απόλαυση. Ως αποτέλεσμα, η στρατηγική BMW Efficient Dynamics είναι τώρα θεμελιώδης κρίκος στην αλυσίδα του DNA όλων των μοντέλων BMW και ένας από τους κύριους λόγος που το BMW Group συμμορφώνεται πλήρως με τους στόχους της Ε.Ε. για τις εκπομπές CO2.

 

‘Ολιστική’ τεχνική προσέγγιση.
Η φιλοσοφία BMW Efficient Dynamics βελτιστοποιεί συστηματικά κάθε τομέα του οχήματος. Από αεροδυναμικής απόψεως, τα ενεργά flaps ψύξης κινητήρα βρίσκονται τώρα στην τρίτη γενιά τους, ενώ το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο BMW iX3 – που πρόκειται να λανσαριστεί στα τέλη του 2020 – θα εφοδιάζεται με την τελευταία γενιά αεροδυναμικών ζαντών BMW. Η τεχνολογία των νέων ζαντών έχει βελτιωθεί περαιτέρω, με αποτέλεσμα 5% μείωση στο συντελεστή οπισθέλκουσας συγκριτικά με τις ζάντες της συμβατικής BMW X3 και επιπλέον 15% εξοικονόμηση βάρους έναντι του προηγούμενου αεροδυναμικού τύπου ζαντών της BMW. Τέτοια σημαντικά βήματα προόδου έχουν επιτευχθεί χάρη σε μία υψηλή επένδυση στην υποδομή Έρευνας & Εξέλιξης για τον τομέα της αεροδυναμικής τα τελευταία χρόνια. Το πιο αεροδυναμικό μοντέλο, συνολικά, αυτή τη στιγμή είναι η νέα BMW Σειρά 3  Sedan: με Cd μόλις 0,23 κερδίζει επάξια τον τίτλο του ‘καλύτερου στην κατηγορία’.

 


Η ευφυής σχεδίαση ελαφρού βάρους έχει βελτιώσει περαιτέρω την απόδοση, συμβάλλοντας στη μείωση βάρους των μοντέλων από γενιά σε γενιά, παρά την αύξηση των διαστάσεων και την ενίσχυση της ασφάλειας. Η βελτιστοποίηση δομών και η χρήση των ιδανικών υλικών σε κάθε τμήμα του αυτοκινήτου είναι το ‘κλειδί’ για την επίτευξη των στόχων.  Η ευρεία γκάμα διαθέσιμων συστημάτων κίνησης διαδραματίζει επίσης ουσιαστικό ρόλο στη φιλοσοφία BMW Efficient Dynamics. Από τους εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης με ηλεκτρικά συστήματα 48V μέχρι τα plug-in υβριδικά και τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα – όλα βασίζονται στην αρχή Efficient Dynamics: ελαχιστοποίηση κατανάλωσης / μεγιστοποίηση επιδόσεων με σταθερή προσήλωση στον πελάτη. Η έλευση της ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48V επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανές χρήσεις του συστήματος ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης (Brake Energy Regeneration). Αυτή η τεχνολογία έκανε το ντεμπούτο της σε τέσσερις εκδόσεις της BMW 520d το φθινόπωρο του 2019 και θα επεκταθεί στις BMW Σειρά 3, BMW X3 και BMW X4 την άνοιξη του 2020.

 

Το BMW i Hydrogen NEXT – που αποκαλύφθηκε στο κοινό στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2019 ως ‘προάγγελος νέων τεχνολογιών’ – αντιπροσωπεύει έναν πιθανό τέταρτο πυλώνα στη γκάμα συστημάτων κίνησης της εταιρείας. Το BMW Group συνεργάζεται με την Toyota Motor Corporation πάνω στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου από το 2013. Ωστόσο, επειδή ακόμα δεν υπάρχει η απαιτούμενη υποδομή για ανεφοδιασμό με ‘πράσινο’ υδρογόνο, θα μεσολαβήσει αρκετό διάστημα πριν το BMW Group λανσάρει ένα όχημα παραγωγής με τέτοια τεχνολογία.

 

Η συστηματική επέκταση παρέχει σαφή πλεονεκτήματα.
Με την εφαρμογή αυτού του πακέτου τεχνολογικών μέτρων, η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 από τους στόλους οχημάτων έχουν μειωθεί πάνω από 40% τα τελευταία 13 χρόνια. Επιπλέον, το BMW Group συμμορφώνεται πλήρως με τους στόχους της Ε.Ε. για τις εκπομπές CO2, χάρη στη σχολαστική επέκταση των καινοτομιών BMW Efficient Dynamics που πραγματοποιείται υποχρεωτικά σε όλες τις σειρές μοντέλων.

 

Οι εκπομπές CO2 το 2020 θα είναι 20% χαμηλότερες έναντι του 2019 χάρη στη φιλοσοφία BMW Efficient Dynamics και το συνεχή εξηλεκτρισμό της γκάμας μοντέλων. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες της BMW μπορούν πάντα να βιώνουν τη χαρά της ασυναγώνιστης οδηγικής απόλαυσης, χωρίς συμβιβασμούς στη βιωσιμότητα.

 

Το BMW Efficient Dynamics δείχνει το δρόμο.
Τα επιτεύγματα αυτά ενθαρρύνουν το BMW Group να συνεχίσει το δρόμο που έχει χαράξει – και να εξακολουθήσει να προσφέρει στους πελάτες του τεχνικά καινοτόμα προϊόντα με υψηλά επίπεδα βιωσιμότητας, την κατάλληλη στιγμή και στην κατάλληλη αγορά. Το BMW Efficient Dynamics προσφέρει την ιδανική πλατφόρμα ώστε να μπορεί η BMW να εκπληρώνει την υπόσχεσή της για Γνήσια Οδηγική Απόλαυση με μία γκάμα εξαιρετικά αποδοτικών οχημάτων.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2019, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.520.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 175.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 7,11 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 104,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 133.6778 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Munich. 27 May 2020. Here you can see the webcast of the world premiere of the new BMW 5 Series and BMW 6 Series. 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση