Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

BMW Motorrad Definition CE 04. Νέο στυλ αστικής μετακίνησης σε δύο τροχούς.

Με το BMW Motorrad Definition CE 04, το BMW Group παρουσιάζει την έκδοση προ-παραγωγής του BMW Motorrad Concept Link στο #NEXTGen 2020. Ως ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ του αναλογικού και ψηφιακού κόσμου του χρήστη, το BMW Motorrad Definition CE 04 είναι μέσο μεταφοράς και επικοινωνίας ταυτόχρονα για κατοίκους πόλεων που μετακινούνται καθημερινά προς και από τη δουλειά τους.

Σχεδιαστικά θέματα, ιδέες, μελέτες
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~109,33 KB)
  
Photos(91x, ~797,24 MB)

Μόναχο . Με το BMW Motorrad Definition CE 04, το BMW Group παρουσιάζει την έκδοση προ-παραγωγής του BMW Motorrad Concept Link στο #NEXTGen 2020. Ως ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ του αναλογικού και ψηφιακού κόσμου του χρήστη, το BMW Motorrad Definition CE 04 είναι μέσο μεταφοράς και επικοινωνίας ταυτόχρονα για κατοίκους πόλεων που μετακινούνται καθημερινά προς και από τη δουλειά τους. Με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, πρωτοποριακή σχεδίαση και καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας, προτίθεται να επαναπροσδιορίσει την κατηγορία scooter.

 

« Plugged to life » – ηλεκτροκίνητο και συνδεδεμένο με τη ζωή του αναβάτη. 
Το ηλεκτροκίνητο BMW Motorrad Concept Definition CE 04 έχει εξελιχθεί και προσαρμοστεί ώστε να ικανοποιεί τις καθημερινές ανάγκες και απαιτήσεις του πελάτη. Σύμφωνα με το μότο «Plugged to life», συνδυάζει τον αναλογικό με τον ψηφιακό κόσμο του πελάτη. Σε συνδυασμό με τον αντίστοιχο, έξυπνο εξοπλισμό αναβάτη, δημιουργείται μία ολιστική, πολύ συναισθηματική και πρωτοποριακή εμπειρία μετακίνησης. «Η τεχνολογία ηλεκτροκίνησης βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής βιωσιμότητας του BMW Group. Τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης περιλαμβάνονται και στην ατζέντα της BMW Motorrad, κυρίως για αστικά περιβάλλοντα. Από το 2013, είμαστε πρωτοπόροι σε αυτό τον τομέα με το BMW C evolution scooter. Το BMW Motorrad Definition CE 04 είναι η λογική συνέχεια της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης για τις αστικές περιοχές και προσφέρει μία χειροπιαστή πρώτη γεύση από ένα σύγχρονο όχημα παραγωγής, με το οποίο θα προάγουμε την ηλεκτροκίνηση με δύο τροχούς στις μητροπολιτικές περιοχές σε νέα επίπεδα τεχνολογίας και αισθητικής», εξηγεί ο Edgar Heinrich, Επικεφαλής Σχεδίασης της BMW Motorrad.

 

Καινοτόμα αρχιτεκτονική, πρωτοποριακή σχεδίαση.
Η αντισυμβατική σχεδίαση του Definition CE 04 συμβολίζει μία νέα, αστική αισθητική. Ενώ, το 2017, το BMW Motorrad Concept Link ήταν ακόμα ένα όραμα που απείχε πολύ από το μέλλον, το 2020, το BMW Motorrad Definition CE 04 εξελίσσει την επαναστατική σχεδίαση του Concept Link μέχρι το στάδιο προ-παραγωγής, χωρίς καμία σχεδόν αλλαγή στην εμφάνιση. «Καταφέραμε να φέρουμε πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες του πρωτοτύπου στην παραγωγή. Η φιλοσοφία ηλεκτροκίνησης – με επίπεδους υποδαπέδιους συσσωρευτές ενέργειας και ένα συμπαγές σύστημα μετάδοσης – μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε μία πολύ ξεχωριστή σχεδίαση που σηματοδοτεί μία νέα, αστική αισθητική, αποστασιοποιημένη από το συμβατικό στυλ. Μία σχεδίαση που εστιάζει στις βασικές ανάγκες των σημερινών αναβατών: απλή λειτουργία, απέριττη αισθητική και συνδεσιμότητα. Η νέα αρχιτεκτονική έχει οδηγήσει σε μία οπτική επανάσταση, μέσα από την οποία προκύπτουν πολλά νέα σχεδιαστικά θέματα. Ίσως προκαλέσει πόλωση αλλά σίγουρα θα ξεχωρίσει», συνεχίζει ο Alexander Buckan, Επικεφαλής Σχεδίασης Οχημάτων της BMW Motorrad. Οπτικά, το BMW Motorrad Definition CE 04 διαφέρει αναμφισβήτητα από τα scooter, όπως τα ξέραμε μέχρι τώρα. Το μακρύ χαμηλό σώμα με το διαγώνια ανοδικό εμπρός τμήμα δημιουργεί μία μοντέρνα σιλουέτα με καθαρές γραμμές. Οι πλούσιες, λείες επιφάνειες με τις έντονες ακμές εντάσσονται άριστα στα μοντέρνα αστικά περιβάλλοντα. Η επίπεδη υποδαπέδια μπαταρία προσφέρει νέα ελευθερία κινήσεων, καθώς και ένας νέος αποθηκευτικός χώρος που είναι φωτιζόμενος και ανοίγει από το πλάι. Αυτό διευκολύνει τον αναβάτη να αποθηκεύσει το κράνος και άλλο εξοπλισμό. Επιπλέον, η χαμηλή θέση της επίπεδης μπαταρίας βελτιώνει το κέντρο βάρους, για πιο απολαυστική και δυναμική συμπεριφορά.

 

Καθαρά σχήματα και σύγχρονη τεχνολογία ‘ερμηνεύονται’ με διαχρονικό στυλ. 
Καθαρές γραμμές, πληθωρικές επιφάνειες και ξεχωριστή σχεδίαση συνθέτουν μία μοντέρνα φιλοσοφία αναλογιών. Η εντύπωση αυτή επιτείνεται με τη χρήση δύο χρωμάτων: κάτω από το τμήμα που είναι βαμμένο σε Mineral White metallic, βρίσκεται ο πυρήνας του οχήματος σε ματ μαύρο που αποτελεί και την τεχνητή καρδιά του. Εκτείνεται από μπροστά μέχρι πίσω, και, εκτός από τα ελαστικά και τα εμπρός φώτα, ενσωματώνει τη μονάδα κίνησης και τα εξαρτήματα της ανάρτησης. Το BMW Motorrad Definition CE 04 σκόπιμα αναδεικνύει την τεχνολογία της μοτοσικλέτας ως τμήμα της σχεδίασης. Γι’ αυτό τα πλαϊνά πάνελ δεν καλύπτουν πλήρως το scooter στο πίσω τμήμα. Το αντίθετο, εκτείνονται πάνω από εξαρτήματα του οχήματος σαν μικρά φτερά και αφήνουν να φαίνεται η μονάδα κίνησης, τα νεύρα ψύξης, το μονόμπρατσο ψαλίδι, το γόνατο ελατηρίου και ο οδοντωτός ιμάντας. Η σχεδίαση των φώτων είναι απέριττη και μοντέρνα. Τα δύο εμπρός φώτα LED σχήματος U υιοθετούν μινιμαλιστική σχεδίαση. Αυτή η καθαρή διάταξη και οι λεπτές καμπύλες τονίζουν τη μοντέρνα και πρωτοποριακή κομψότητα του εμπρός τμήματος. Τα πίσω φανάρια έχουν ενσωματωθεί στα πίσω πλαϊνά με τη μορφή δύο στοιχείων φώτων σχήματος C.

 

Σχεδιασμένο εργονομικά με γνώμονα την πρακτικότητα. 
«Το scooter δεν είναι μία μοτοσικλέτα ελεύθερου χρόνου για να πας βόλτα στο βουνό όταν έχει καλό καιρό, αλλά ένα πρακτικό όχημα καθημερινής χρήσης για να πηγαινοέρχεσαι στη δουλειά ή να συναντάς τους φίλους σου τα βράδια – ένα όχημα για να το χρησιμοποιείς καθημερινά στην πόλη», δήλωσε ο Alexander Buckan. «Γι’ αυτό δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στη σχεδίαση των συστημάτων κίνησης και αποθήκευσης ενέργειας, ώστε να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του χρήστη: Το target group οδηγεί συνήθως μικρές αποστάσεις, γύρω στα 12 km την ημέρα. Επομένως, η άνεση για διαδρομές μεγάλων αποστάσεων είναι λιγότερο σημαντικό από την εργονομία και την ευκολία πρόσβασης. Στο πνεύμα αυτό, δημιουργήσαμε μία ‘πλευστή’ σέλα που σου επιτρέπει να ανεβαίνεις άνετα στο scooter ακόμα και από πίσω. Επίσης παρέχει βελτιωμένη εργονομία όταν δεν υπάρχει συνεπιβάτης, ανεξάρτητα από το μήκος των ποδιών και το ύψος».

 

Ομαλή συνδεσιμότητα.
Το BMW Motorrad Definition CE 04 προσφέρει πρακτικές και φιλικές προς τον χρήστη λύσεις σχεδίασης και συνδεσιμότητας. Η BMW Motorrad διακρίνει τεράστιες δυνατότητες στην αλληλεπίδραση μεταξύ οχήματος και εξοπλισμού αναβάτη σε επίπεδο ασφάλειας, άνεσης και συναισθηματικής εμπειρίας. Ο αναβάτης είναι συνδεδεμένος με το περιβάλλον του μέσα από το smartphone του, μέσω του BMW Motorrad Definition CE 04. Η οθόνη των 10,25” είναι η μεγαλύτερη στην κατηγορία μέχρι σήμερα και λειτουργεί ως η διεπαφή μεταξύ του ψηφιακού και του αναλογικού κόσμου του χρήστη.

 

Ο εξοπλισμός αναβάτη ως ‘εργαλείο’ επικοινωνίας του οχήματος.
Οι σχεδιαστές άνοιξαν νέους ορίζοντες και σε επίπεδο εξοπλισμού αναβάτη: «Σκόπιμα, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μοντέρνο look που εκτός από αστικό είναι και λειτουργικό, και ξεφεύγει από την κλασική ένδυση μοτοσικλέτας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε προϊόντα τα οποία σας προστατεύουν επάνω στο όχημά σας, αλλά είναι συμβατά και με το περιβάλλον της δουλειάς σας. Την ίδια στιγμή, ο εξοπλισμός αναβάτη παρέχει την αναμενόμενη προστασία από την BMW Motorrad, ενώ μπορεί να γίνει ακόμα και εργαλείο επικοινωνίας του οχήματος με τον έξω κόσμο», εξηγεί η Julia Lein, Επικεφαλής Σχεδίασης Εξοπλισμού Αναβάτη της BMW Motorrad. Στην καρδιά του εξοπλισμού αναβάτη που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για το BMW Motorrad Definition CE 04 βρίσκεται ένα ζεστό parka (άνορακ) σε casual γραμμή, κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Μαύρα τζιν παντελόνια, κομψά αθλητικά παπούτσια και ένα λευκό open face κράνος ολοκληρώνουν την εμφάνιση. Το parka σε απόχρωση σπασμένου λευκού προσφέρει ένα υψηλό επίπεδο άνεσης χάρη στη φαρδιά γραμμή, ενώ ξεχωρίζει με το αστικό στυλ του. Ο ψηλός γιακάς και η μεγάλη κουκούλα το δείχνουν ακόμα πιο μοδάτο. Λεπτομέρειες όπως η θέση των φερμουάρ ή η διακριτική στάμπα αναδεικνύουν το αστικό look, για στιλάτη εμφάνιση όχι μόνο στο scooter, αλλά και στο γραφείο. Το υψηλής τεχνολογίας υλικό του parka είναι αδιάβροχο, ανθεκτικό και του επιτρέπει να αναπνέει. Τα εύκαμπτα προστατευτικά που ενσωματώνονται στο parka προσφέρουν την αναμενόμενη προστασία από την BMW Motorrad. Καινοτόμα χαρακτηριστικά όπως τα ενσωματωμένα ανακλαστικά στα μανίκια και την κουκούλα καθιστούν τον αναβάτη ευδιάκριτο στην κυκλοφορία, ενώ ενεργοποιούνται και αλλάζουν χρώμα μέσω αισθητήρων στο μανίκι. Επίσης, η εσωτερική τσέπη του parka έχει επιφάνεια επαγωγικής φόρτισης smartphone, ώστε το κινητό τηλέφωνο του αναβάτη να είναι πάντα φορτισμένο. Ο εξοπλισμός αναβάτη ενσωματώνεται ομαλά στη ζωή του χρήστη.  

 

Τα Γραφικά ως μοναδικό στιλιστικό στοιχείο.
Τα λιτά γραφικά του BMW Motorrad Definition CE 04 αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία. Ωστόσο, μπορεί να προκύψουν τελείως διαφορετικοί συνδυασμοί. Ο Gerald Höller, graphic designer στην BMW Motorrad Design εξηγεί: «Χάρη στη νέα αρχιτεκτονική, έχουμε δημιουργήσει κάτι εντελώς νέο με αυτό το όχημα – και μελλοντικά, θέλουμε μέσα από τη χρήση γραφικών και χρωμάτων, να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό. Βλέπουμε το CE 04 Definition σχεδόν ως κινούμενη οθόνη με την οποία ο πελάτης μπορεί να εκφράσει πτυχές της προσωπικότητάς του – μοντέρνο, κομψό ή αστικό στυλ».  

 

BMW Motorrad και ηλεκτροκίνηση.
Ακολουθώντας τη στρατηγική βιωσιμότητας του BMW Group, η BMW Motorrad έχει τις δικές της φιλοδοξίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Με το Concept e, η BMW Motorrad ήδη έδειξε το 2011 τι μπορεί να σημαίνει ηλεκτροκίνηση σε ένα αστικό περιβάλλον. Ακολούθησε το πρώτο πρωτότυπο BMW C evolution στο Λονδίνο, το οποίο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2012. Η BMW Motorrad ήταν ο πρώτος κατασκευαστής στην πολυτελή κατηγορία που λανσάρισε το C Evolution παραγωγής το 2014, για καθημερινές μετακινήσεις με δύο τροχούς και ηλεκτροκίνηση. Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή. Για το διάδοχο μοντέλο, σχεδιαστές και υπεύθυνοι εξέλιξης είχαν πλήρης ελευθερία κινήσεων. Το αποτέλεσμα: μία εντελώς νέα αρχιτεκτονική και εμβληματική σχεδίαση. Με το BMW Motorrad Concept Link, η μάρκα δίνει σήμερα μία γεύση από το μέλλον της αστικής μετακίνησης σε δύο τροχούς με μηδενικούς ρύπους. Το BMW Motorrad Definition CE 04 συνεχίζει τη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της BMW Motorrad για αστικές περιοχές και αποτελεί μία χειροπιαστή εικόνα ενός σύγχρονου οχήματος παραγωγής.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2019, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.520.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 175.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 7,11 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 104,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 133.6778 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση