Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

MINI x Paul Smith. Καταξιωμένοι εκπρόσωποι του Design συνεργάζονται για ένα βιώσιμο μέλλον.

Η MINI και ο σχεδιαστής Paul Smith ανακοίνωσαν τη δεύτερη συνεργασία τους από το 1999. Δύο ηχηρά ονόματα της Βρετανίας με ισχυρή παράδοση και κοινή δέσμευση: τη συνεχή εξέλιξη και δημιουργία προϊόντων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στο μέλλον.

Σχεδιαστικά θέματα, ιδέες, μελέτες
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~289,83 KB)
  
Photos(26x, ~146,69 MB)

Μόναχο. Η MINI και ο σχεδιαστής Paul Smith ανακοίνωσαν τη δεύτερη συνεργασία τους από το 1999. Δύο ηχηρά ονόματα της Βρετανίας με ισχυρή παράδοση και κοινή δέσμευση: τη συνεχή εξέλιξη και δημιουργία προϊόντων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στο μέλλον. Τα δύο brands ήταν ανέκαθεν προσηλωμένα στην υπεύθυνη και αποδοτική χρήση των διαθέσιμων πόρων. Σε αυτή τη νέα φάση της επιτυχημένης συνεργασίας τουs, θα ξεκινήσουν ένα δημιουργικό διάλογο, και θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη σχεδιαστικών λύσεων επικεντρωμένων στη βιωσιμότητα.

 

Η Βιωσιμότητα ως στάση ζωής.

Η ιδέα πίσω από το πρώτο Mini ήδη βασιζόταν σε μία βιώσιμη αρχή. Η σχεδιαστική φιλοσοφία του αυτοκινήτου γεννήθηκε εν μέσω της πετρελαϊκής κρίσης: ένα οικογενειακό αυτοκίνητο που θα προσέφερε μέγιστη ευρυχωρία και διασκεδαστική οδήγηση, ελαχιστοποιώντας τη χρήση υλικών και πόρων. Το κλασικό Mini απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο το ‘less is more’ – πριν καν αρχίσει να γίνεται λόγος για τη βιωσιμότητα. Η ‘λιτότητα’ ήταν ζωτικής σημασίας εκείνη την εποχή και κατά συνέπεια έχει αποτελέσει αναπόσπαστο στοιχείο της νοοτροπίας MINI από τα πρώτα χρόνια της μάρκας. 

 

«Μεταφέρουμε τη φιλοσοφία βιωσιμότητας του Mini σε ένα απώτερο μέλλον με το MINI Vision Urbanaut – το όραμά μας για ένα ευρύχωρο, πολυλειτουργικό MINI», σχολίασε ο Oliver Heilmer, Επικεφαλής του τμήματος MINI Design. «Επίσης προσφέρει μέγιστο χώρο από μικρό αποτύπωμα. Και είναι πιο ευέλικτο από ποτέ. Επιπλέον, στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται πλήρως ανακυκλωμένα υλικά, ενώ αποφύγαμε εντελώς τη χρήση δέρματος και χρωμίου».

 

«Το μυστικό πολλών εμβληματικών σχεδίων είναι η απλότητα», πρόσθεσε ο Sir Paul Smith. «Με άλλα λόγια, εκείνο που μένει εκτός, όχι αυτό που προστίθεται. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη μόδα. Για τον Paul Smith, όπως και για την MINI, η βιωσιμότητα ήταν ανέκαθεν ένας φυσικός τρόπος προσέγγισης των πραγμάτων, πριν καν αρχίσουν να μιλάνε όλοι γι’ αυτήν. Ανέκαθεν λειτουργούσαμε υπεύθυνα ως προς τη χρήση υλικών και τις συνθήκες παραγωγής. Η χρήση ανακυκλωμένων συσκευασιών, η μείωση των υφασμάτινων αποβλήτων και η λειτουργία των καταστημάτων μας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μερικά από τα μέτρα που έχουμε εισάγει και αναζητάμε συνεχώς τρόπους να κάνουμε περισσότερα». Για τον Oliver Heilmer, η συνεργασία είναι το επόμενο λογικό βήμα: «Οι ομοιότητες είναι αυτές που αρχικά μας φέρνουν κοντά, αλλά ουσιαστικά οι διαφορές μεταξύ του κόσμου της μόδας και της βιομηχανίας αυτοκινήτου είναι αυτές από τις οποίες εμπνεόμαστε και εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας. Επειδή δεν υπάρχει μέλλον χωρίς βιωσιμότητα».

 

MINI και Paul Smith.

Ο Sir Paul Smith είναι από τους σημαντικότερους σχεδιαστές της Βρετανίας. Φημίζεται για τη δημιουργική αισθητική του που συνδυάζει την παράδοση με το σύγχρονο στυλ. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, ο Paul συνεργάστηκε με την Mini σε μία ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του κλασικού Mini. Το αυτοκίνητο ήταν βαμμένο σε μπλε απόχρωση που επινόησε ο Sir Paul, σε πλήρη αρμονία με ανθρακί ζάντες. Εξίσου δημοφιλές – εάν όχι περισσότερο – ήταν ένα one-off επετειακό μοντέλο για τα 40ά γενέθλια του κλασικού classic Mini. Αυτό ήταν διακοσμημένο με τις χαρακτηριστικές, πολύχρωμες ρίγες του Smith.

 

- Δελτίο Τύπου -

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2019, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.520.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 175.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 7,11 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 104,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 133.6778 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση