Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το BMW Group αναδείχτηκε ηγέτης στον κλάδο του στο Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones 2020.

Η πιο βιώσιμη εταιρεία αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο.

Εταιρικά
·
Περιβάλλον
·
Κοινωνία
·
Αειφορία
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~85,83 KB)
  
Photos(1x, ~9,88 MB)

Μόναχο. Το BMW Group επικράτησε στην πρώτη θέση στην κατηγορία ‘Αυτοκίνητα’ σύμφωνα με την πρόσφατη κατάταξη που δημοσίευσε η S&P Dow Jones Indices για το Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones Sustainability Indices World & Europe (DJSI), συγκεντρώνοντας 80 βαθμούς με άριστα το 100. Επομένως, το BMW Group κατατάσσεται ως η πιο βιώσιμη εταιρεία αυτοκινήτων στον κόσμο και είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που συγκαταλέγεται σταθερά ανάμεσα στους ηγέτες της βιομηχανίας, από τότε που ιδρύθηκε ο Δείκτης Βιωσιμότητας Dow Jones.

 

Συνολικά 39 εταιρείες από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας αξιολογήθηκαν το 2020. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το BMW Group έχει βελτιωθεί και στους τρεις τομείς αξιολόγησης (Διακυβέρνηση & Οικονομικά, Περιβάλλον, Κοινωνική διάσταση).

 

«Ο αγώνας για την κλιματική αλλαγή και ο τρόπος διαχείρισης των πόρων είναι κρίσιμοι παράγοντες για το μέλλον της κοινωνίας μας – αλλά και του BMW Group. Γι’ αυτό το λόγο, η βιωσιμότητα και η αποδοτική διαχείριση πόρων βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής κατεύθυνσης της εταιρείας και η φιλοσοφία αυτή διέπει όλες τις δραστηριότητές μας. Θεωρούμε ότι είναι ένα σημαντικό συστατικό στοιχείο για ένα επιτυχημένο μέλλον, αφού το επιχειρηματικό μοντέλο μας και η βιωσιμότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα», δήλωσε ο Oliver Zipse, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG.

 

Η κατάταξη του BMW Group στην πρώτη θέση της κατηγορίας ‘Αυτοκίνητα’ στο Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones αντανακλά τις συνεχείς βελτιώσεις που εφαρμόζει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, σε όλο το δίκτυο παραγωγής του, το BMW Group έχει μειώσει την κατανάλωση ενέργειας ανά παραγόμενο όχημα κατά 40% και τις εκπομπές CO2 κατά 70% περίπου από το 2006. Όλες οι εγκαταστάσεις παραγωγής προμηθεύονται ηλεκτρική ενέργεια αποκλειστικά και μόνο από ανανεώσιμες πηγές. Επίσης, το BMW Group μείωσε τις εκπομπές CO2 από τα νέα του οχήματα που πωλούνται στην Ευρώπη κατά περίπου 42% το διάστημα 1995 - 2019. Η εταιρεία έχει καθιερώσει συστηματικά υψηλά περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας της και είναι πρωτοπόρος σε αυτό τον τομέα.

 

Τώρα κάνει το επόμενο βήμα στον αγώνα για την κλιματική αλλαγή και στην υπεύθυνη διαχείριση πόρων. Το BMW Group παρουσίασε τη νέα στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας για τη βιωσιμότητα τον Ιούλιο.

 

Η εταιρεία θέτει σαφείς στόχους για τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030. Το νέο στοιχείο είναι ότι αυτοί οι στόχοι επεκτείνονται για πρώτη φορά σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των προϊόντων: από την εφοδιαστική αλυσίδα μέχρι την παραγωγή και το τέλος της φάσης χρήσης. Στόχος είναι η μείωση των εκπομπών CO2 ανά όχημα τουλάχιστον κατά ένα τρίτο, σε όλο το φάσμα. Για ένα στόλο περίπου 2,5 εκατομμυρίων οχημάτων, σύμφωνα με την παραγωγή του BMW Group το 2019, αυτό θα αντιστοιχεί σε μείωση μεγαλύτερη των 40 εκατ. τόνων CO2 σε όλο τον κύκλο ζωής τους, μέχρι το 2030.

 

Το BMW Group στοχεύει τώρα να μειώσει τις εκπομπές ρύπων από την παραγωγή (Scope 1+2) κατά επιπλέον 80% από τα επίπεδα του 2019 μέχρι το 2030. Οι εκπομπές CO2 θα είναι τότε κάτω από 10% συγκριτικά με αυτές του 2006.

 

Εκτός του ότι προμηθεύεται αποκλειστικά πράσινη ηλεκτρική ενέργεια ήδη από το 2020, το BMW Group σκοπεύει να επενδύσει συστηματικά στη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης. Οι υπόλοιπες εκπομπές CO2 από την παραγωγή σε όλο τον κόσμο θα αντισταθμιστούν με χρήση κατάλληλων πιστοποιητικών ρύπων. Αυτό σημαίνει ότι η παραγωγή του BMW Group θα είναι κλιματικά ουδέτερη σε όλα τα εργοστάσιά του από το 2021.

 

Στόχος είναι η μείωση των εκπομπών CO2 από τα οχήματα του BMW Group κατά 40% ανά χιλιόμετρο που διανύουν, μέχρι το 2030. Αυτό θα επιτευχθεί με τη μαζική επέκταση της ηλεκτροκίνησης. Σε δέκα χρόνια, θα υπάρχουν πάνω από επτά εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα του BMW Group στους δρόμους – από τα οποία τα δύο τρίτα θα διαθέτουν αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

 

Το BMW Group θα μειώσει επίσης τις εκπομπές CO2 της εφοδιαστικής αλυσίδας ανά όχημα κατά 20% περίπου από τα επίπεδα του 2019. Θα καθιερωθεί ένα αποτύπωμα άνθρακα προμηθευτή ως κριτήριο απόφασης στις διαδικασίες ανάθεσης συμβάσεων στο μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που θέτει σαφείς στόχους CO2 για τους προμηθευτές.

 

Το BMW Group παραμένει πλήρως δεσμευμένο στις αρχές της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα, έχοντας ωστόσο πολύ πιο φιλόδοξες βλέψεις από τον κατώτερο στόχο της Συμφωνίας, δηλαδή την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας της Γης κατά 2 βαθμούς Κελσίου.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2019, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.520.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 175.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 7,11 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 104,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 133.6778 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

Fax: +30 210 9118007

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

WORLD PREMIERE

Here you can see the on demand broadcast of the World Premiere of the new BMW S 1000 R and BMW G 310 R.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση