Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η BMW Motorrad παρουσιάζει τη νέα BMW G 310 R. Άνεμος ανανέωσης για τη Δυναμική Roadster.

Με ένα ισχυρό και εύστροφο, μονοκύλινδρο κινητήρα, ο ερχομός της BMW G 310 R το 2015 άνοιξε το δρόμο στις Δυναμικές Roadster της BMW Motorrad για την κατηγορία κυβισμού κάτω των 500 κυβ. εκ. Γρήγορη και ευέλικτη στην πόλη, γεμάτη αυτοπεποίθηση και δυναμική στον ανοιχτό δρόμο – με τέτοια προσόντα, η ζωηρή και αποφασιστική Δυναμική Roadster γοήτευσε πολλούς πελάτες σε όλο τον κόσμο, ειδικά στους πρωτάρηδες στην κατηγορία.

G 310 R
·
Σειρά G
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~97,66 KB)
  
Photos(38x, ~218,35 MB)

Μόναχο . Με ένα ισχυρό και εύστροφο, μονοκύλινδρο κινητήρα, ο ερχομός της BMW G 310 R το 2015 άνοιξε το δρόμο στις Δυναμικές Roadster της BMW Motorrad για την κατηγορία κυβισμού κάτω των 500 κυβ. εκ. Γρήγορη και ευέλικτη στην πόλη, γεμάτη αυτοπεποίθηση και δυναμική στον ανοιχτό δρόμο – με τέτοια προσόντα, η ζωηρή και αποφασιστική Δυναμική Roadster γοήτευσε πολλούς πελάτες σε όλο τον κόσμο, ειδικά στους πρωτάρηδες στην κατηγορία. Η BMW Motorrad προχώρησε σε μία σειρά βελτιώσεων θέλοντας να ενισχύσει την BMW G 310 R για μία επιτυχημένη πορεία στο μέλλον.

 

Μονοκύλινδρος κινητήρας προδιαγραφών EU -5 με αυτόματο σύστημα ενίσχυσης του ρελαντί, ηλεκτρικό γκάζι και μονόδρομο συμπλέκτη ( anti - hopping ).
Στην καρδιά της νέας BMW G 310 R παραμένει ο αξιόπιστος, μονοκύλινδρος και υγρόψυκτος κινητήρας των 313 κυβ. εκ. με τέσσερις βαλβίδες, δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους και ηλεκτρονικό σύστημα ψεκασμού. Η κλίση του κυλίνδρου προς τα πίσω και η περιστροφή της κυλινδροκεφαλής κατά 180 μοίρες, με την εισαγωγή εμπρός και την εξαγωγή πίσω, παραμένουν τα βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του. Αυτή η διάταξη ακολουθεί τη λογική της βέλτιστης καύσης και συμβάλει σε μια ιδιαίτερα συμπαγή αρχιτεκτονική οχήματος. Με ισχύ kW (34 HP) στις 9.500 σαλ. και μέγιστη ροπή 28 Nm στις 7.500 σαλ., ο μονοκύλινδρος κινητήρας της νέας BMW G 310 R είναι ιδανικός για μια δυναμική Roadster απόλαυση, σύμφωνα με τα πρότυπα EU-5.

 

Για τη νέα BMW G 310 R, ο κινητήρας εφοδιάζεται με το επονομαζόμενο "ηλεκτρονικό γκριπ γκαζιού" προσφέροντας τώρα μια ακόμα πιο άμεση απόκριση στο γκάζι. Το σύστημα αυτόματης ενίσχυσης του ρελαντί κατά την εκκίνηση αποτρέπει επίσης μια πιθανή ξαφνική διακοπή λειτουργίας του κινητήρα. Ο αυτορυθμιζόμενος μονόδρομος συμπλέκτης (anti-hopping) είναι επίσης νέος. Ο τελευταίος μειώνει την πιθανότητα μπλοκαρίσματος του πίσω τροχού στο απότομο κλείσιμο του γκαζιού (φρένο κινητήρα) ή σε κατέβασμα σχέσης αυξάνοντας την ασφάλεια στην οδήγηση – ιδιαίτερα κατά τη διαδικασία της πέδησης με ταυτόχρονο κατέβασμα σχέσης. Επίσης καθιστά πολύ πιο ελαφριά τη μανέτα συμπλέκτη.

 

Νέα LED φώτα και LED φλας – για να βλέπετε και να σας βλέπουν.
Ενώ η BMW G 310 R ήταν ήδη εξοπλισμένη με φώτα φρένων τεχνολογίας LED, η νέα BMW G 310 R διαθέτει τώρα ένα full-LED προβολέα για καλύτερη ορατότητα τη νύχτα και LED φλας για αυξημένη ορατότητα στην κίνηση. Ο νέος LED προβολέας εξασφαλίζει ιδιαίτερα έντονο και ομοιόμορφο φωτισμό του δρόμου. Οι τρεις σκάλες λειτουργίας – υψηλή, μεσαία και, ανάλογα με τη χώρα, τα φώτα ημέρας – μπορούν εύκολα να ενεργοποιηθούν από τα χειριστήρια στο αριστερό τμήμα του τιμονιού.

 

Ρυθμίσεις τεσσάρων σταδίων για τις μανέτες ταχυτήτων και συμπλέκτη.
Τόσο η μανέτα του συμπλέκτη όσο και η αντίστοιχη του φρένου είναι τώρα ρυθμιζόμενες σε τέσσερα στάδια. Το γεγονός αυτό προσφέρει σημαντικά εργονομικά οφέλη – ιδιαίτερα για αναβάτες με μικρές παλάμες. Μέχρι τώρα, το Στάδιο 3 της μανέτας φρένου αντιστοιχεί στο πλάτος της λαβής. Στη θέση 1 η μανέτα φρένου είναι 6 mm πιο κοντά στο τιμόνι.

 

Μερικός ανασχεδιασμός με δύο βασικά χρώματα και την αποκλειστική προαιρετική επιλογή " Sport ".
Ο δυναμισμός και η ευελιξία αντικατοπτρίζονται επίσης στο σχεδιασμό της νέας BMW G 310 R. Εδώ, η οπτική ομοιότητα με τα σπορ μέλη της οικογένειας όπως η BMW S 1000 R είναι αναμφισβήτητη. Αυτό αντανακλάται επίσης στο συνδυασμό χρωμάτων του Δυναμικού Roadster. Κοινά χαρακτηριστικά και για τις τρεις χρωματικές επιλογές της BMW G 310 R είναι τα καλύμματα του κινητήρα για τον εναλλάκτη, ο συμπλέκτης και η αντλία του ψυκτικού, καθώς και η πλάκα μαρσπιέ και η πίσω χειρολαβή, που τώρα βάφονται σε Titanium Grey Metallic.

 

Εκτός από το βασικό χρώμα, το Cosmic Black με την έντονα αρρενωπή αίσθηση, ένα ακόμα βασικό χρώμα, το Polar White, είναι τώρα διαθέσιμο, που μαζί με τις μπλε πινελιές αποτυπώνουν τα παραδοσιακά εταιρικά χρώματα της BMW με νέο, δυναμικό τρόπο. Στην έκδοση Sport με το βασικό χρώμα Limestone Metallic, το εντυπωσιακό κόκκινο γραφικό "R" στα πλαϊνά πάνελ του φέρινγκ και το κόκκινο πλαίσιο στους τροχούς, η νέα BMW G 310 R αποκαλύπτει με αυτοπεποίθηση την σπορ πλευρά της.

 

Όλα τα νέα χαρακτηριστικά της νέας BMW G 310 R με μια ματιά:

  • Μονοκύλινδρος κινητήρας προδιαγραφών EU-5 με ηλεκτρονικό έλεγχο της πεταλούδας και σύστημα αυτόματης ενίσχυσης του ρελαντί.
  • Αυτορυθμιζόμενος, μονόδρομος συμπλέκτης.
  • Νέος LED προβολέας και LED φλας.
  • Ρυθμιζόμενες σε τέσσερα στάδια μανέτες φρένου και συμπλέκτη.
  • Καλύμματα κινητήρα για εναλλάκτη, συμπλέκτη και αντλία ψυκτικού, καθώς και πλάκα μαρσπιέ και οπίσθια χειρολαβή βαμμένα σε Titanium Grey Metallic.
  • Μερικός ανασχεδιασμός με δύο ελκυστικά βασικά χρώματα και την αποκλειστική επιλογή “Sport” σε κόκκινο χρώμα.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2019, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.520.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 175.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 7,11 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 104,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 133.6778 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

IAA MOBILITY 2021.

Here you can see our on demand webcasts from the IAA Mobility 2021, with the BMW Group Keynote, the Analyst and Investor Evening Event and the discussion forum "The car as the engine of the circular economy?".

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση