Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW Group επαναβεβαιώνει την πρόβλεψή του για το 2020.

Zipse: «Συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2o εξάμηνο της χρονιάς». Τα κέρδη προ φόρων μετά το πρώτο εξάμηνο περίπου στα 500 εκατ. Ευρώ. Έσοδα και κέρδη επηρεάστηκαν από τις υφεσιακές τάσεις της αγοράς το 2ο τρίμηνο. Αυστηρή διαχείριση αποθεμάτων για προστασία της ρευστότητας. Στόχοι εκπομπών CO2 για όλο τον κύκλο ζωής των οχημάτων μέχρι το 2030. Μεγαλεπήβολη προϊοντική στρατηγική: σημαντικές μειώσεις εκπομπών CO2 με πάνω από 7 εκατ. ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Εταιρικά
·
Εταιρικές εκδηλώσεις
·
Εταιρικά οικονομικά, δεδομένα, αριθμοί
·
Πωλήσεις και μάρκετινγκ
·
Sales Worldwide
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~374,11 KB)
  
Photos(1x, ~4,71 MB)

Μόναχο . Έχοντας ολοκληρώσει ήδη το 1ο εξάμηνο της χρονιάς, το BMW Group παραμένει στη σωστή πορεία για την επίτευξη των στόχων του 2020. Μετά την εφαρμογή ελεγχόμενων περικοπών σε πολλά από τα εργοστάσιά του το Μάρτιο, ως αποτέλεσμα της αναμενόμενης πτώσης στην παγκόσμια ζήτηση, το Group ξεκίνησε μία συντονισμένη επανεκκίνηση της παραγωγής το 2ο τρίμηνο. Από τα μέσα Ιουνίου, όλες οι μονάδες παραγωγής λειτουργούν στο κανονικό τους πρόγραμμα. Παρόλα αυτά, η καλή σχέση κόστους / απόδοσης και η διαχείριση ρευστότητας παραμένουν αποφασιστικοί παράγοντες για τον άριστο έλεγχο των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

«Η ταχεία απόκριση και η συνεπής στρατηγική διαχείρισης μας επέτρεψε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας στο BMW Group κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της χρονιάς», δήλωσε ο Oliver Zipse, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, στο Μόναχο την Τετάρτη. Παρά τη σημαντική πτώση της αγοράς που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού, το BMW Group πέτυχε θετικό πρόσημο με κέρδη προ φόρων 498 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο. «Τώρα, εν όψει του δεύτερου εξαμήνου διατηρούμε μία συγκρατημένη αισιοδοξία με το στόχο περιθωρίου EBIT να παραμένει μεταξύ 0 και 3% για τον τομέα του Αυτοκινήτου το 2020. Παρακολουθούμε την κατάσταση πολύ στενά και διαχειριζόμαστε τη δυναμικότητα παραγωγής σύμφωνα με τις εξελίξεις της αγοράς και τις τοπικές διακυμάνσεις στη ζήτηση των πελατών».

 

Το BMW Group παραμένει προσηλωμένο στα σχέδιά του. Παρά τις υψηλές προκλήσεις της αγοράς, θα εξακολουθήσει να επενδύει σε τεχνολογίες του μέλλοντος και να αναπτύσσει την ανάλογη τεχνογνωσία. Όπως έχει προηγουμένως ανακοινωθεί, το Group στοχεύει να επενδύσει πάνω από 30 δισεκ. ευρώ σε έρευνα & εξέλιξη μέχρι το 2025 με σκοπό να επεκτείνει το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα σε επίπεδο καινοτομίας.

 

Ισχυρή οικονομική θέση (ρευστότητα) – υψηλού επιπέδου επενδύσεις για τις απαιτήσεις του μέλλοντος.  

Προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του, το BMW Group συνεχίζει τις προκαταβολικές επενδύσεις σε τεχνολογίες προσανατολισμένες στο μέλλον. Οι δαπάνες του Group στον τομέα έρευνας & εξέλιξης που ανήλθαν σε 2,73 δισεκ. ευρώ παρέμειναν σε υψηλό επίπεδο το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους (2019: 2,79 δισεκ. ευρώ -2,2%). Το ποσό αυτό περιλαμβάνει δαπάνες για τη συνεχιζόμενη στρατηγική εξηλεκτρισμού και ειδικότερα, για την εξέλιξη του BMW iNEXT. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, κεφαλαιακές δαπάνες σε ακίνητα, εργοστάσια και εξοπλισμό και λοιπά άϋλα περιουσιακά στοιχεία πραγματοποιούνται εξαιρετικά στοχευμένα και βάσει προτεραιοτήτων. Οι συνολικές δαπάνες για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς ανήλθαν σε 1,47 δισεκ. ευρώ (2019: 2,17 δισεκ. ευρώ, -32,1%).

 

«Επενδύουμε προσεκτικά και με αναλογικά κριτήρια. Λόγω της τρέχουσας κατάστασης, είτε θα παγώσουμε ορισμένα project, είτε θα τα επανεξετάσουμε. Όπως ανακοινώθηκε, έχουμε επίσης μειώσει συστηματικά τα επίπεδα αποθεμάτων το δεύτερο τρίμηνο με σκοπό τη διασφάλιση της ρευστότητας», δήλωσε ο Nicolas Peter, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, στον τομέα Οικονομικών. «Το Πρόγραμμα Performance συνεισφέρει σημαντικά στα κέρδη. Τα τελευταία τρία χρόνια περίπου, το πρόγραμμα αυτό έθεσε τις βάσεις για σημαντικές βελτιώσεις, από τις οποίες τώρα επωφελούμαστε και οι οποίες θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αλλαγές.

 

Η μείωση των εκπομπών CO 2 θα επιτευχθεί μέσω εκατομμυρίων ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Ο δεύτερος στρατηγικός στόχος του Group είναι η βιωσιμότητα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, το διοικητικό συμβούλιο έθεσε κάποιους μακροπρόθεσμους στόχους. «Η βιωσιμότητα και η ψηφιοποίηση είναι πρωταρχικοί παράγοντες για την επόμενη δεκαετία. Ειδικότερα, σε μία εποχή υψηλών προκλήσεων, είναι απαραίτητο να χαράξουμε την κατάλληλη πορεία», δήλωσε ο Zipse. «Εκτός από τη δημιουργία ανώτερων προϊόντων με προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες, απώτερος σκοπός είναι να επεκτείνουμε τους στόχους βιωσιμότητας. Οι πελάτες μας και η κοινωνία γενικότερα θα επωφεληθούν από αυτή τη στρατηγική».

 

Για πρώτη φορά σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των προϊόντων του – από την εφοδιαστική αλυσίδα μέχρι την παραγωγή και το στάδιο του τέλους ζωής ενός οχήματος, το BMW Group έχει θέσει σαφείς στόχους για τη μείωση των εκπομπών CO2 μέχρι το 2030. Όλο αυτό το διάστημα, οι εκπομπές CO2 ανά όχημα πρόκειται να μειωθούν σημαντικά κατά ένα τρίτο τουλάχιστον μέχρι το 2030 συγκριτικά με τα επίπεδα του 2019.

 

Για παράδειγμα, οι εκπομπές CO2 που παράγουν τα οχήματά μας κατά τη διάρκεια της ζωής τους πρόκειται να μειωθούν κατά 40% ανά χιλιόμετρο. Κύριος μοχλός για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι μία μεγαλεπήβολη προϊοντική στρατηγική που προωθεί τη χρήση ηλεκτροκίνησης. Σε δέκα χρόνια, προβλέπουμε να έχουμε συνολικά πάνω από επτά εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα του BMW Group στους δρόμους – από τα οποία, τα δύο τρίτα περίπου  θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

 

Το BMW Group είναι ήδη κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Μέχρι τα τέλη του 2021, θα προσφέρει πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μαζικής παραγωγής με τη μορφή των BMW i 3*, MINI Cooper SE *, BMW iX 3*, BMW iNEXT και BMW i 4. Η επόμενη γενιά της BMW Σειράς 7 θα σηματοδοτήσει ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο. Το μοντέλο ναυαρχίδα της μάρκας BMW θα διατίθεται με τέσσερις διαφορετικούς τύπους συστημάτων κίνησης, δηλαδή ιδιαίτερα αποδοτικές εκδόσεις diesel και βενζίνης, ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης και για πρώτη φορά, ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο BEV. Μέχρι το 2023, το BMW Group σκοπεύει να έχει 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα στο δρόμο – από τα οποία τα μισά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

 

Πρόσθετα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε εξέλιξη.

Εκτός από την BMW Σειρά 7, ο πλήρης εξηλεκτρισμός θα συνεχιστεί σε όλη τη γκάμα μοντέλων του Group. Άλλα παραδείγματα της «Δύναμης της Επιλογής» (Power of Choice) θα είναι η πολύ δημοφιλής BMW X 1 και η BMW Σειρά 5, που επίσης θα διατίθενται με τους τέσσερις τύπους συστημάτων κίνησης στο μέλλον –  αμιγώς ηλεκτρικές, plug-in υβριδικές, diesel και βενζινοκίνητες εκδόσεις.

 

«Τα καλύτερα οχήματα στον κόσμο είναι βιώσιμα. Η premium ποιότητα και η βιωσιμότητα θα είναι αλληλένδετα στο μέλλον», δήλωσε ο Zipse. «Αξιοποιούμε την εξαιρετική τεχνογνωσία μας σε θέματα εξοπλισμού (hardware) και λογισμικού (software) για να κάνουμε τα οχήματά μας επιθυμητά και ταυτόχρονα να βοηθήσουμε στην ελαχιστοποίηση των εκπομπών CO2».

 

Το BMW Group συνεχίζει να εργάζεται ακατάπαυστα για τη μείωση των εκπομπών CO2 από το στόλο νέων οχημάτων του και φέτος πρόκειται να πετύχει το στόχο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για καινούργια αυτοκίνητα που ταξινομούνται στην Ευρώπη το 2020. Η τιμή αυτή είναι περίπου 20% μικρότερη των απαιτήσεων του 2019. Ο συστηματικός εξηλεκτρισμός της γκάμας μοντέλων συμβάλλει αποφασιστικά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

 

Μείωση εσόδων του Group το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού έγιναν ακόμα πιο αισθητές το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος οικονομικού έτους, το BMW Group παρέδωσε 962.575 (-23,0%) οχήματα BMW, MINI και Rolls-Royce σε πελάτες σε όλο τον κόσμο. Τα έσοδα του Group μειώθηκαν ανάλογα στα 43,22 δισεκ. ευρώ (2019: 48,17 δισεκ. ευρώ, -10,3%). Τα κέρδη προ φόρων & τόκων (EBIT) για το διάστημα των έξι μηνών ανήλθαν στα 709 εκατ. ευρώ (2019: 2,79 δισεκ. ευρώ, -74,6%). Τα κέρδη προ φόρων (EBT) υποχώρησαν στα 498 εκατ. ευρώ (2019: 2,81 δισεκ. ευρώ, -82,3%), με αποτέλεσμα ένα περιθώριο EBT 1,2% (2019: 5,8%). Τα καθαρά κέρδη του Group ανήλθαν στα 362 εκατ. ευρώ (2019: 2,06 δισεκ. ευρώ, -82,5%).

 

Συνολικά, ταξινομήθηκαν 485.464 οχήματα κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου (-25,3%). Τα έσοδα του Group μειώθηκαν στα 19,97 δισεκ. ευρώ (2019: 25,71 δισεκ. ευρώ, -22,3%). Συνολικά, το Group κατέγραψε αρνητικό EBIT ύψους 666 εκατ. ευρώ για το 2 τρίμηνο (2019: θετικό EBIT 2,20 δισεκ. ευρώ). Η ισχυρή εικόνα της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive Ltd. στην Κίνα συνέβαλε στο βελτιωμένο οικονομικό αποτέλεσμα. Οι ζημιές προ φόρων για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν στα 300 εκατ. ευρώ (2019: κέρδη προ φόρων ύψους 2,05 δισεκ. ευρώ). Ως αποτέλεσμα, το περιθώριο EBT του Group για το τρίμηνο διάστημα ήταν αρνητικό 1,5% (2019: θετικό 8,0%). Οι ζημίες μετά φόρων ανήλθαν σε 212 εκατ. ευρώ (2019: κέρδη μετά φόρων 1,48 δισεκ. ευρώ).

 

Ισχυρή ύφεση της αγοράς με επιπτώσεις στην κερδοφορία του τομέα Αυτοκινήτων.

Τα έσοδα του αυτοκινητιστικού τομέα το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου ανήλθαν σε 32,86 δισεκ. ευρώ (2019: 41,83 δισεκ. ευρώ, -21,4%). Τα θετικά αποτελέσματα του προϊοντικού μίγματος και οι βελτιωμένες τιμές πώλησης που υποστήριξαν την ανανεωμένη γκάμα μοντέλων αντιστάθμισαν τις επιπτώσεις από τη σημαντική μείωση του όγκου. Το EBIT του τομέα αυτοκινήτων για το πρώτο εξάμηνο επιδεινώθηκε - ζημία 1,32 δισεκ. ευρώ (2019: κέρδη 1,15 δισεκ. ευρώ), με περιθώριο EBIT αρνητικό 4,0% (2019: θετικό 2,8%).

 

Τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου υποχώρησαν στα 14,87 δισεκ. ευρώ (2019: 22,62 δισεκ. ευρώ, -34,2%). Το EBIT του τομέα για το 2ο τρίμηνο επιδεινώθηκε - ζημία 1,55 δισεκ. ευρώ (2019: κέρδη1,46 δισεκ. ευρώ), με περιθώριο EBIT αρνητικό 10,4% (2019: θετικό 6,5%).

 

Κατά τη διάρκεια των πρώτων 6 μηνών της χρονιάς, η μάρκα BMW κατέγραψε πωλήσεις 842.153 μονάδων (-21,7%), και η μάρκα MINI αντίστοιχα 118.862 μονάδες (-31,1%) και η Rolls - Royce Motor Cars 1.560 μονάδες (-37,6%).

 

Παρά τη συνολική μείωση του όγκου πωλήσεων, ο αριθμός ταξινομήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων BMW και MINI αυξήθηκε στις 61.652 μονάδες (+3,4%) το 1ο εξάμηνο. Η συνεχιζόμενη επέκταση της γκάμας μοντέλων αναμένεται να επιφέρει περαιτέρω άνοδο στον τομέα αυτό το δεύτερο εξάμηνο.

 

Στην Ευρώπη, 372.754 οχήματα μαρκών BMW, MINI και Rolls-Royce παραδόθηκαν σε πελάτες τους το διάστημα των 6 πρώτων μηνών του 2020 (-32,3%). Ο όγκος πωλήσεων που καταγράφηκε στη Γερμανία υποχώρησε στις 116.362 μονάδες (-27,9%). Στην Κίνα, μία πιο θετική τάση ήταν εμφανής από τον Απρίλιο και μετά. Χάρη στον αυξημένο αριθμό πωλήσεων το 2ο τρίμηνο συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, οι πωλήσεις εξαμήνου μειώθηκαν μόνο κατά 6,0%, υποχωρώντας στις 329.447 μονάδες. Συνολικά 121.318 ταξινομήσεις (-29,5%) καταγράφηκαν στις ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο.

 

Κέρδη για τον τομέα Μοτοσικλετών το 1ο εξάμηνο.

Η BMW Motorrad παρέδωσε 76.707 μοτοσικλέτες και maxi-scooters σε πελάτες το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς (-17,7%), παράγοντας συνολικά έσοδα 1,07 δισεκ. ευρώ (2019: 1,31 δισεκ. ευρώ, -17,8%). Το EBIT του συγκεκριμένου τομέα ανήλθε σε 65 εκατ. ευρώ (2019: 191 εκατ. ευρώ, -66,0%), προσφέροντας ένα περιθώριο EBIT 6,0% (2019: 14,5%). Οι ταξινομήσεις το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν στις 41.933 μονάδες (-23,2%), με έσοδα 522 εκατ. ευρώ (2019: 727 εκατ. ευρώ, -28,2%). Το EBIT επιδεινώθηκε - ζημία 7 εκατ. ευρώ (2019: κέρδη 102 εκατ. ευρώ) με περιθώριο EBIT αρνητικό 1,3% (2019: θετικό 14,0%).

 

Τα έσοδα του τομέα Οικονομικών Υπηρεσιών παρέμειναν σε υψηλό επίπεδο.

Στις 30 Ιουνίου 2020, το portfolio συμβάσεων πελατών λιανικής που διαχειρίζεται το τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών έφτασε τις 5.502.786 συμβάσεις (31 Δεκεμβρίου 2019: 5.486.319 συμβάσεις, +0,3%). Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου της χρονιάς, 804.452 (2019: 971.287 συμβάσεις: -17,2%) νέες συμβάσεις χρηματοδότησης και χρηματοδοτικής μίσθωσης υπογράφηκαν με πελάτες λιανικής. Τα έσοδα πρώτου εξαμήνου υποχώρησαν ελαφρώς από πέρσι στα 14,25 δισεκ. ευρώ, (2019: 14,51 δισεκ. ευρώ, -1,8%). Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 581 εκατ. ευρώ (2019: 1,20 δισεκ. ευρώ, -51,6%).

 

Ο αριθμός νέων συμβάσεων που υπογράφηκαν το δεύτερο τρίμηνο υποχώρησε στις 354.765 συμβάσεις (2019: 501.663 συμβάσεις, -29.3%). Τα έσοδα αυτής της περιόδου ανήλθαν σε 6,65 δισεκ. ευρώ, (2019: 7,36 δισεκ. ευρώ, -9,6%). Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 97 εκατ. ευρώ (2019: 573 εκατ. ευρώ, -83,1%).

 

Επαναβεβαιώνεται η πρόβλεψη για το 2020.

Το BMW Group θέτει φιλόδοξους στόχους, ακόμα και σε εποχές ταραγμένες πολιτικά και οικονομικά. Αυτή τη στιγμή όμως η αβεβαιότητα που τροφοδοτείται από την παγκόσμια εξάπλωση του νέου κορωνοϊού καθιστά δύσκολη μία ακριβή πρόβλεψη της επιχειρηματικής πορείας του BMW Group για όλο το οικονομικό έτος 2020. Για την περίοδο των 12 μηνών, το BMW Group εξακολουθεί να πιστεύει ότι η ζήτηση σε όλες τις κύριες αγορές θα μειωθεί σημαντικά εξ αιτίας της πανδημίας και των απαιτούμενων περιοριστικών μέτρων.

 

Στο πλαίσιο αυτό, οι παγκόσμιες πωλήσεις του Αυτοκινητιστικού τομέα το 2020 θα είναι πιθανότατα αισθητά χαμηλότερες συγκριτικά με ένα χρόνο πριν. Υπό τις κρατούσες συνθήκες, το BMW Group εκτιμά ότι το περιθώριο EBIT θα κυμανθεί μεταξύ 0 και 3% το 2020.

 

Κυρίως λόγω της αρνητικής οικονομικής πρόβλεψης, το τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών αναμένεται να δημιουργήσει μικρότερο κύκλο εργασιών σε ένα ασταθές περιβάλλον με υψηλό επίπεδο ρίσκου. Κατά συνέπεια, ο δείκτης απόδοσης ίδιων κεφαλαίων (Return on Equity) αναμένεται να παρουσιάσει μέτρια πτώση έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

 

Οι ταξινομήσεις του τομέα Μοτοσικλετών αναμένεται να μειωθούν σημαντικά συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Η πρόβλεψη για το περιθώριο EBIT προς το παρόν κυμαίνεται μεταξύ 3 και 5%.

 

Λαμβάνοντας υπόψη τους διάφορους, προαναφερθέντες παράγοντες, τα κέρδη του Group προ φόρων αναμένεται να είναι πολύ χαμηλότερα έναντι του 2019.

 

Το μέγεθος του ανθρώπινου δυναμικού θα είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το επίπεδο που καταγράφηκε ένα χρόνο νωρίτερα. Θα εφαρμοστούν μέτρα που έχουν ήδη εξαγγελθεί για τη διαχείριση του μεγέθους του ανθρώπινου δυναμικού. Υπό τις τρέχουσες συνθήκες, κάθε νέα πρόσληψη εξετάζεται ενδελεχώς.

 

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, στην πρόβλεψη δεν περιλαμβάνονται οι εξής παράγοντες: παρατεταμένη, βαθιά ύφεση σε κύριες αγορές πωλήσεων, μία ακόμα πιο έντονη κυκλική πτώση στην Κινεζική οικονομία εξ αιτίας της ύφεσης σε άλλους τομείς της οικονομίας, σημαντικές διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού εξ αιτίας ακόμα μεγαλύτερου ανταγωνισμού, πιθανή εκδήλωση ενός δεύτερου κύματος πανδημίας και τα σχετικά περιοριστικά μέτρα. Το BMW Group παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα για να ενεργήσει άμεσα και αποτελεσματικά.

 

 

 

BMW Group – Επισκόπηση

 

 

Ιαν – Ιουν 2020 (1ο Εξ.)

 

 

Ιαν – Ιουν 2019 (1ο Εξ.)

 

 

Διαφορά %

 

Ταξινομήσεις

Αυτοκίνητα1

μονάδες

962.575

1.250.470

-23,0

BMW1

μονάδες

842.153

1.075.486

-21,7

MINI1

μονάδες

118.862

172.482

-31,1

Rolls-Royce1

μονάδες

1.560

2.502

-37,6

Μοτοσικλέτες

μονάδες

76.707

93.188

-17,7

Ανθρώπινο δυναμικό (συγκριτικά με 31.12.2019)

                             125.614

                    126.016

          -0,3

Περιθώριο EBIT Αυτοκινήτων

%

-4,0

2,8

-6,8 % ποσ. μον.

Περιθώριο EBIT Μοτοσικλετών

%

6,0

14,5

-8,5 % ποσ. μον.  

Περιθώριο EBT

%

1,2

5,8

-4,6 % ποσ . μον.  

Έσοδα

δισεκ. ευρώ

43,22

48,17

-10,3

Από: Αυτοκίνητα

δισεκ. ευρώ

32,86

41,83

-21,4

Μοτοσικλέτες

δισεκ. ευρώ

1,07

1,31

-17,8

Οικονομικές Υπηρεσίες

δισεκ. ευρώ

14,25

14,51

-1,8

Λοιπές εγγραφές

εκατ. ευρώ

1

3

-66,7

Διαγραφές

δισεκ. ευρώ

-4,97

-9,48

47,5

Κέρδη προ φόρων & τόκων ( EBIT )

εκατ. ευρώ

709

2 . 790

-74 ,6

Από: Αυτοκίνητα

δισεκ. ευρώ

-1,32

1,15

-

Μοτοσικλέτες

εκατ. ευρώ

65

191

-66,0

Οικονομικές Υπηρεσίες

εκατ. ευρώ

619

1.254

-50,6

Λοιπές εγγραφές

εκατ. ευρώ

25

6

-

Διαγραφές

εκατ. ευρώ

1.325

180

-

Κέρδη προ φόρων (EBT)

εκατ. ευρώ

498

2.815

-82,3

Από: Αυτοκίνητα

δισεκ. ευρώ

-1,09

1,45

-

Μοτοσικλέτες

εκατ. ευρώ

64

187

-65,8

Οικονομικές Υπηρεσίες

εκατ. ευρώ

581

1.200

-51,6

Λοιπές εγγραφές

εκατ. ευρώ

-408

-155

-

Διαγραφές

εκατ. ευρώ

1.354

127

-

 

Φόροι εισοδήματος

εκατ. ευρώ

-136

-791

82,8

Καθαρό κέρδος2

εκατ. ευρώ

362

2.068

-82,5

Κέρδη ανά μετοχή 2 (κοινή/προνομιούχος μετοχή)

0,49/0,50

3,06/3,07

-84,0/-83,7

 

1Σε σχέση με μία αναθεώρηση του υπολογισμού πωλήσεων και των σχετικών μεθόδων αναφοράς, το BMW Group επανεξέτασε στοιχεία πωλήσεων λιανικής προηγούμενης περιόδου και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένες ταξινομήσεις δεν είχαν περιληφθεί στις σωστές περιόδους. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον ετήσιο απολογισμό (Annual Report) του BMW Group για το 2019. Επικαιροποιώντας τις πληροφορίες που δίδονται εκεί, το BMW Group έχει ενημερώσει τα στοιχεία για τις παραδόσεις οχημάτων αναδρομικά από το 2015 στις 16 σημαντικότερες αγορές του.

 

2 Η τιμή για το 1ο εξάμηνο 2019 περιλαμβάνει ένα κέρδος 44 εκατ. ευρώ από διακοπή εργασιών.

 

BMW Group – Επισκόπηση

Απρ - Ιουν 2020 (2 ο Τρ .)

Απρ - Ιουν 2019 ( 2ο Τρ. )

Διαφορά %

Ταξινομήσεις

Αυτοκίνητα1

μονάδες

485.464

649.856

-25,3

BMW1

μονάδες

430.344

560.189

-23,2

MINI1

μονάδες

54.413

88.337

-38,4

Rolls-Royce1

μονάδες

707

1.330

-46,8

Μοτοσικλέτες

μονάδες

41.933

54.582

-23,2

Ανθρώπινο δυναμικό (συγκριτικά με 31.12.2019)

                             125.614

                   126.016

            -0,3

Περιθώριο EBIT Αυτοκινήτων

%

-10,4

6,5

-16,9 % ποσ. μον.

Περιθώριο EBIT Μοτοσικλετών

%

-1,3

14,0

-15,3 % ποσ. μον.

Περιθώριο EBT

%

-1,5

8,0

-9,5 % ποσ. μον.

Έσοδα

δισεκ. ευρώ

19,97

25,71

-22,3

Από: Αυτοκίνητα

δισεκ. ευρώ

14,87

22,62

-34,2

Μοτοσικλέτες

εκατ. ευρώ

522

727

-28,2

Οικονομικές Υπηρεσίες

δισεκ. ευρώ

6,65

7,36

-9,6

Λοιπές εγγραφές

εκατ. ευρώ

0

2

-

Διαγραφές

δισεκ. ευρώ

-2,08

-5,00

-58,3

Κέρδη προ φόρων & τόκων ( EBIT )

εκατ. ευρώ

-666

2.201

-

Από: Αυτοκίνητα

δισεκ. ευρώ

-1,55

1,46

-

Μοτοσικλέτες

εκατ. ευρώ

-7

102

-

Οικονομικές Υπηρεσίες

εκατ. ευρώ

77

606

-87,3

Λοιπές εγγραφές

εκατ. ευρώ

13

2

-34,0

Διαγραφές

εκατ. ευρώ

805

22

-

 

Κέρδη προ φόρων (EBT)

εκατ. ευρώ

-300

2,053

-

Από: Αυτοκίνητα

δισεκ. ευρώ

-1,17

1,48

-

Μοτοσικλέτες

εκατ. ευρώ

-8

100

-

Οικονομικές Υπηρεσίες

εκατ. ευρώ

97

573

-83,1

Λοιπές εγγραφές

εκατ. ευρώ

-64

-97

-30,9

Διαγραφές

εκατ. ευρώ

848

-6

-

Φόροι εισοδήματος

εκατ. ευρώ

88

-573

-

Καθαρό κέρδος

εκατ. ευρώ

-212

1,480

-

Κέρδη ανά μετοχή (κοινή/προνομιούχος μετοχή)

-0,35/-0,34

2,21/2,22

-/-

 

1Σε σχέση με μία αναθεώρηση του υπολογισμού πωλήσεων και των σχετικών μεθόδων αναφοράς, το BMW Group επανεξέτασε στοιχεία πωλήσεων λιανικής προηγούμενης περιόδου και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένες ταξινομήσεις δεν είχαν περιληφθεί στις σωστές περιόδους. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στον ετήσιο απολογισμό (Annual Report) του BMW Group για το 2019. Επικαιροποιώντας τις πληροφορίες που δίδονται εκεί, το BMW Group έχει ενημερώσει τα στοιχεία για τις παραδόσεις οχημάτων αναδρομικά από το 2015 στις 16 σημαντικότερες αγορές του.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 


Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2019, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.520.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 175.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 7,11 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 104,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 133.6778 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail:  konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW i 3 (120 Ah): κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 0,0 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο 13,1 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο 0 g/km

BMW i 3 s (120 Ah): κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 0,0 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο 14,6-14,0 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο 0 g/km

MINI Cooper SE : κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 0.0 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο 16,8-14,8 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km

BMW iX 3: κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 0.0 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 17,8-17,5 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο 0 g/km

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL GENERAL MEETING 2021.

Munich. 12 May - 10:00 CEST.

Here you can see the public transmission of the 101st Annual General Meeting of BMW AG.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση