Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Denkraum – Good Life & Sustainable Cities Athens.

Το ‘Denkraum – Good Life & Sustainable Cities Athens’ είναι η δεύτερη εκδήλωση του 2020 Denkraum, που φιλοξενείται σε τρεις Ευρωπαϊκές πόλεις, Άμστερνταμ, Μαδρίτη και Αθήνα και διοργανώνεται από το BMW Foundation Herbert Quandt σε συνεργασία με το Impact Hub. Από τις 7 μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου, αυτή η διερεύνηση της μελλοντικής αστικής ανάπτυξης της Αθήνας θα συνεχιστεί με μικρά deep-dive sessions.

Εταιρικά
·
Αειφορία
·
Κοινωνία
·
Περιβάλλον
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 149,51 KB)
  
Photos(1x, 3,24 MB)

Οι πόλεις είναι οι τόποι όπου εμφανίζονται προκλήσεις και συγχρόνως γεννιούνται καινοτόμες ιδέες, τα μέρη όπου συγκεντρώνονται προβλήματα και την ίδια στιγμή υλοποιούνται και τολμηρές και ολοκληρωμένες λύσεις. Το BMW Foundation Herbert Quandt, ως παγκόσμιος οργανισμός σε θέματα ηγεσίας, μπορεί να βοηθήσει να γίνουν οι πόλεις και οι κοινότητες πιο ανθεκτικές, έξυπνες, βιώσιμες και δίκαιες.

 

Το ‘Denkraum –  Good Life & Sustainable Cities Athens’ είναι η δεύτερη εκδήλωση του 2020 Denkraum, που φιλοξενείται σε τρεις Ευρωπαϊκές πόλεις, Άμστερνταμ, Μαδρίτη και Αθήνα και διοργανώνεται από το BMW Foundation Herbert Quandt σε συνεργασία με το Impact Hub.

 

Η παγκόσμια συνεργασία μεταξύ των BMW Foundation και Impact Hub χρονολογείται εδώ και αρκετά χρόνια και αντανακλά την κοινή μας άποψη ότι οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο μπορούν να συνεργάζονται για την επίτευξη των στόχων της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ.

 

Το Denkraum Athens συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες και ηγετικές προσωπικότητες από τον ιδιωτικό, δημόσιο και κοινωνικό τομέα με σκοπό να διερευνηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών, οικονομικών και κοινωνικών προκλήσεων στις αστικές περιοχές. Στις 6 Οκτωβρίου, η εκδήλωση ξεκινά με μία εικονική εναρκτήρια συνεδρίαση με κεντρικές ομιλήτριες την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Συνιδρύτρια του World Human Forum, Πρόεδρο του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι (Centre Culturel Hellénique) και Πρόεδρο της Action Finance Initiative-AFI και την Ελένη (Λενιώ) Μυριβήλη, Ανώτερη Συνεργάτιδα Αστικής Ανθεκτικότητας (100 Resilient Cities) του Ιδρύματος Rockefeller και Σύμβουλο για την Πόλη της Αθήνας.

 

Από τις 7 μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου, αυτή η διερεύνηση της μελλοντικής αστικής ανάπτυξης της Αθήνας θα συνεχιστεί με μικρά deep-dive sessions. Έξι τοπικοί οργανισμοί που εκπροσωπούν ποικίλους τομείς, όπως κινητικότητα, διαχείριση αποβλήτων, πολιτισμό και κληρονομιά, χρηματοδότηση και υποδομή θα παρουσιάσουν τις προκλήσεις τους ως θέμα προς συζήτηση/επίλυση.

 

Denkraum Athens: 06-09 Οκτωβρίου , 2020 .

 

DEEP-DIVE SESSIONS

 

  • Πράσινη μετακίνηση: Αστικός σχεδιασμός & υποδομές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, Schneider Electric
  • Διαχείριση αποβλήτων: Ανάπτυξη του πρώτου Μέλλοντος Μηδενικών Αποβλήτων (Zero Waste Future) στο τρίπτυχο Ξενοδοχεία/Εστιατόρια/Cafe, Coca Cola Company
  • Χώροι και ο Ιστός της Πόλης: Κτίρια πολιτιστικής κληρονομιάς & εκσυγχρονισμός κτιριακού αποθέματος (άδεια κτίρια πόλεων), Heritage Management Organization
  • Χρηματοδότηση: Χρηματοδότηση & επένδυση στη βιωσιμότητα, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (ERBD)
  • Βιωσιμότητα στον πολιτισμό: Επανασχεδιασμός της βιωσιμότητας των πολιτιστικών οργανισμών και των επαγγελματιών της τέχνης στην εποχή COVID-19, Co- Museum: Μουσείο Μπενάκη, Αμερικανική Πρεσβεία, Βρετανικό Συμβούλιο
  • Υποδομή: Ο ρόλος του Λιμανιού του Πειραιά το 2050, Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ)

 

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

 

  • Ο θεσμός Denkraum ξεκίνησε στο Μόναχο, όπου πραγματοποιούνται ημερίδες από το 2016. Τώρα, αυτή η ιδέα εξελίσσεται σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο.
  • Ο αρχικός τίτλος στα Γερμανικά είναι Denkraum – σε ελεύθερη μετάφραση “Thinker’s Space,” (Δεξαμενή Σκέψης) όπου διερευνούμε ένα θετικό όραμα του μέλλοντος και καλούμε συμμετέχοντες να αναγνωρίσουν και να συνεισφέρουν σε μεθόδους που υποστηρίζουν μία οικολογικά, οικονομικά και κοινωνικά ισορροπημένη κοινωνία.s
  • Το 2020, ο θεσμός επικεντρώνεται στην ανάδειξη σημαντικών προκλήσεων και ευκαιριών για μεγαλύτερη ευελιξία των Ευρωπαϊκών πόλεων.

 

Κάθε εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο κεντρικά θέματα προς συζήτηση και στη συνέχεια θα αναλύει διεξοδικά έξι επιμέρους τομείς όπως στέγαση, κινητικότητα, υδάτινοι πόροι, αρμονική ζωή και άλλα – τα οποία θα παρουσιάζουν τοπικοί οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, τις ενότητες προς συζήτηση και τους ομιλητές, θα βρείτε στην ιστοσελίδα:

https://athens.impacthub.net/denkraum-athens-sustainable-cities/

 

Σχετικά με το BMW Foundation Herbert Quandt.

Το BMW Foundation Herbert Quandt είναι ένα ανεξάρτητο εταιρικό ίδρυμα, του οποίου οι δραστηριότητες συμβάλλουν στην κοινωνική ευθύνη του BMW Group. Το BMW Foundation προάγει την υπεύθυνη ηγεσία και εμπνέει ηγέτες σε όλο τον κόσμο να εργάζονται με στόχο ένα ειρηνικό, δίκαιο και βιώσιμο μέλλον. Μέσα από τις δραστηριότητές του, το Ίδρυμα επιδιώκει την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ. Ενθαρρύνει τους ηγέτες να φέρουν την κοινωνική και πολιτική ευθύνη τους στο επόμενο επίπεδο.

 

Προς το σκοπό αυτό, το ίδρυμα προσφέρει στους ηγέτες μία πλατφόρμα για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα τους συνδέει με το παγκόσμιο Δίκτυο Υπεύθυνων Ηγετών.

 

Στο χώρο των επενδύσεων, το ίδρυμα στοχεύει σε ένα συστημικό μετασχηματισμό για ένα βιώσιμο και στοχευμένο χρηματοοικονομικό σύστημα. Ο ρόλος μας, ως παγκόσμιος οργανισμός σε θέματα ηγεσίας είναι να ενθαρρύνουμε και να διευκολύνουμε τις αλληλεπιδράσεις, λειτουργώντας ως μέσον για την ανάπτυξη αυθεντικών σχέσεων και την εξέλιξή τους σε παραγωγικές και εποικοδομητικές συνεργασίες ή πρωτοβουλίες.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2019, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.520.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 175.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 7,11 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 104,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 133.6778 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

FIZ FUTURE OPENING

25.09.2020. Here you can see the on demand broadcast of the opening of FIZ Projekthaus Nord. 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση