Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το MINI – επί 20 χρόνια ‘original’ στην πολυτελή ‘μικρή’ κατηγορία.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2000, το σύγχρονο MINI γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού. Το επιτυχημένο επαναλανσάρισμα της παραδοσιακής Βρετανικής μάρκας ίδρυσε μία εντελώς νέα κατηγορία αυτοκινήτων και έθεσε τις βάσεις για τη συνεχή εξέλιξη και πολυσυλλεκτικότητα της γκάμας. Ένα ταξίδι στα χρόνια του πρώτου MINI Cooper ξυπνά μνήμες δύο δεκαετιών με ατελείωτη διασκεδαστική οδήγηση.

MINI
·
MINI 3 door
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 315,75 KB)
  
Photos(12x, 94,42 MB)

Μόναχο . Ένα ‘original’ μοντέλο γιορτάζει μία επέτειο ορόσημο. Πριν από 20 χρόνια, το MINI παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στα πλαίσια του Σαλονιού Αυτοκινήτου του Παρισιού. Ένα μοναδικό success story στο χώρο του αυτοκινήτου ξεκίνησε με το επαναλανσάρισμα της παραδοσιακής Βρετανικής μάρκας υπό την ομπρέλα του BMW Group και την παρουσίαση των μοντέλων MINI One και MINI Cooper. Ως διάδοχος του κλασικού Mini, η παραγωγή του οποίου σταμάτησε τις αμέσως επόμενες ημέρες, μετά από 41 χρόνια, η δεύτερη γενιά είχε όλα τα φόντα για μία ακόμα επανάσταση στη μικρή κατηγορία. Το MINI ήταν το πρώτο πολυτελές αυτοκίνητο στην κατηγορία του. Η μοντέρνα φιλοσοφία του έχει υποστηρίξει τη συνεχή εξέλιξη του μοντέλου μέχρι σήμερα, με κύρια συστατικά τη διασκεδαστική οδήγηση, την απόδοση, την άνεση, την ασφάλεια, τη συνδεσιμότητα και βεβαίως την πολυσυλλεκτικότητα.  

 

Ένα ταξίδι στο χρόνο με ένα πρώτο αντίτυπο του MINI Cooper προσφέρει την ιδανική ευκαιρία για να παρακολουθήσουμε τον πρωτοποριακό χαρακτήρα της δεύτερης γενιάς. Ο πρεσβευτής από την πρώτη φάση του Βρετανικού ‘original’ μοντέλου για τον 21ο αιώνα βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης τον Οκτώβριο του 2001, έξι μήνες αφότου ξεκίνησε η παραγωγή στο εργοστάσιο της ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη. Τρεις προηγούμενοι ιδιοκτήτες ήδη έγραψαν αμέτρητες ώρες διασκεδαστικής οδήγησης πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, αντίστοιχες με τα 175.000 χιλιόμετρα που έχει διανύσει. Και όπως όλα τα MINI, του έδωσαν και ένα υποκοριστικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το ονόμασαν “Sunny”, αντλώντας έμπνευση από το χρώμα του αμαξώματος, ένα Liquid Yellow, που το μεταμόρφωνε σε σπάνιο είδος. Την πρώτη χρονιά των πωλήσεων του σύγχρονου MINI στη Γερμανία, το ένα στα δεκαπέντε οχήματα ήταν βαμμένο σε αυτό το χρώμα. Σε συνδυασμό μάλιστα με μία μαύρη οροφή και μαύρα καλύμματα καθρεπτών, ήταν ακόμα πιο σπάνιο.

 

Το σήμα εκκίνησης για τη δημιουργία της δεύτερης γενιάς MINI δόθηκε τον Ιούλιο του 1994. Παράλληλα με τις κομψές λεπτομέρειες, όπως οι κοντοί πρόβολοι, οι στρογγυλοί προβολείς και η εξαγωνική μάσκα, κορυφαία προτεραιότητα για τους σχεδιαστές ήταν να μετασχηματίσουν και να ερμηνεύσουν τη βασική ιδέα των πρώτων χρόνων του κλασικού MINI στη σύγχρονη εποχή του αυτοκινήτου. Το σύγχρονο MINI έπρεπε επίσης να είναι μοναδικό, να προσφέρει χώρο για τέσσερα άτομα και τις αποσκευές τους, να είναι οικονομικό σε κατανάλωση και να ξυπνά τον ενθουσιασμό με τα  μοναδικά οδηγικά χαρακτηριστικά του. Επίσης, ελήφθησαν υπόψη τα σύγχρονα πρότυπα άνεσης και μέγιστης ασφάλειας. Για μία φορά ακόμα, γεννήθηκε ένα επαναστατικό, νέο μικρό αυτοκίνητο – προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της εποχής του από κάθε άποψη, και αυτή τη φορά, μεταξύ άλλων, είχε εξελιχθεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας μιας πολυτελούς μάρκας.

 

Το φθινόπωρο του 1997, ορισμένοι επίλεκτοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά τη μελέτη MINI 2000. Αυτό δημιούργησε ένα παραλήρημα MINI. Το επαναλασάρισμα της μάρκας και η επικείμενη παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής ήταν το θέμα έντονου διαλόγου, κυρίως online. Παράλληλα με την παγκόσμια πρεμιέρα στο Παρίσι, λανσαρίστηκαν εθνικά κα διεθνή MINI websites και πολύ σύντομα, είχαν εγγραφεί πάνω από 100.000 υποψήφιοι πελάτες που ενδιαφέρονταν για το MINI.

 

Οι πωλήσεις του MINI στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησαν στις 7 Ιουλίου 2001 ενώ το εμπορικό του ντεμπούτο στη Γερμανία έγινε δύο μήνες αργότερα. Στο σημείο αυτό, μπήκε στο πρόγραμμα παραγωγής του εργοστασίου της MINI στην Οξφόρδη για πρώτη φορά μία βάρδια το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να μπορέσει η εταιρεία να ικανοποιήσει τη μαζική ζήτηση. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Στην Ιαπωνία – όπου το κλασικό Mini έχει ένα τεράστιο fan club – η δεύτερη γενιά συνάντησε τεράστιο ενδιαφέρον. Η έναρξη των πωλήσεων προγραμματίστηκε για τις 2 Μαρτίου 2002 επειδή αυτή η ημερομηνία προφέρεται “MI-NI” στα Ιαπωνικά. Στη συνέχεια, ήρθε επιτέλους και η σειρά των Αμερικανών φίλων του μοντέλου, στις 22 Μαρτίου 2002. Οι έμποροι είχαν ήδη κλείσει παραγγελίες για 20.000 αυτοκίνητα.

 

Το MINI της δεύτερης γενιάς γοήτευσε τους οδηγούς σε όλο τον κόσμο με την απαράμιλλη ευελιξία του. Μέχρι σήμερα, το “Sunny” δεν αφήνει καμία απολύτως αμφιβολία ότι το MINI σχεδιάστηκε για σπορ οδήγηση και ασυναγώνιστη συμπεριφορά στις στροφές. Ο κινητήρας 85 kW/115 hp του MINI Cooper προσφέρει επίσης εντυπωσιακή επιτάχυνση. Πριν από 20 χρόνια, αυτό ήταν το στοιχείο που εντυπωσίασε και τον John Cooper – το δαιμόνιο σχεδιαστή σπορ αυτοκινήτων ο οποίος είχε προηγουμένως προετοιμάσει το δρόμο για την επιτυχημένη πορεία του κλασικού Mini στις αγωνιστικές πίστες. «Το MINI Cooper φέρνει το χαμόγελο στο πρόσωπό σου», σχολίασε μετά την πρώτη δοκιμαστική οδήγηση του μοντέλου που για μια φορά ακόμα έφερε το όνομά του. Οι στοιχειώδεις σχεδιαστικές αρχές της πρώτης γενιάς είχαν μεταφερθεί στη νέα έκδοση με εμπρόσθια κίνηση και τον εγκάρσια, μπροστά τοποθετημένο τετρακύλινδρο κινητήρα. Ωστόσο, η σύγχρονη διασκεδαστική οδήγηση που ήταν απαράμιλλη στο περιβάλλον του ανταγωνισμού ήταν αποτέλεσμα ενός άξονα με γόνατα MacPherson με ημιαξόνια ίδιου μήκους, του πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων που είναι μοναδικός στην κατηγορία, των δισκόφρενων σε όλους τους τροχούς και του συστήματος ABS με έλεγχο φρένου στις στροφές και ηλεκτρονική κατανομή πέδησης.

 

Από την πρώτη στιγμή, τυπικό στοιχείο για το στυλ του ΜΙΝΙ ήταν η πληθώρα επιλογών εξατομίκευσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πολυτελές εσωτερικό με μία ευρεία γκάμα από καθίσματα και επενδύσεις, διακόσμους εσωτερικού και τιμόνια σε ποικίλες εκδόσεις, δίπλα σε σύγχρονες επιλογές εξοπλισμού, όπως αυτόματος έλεγχος κλιματισμού, θερμαινόμενα καθίσματα, πανοραμική ηλιοροφή και πλοήγηση. Τα αξεσουάρ του προγράμματος του πρώτου MINI περιλάμβαναν βοηθητικούς προβολείς, λευκά πίσω φώτα, ένα αεροδυναμικό πακέτο, μία σειρά επενδύσεων οροφής και πρόσθετα όργανα, ακόμα και τηλέφωνο αυτοκινήτου.

 

Ήδη από το 2003, ένας κινητήρας diesel τοποθετήθηκε στη δεύτερη γενιά του MINI, και ακολούθησε το MINI Cabrio την επόμενη χρονιά. Η γκάμα του μοντέλου διευρύνθηκε ακόμα περισσότερο με την τρίτη γενιά που λανσαρίστηκε το 2006. Τα MINI Clubman, MINI Coupé και MINI Roadster πλαισίωσαν τη γκάμα. Πολύ σύντομα, η μάρκα πήρε το εισιτήριο για την πολυτελή compact κατηγορία όπου σήμερα, το MINI Countryman και το νέο MINI Clubman φέρουν τη γνώριμη go-kart αίσθηση σε μία νέα διάσταση. Στην πορεία κατέκτησε και άλλα target groups με τη σημερινή, τέταρτη γενιά του μοντέλου και το 5θυρο MINI.

 

Το εσωτερικό προδίδει επίσης ότι η ερμηνεία των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών στη δεύτερη γενιά του MINI αποτέλεσε τη βάση για τεχνολογική πρόοδο. Εδώ, το “Sunny” εκφράζει έντονα το εξατομικευμένο στυλ του με το μεγάλο ταχύμετρο στο κέντρο του ταμπλό. Στην πρώτη γενιά MINI, το κεντρικά τοποθετημένο όργανο είχε αντικατασταθεί με νέες οθόνες πίσω από το τιμόνι όταν λανσαρίστηκε το MK V Mini 1985. Και στην τελευταία, τέταρτη γενιά MINI, η ταχύτητα, οι στροφές του κινητήρα και άλλες πληροφορίες σχετικές με τον οδηγό απεικονίζονται σε ένα μοντέρνο πίνακα οργάνων στην κολόνα του τιμονιού – και σε ψηφιακή μορφή, ανάλογα με το μοντέλο. Παρόλα αυτά, το κεντρικό όργανο εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό στοιχείο σχεδίασης και ελέγχου μέχρι σήμερα. Εξυπηρετεί ως οθόνη ελέγχου για τα συστήματα πλοήγησης, infotainment, τηλεφώνου και λειτουργιών του οχήματος.

 

Μέσα σε μία εικοσαετία, το MINI έχει γίνει αισθητά πιο ώριμο αλλά ο χαρακτήρας του παραμένει αμίμητος. Το φρέσκο χρώμα που ταιριάζει τόσο τέλεια στο “Sunny” λειτουργεί τώρα σαν πηγή έμπνευσης για το μέλλον. Κίτρινες πινελιές χαρακτηρίζουν το MINI Cooper SE (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 0,0 l/100 km, κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 16,8 – 14,8 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km), που σηματοδοτεί το επόμενο βήμα εξέλιξης του ‘original’ ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας.

 

- Δελτίο Τύπου -

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2019, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.520.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 175.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 7,11 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 104,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 133.6778 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

* Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2, ηλεκτρικής κατανάλωσης και αυτονομίας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών / ελαστικών και επιλεγμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού και ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές.

 

Οι τιμές έχουν ήδη υπολογιστεί με βάση το νέο κύκλο WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης. Στα οχήματα αυτά, ενδέχεται να ισχύουν διαφορετικές τιμές από αυτές που δημοσιεύονται εδώ για την επιβολή φόρων και λοιπών ειδικών τελών που βασίζονται (επίσης) σε εκπομπές  CO2.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", που διατίθεται δωρεάν σε όλο το δίκτυο εμπόρων και στο https://www.dat.de/co2/.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

FIZ FUTURE OPENING

25.09.2020. Here you can see the on demand broadcast of the opening of FIZ Projekthaus Nord. 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση