Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η νέα BMW Σειρά 4 Cabrio.

Η ακαταμάχητη σπορ υπεροχή που αποτελεί τον ορισμό της νέας BMW Σειράς 4, μεταφέρεται τώρα στην ανοιχτή έκδοση του μοντέλου. Με ανεξάρτητη σχεδίαση, νέα δομή softtop, ποικίλα κινητήρια σύνολα, προηγμένη τεχνολογία πλαισίου, ειδικές ενισχύσεις αμαξώματος και καινοτόμο εξοπλισμό, η νέα BMW Σειρά 4 Cabrio προσφέρει τη διάσημη οδηγική απόλαυση της μάρκας μέσα από μία διαφορετική διάσταση.

G23
·
Σειρά 4
·
Cabrio
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(4x, ~1,61 MB)
  
Photos(74x, ~430,04 MB)
  
Videos(3x, ~537,7 MB)

Η ακαταμάχητη σπορ υπεροχή που αποτελεί τον ορισμό της νέας BMW Σειράς 4, μεταφέρεται τώρα στην ανοιχτή έκδοση του μοντέλου. Με ανεξάρτητη σχεδίαση, νέα δομή softtop, ποικίλα κινητήρια σύνολα, προηγμένη τεχνολογία πλαισίου, ειδικές ενισχύσεις αμαξώματος και καινοτόμο εξοπλισμό, η νέα BMW Σειρά 4 Cabrio προσφέρει τη διάσημη οδηγική απόλαυση της μάρκας μέσα από μία διαφορετική διάσταση. Το ανοιχτό τετραθέσιο ακολουθεί το παράδειγμα της νέας BMW Σειράς 4 Coupé με ένα εξαιρετικά σπορ προφίλ που είναι πιο τολμηρό από αυτό του προηγούμενου μοντέλου. Επιπλέον, η σχεδίαση, η διαφορετική φιλοσοφία αμαξώματος και η άκρως δυναμική συμπεριφορά τη διαφοροποιούν ακόμα περισσότερο από την νέα BMW Σειρά 3 Sedan, που αποτέλεσε το τεχνολογικό πρότυπο για τη νέα BMW Σειρά 4.

 

Με ένα συναρπαστικό μίγμα σπορ και open-top οδηγικής απόλαυσης, η νέα BMW Σειρά 4 Cabrio συνεχίζει τη μακροχρόνια παράδοση σε μία κατηγορία που χρονολογείται εδώ και 35 χρόνια, από το λανσάρισμα της πρώτης BMW Σειράς 3 Cabrio. Στην κορυφή της έκτης γενιάς φιγουράρει μία νέα άφιξη: η BMW M440i xDrive Cabrio (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 7,4 – 6,9 l/100 km εκπομπές CO2 μικτό κύκλο: 169 – 159 g/km). Πλέον του εξακύλινδρου εν σειρά βενζινοκινητήρα των 275 kW/374 hp που κινεί τη ναυαρχίδα της σειράς, θα διατίθενται επίσης δύο τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες και ένα τετρακύλινδρος diesel από το λανσάρισμα που προγραμματίζεται για το Μάρτιο του 2021. Δύο straight-six κινητήριες μονάδες diesel αναμένεται να προστεθούν στη γκάμα κατά τη διάρκεια του 2021. Η νέα BMW Σειρά 4 Cabrio θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Dingolfing.

 

Εξωτερική σχεδίαση: ξεχωριστή, σπορ και ελκυστική. 

Με τις δυναμικές αναλογίες της, η νέα BMW Σειρά 4 Cabrio δίνει το στίγμα της κορυφαίας σπορ υπεροχής, πάντα με τη φινέτσα ενός στιλάτου, open-top τετραθέσιου που έχει σχεδιαστεί για αποκλειστική οδηγική απόλαυση. Παράλληλα, η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας αποτυπώνει μία άκρως  εντυπωσιακή ερμηνεία της χαμηλωμένης σιλουέτας που καθιερώνεται ως στοιχείο ταυτότητας των πολυτελών μεσαίων BMW Cabrio. 

 

Η κομψή και δυναμική εμφάνιση του νέου μοντέλου απορρέει από τις μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις. Με μήκος 4.768 mm, είναι κατά 128 mm μεγαλύτερη από την προκάτοχό της, ενώ το πλάτος της έχει αυξηθεί κατά 27 mm στα 1.852 mm και το μεταξόνιό της κατά 41 mm στα 2.851 mm. Το ύψος του οχήματος είναι 1.384 mm με την οροφή κλειστή. Το αυξημένο πλάτος των μετατροχίων (+ 28 mm μπροστά, + 18 mm πίσω) τονίζει το μυώδες παράστημα του αυτοκινήτου, υποστηρίζοντας τα σπορ ταλέντα του στο δρόμο.

 

Εμπρός τμήμα με εκφραστικά, διαχρονικά στοιχεία ταυτότητας. 

Πέρα από τις αναλογίες του αμαξώματος, και το εμπρός τμήμα της νέας BMW Σειράς 4 Cabrio υπογραμμίζει το μοναδικό χαρακτήρα της και τη διαφοροποιεί με σαφήνεια από τη νέα BMW Σειρά 3 Sedan. Το καθοριστικό στοιχείο είναι η μεγάλη, κάθετα διατεταγμένη μάσκα ‘νεφρών’, η οποία – όπως στη νέα BMW Σειρά 4 Coupé – βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο κέντρο του εμπρός τμήματος. Η μάσκα έχει μία έντονη κλίση προς τα εμπρός και φέρει εισαγωγές αέρα (με δομή πλέγματος, στάνταρ) που υποδηλώνουν τις υψηλές απαιτήσεις ψύξης του ισχυρού κινητήρα.

 

Οι λεπτοί προβολείς της νέας BMW Σειράς 4 Cabrio φτάνουν μέχρι τα τόξα των εμπρός τροχών. Προβολείς full-LED προσφέρονται στάνταρ, ενώ Adaptive LED Headlights με BMW Laserlight διατίθεται προαιρετικά, περιλαμβάνοντας προσαρμοζόμενο φωτισμό στροφής (adaptive cornering) με βελτιστοποιημένο, μεταβλητό φωτισμό του δρόμου για οδήγηση στην πόλη και τον αυτοκινητόδρομο. Σε ταχύτητες πάνω από 60 km/h, το BMW Laserlight αυξάνει την εμβέλεια της μεγάλης σκάλας σε 550 m το μέγιστο και παρακολουθεί δυναμικά την πορεία του δρόμου.

 

Κομψή σιλουέτα, χαρακτηριστική γραμμή οροφής, εντυπωσιακό πίσω τμήμα.

Το δυναμικό προφίλ χαρίζει στη νέα BMW Σειρά 4 Cabrio μία χαμηλωμένη εμφάνιση που αποπνέει σπορ δύναμη, ενώ τα έντονα σμιλεμένα πλευρά επιτείνουν τον αθλητικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Τα καθίσματα είναι τραβηγμένα προς τα πίσω, κάτι ιδιαίτερα εμφανές με ανοιχτή οροφή που συνεισφέρει στη διάσημη, μοναδική οδηγική αίσθηση των BMW Cabrio. Όταν το softtop είναι κλειστό, εκτείνεται σαν τόξο πάνω από την καμπίνα επιβατών.

 

Οι ακριβείς γραμμές συνδυάζονται με τα τρισδιάστατα ανάγλυφα τόξα των θόλων των πίσω τροχών και διαμορφώνουν το στιβαρό σχήμα των ώμων που προσδίδουν στην BMW Σειρά 4 Cabrio μία μυώδη εμφάνιση, ιδιαίτερα με την οροφή ανοιχτή. Αυτή η εντύπωση ενισχύεται από τα λεπτά, πίσω φωτιστικά  σώματα που εκτείνονται μέχρι τα πλευρά. Τα κομψά σκούρα πίσω φώτα με ομοιόμορφα αναμμένες φωτεινές μπάρες σχηματίζουν ένα L, γνώριμο από άλλα μοντέλα της BMW.

 

Νέο, τοξοειδές softtop : άνεση, αισθητική αρμονία και ελάχιστο βάρος.

Το καινοτόμο, τοξοειδές πάνελ του softtop της νέας BMW Σειράς 4 Cabrio ‘παντρεύει’ τα πλεονεκτήματα ενός αναδιπλούμενου hardtop με την καθαρόαιμη γοητεία μιας υφασμάτινης οροφής, συνδυάζοντας επομένως τα καλύτερα δύο κόσμων. Αποτελείται από μεγάλα τοξοειδή πάνελ με κρυστάλλινο πίσω παρμπρίζ που δεν εξέχει, αρκετά στρώματα μόνωσης και ένα υφασμάτινο κάλυμμα που διατίθεται σε Μαύρο χρώμα, στάνταρ και σε Anthracite Silver (προαιρετικά). Τα χαρακτηριστικά ηχομόνωσης και θερμομόνωσης του softtop υπερέχουν έναντι ενός συμβατικού softtop. Επίσης, είναι 40% ελαφρύτερο από το αναδιπλούμενο hardtop του προηγούμενου μοντέλου.

 

Η οροφή λειτουργεί με ηλεκτρικό μοτέρ που επιτρέπει το άνοιγμα/κλείσιμο μέσα σε 18 δευτερόλεπτα, μέσω ενός μπουτόν, ακόμα και εν κινήσει με ταχύτητες έως 50 km/h. Ο μεταβλητός χώρος του softtop επιτρέπει την αύξηση της χωρητικότητας για τη μεταφορά αποσκευών από 300 στα 385 λίτρα όταν η οροφή είναι κλειστή.

 

Εσωτερικό: Τέσσερα καθίσματα σε ένα πολυτελές περιβάλλον με διάχυτη σπορ κομψότητα.

Ο συνδυασμός σπορτίφ στυλ και κομψότητας που χαρακτηρίζει τη νέα BMW Σειρά 4 Cabrio μεταφέρεται στην καμπίνα. Η οδηγοκεντρική σχεδίαση του cockpit υποστηρίζεται από τη μεγάλη οθόνη που συγκεντρώνει τις λειτουργίες του πίνακα οργάνων και του Control Display. Η εργονομικά βελτιστοποιημένη διάταξη των χειριστηρίων αποκαλύπτει το χαρακτήρα ενός αυτοκινήτου που προορίζεται για έντονες οδηγικές απολαύσεις – όπως προδίδει και ο βασικός  εξοπλισμός του: σπορ εμπρός καθίσματα με αυτόματο μηχανισμό κίνησης πάνω βάσης ζώνης ασφαλείας, δερμάτινη επένδυση Vernasca, θέρμανση καθισμάτων και δερμάτινο σπορ τιμόνι καθώς και ατομικά πίσω καθίσματα.

 

Η ψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα εναρμονίζεται αισθητικά με τη σχεδίαση του πίνακα οργάνων, την επένδυση των θυρών και την περιοχή των ώμων πίσω, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που κυριολεκτικά αγκαλιάζει τους επιβάτες. Η γραμμή του ώμου, πλαισιωμένη από μία συνεχόμενη διακοσμητική λωρίδα, επιτείνει αυτή την αίσθηση, κυρίως με την οροφή ανοιχτή.

 

Τετρακύλινδροι και εξακύλινδροι κινητήρες BMW TwinPower Turbo και ήπια υβριδική τεχνολογία για πιο δυναμικές και αποδοτικές επιδόσεις.

Ήπια υβριδική τεχνολογία προσφέρεται με τη νέα BMW M440i xDrive Cabrio και όλες τις diesel εκδόσεις, ενισχύοντας τις δυναμικές επιδόσεις και την απόδοση. Η χρήση μιας ισχυρής μίζας - γεννήτριας 48-volt και μιας δεύτερης μπαταρίας επιτρέπει πολύ περισσότερη ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης και αποθήκευση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή χρησιμοποιείται όχι μόνο για την τροφοδοσία του ηλεκτρικού συστήματος αλλά και για μείωση του φορτίου του κινητήρα εσωτερικής καύσης και αύξηση της συνολικής ισχύος. Η μίζα-γεννήτρια προσδίδει ηλεκτρική ώθηση, παράγοντας πρόσθετη ισχύ 8 kW/11 hp για πιο δυναμικές προσπεράσεις ή εκκινήσεις.

 

Εκτός από τον εν σειρά εξακύλινδρο κινητήρα 275 kW/374 hp της ναυαρχίδας της γκάμας, υπάρχουν δύο τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες, που παράγουν ισχύ 135 kW/184 hp στη νέα BMW 420i Cabrio (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,1 – 5,7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 140 – 131 g/km) και 190 kW/258 hp στη νέα BMW 430i Cabrio (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,4 – 6,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 147 – 138 g/km). Ένας τετρακύλινδρος κινητήρας diesel 140 kW/190 hp χρησιμοποιείται στη νέα BMW 420d Cabrio (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,5 – 4,2 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 119 – 111 g/km). Αυτή η συγκεκριμένη μονάδα, όπως ο εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας της νέας BMW 430d Cabrio (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,6 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 147 g/km, τιμές βασισμένες στον κύκλο WLTP, θα ακολουθήσουν οι τιμές NEDC), υιοθετεί τώρα τεχνολογία BMW TwinPower Turbo με υπερσυμπίεση δύο σταδίων. Δύο υπερσυμπιεστές διαφορετικών διαστάσεων παρέχουν άμεση απόκριση και άφθονη ισχύ στην BMW M440d xDrive Cabrio (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 165 g/km, τιμές βασισμένες στον κύκλο WLTP, θα ακολουθήσουν οι τιμές NEDC). Όλα τα μοντέλα συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d.

 

Οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic στάνταρ για όλες τις εκδόσεις, με χειριστήρια στο τιμόνι ( shift paddles ) και νέα λειτουργία Sprint .

Είναι η πρώτη φορά που όλες οι εκδόσεις της BMW Σειράς 4 Cabrio εφοδιάζονται με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic ως στάνταρ. Η τελευταία έκδοση του αυτόματου κιβωτίου μεταφέρει τη ροπή του κινητήρα με βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά αλλαγών σχέσεων και ακόμα μεγαλύτερη απόδοση. 

 

Το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport που συνοδεύει στάνταρ τα μοντέλα BMW M και M Sport και διατίθεται προαιρετικά για όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις προσφέρει ακόμα πιο δυναμική διαδικασία αλλαγών και φέρει χειριστήρια στο τιμόνι (shift paddles). Διαθέτει επίσης τη νέα λειτουργία Sprint, που προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά του κινητήρα και των αλλαγών σχέσεων για πολύ δυναμικές εν κινήσει επιταχύνσεις και προσπεράσεις.

 

Βελτιωμένη ακαμψία αμαξώματος, ειδικές ρυθμίσεις πλαισίου.

Η εξαιρετικά ανθεκτική δομή του αμαξώματος αυξάνεται με την προσθήκη χαρακτηριστικών όπως ειδικές ενισχύσεις για Cabrio, ένα αλουμινένιο πάνελ χαμηλά  στο εμπρός τμήμα, και πλαϊνές ποδιές με πολύ υψηλή στρεπτική ακαμψία. Ως αποτέλεσμα, η στατική στρεπτική ακαμψία της νέας BMW Σειράς 4 Cabrio είναι συνολικά 4% υψηλότερη από αυτήν της προκατόχου της. Ένα ευφυές μίγμα υλικών βελτιστοποιεί τόσο το βάρος του οχήματος όσο και την αντοχή του σε μία σύγκρουση. Το χαμηλό κέντρο βάρους, τα βελτιωμένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και οι ακριβείς ρυθμίσεις στη γεωμετρία του πλαισίου, την έδραση και το σετάρισμα των αναρτήσεων έχουν ως αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία και ακρίβεια οδικής συμπεριφοράς.

 

Τόσο η στάνταρ όσο και η M Sport ανάρτηση υιοθετούν ειδικά αμορτισέρ μεταβαλλόμενης απόσβεσης (liftrelated dampers). Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Adaptive M. Σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητή υποβοήθηση περιλαμβάνεται στις δύο προαιρετικές εκδόσεις της ανάρτησης. Η νέα BMW Σειρά 4 Cabrio εφοδιάζεται στάνταρ με ζάντες αλουμινίου 17”. Τα προαιρετικά φρένα M Sport διατίθενται με μπλε ή κόκκινες δαγκάνες.

 

Η λίστα στάνταρ εξοπλισμού για τα δύο κορυφαία μοντέλα περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου Μ 18” και διαφορικό M Sport με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, πλήρως μεταβλητό ποσοστό εμπλοκής στον πίσω άξονα. Το στοιχείο αυτό διατίθεται επίσης προαιρετικά για τη νέα BMW 430i Cabrio σε συνδυασμό με συστήματα ανάρτησης M Sport ή Adaptive M.

 

Το Μοντέλο M Sport που προσφέρεται για τη νέα BMW Σειρά 4 Cabrio εναλλακτικά, αντί της στάνταρ έκδοσης, ξεχωρίζει με χαρακτηριστικά όπως μεγάλες, εμπρός εισαγωγές αέρα, εντυπωσιακή, ανάγλυφη πίσω ποδιά, ανάρτηση M Sport, ζάντες αλουμινίου Μ 18”, σπορ καθίσματα με ειδική ‘M’ δερμάτινη επένδυση Vernasca, προστατευτικά γονάτων στην κεντρική κονσόλα και άλλα ειδικά σχεδιασμένα στοιχεία στο εσωτερικό. Ο εξοπλισμός μπορεί να αναβαθμιστεί με το M Sport package Pro, που περιλαμβάνει λεπτομέρειες όπως ζάντες αλουμινίου Μ 19”, σπορ ήχο κινητήρα στην καμπίνα και hi-fi σύστημα ηχείων. 

 

Τα μοντέλα BMW M αναγνωρίζονται από τις εξωτερικές πινελιές Cerium Grey. Τόσο αυτά όσο και το M Sport διατίθενται με εξωτερικό πακέτο M Carbon. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν επιλέγοντας από μία εκτενή γκάμα Αξεσουάρ M Performance, ήδη από το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 4 Cabrio.

 

Ειδικές επιλογές: Ανεμοθραύστης και σύστημα θέρμανσης λαιμού/αυχένα.

Μία πολυσυλλεκτική γκάμα προαιρετικών επιλογών κορυφαίας ποιότητας αναβαθμίζει το επίπεδο άνεσης, τονίζοντας το στυλ και αυξάνοντας την οδηγική απόλαυση με την οροφή ανοιχτή. Ο προαιρετικός ανεμοθραύστης κατευθύνει προσεκτικά τη ροή αέρα μέσω της καμπίνας. Αφαιρείται εύκολα, ακόμα και με την οροφή κλειστή και αποθηκεύεται σε μία ιδανικά σχεδιασμένη θήκη με ασφάλεια πίσω από την αναδιπλούμενη πλάτη των πίσω καθισμάτων. Οι αεραγωγοί του συστήματος θέρμανσης/λαιμού αυχένα ενσωματώνονται στα εμπρός προσκέφαλα και αυξάνουν την αίσθηση άνεσης κατά τη διάρκεια οδήγησης σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

 

Περισσότερες επιλογές ημι-δερμάτινης επένδυσης BMW Individual Merino και πλήρως δερμάτινης BMW Individual θα διατίθενται αργότερα, αντί του βασικού δερμάτινου σαλονιού Vernasca. Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό, ενώ προαιρετικά κλιματιζόμενα καθίσματα διατίθενται τώρα για πρώτη φορά. Η λίστα προαιρετικού εξοπλισμού περιλαμβάνει διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού BMW Individual εξαιρετικής ποιότητας, πίνακα οργάνων με επένδυση Sensatec και ταμπλό οργάνων με επένδυση δέρματος της BMW Individual.

 

Σύστημα ελέγχου κλιματισμού τριών ζωνών και πακέτο αποθηκευτικών χώρων (Storage package) περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό της νέας Σειρά 4 Cabrio. Ένα βοηθητικό σύστημα θέρμανσης και κρυφός εσωτερικός φωτισμός με Welcome Light Carpet και ηλεκτρικά αναδιπλούμενος κοτσαδόρος διατίθενται κατόπιν παραγγελίας.

 

Ευρεία γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού.

Μία πολύ ευρύτερη γκάμα συστημάτων υποστήριξης οδηγού συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά της BMW Σειράς 4 Cabrio αυξάνει την άνεση στα μεγάλα ταξίδια και τα επίπεδα ασφάλειας σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας. Park Distance Control με αισθητήρες μπροστά και πίσω, προειδοποίηση επικείμενης εμπρόσθιας σύγκρουσης με παρέμβαση των φρένων, Lane Departure Warning με επιστροφή στη λωρίδα μέσω υποβοήθησης διεύθυνσης και σύστημα Speed Limit Info περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό. Το προαιρετικό Driving Assistant Professional εμπλουτίζεται με πρόσθετα χαρακτηριστικά όπως Steering & Lane Control Assistant με τη νέα λειτουργία Active Navigation, η οποία του επιτρέπει να χρησιμοποιεί δεδομένα πλοήγησης για την ανίχνευση των απαραίτητων αλλαγών λωρίδων. Υπάρχει επίσης το νέο σύστημα Emergency Lane Assistant για αυτόματη καθοδήγηση της νέας BMW Σειράς 4 Cabrio στην πιο κατάλληλη πλευρά της λωρίδας, σε κυκλοφοριακές ανασχέσεις στον αυτοκινητόδρομο. Σε συνδυασμό με το BMW Live Cockpit Professional, η τρισδιάστατη απεικόνιση της γύρω περιοχής παρουσιάζει την κατάσταση της κυκλοφορίας αφενός, και τις πιθανές παρεμβάσεις των ενεργοποιημένων συστημάτων  υποβοήθησης αφετέρου, με τη μορφή γραφικού στο κέντρο του πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων. 

 

Η νέα γενιά του BMW Head-Up Display προβάλλει πληροφορίες σχετικές με την οδήγηση στο οπτικό πεδίο του οδηγού, σε μία επιφάνεια αυξημένη κατά 70%. Το Parking Assistant που επίσης υπάρχει στη λίστα προαιρετικού εξοπλισμού περιλαμβάνει τώρα Reversing Assistant. 

 

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες: BMW Maps, BMW Intelligent Personal Assistant, ενσωμάτωση smartphone, Remote Software Upgrade. 

Ο οδηγός και οι επιβάτες της νέας BMW Σειράς 4 Cabrio θα επωφεληθούν από λειτουργίες πιο φιλικές προς το χρήστη και καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες που περιλαμβάνουν το BMW Operating System 7.0. Το περιεχόμενο της οθόνης μπορεί να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις επιθυμίες του χρήστη, ενώ η διαισθητική multimodal διάδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος πραγματοποιείται – ανάλογα με τις συνθήκες – μέσω της οθόνης αφής του Control Display, του iDrive Controller, των μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών στο τιμόνι ή του φωνητικού ελέγχου.

 

Το στάνταρ Live Cockpit Plus περιλαμβάνει το σύστημα ελέγχου/λειτουργίας iDrive με Control Display 8,8” και Touch Controller, ένα πίνακα οργάνων black panel με έγχρωμη οθόνη 5,1” στο κέντρο, συστήματα πολυμέσων και πλοήγησης, δύο θύρες USB για μεταφορά δεδομένων και διεπαφή WiFi. Μία ενσωματωμένη κάρτα SIM με συνδεσιμότητα 4G LTE και το επίσης στάνταρ Connected Package Professional επιτρέπουν τη χρήση ψηφιακών υπηρεσιών όπως BMW TeleServices και Intelligent Emergency Call, Real Time Traffic Information με προειδοποίηση κινδύνου, Remote Services και Concierge Services.

 

Το προαιρετικό BMW Live Cockpit Professional, από την άλλη, διαθέτει πλήρως ψηφιακή οθόνη που περιλαμβάνει ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων πίσω από το τιμόνι με μία οθόνη διαγώνια 12,3” και Control Display 10,25”. Ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων στο cockpit προσφέρει αρκετό χώρο για την προβολή ενός αποσπάσματος του χάρτη πλοήγησης, εικονιδίων κατάστασης των συστημάτων υποστήριξης οδηγού ή 3D απεικόνισης της γύρω περιοχής.

 

Εκτός από τον υπολογισμό διαδρομών και ωρών άφιξης με αξιοσημείωτη ταχύτητα και ακρίβεια, η ενημέρωση δεδομένων κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο σε σύντομο χρονικό διάστημα, το νέο σύστημα πλοήγησης που βασίζεται στο cloud επιτρέπει επίσης στον οδηγό να εισάγει οποιαδήποτε λέξη για την αναζήτηση κάποιου προορισμού. Χάρη στη βελτιστοποιημένη ενσωμάτωση smartphone, που επίσης περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό, το λειτουργικό σύστημα του οχήματος υποστηρίζει τώρα το Android Auto επιπλέον του Apple CarPlay. Η εφαρμογή Remote Software Upgrade (απομακρυσμένη αναβάθμιση λογισμικού) είναι ένα ακόμα νέο στοιχείο που επιτρέπει την αναβάθμιση λειτουργιών και την προσθήκη ψηφιακών υπηρεσιών στο αυτοκίνητο ασύρματα (over the air).   

 

*Όλες οι τιμές σχετικά με επιδόσεις, κατανάλωση καυσίμου/ηλεκτρικής ενέργειας, εκπομπών CO2 και λειτουργικής αυτονομίας είναι προαιρετικές.

 

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2, ηλεκτρικής κατανάλωσης και αυτονομίας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών / ελαστικών και επιλεγμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού και ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές.

 

Οι τιμές ήδη βασίζονται στη νέα οδηγία WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης. Στα οχήματα αυτά, ενδέχεται να ισχύουν διαφορετικές τιμές από αυτές που δημοσιεύονται εδώ για την επιβολή φόρων και λοιπών ειδικών τελών που βασίζονται (επίσης) σε εκπομπές CO2 (εξαρτάται από την τοπική νομοθεσία).

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", που διατίθεται δωρεάν σε όλο το δίκτυο εμπόρων και στο https://www.dat.de/co2/.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

The all-new BMW 420i Cabrio:
Fuel consumption combined: 6.1-5.7 l/100 km; CO2 emissions combined: 140-131 g/km.

The all-new BMW 430i Cabrio:
Fuel consumption combined: 6.4-6.0 l/100 km; CO2 emissions combined: 147-138 g/km.

The all-new BMW M440i xDrive Cabrio: :
Fuel consumption combined: 7.4-6.9 l/100 km; CO2 emissions combined: 169-159 g/km.

The all-new BMW 420d Cabrio:
Fuel consumption combined: 4.5-4.2 l/100 km; CO2 emissions combined: 119-111 g/km.

The all-new BMW 430d Cabrio:
Fuel consumption combined: 5.6 l/100 km; CO2 emissions combined: 147 g/km.*

The all-new BMW M440d xDrive Cabrio :
Fuel consumption combined: 6.3 l/100 km; CO2 emissions combined: 165 g/km.*

The figures are based on the new WLTP test cycle and translated back into NEDC-equivalent values in order to ensure comparability between the vehicles. With respect to these vehicles, for vehicle-related taxes or other duties based (at least inter alia) on CO2 emissions, the CO2 values may differ from the values stated here (depending on national legislation).

*Predicted figures based on the WLTP test cycle.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

FIZ FUTURE OPENING

25.09.2020. Here you can see the on demand broadcast of the opening of FIZ Projekthaus Nord. 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση