Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η BMW Motorrad παρουσίασε τις νέες BMW F 750 GS, BMW F 850 GS και BMW F 850 GS Adventure.

Νέοι εντυπωσιακοί χρωματικοί συνδυασμοί, εκδόσεις ‘40 Years GS Edition’ και εκτενής γκάμα στάνταρ και προαιρετικού εξοπλισμού.

Σειρά F
·
F 750 GS / F 850 GS
·
F 850 GS Adventure
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 100,46 KB)
  
Photos(33x, 77,25 MB)

Μόναχο . Στο πέρασμα των χρόνων οι βασικές αρετές των διάσημων μοτοσικλετών μεσαίας κατηγορίας της BMW Motorrad, BMW F 750 GS, BMW F 850 GS και BMW F 850 GS Adventure έχουν αλλάξει επίπεδο: premium οδηγική απόλαυση χάρη με αξιόπιστο έλεγχο σε όλες τις εδαφικές συνθήκες, εντυπωσιακή ισχύς και ικανότητες για καθημερινή χρήση και ταξίδια – ακόμα και για χωμάτινες διαδρομές εάν ο προορισμός το απαιτεί. Η BMW F 850 GS και η BMW F 850 GS Adventure συνδυάζουν μοναδικά τα χαρακτηριστικά μιας μοτοσικλέτας δρόμου και τουρισμού με έξοχες ικανότητες offroad, ενώ οι πιο εύχρηστες διαστάσεις της BMW F 750 GS προσελκύουν αναβάτες που επιθυμούν να αποκτήσουν μία enduro τουρισμού. Ήδη δοκιμασμένη και αποδεδειγμένη ως φιλοσοφία, η σειρά F αποκαλύπτει τρεις εκδόσεις που έχουν μεγάλη απήχηση στους ενθουσιώδεις φίλους των δύο τροχών τα τελευταία χρόνια και έχουν βελτιωθεί από την BMW Motorrad για το model year 2021. Και τα τρία μοντέλα εμφανίζονται ανανεωμένα και πιο δυναμικά με τους νέους χρωματικούς συνδυασμούς και υπόσχονται μία ακόμα πιο απολαυστική εμπειρία GS με πλούσιο στάνταρ και νέο προαιρετικό εξοπλισμό.

 

Γενικές αλλαγές στις BMW F 750 GS, BMW F 850 GS και BMW F 850 GS Adventure περιλαμβάνουν νέα γραφικά με αντίστοιχα ανανεωμένο λογότυπο στα πλαϊνά τμήματα του φέρινγκ ανάλογα με την έκδοση. Επιπλέον, όλα τα μοντέλα διαθέτουν τώρα φλας LED στάνταρ και μία θύρα φόρτισης USB στο εμπρός δεξί τμήμα του cockpit. ABS Pro και DTC (Dynamic Traction Control) περιλαμβάνονται στο στάνταρ εξοπλισμό, για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στο φρενάρισμα και την επιτάχυνση.

 

Όπως στα βασικά μοντέλα, ο ισχυρός, υγρόψυκτος, 4-βάλβιδος, 2-κύλινδρος κινητήρας των 853 κ.εκ, με ψεκασμό καυσίμου και εξατάχυτο κιβώτιο και στα τρία μοντέλα αποδίδει άφθονη ισχύ. Η σχεδίασή του πληροί το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 5 ενώ χάρη στους δύο αντικραδασμικούς άξονες, εντυπωσιάζει με την ομαλή, άμεση απόκριση, την εντυπωσιακή ελκτική ισχύ και τη χαμηλή κατανάλωση. Στην BMW F 750 GS, όπως και πριν, παράγει 57 kW (77 hp) στις 7.500 σαλ. και αποδίδει μέγιστη ροπή 83 Nm στις 6.000 σαλ. Η BMW F 850 GS και η BMW F 850 GS Adventure θα αποδίδουν 70 kW (95 hp) στις 8.250 σαλ. και 92 Nm στις 6.250 rpm.

 

Νέα BMW F 750 GS : σε Light white , Sports style ή σε έκδοση ‘40 Years GS Edition ’, με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό.

Η νέα BMW F 750 GS αναβαθμίζεται με νέο βασικό χρώμα Light white και κεντρικό κάλυμμα ρεζερβουάρ στο χρώμα της μοτοσικλέτας. Οι βαμμένες ζάντες σε μαύρο ματ, το μαύρο τιμόνι και η σέλα σε κόκκινο μαύρο δημιουργούν μία εντυπωσιακή αντίθεση.

 

Η έκδοση Sports style σε μπλε μεταλλικό (San Marino blue metallic) είναι επίσης νέα για την BMW F 750 GS. Μία φιμέ ζελατίνα της προσδίδει μία σπορ πινελιά. Στο ίδιο πνεύμα, μεταλλικές ζάντες σε Granite grey, ασημί τιμόνι καθώς και σέλα σε μαύρο-γκρι και γαλβανισμένο κέλυφος ψυγείου δημιουργούν μία εντύπωση υψηλής ποιότητας.

 

Από την άλλη πλευρά, η εντυπωσιακή BMW F 750 GS ‘40 Years GS Edition’ με το λογότυπο ‘40 Years GS’ στα πλαϊνά τμήματα του φέρινγκ είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην επέτειο των ‘40 Years GS’. Οι κίτρινες χούφτες και η σέλα σε μαύρο/κίτρινο με λογότυπο GS παραπέμπει αναμφισβήτητα σε ένα icon από τα 40 χρόνια της ιστορίας των GS: Την BMW R 100 GS. Βαμμένες ζάντες σε μαύρο ματ, ασημί τιμόνι και γαλβανισμένο κέλυφος ψυγείου ολοκληρώνουν αυτή την αποκλειστική, επετειακή εμφάνιση.

 

N έα BMW F 850 GS : Σε Racing red , Rallye style ή σε έκδοση ‘40 Years GS Edition ’, με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό.

Η νέα BMW F 850 GS διατίθεται με νέο βασικό χρώμα Racing red με κεντρικό κάλυμμα ρεζερβουάρ στο χρώμα της μοτοσικλέτας. Αυτό δημιουργεί αντίθεση με τη μαύρη επίστρωση στους σωλήνες του πιρουνιού, τις μαύρες ζάντες και τη σέλα σε μαύρο/γκρι.

 

Στην έκδοση Rallye style σε μπλε μεταλλικό (Racing blue metallic), η BMW F 850 GS μαζί με τις χούφτες, τους μαύρους σωλήνες του πιρουνιού και τη σέλα σε μαύρο κόκκινο τονίζει το σπορ χαρακτήρα της. Οι χρυσαφί ζάντες και το γαλβανισμένο κέλυφος ψυγείου αποπνέουν μία αίσθηση πολυτέλειας.

 

Η έκδοση ‘40 Years GS Edition’ της BMW F 850 GS τιμά την 40ή επέτειο των μοντέλων BMW GS με μεταλλική απόχρωση Black storm και λογότυπο ‘40 Years GS’ στα πλαϊνά τμήματα του φέρινγκ. Αποκλειστικές κίτρινες χούφτες, χρυσαφί ζάντες και σέλα σε μαύρο/κίτρινο με λογότυπο GS διασφαλίζουν επίσης ένα υψηλό επίπεδο αναγνωρισιμότητας. Μαύροι σωλήνες πιρουνιού και γαλβανισμένο κέλυφος ψυγείου αποτελούν περαιτέρω γνωρίσματα της επετειακής έκδοσης.

 

Ο στάνταρ εξοπλισμός της BMW F 850 GS έχει αναβαθμιστεί με ένα μηχανισμό ρύθμισης ζελατίνας και οθόνη TFT με πρακτικές λειτουργίες Συνδεσιμότητας (Connectivity).

 

N έα BMW F 850 GS Adventure : Σε Ice grey , Rallye style ή σε έκδοση ‘40 Years GS Edition ’, με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό.

Με νέο βασικό χρωματισμό Ice grey και κεντρικό κάλυμμα ρεζερβουάρ στο χρώμα της μοτοσικλέτας, η νέα BMW F 850 GS Adventure ικανοποιεί τις προσδοκίες των φίλων της  περιπέτειας με offroad & touring ικανότητες. Οι σωλήνες του πιρουνιού και οι ζάντες σε μαύρο χρώμα εναρμονίζονται με τη σέλα σε γκρι-μαύρο.

 

Η νέα BMW F 850 GS Adventure σε έκδοση Rallye style και χρώμα Kalamata metallic matt επισημαίνει τις σπορ δεξιότητες και αποπνέει μία αίσθηση περιπέτειας. Με χρυσαφί ζάντες και σωλήνες πιρουνιού, η νέα BMW F 850 GS Adventure είναι δυναμική και πανέμορφη. Η σπορ ζελατίνα και η σέλα Rallye με επένδυση σε μαύρο/γκρι και απόσταση 890 mm από το έδαφος επιτείνουν τη σπορ εμφάνιση της BMW F 850 GS Adventure.

 

Η νέα BMW F 850 GS Adventure σε έκδοση ‘40 Years GS Edition’ είναι επίσης αφιερωμένη στην επέτειο των μοντέλων BMW GS. Το λογότυπο ‘40 Years GS’ και οι κίτρινες χούφτες είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα της επετειακής GS σε χρώμα Black storm metallic. Σωλήνες πιρουνιού με μαύρη επίστρωση, χρυσαφί ζάντες και σέλα για δύο αναβάτες με επένδυση σε μαύρο/κίτρινο με απόσταση 860 mm από το έδαφος ολοκληρώνουν το φόρο τιμής της BMW F 850 Adventure στην 40η επέτειο της οικογένειας GS. Μία οθόνη TFT με πρακτικές λειτουργίες συνδεσιμότητας (Connectivity) περιλαμβάνεται επίσης στο βασικό εξοπλισμό.

 

Νέος και ανανεωμένος προαιρετικός εξοπλισμός και Γνήσια Αξεσουάρ της BMW Motorrad για τα μοντέλα BMW F 750 GS και BMW F 850 GS .

Οι νέες BMW F 750 GS, BMW F 850 GS και BMW F 850 GS Adventure διαθέτουν νέα συστήματα  παραμετροποίησης (software) για τα προαιρετικά προφίλ οδήγησης Pro riding modes. Επομένως, όπως στα μοντέλα GS με boxer κινητήρες, η ανασχεδιασμένη απόκριση στο γκάζι στο DYNAMIC riding mode διασφαλίζει τώρα ακόμα μεγαλύτερη δυναμική και οδηγική απόλαυση.

 

Επιπλέον, ο δυναμικός έλεγχος φρένου κινητήρα και το Dynamic Brake Control (DBC) τώρα περιλαμβάνονται στα Pro riding modes. Άλλα χαρακτηριστικά του Pro riding mode είναι η προ-επιλογή μέχρι τεσσάρων riding modes μέσω του μπουτόν στα δεξιά χειριστήρια του τιμονιού (μόνο σε συνδυασμό με προαιρετικό εξοπλισμό Connectivity στην BMW F 750 GS).

 

Μία έξτρα, χαμηλή σέλα καθώς και τροποποιημένη χαμηλωμένη ανάρτηση θα διατίθενται προαιρετικά και για τα τρία μοντέλα στο μέλλον, διασφαλίζοντας ακόμα καλύτερη πρόσβαση στο έδαφος, όταν η μοτοσικλέτα είναι σταματημένη.

 

Η Γκάμα Γνήσιων Αξεσουάρ BMW Motorrad περιλαμβάνει τώρα μία βάση για τη στήριξη του Navigator της BMW Motorrad πάνω από τη στάνταρ οθόνη TFT, στα μοντέλα BMW F 850 GS και BMW F 850 GS Adventure – εξαιρετικά χρήσιμο για τις περιπτώσεις που ο αναβάτης είναι όρθιος σε συνθήκες εκτός δρόμου. Μέχρι πρότινος, μία τέτοια βάση αποτελούσε αποκλειστικότητα για ειδικές αγωνιστικές εκδόσεις GS. Η εργοστασιακή προ-εγκατάσταση του συστήματος πλοήγησης παραμένει διαθέσιμη για τοποθέτηση στο τιμόνι, όπως πριν.

 

Επειδή η πλήρης απενεργοποίηση του ABS δεν θα επιτρέπεται πλέον σύμφωνα με τη μελλοντική νομοθεσία, τα Enduro και Enduro Pro riding modes έχουν αναπροσαρμοστεί για το σκοπό αυτό. Η λειτουργία ABS μπορεί να απενεργοποιηθεί στον πίσω τροχό στο Enduro Pro riding mode (BMW F 850 GS και BMW F 850 GS Adventure μόνο).

 

Το λογότυπο HP θα καταργείται στο μέλλον σε όλο τον προαιρετικό εξοπλισμό και στα Γνήσια Αξεσουάρ BMW Motorrad. Το σπορ σιλανσιέ  της BMW F 750 GS θα παρέχεται μόνο μέσω των Γνήσιων Αξεσουάρ BMW Motorrad.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 


Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2019, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.520.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 175.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 7,11 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 104,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 133.6778 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

  www.bmwgroup.com
Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

14 July 2020. Follow the link and watch the webcast of the world premiere of the first-ever BMW iX3.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση