Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο είναι έτοιμο για την παραγωγή της BMW i4.

Το εργοστάσιο του Μονάχου καλωσορίζει την εποχή της αμιγούς ηλεκτροκίνησης. Η μετατροπή του εργοστασίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία για την παραγωγή της BMW i4. Σύμφωνα με το διευθυντή της μονάδας, Robert Engelhorn, είναι «η πιο ολοκληρωμένη αναδιάρθρωση παραγωγής στην ιστορία του εργοστασίου».

G26
·
Εταιρικά
·
Εργοστάσια, εγκαταστάσεις
·
Εργοστάσια παραγωγής
·
Τεχνολογία
·
Εναλλακτικά συστήματα κίνησης, η κίνηση στο μέλλον
·
Αμάξωμα, ελαφριά κατασκευή
·
Παραγωγή, ανακύκλωση
·
BMW i Automobiles
·
Logistics
·
Industry 4.0
·
Smart Logistics
·
BMW i4
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~102,05 KB)
  
Photos(1x, ~4,98 MB)

Μόναχο. Στο εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο, τα πάντα είναι έτοιμα για την έναρξη της παραγωγής της αμιγώς ηλεκτρικής BMW i4. Μετά από έξι εβδομάδες εντατικών εργασιών μετατροπής, γίνεται επανεκκίνηση της παραγωγής με περίπου 5.000 εργαζόμενους να επιστρέφουν στις θέσεις τους. «Έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία την πλήρη αναδιάρθρωση και μετατροπή του εργοστασίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα και χωρίς επιπλοκές», δήλωσε ο Διευθυντής του Εργοστασίου, Robert Engelhorn. Στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην έδρα του BMW Group, μία νέα εποχή πρόκειται να ξεκινήσει: «Το εργοστάσιό μας μπορεί τώρα να κατασκευάζει την αμιγώς ηλεκτρική BMW i4 στην ίδια γραμμή παραγωγής με πετρελαιοκίνητες, βενζινοκίνητες και υβριδικές εκδόσεις», πρόσθεσε ο Engelhorn.

 

«Ο εξαίρετος προγραμματισμός και η προετοιμασία, αλλά και η άριστη συνεργασία μεταξύ εργαζομένων και εξωτερικών συνεργατών, κατέστησαν εφικτή την ανασυγκρότηση του εργοστασίου του BMW Group στο Μόναχο για την υποστήριξη αυτοκινητιστικών φιλοσοφιών του μέλλοντος, σε διάστημα μόλις έξι εβδομάδων», ανέφερε ο Engelhorn. Ολόκληρο το project εξέλιξης και μετατροπής του εργοστασίου αντιπροσωπεύει μία επένδυση της τάξεως των 200 εκατομμυρίων ευρώ. Σχεδόν 700 εκατομμύρια ευρώ είχαν ήδη επενδυθεί μεταξύ 2015 και 2018 για την εγκατάσταση ενός νέου, βιώσιμου βαφείου και την επέκταση του τμήματος αμαξωμάτων για την παραγωγή της BMW Σειράς 3.

 

Τις τελευταίες εβδομάδες, μία ιδιαίτερη πρόκληση που αντιμετώπισε η ομάδα ήταν ο περιορισμένος χώρος στις αίθουσες παραγωγής που δυσκόλεψε τις εργασίες μετατροπής και εγκατάστασης. Προηγούμενα συστήματα έπρεπε να αφαιρεθούν μέσα σε πολύ λίγα τετραγωνικά και ταυτόχρονα να γίνει η εγκατάσταση και η έναρξη λειτουργίας των καινούργιων. Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες μετατροπής, σημαντική ήταν η αρωγή ψηφιακών εργαλείων και της εικονικής πραγματικότητας για την προσομοίωση τμημάτων της γραμμής συναρμολόγησης, σχεδίων συστημάτων και διαδικασιών παραγωγής. «Αυτό μας επέτρεψε να κάνουμε τη βέλτιστη χρήση του περιορισμένου διαθέσιμου χώρου στο εργοστάσιό μας και να δούμε επακριβώς ποια σημεία χρειάζονταν αναπροσαρμογή», εξήγησε ο Engelhorn. Στην αναβάθμιση του εργοστασίου συμμετείχαν με τον τρόπο τους και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι φορώντας γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (VR) είχαν μία σαφή εικόνα του δικού τους σταδίου εργασίας και προσέφεραν πολύτιμες πληροφορίες για την εργονομία και τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας.

 

Το τμήμα αμαξωμάτων του εργοστασίου του Μονάχου αποτελεί φωτεινό παράδειγμα έξυπνης, αποδοτικής ενσωμάτωσης, καθώς οι περισσότερες διαδικασίες παραγωγής για την BMW i4 μπορούν να πραγματοποιούνται σε ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Πρόσθετα συστήματα χρειάστηκαν μόνο για τη συναρμολόγηση του πατώματος και το πίσω τμήμα της BMW i4, επειδή λόγω της ηλεκτροκίνησης και της μπαταρίας υψηλής τάσης διαφέρουν πολύ από τις συμβατικές αρχιτεκτονικές. Η μπαταρία βάρους περίπου 550 kg μπορεί να τοποθετείται στο αμάξωμα με ένα νέο, πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα συναρμολόγησης, που χρησιμοποιεί κάμερες οι οποίες ελέγχουν αυτόματα εάν η μπαταρία είναι σωστά τοποθετημένη στη γραμμή παραγωγής. Η μπαταρία μεταφέρεται επίσης στη γραμμή συναρμολόγησης και βιδώνεται στο αμάξωμα τελείως αυτόματα.

 

Ένας νέος, ηλεκτρικός εναέριος μεταφορέας έχει εγκατασταθεί επίσης για την παραγωγή της BMW i4, μαζί με ισχυρότερους ιμάντες μεταφοράς στην περιοχή τελικής συναρμολόγησης. «Ήταν η πιο ολοκληρωμένη αναδιάρθρωση της διαδικασίας συναρμολόγησης στην ιστορία του εργοστασίου του Μονάχου», τόνισε ο Robert Engelhorn.

 

Καθώς ο αριθμός συστημάτων υποστήριξης οδηγού, εξοπλισμού ασφάλειας και χαρακτηριστικών συνδεσιμότητας αυξάνεται σταθερά, η δοκιμή λειτουργιών των διαφόρων καινοτομιών και τεχνολογιών των αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της παραγωγής γίνεται όλο και πιο περίπλοκη. Για να πληροί ακόμα αυστηρότερα πρότυπα ποιότητας, το εργοστάσιο του Μονάχου αυξάνει τη χρήση ψηφιακά συνδεδεμένων συστημάτων παραγωγής και δοκιμών. Περίπλοκες διαδικασίες logistics και παραγωγής υποστηρίζονται επίσης από χιλιάδες λύσεις ψηφιοποίησης και διασυνδεδεμένα έξυπνα συστήματα.

 

Κατά τη διάρκεια μετατροπής του εργοστασίου τις τελευταίες εβδομάδες, η έμφαση δόθηκε κυρίως στην ένταξη της BMW i4 στα υπάρχοντα συστήματα παραγωγής. Ωστόσο, τα συστήματα και οι διαδικασίες μπορούν επίσης να υποστηρίξουν την παραγωγή της BMW M3, που θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής. Το εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο που ιδρύθηκε το 1922, είναι τώρα έτοιμο να κατασκευάζει μία ευρεία γκάμα προϊόντων που περιλαμβάνει όχι μόνο την BMW i4 αλλά και τις εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης και υβριδικό σύστημα κίνησης για την BMW Σειρά 3 Sedan, BMW Σειρά 3 Touring και τη νέα BMW M3.

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2019, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.520.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 175.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 7,11 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 104,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 133.6778 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

OUR ALL-NEW FULLY ELECTRIC TRIO.

01 June 2021. Here you can see the webcast of the event "Our all-new fully electric trio: BMW iX, BMW i4 and the first fully electric BMW M".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση