Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η νέα BMW X2 xDrive25e: το πρώτο Sports Activity Coupe με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Ένα compact SAC μοντέλο που συνδυάζει σπορ ευελιξία με εξαιρετική απόδοση και ηλεκτρική αυτονομία έως 57 km* – νέα στιλιστικά στοιχεία και προτάσεις εξοπλισμού και για τις συμβατικές εκδόσεις της BMW X2.

F39
·
BMW iPerformance Automobiles
·
X2
·
X2 xDrive25e
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(3x, ~773,45 KB)
  
Photos(55x, ~467,71 MB)
  
Videos(1x, ~808,76 MB)

Μόναχο. Αύρα εξωστρέφειας, σπορ ευελιξία και στοιχεία σύγχρονου lifestyle σε συνδυασμό με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης προσφέρονται τώρα και στην πολυτελή compact κατηγορία. Η νέα BMW X2 xDrive25e (κατανάλωση καυσίμου στον επίσημο Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών: 1,9 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στον επίσημο Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών: 13,7 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στον επίσημο Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών: 43 g/km) είναι το πρώτο Sports Activity Coupe (SAC) που υπόσχεται εξαιρετική απόδοση και μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων, χάρη σε μία plug-in υβριδική φιλοσοφία κίνησης. Με έναν άκρως αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ιόντων λιθίου τελευταίας γενιάς, η νέα BMW X2 xDrive25e πετυχαίνει ηλεκτρική αυτονομία έως 57 km* στον επίσημο Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών. Συνολικά, ο ηλεκτροκινητήρας και ο θερμικός κινητήρας παράγουν 162 kW/220 hp, ενώ η έξυπνη αλληλεπίδρασή τους δημιουργεί ένα σύστημα AWD προσαρμοσμένο για υβριδικό μοντέλο – προσφέροντας ένα είδος οδηγικής απόλαυσης απαράμιλλο στο περιβάλλον του ανταγωνισμού.  

 

Το λανσάρισμα της νέας BMW X2 xDrive25e ξεκινάει τον Ιούλιο του 2020. Πέραν της επαναστατικής τεχνολογίας κίνησης, το plug-in υβριδικό μοντέλο θα περιλαμβάνει πληθώρα νέων στοιχείων σχεδίασης και εξοπλισμού, που θα αναβαθμίσουν και τις συμβατικές εκδόσεις του compact Sports Activity Coupe. Ένα κομψό εμπρός τμήμα χωρίς φώτα ομίχλης υποστηρίζει τη σπορ εικόνα του SAC. Προβολείς LED με ενσωματωμένη λειτουργία φωτισμού αντίξοων καιρικών συνθηκών βελτιώνουν την ορατότητα. Με μία μοντέρνα φιλοσοφία και σπορ οδική συμπεριφορά, η BMW X2 απαντά στις απαιτήσεις υποψηφίων πελατών με σύγχρονο, αστικό lifestyle. Η γκάμα κινητήριων συνόλων, που για πρώτη φορά πλαισιώνεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα, αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία Power Of Choice (Η Δύναμη της Επιλογής) του BMW Group και καλύπτει τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών στις παγκόσμιες αυτοκινητιστικές αγορές. Αυτή περιλαμβάνει από αποδοτικά, βασικά μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης και diesel, μέχρι το νέο plug-in υβριδικό μοντέλο και το σούπερ σπορ κορυφαίο μοντέλο, BMW X2 M35i (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 7,1 – 6,8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 163 – 154 g/km*) με μέγιστη ισχύ 225 kW/306 hp.

 

Συνεχίζεται σταθερά η στρατηγική εξηλεκτρισμού.

Με το λανσάρισμα του plug-in υβριδικού SAC μοντέλου, το BMW Group συνεχίζει αδιάλειπτα τη στρατηγική εξηλεκτρισμού του. Όπως και σε άλλες κατηγορίες οχημάτων, η γκάμα πολυτελών compact μοντέλων με σύστημα ηλεκτροκίνησης αυξάνεται συνεχώς. Η νέα BMW X2 xDrive25e έρχεται σε συνέχεια της BMW X1 xDrive25e (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 2,1 – 1,9 l/100 km κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 14,3 – 13,8 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 48 – 43 g/km) και της ευρύχωρης, παντός εδάφους BMW 225xe Active Tourer (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 2,1 – 1,9 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 14,2 – 13,5 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 47 –42 g/km*). Ένα ακόμα compact plug-in μοντέλο είναι το MINI Cooper SE Countryman ALL4 (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 2,1 – 1,9 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 13,9 – 13,5 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 47 – 43 g/km*).

 

Φρέσκιες πινελιές για την BMW X 2: Ιδιαίτερο εμπρός τμήμα, νέοι εξωτερικοί χρωματισμοί, προβολείς LED με λειτουργία αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Η νέα BMW X2 xDrive25e λανσάρει νέα στιλιστικά στοιχεία και ελκυστικές προτάσεις εξοπλισμού που, πέραν του plug-in υβριδικού μοντέλου, θα διατίθενται και με άλλες εκδόσεις του SAC. Η πιο εντυπωσιακή καινοτομία είναι η νέα σχεδίαση του εμπρός τμήματος. Η καθαρή, απέριττη φυσιογνωμία, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με τα μοντέλα M Sport και M Sport X, διαμορφώνει μία εξαιρετικά δυναμική εμφάνιση. Η λειτουργία φωτισμού αντίξοων καιρικών συνθηκών, που ενσωματώνεται στους στάνταρ LED προβολείς, αντικαθιστά τα προηγούμενα στρογγυλά, φώτα ομίχλης. Ακόμα και στη βασική έκδοση, η εμφάνιση του εμπρός τμήματος αναδεικνύεται από μαύρα, high-gloss σχεδιαστικά στοιχεία. Επιπλέον, ένα high-gloss μαύρο πλαίσιο στις κάτω εισαγωγές αέρα υπογραμμίζει τη σπορτίφ και σοφιστικέ γοητεία του SAC.

 

Χάρη στη στοχευμένη ενεργοποίηση του φωτισμού στροφής, η νέα λειτουργία φωτισμού αντίξοων καιρικών συνθηκών φωτίζει άριστα αμφότερες τις πλευρές του δρόμου όταν ο καιρός υπονομεύει την ορατότητα του οδηγού. Επιπλέον, η γκάμα ειδικού εξοπλισμού που διατίθεται για την BMW X2 πρόκειται να επεκταθεί. Στο μέλλον, η λειτουργία Real Time Traffic Information με ενημέρωση οδικής κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο θα περιλαμβάνεται στο Πακέτο Business. Η παλέτα εξωτερικών χρωματισμών θα εμπλουτιστεί με την έκδοση Phytonic Blue metallic.

 

Αυξημένη οδηγική απόλαυση και απόδοση χάρη στην τελευταία τεχνολογία BMW eDrive .

Η έξυπνα ελεγχόμενη αλληλεπίδραση μεταξύ ενός τρικύλινδρου κινητήρα καύσης και ενός ηλεκτροκινητήρα διασφαλίζει εξαιρετικά αποδοτική λειτουργία για την BMW X2 xDrive25e αλλά και τη χαρακτηριστική οδηγική απόλαυση της μάρκας. Όπως ο σύγχρονος ηλεκτροκινητήρας, η μπαταρία υψηλής τάσης που τον τροφοδοτεί με ενέργεια προέρχεται από την τέταρτη και τελευταία γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive, η οποία έχει εξελιχθεί ειδικά για plug-in υβριδικά μοντέλα. Αποδίδει ισχύ 70 kW/95 hp, ροπή 165 Nm και μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου ενός σταδίου. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης 1.5L αποδίδει μέγιστη ισχύ 92 kW/125 hp και μέγιστη ροπή 220 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτου κιβωτίου Steptronic. Έτσι δημιουργείται ένα σύστημα τετρακίνησης, ειδικά σχεδιασμένο για υβριδικό μοντέλο, που χαρίζει στη νέα BMW X2 xDrive25e ένα επίπεδο ευελιξίας απαράμιλλο στο περιβάλλον του ανταγωνισμού. Επιπλέον, η μεταφορά ισχύος στους εμπρός και πίσω τροχούς είναι ταχεία και προσαρμοσμένη με ακρίβεια στη εκάστοτε οδηγική κατάσταση, υπό όλες τις καιρικές και οδικές συνθήκες, διασφαλίζοντας κορυφαία επίπεδα ελκτικής πρόσφυσης και ευστάθειας.

 

Το άθροισμα της ισχύος του θερμικού κινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα είναι 162 kW/220 hp. Η μέγιστη συνδυασμένη ροπή και των δύο κινητήριων μονάδων είναι 385 Nm. Κατά τη εκκίνηση και την επιτάχυνση, η άμεση παραγωγή ισχύος του ηλεκτροκινητήρα προσφέρει μία εξαιρετικά ευαίσθητη απόκριση στο πάτημα του γκαζιού. Η νέα BMW X2 xDrive25e ολοκληρώνει το σπριντ 0 - 100 km/h σε 6,8 δευτερόλεπτα. Επίσης, στις απότομες επιταχύνσεις και στις προσπεράσεις, η ηλεκτρική υποβοήθηση του συστήματος κίνησης ενισχύει σημαντικά το σπορ χαρακτήρα του οχήματος. Η μέγιστη ταχύτητα της BMW X2 xDrive25e είναι 195 km/h. Ο ηλεκτροκινητήρας αυξάνει την απόδοση του συστήματος κίνησης στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων υποστηρίζοντας τον θερμικό κινητήρα σε οποιοδήποτε στάδιο λειτουργίας του.

 

Προηγμένη τεχνολογία μπαταρίας αυξάνει την ηλεκτρική αυτονομία.

Η ενέργεια για την ηλεκτροκίνηση είναι αποθηκευμένη σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία κυψελών, η μπαταρία υψηλής τάσης έχει ιδιαίτερα υψηλή ενεργειακή πυκνότητα. Με ακαθάριστο ενεργειακό περιεχόμενο 10,0 kWh, προσφέρει στη νέα BMW X2 xDrive25e ηλεκτρική αυτονομία έως 57 km* στον επίσημο Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών. Κατά συνέπεια, μπορεί να διανύσει μεγάλο μέρος των καθημερινών διαδρομών, όπως οι μετακινήσεις προς και από την εργασία, μόνο με την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα και με μηδενικούς ρύπους.

 

Στο πλαίσιο του BMW Charging, ένας επιτοίχιος φορτιστής BMW i Wallbox διατίθεται για πολύ γρήγορη, πρακτική και αποδοτική φόρτιση στο σπίτι. Η κάρτα φόρτισης BMW Charging Card επιτρέπει την πρόσβαση σε περισσότερους από 320.000 δημόσιους σταθμούς φόρτισης σε όλο τον κόσμο.

 

Μία πλήρως αποφορτισμένη μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε μία οικιακή ηλεκτρική πρίζα μέσα σε πέντε ώρες περίπου, με το 80% της συνολικής της χωρητικότητας να επιτυγχάνεται μετά από 3,8 ώρες. Μία 100% φόρτιση μιας άδειας μπαταρίας σε επιτοίχιο φορτιστή BMW i Wallbox διαρκεί περίπου 3,2 ώρες, με το 80% της συνολικής της χωρητικότητας να ανακτάται μετά από 2,4 ώρες.

 

Ευφυής έλεγχος συστήματος κίνησης και τρία προγράμματα λειτουργίας.

Ο ευφυής έλεγχος του plug-in υβριδικού συστήματος εγγυάται όχι μόνο μία ‘on demand’ μεταφορά ισχύος στους εμπρός και πίσω τροχούς, αλλά μία εξαιρετικά αποδοτική συνεργασία θερμικού κινητήρα και ηλεκτροκινητήρα. Στην πορεία, δεδομένα πλοήγησης μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για προσαρμογή του συστήματος ελέγχου κίνησης στο προφίλ της διαδρομής, ώστε να αυξηθεί το ποσοστό χρήσης ηλεκτροκίνησης σε κατοικημένες περιοχές. Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να επηρεάσει το πρόγραμμα λειτουργίας με τη βοήθεια του διακόπτη eDrive στην κεντρική κονσόλα. Εναλλακτικά, αντί της στάνταρ ρύθμισης AUTO eDRIVE, μπορεί να ενεργοποιηθεί το MAX eDrive mode, με το οποίο η νέα BMW X2 xDrive25e αναπτύσσει τελική ταχύτητα έως 135 km/h αποκλειστικά μέσω του ηλεκτροκινητήρα. Το SAVE BATTERY mode επιτρέπει τη διατήρηση του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή την αύξηση αυτής μέσω ανάκτησης ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο, μπορεί να γίνει οικονομία στη χρήση ενέργειας για να αξιοποιηθεί αργότερα στο πρόγραμμα αμιγούς ηλεκτροκίνησης σε αστικές περιοχές.

 

Υψηλό επίπεδο μεταβλητότητας, αποκλειστικός στάνταρ εξοπλισμός.

Χάρη στην έξυπνη εγκατάσταση της μπαταρίας υψηλής τάσης κάτω από τα πίσω καθίσματα, η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών είναι ελάχιστα μικρότερη έναντι των εκδόσεων BMW X2 με συμβατικό σύστημα κίνησης. Ο ωφέλιμος αποθηκευτικός χώρος παραμένει ακριβώς ίδιος. Το plug-in υβριδικό μοντέλο διαθέτει επίσης μεταβλητό εσωτερικό. Με αναδιπλωμένες τις πλάτες των πίσω καθισμάτων σε διαιρούμενη διάταξη  40 : 20 : 40, ο χώρος αποσκευών αυξάνεται από 410 σε 1.290L.

 

Τόσο η δομή του αμαξώματος όσο και το σετάρισμα της ανάρτησης έχουν εναρμονιστεί με την ειδική κατανομή βάρους της νέας BMW X2 xDrive25e. Για βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής, η ευθυγράμμιση των ελατηρίων και αμορτισέρ έγινε με συνάρτηση το χαμήλωμα του οχήματος κατά 10 συγκριτικά με τα συμβατικά μοντέλα.

 

Η ειδικά σχεδιασμένη για το μοντέλο γκάμα στάνταρ εξοπλισμού της νέας BMW X2 xDrive25e περιλαμβάνει μία ηχητική προειδοποίηση προστασίας πεζών καθώς και ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών, 2-ζωνικό, αυτόματο έλεγχο κλιματισμού και στάνταρ air condition (A/C), που ελέγχεται και απομακρυσμένα με ένα Smartphone μέσω του BMW Connected. Ειδικές ενδείξεις για το υβριδικό μοντέλο στο Control Display παρέχουν πληροφορίες όπως ροή ενέργειας, τρέχον και προηγούμενο επίπεδο κατανάλωσης και αναλογία των συνολικών χιλιομέτρων που καλύπτονται από το όχημα με τον ηλεκτροκινητήρα και τον κινητήρα εσωτερικής καύσης αντίστοιχα. Η νέα BMW X2 xDrive25e διατίθεται σε εκδόσεις Advantage, Advantage Plus, M Sport και M Sport X.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2019, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.520.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 175.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 7,11 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 104,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 133.6778 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

14 July 2020. Follow the link and watch the webcast of the world premiere of the first-ever BMW iX3.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση