Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Στα βήματα του Hemingway: οδηγώντας το αμιγώς ηλεκτρικό MINI από το South Beach στο Key West.

Λευκές παραλίες, πολύχρωμα σπίτια, σμαραγδένια νερά και αειθαλείς φοίνικες. Όσοι αποφασίσουν να κατηφορίσουν από το Μαϊάμι στα νησιά του αρχιπελάγους Florida Keys μέσω του αυτοκινητόδρομου Overseas Highway, θα ανακαλύψουν ότι η πραγματικότητα επισκιάζει ακόμα και τις πιο ελκυστικές καρτ-ποστάλ.

MINI E
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~478,78 KB)
  
Photos(30x, ~231,93 MB)

Λευκές παραλίες, πολύχρωμα σπίτια, σμαραγδένια νερά και αειθαλείς φοίνικες. Όσοι αποφασίσουν να κατηφορίσουν από το Μαϊάμι στα νησιά του αρχιπελάγους Florida Keys μέσω του αυτοκινητόδρομου Overseas Highway, θα ανακαλύψουν ότι η πραγματικότητα επισκιάζει ακόμα και τις πιο ελκυστικές καρτ-ποστάλ. Όσοι μάλιστα έχουν το χρόνο να απολαύσουν αυτή τη διαδρομή, τηρώντας παράλληλα τα Αμερικανικά όρια ταχύτητας, θα διαπιστώσουν επίσης ότι η αυτονομία του νέου, πλήρως ηλεκτρικού MINI Cooper SE είναι υπέρ αρκετή για να μεταφερθούν από τη βαβούρα της μεγαλούπολης στη μαγεία της Καραϊβικής. Το ταξίδι από μόνο του είναι μία εμπειρία, αλλά πολλά ακόμα αξιοθέατα περιμένουν στον προορισμό, στο Key West : το νοτιότερο άκρο των ΗΠΑ, το σπίτι-μουσείο του Ernest Hemingway όπου ο συγγραφέας έζησε κάποτε, φρέσκα θαλασσινά σε ατμοσφαιρικά, τοπικά εστιατόρια και μία αξέχαστη εμπειρία ηλιοβασιλέματος.

 

Μόναχο / Μαϊάμι . 42 γέφυρες συνδέουν μεταξύ τους τα νησιά του αρχιπελάγους Florida Keys. Η αλυσίδα των νησιών που βρίσκονται στο νότιο τμήμα της Πολιτείας της Florida είναι ένα πολύ ξεχωριστό hotspot για τουρίστες. Οι ντόπιοι κάτοικοι θεωρούν τους εαυτούς τους αντισυμβατικά ελεύθερα πνεύματα και φημίζονται ότι ακολουθούν τις δικές τους αρχές περί φιλοξενίας και αυτονομίας, διακατέχονται από πάθος για ζωή, επιδεικνύουν ανοχή και ζουν κοντά στη φύση. Οδηγώντας κατά μήκος του Overseas Highway από την ενδοχώρα στο Key West, η απίστευτη μαγεία των νησιών είναι ορατή σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής. Ιδανικό, για το συγκεκριμένο ταξίδι, θα ήταν ένα αυτοκίνητο με μοναδικό χαρακτήρα. Το νέο MINI Cooper SE (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 0,0 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 16,8 – 14,8 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km) με την ισχύ ενός ηλεκτροκινητήρα συνδυάζει τις τυπικά χαρακτηριστικά της μάρκας, όπως κοσμοπολίτικο στυλ, εξατομικευμένο χαρακτήρα και διασκεδαστική οδήγηση με μία διαρκή αίσθηση βιωσιμότητας.

 

Το road trip μηδενικών εκπομπών ρύπων ξεκινά από το South Beach, την πιο δημοφιλή παραλία του Μαϊάμι. Το ταξίδι, από αυτό το σημείο εκκίνησης καλύπτει 260 χλμ. μέχρι την άφιξη στο Key West, το νοτιότερο άκρο όπου και καταλήγει το Overseas Highway. Η διαδρομή θα μπορούσε να γίνει με μία πλήρως φορτισμένη μπαταρία υψηλής τάσης χωρίς ενδιάμεση στάση. Η αυτονομία του νέου MINI Cooper SE σύμφωνα με τον επίσημο κύκλο δοκιμών κυμαίνεται μεταξύ 235 και 270 χλμ.

 

Διάφορες γειτονιές της πόλης όπως οι Wynwood Art District, South Beach και Midtown Design District φημίζονται για τις πολύχρωμες τοιχογραφίες τους – πραγματικά έργα τέχνης ζωγραφισμένα πάνω σε τοίχους σπιτιών που αξίζει να δει κανείς. Ανώνυμοι ζωγράφοι τοίχων αλλά και διάσημοι καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει κάποια έργα αθάνατα στο χρόνο: τοιχογραφίες εξίσου δημοφιλείς για τα φωτογραφικά τους θέματα με τα art-deco κτίρια στην περιοχή του Miami Beach.

 

Το Highway 1 περνά από το ζωολογικό κήπο με κατεύθυνση νότια του Μαϊάμι, διασχίζει την πόλη Homestead και στη συνέχεια εκτείνεται πάνω από τον ωκεανό. Στο Key Largo, το βορειότερο και μεγαλύτερο νησί, η συνύπαρξη του τουριστικού στοιχείου και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας που χαρακτηρίζει την περιοχή γίνεται εμφανής για πρώτη φορά. Μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα κρύβουν τη θέα του ωκεανού. Ταυτόχρονα, το Key Largo φιλοξενεί την έδρα του Reef Environmental Education Foundation (REEF), ενός διεθνούς ερευνητικού και εκπαιδευτικού ιδρύματος που ασχολείται με τη θαλάσσια οικολογία. Το ηλεκτρικό MINI κατευθύνεται σε ένα σταθμό ταχείας φόρτισης στο πάρκινγκ αυτοκινήτων. Όσοι δεν ξεκίνησαν με πλήρως φορτισμένη μπαταρία, μπορούν να αξιοποιήσουν το μεσημεριανό διάλειμμα για ανεφοδιασμό με ενέργεια. Η μπαταρία και το σημείο φόρτισης του νέου MINI Cooper SE είναι κατάλληλα για φόρτιση με συνεχές ρεύμα (DC) έως 50 kW. Επομένως, ακόμα και μία εντελώς άδεια μπαταρία μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε λιγότερο από μιάμιση ώρα. Για τη στάση στο Key Largo αυτό σημαίνει ότι όσο οι ταξιδιώτες αποθηκεύουν θερμίδες απολαμβάνοντας το κλασικό επιδόρπιο του νησιού, την πεντανόστιμη Key Lime Pie (ελληνιστί τάρτα λάιμ), το ηλεκτρικό έχει αρκετό χρόνο για την επαναφόρτιση των μπαταριών του.

 

Η αυτονομία ελάχιστα μειώνεται τα επόμενα χιλιόμετρα. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στα όρια ταχύτητας. Πραγματικά, δεν χρειάζεται να σπαταλήσεις καθόλου την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 135 kW/184 hp για οποιαδήποτε τολμηρή προσπέραση που συνοδεύεται από αναπόφευκτη αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Καλό είναι οι οδηγοί να υιοθετούν ένα χαλαρό ρυθμό όταν περνούν από νησάκια όπως το Islamorada, το Tavernier ή το Duck Key για να μην χάνουν τα μαγευτικά τοπία που μπορούν να απολαύσουν κατά μήκος του Overseas Highway. Αναμφίβολα, ο κλιματισμός είναι απολύτως απαραίτητος. Αλλά στο ηλεκτρικό MINI λειτουργεί πολύ αποδοτικά χάρη στην καινοτόμα τεχνολογία αντλίας θερμότητας.

 

Οι επόμενες πόλεις που συνδυάζουν τον τουριστικό χαρακτήρα με την ευαισθητοποίηση για την προστασία της φύσης είναι το Grassey Key και το Marathon. Το Dolphin Research Center είναι ένα ειδικό κέντρο έρευνας και προστασίας των θαλάσσιων θηλαστικών. Οι εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία των θηλαστικών και τη διεξαγωγή ερευνητικών projects χρηματοδοτούνται κατά ένα μέρος από τα εισιτήρια εισόδου των επισκεπτών. Αυτοί μπορούν να παρακολουθούν τους ερευνητές ακόμα και να κολυμπούν (αφού προηγηθεί η σχετική εγγραφή) με προσεκτικά επιλεγμένα δελφίνια υπό αυστηρή επίβλεψη. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, κτηνίατροι και βιολόγοι φροντίζουν άρρωστες ή τραυματισμένες θαλάσσιες χελώνες στο Turtle Hospital, οι οποίες αφού έχουν πλήρως αναρρώσει επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

 

Λίγο έξω από τη συνοριακή πόλη Marathon, η διαδρομή την οποία διανύει το ηλεκτρικό MINI περνά από την Seven Mile Bridge. Η μεγαλύτερη γέφυρα των Keys συνδέει το Marathon με το Bahia Honda, δημοφιλές κυρίως στους τουρίστες που  αναζητούν μέρη για να κολυμπήσουν και να κάνουν σερφ. Είναι αρκετά δύσκολο να φτάσει κάποιος στις πανέμορφες παραλίες του Bahia Honda και επιπλέον, στις περισσότερες, η είσοδος επιτρέπεται αφού πληρώσεις ένα σχετικό αντίτιμο. Η προληπτική οδήγηση συνιστάται ανεπιφύλακτα στους δρόμους του Big Pine Key. Ανακοινώσεις και πινακίδες προειδοποιούν τους επισκέπτες να έχουν το νου τους για ελάφια. Και πραγματικά, ένα είδος άγριου ελαφιού που ζει στην περιοχή αρέσκεται να βόσκει στο χορτάρι στο πλάι του δρόμου. Πρέπει πάντα να  είσαι σε ετοιμότητα για να πατήσεις φρένο, κατά προτίμηση με μέγιστη απόδοση στην ανάκτηση ενέργειας. Στην περίπτωση αυτή, το νέο MINI Cooper SE θα επιβραδύνει άμεσα εάν ο οδηγός μειώσει ελαφρά την πίεση στο γκάζι. Ένας διθέσιος διακόπτης κάτω από το κεντρικό όργανο ενεργοποιεί αυτή τη λειτουργία, που επιτρέπει την επανατροφοδότηση μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας στη μπαταρία υψηλής τάσης.

 

Με τέτοιες συνθήκες, τα αποθέματα ενέργειας της μπαταρίας φέρνουν τους οδηγούς στο ιστορικό κέντρο του Key West, όπου εύκολα θα βρουν ένα δημόσιο σταθμό φόρτισης. Το πλήρωμα του MINI Electric κάνει την υπόλοιπη εξερεύνηση με τα πόδια. Από το ‘Νοτιότερο Σημείο των Ηπειρωτικών ΗΠΑ’, το ταξίδι συνεχίζεται κατά μήκος της Whitehead Street και της Duval Street στη βόρεια περιοχή της πόλης όπου βρίσκεται το λιμάνι. Εδώ οι ταξιδιώτες μπορούν να ακολουθήσουν τα βήματα του Ernest Hemingway. Ο μετέπειτα νομπελίστας έζησε στο Key West για δέκα χρόνια περίπου από το 1928 και μετά. Το  μέρος τον ενέπνευσε να γράψει μερικά διάσημα έργα του, όπως το bestseller “To Have and Have Not” (‘Να έχεις και να μην έχεις’). Το σπίτι του συγγραφέα και το αγαπημένο του μπαρ “Sloppy Joe’s” είναι τώρα τουριστικά αξιοθέατα. Υπάρχουν πολλά, ατμοσφαιρικά τοπικά εστιατόρια στην γειτονιά που σερβίρουν φρέσκα ψάρια και θαλασσινά σε μεγάλες ταράτσες.

 

Η αυτοπεποίθηση των νησιωτών είναι παροιμιώδης και εκδηλώνεται με χιούμορ και υπερηφάνεια σε όλο το Key West. Για παράδειγμα, η Ημέρα της Ανεξαρτησίας γιορτάζεται στις 23 Απριλίου. Την ημέρα αυτή, οι κάτοικοι του νοτιότερου νησιού των Florida Keys γιορτάζουν την ίδρυση της Δημοκρατίας του Conch το 1982. Εκείνη την εποχή, διακήρυξαν μία συμβολική ανεξαρτησία, διαμαρτυρόμενοι για ένα συνοριακό φυλάκιο ελέγχου που εγκατέστησε η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των ΗΠΑ στον Overseas Highway. Επισήμως, η εξέγερση διήρκεσε μόνο ένα λεπτό, αλλά στην πραγματικότητα έβαλε τέλος στους ελέγχους, οι οποίοι ήταν πολύ επιζήμιοι για τον τουρισμό. Σήμερα, η σημαία της Δημοκρατίας του Conch, η οποία πήρε το όνομά της από το μεγάλο κοχύλι που συναντάται συχνά στην περιοχή των Keys, είναι ένα δημοφιλές σουβενίρ.

 

Το ανεξάρτητο lifestyle στο Key West συνδέεται επίσης με μία τελετουργία που πραγματοποιείται κάθε βράδυ στην Mallory Square. Ενώ το ηλεκτρικό MINI επαναφόρτιζε αθόρυβα τις μπαταρίες του στο σταθμό φόρτισης προετοιμαζόμενο για την επιστροφή του στο Μαϊάμι, ντόπιοι και επισκέπτες συνέρρεαν στην προκυμαία, βορειοδυτικά της πόλης. Κρατώντας ένα ποτήρι με δροσιστικό περιεχόμενο, είχαν στραμμένο το βλέμμα στη θάλασσα περιμένοντας το ηλιοβασίλεμα. Και μόλις ο ήλιος βυθίστηκε στον Κόλπο του Μεξικού, ξέσπασαν χειροκροτήματα. Η μαγεία της φύσης αποθεώνεται και είναι ευτυχία να βιώνεις αυτό το θαύμα σε ένα πολύ ξεχωριστό μέρος.

 

Σημειώσεις για τους συντάκτες:
Το road trip του ηλεκτρικού MINI από το Μαϊάμι στο Key West πραγματοποιήθηκε πριν το ξέσπασμα του COVID-19. Η MINI και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν επίγνωση της κοινωνικής ευθύνης τους και δεν επικροτούν ένα τέτοιο ταξίδι την εποχή αυτή, καθώς θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία και ευημερία όλων.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

 

Το BMW Group  

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2019, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.520.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 175.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 7,11 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 104,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 133.6778 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Tuesday, 02.06.2020. World premiere of the all-new BMW 4 Series Coupé. Follow the link and watch the webcast.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση