Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

H BMW Motorrad πέτυχε το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα πωλήσεων στην ιστορία της το 2020.

Παρά το δύσκολο περιβάλλον, 169.272 BMW μοτοσικλέτες και scooters παραδόθηκαν στους αγοραστές τους.

Πωλήσεις και μάρκετινγκ
·
Sales Worldwide
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~82,46 KB)
  
Photos(1x, ~9,51 MB)

Μόναχο. Σε μία χρονιά υψηλών προκλήσεων λόγω της πανδημίας, η BMW Motorrad κατάφερε να παραδώσει πάνω από 169.272 μοτοσικλέτες και scooters το 2020, πετυχαίνοντας το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα πωλήσεων στην ιστορία της (2019: 175.162 μονάδες / -3,4%). Αυτό το αποτέλεσμα υπογραμμίζει την επιτυχημένη στρατηγική ανάπτυξη της BMW Motorrad. Αρκετοί ήταν οι λόγοι που συνέβαλαν στο νέο επίτευγμα: το λανσάρισμα δεκατριών νέων μοντέλων, η ισχυρή προϊοντική γκάμα της BMW Motorrad και το παγκόσμιο δίκτυο εμπόρων της που, παρά τις δύσκολες συνθήκες, εργάστηκε ακούραστα με στόχο να αναδείξει το 2020 σε μία επιτυχημένη χρονιά.Ο Dr. Markus Schramm, Επικεφαλής της BMW Motorrad δήλωσε: «Μετά τους δύσκολους μήνες από το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο, σύσσωμη η ομάδα της BMW Motorrad κατάφερε να αναστρέψει το κλίμα εφαρμόζοντας ένα υψηλό επίπεδο ρεαλιστικής ευελιξίας και προσωπικής δέσμευσης. Πέρα από την αναμφίβολα καλύτερη προϊοντική γκάμα στην ιστορία της BMW Motorrad, ήταν αυτή η ομαδική προσπάθεια, για την οποία νιώθω περήφανος, και στην οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό, το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα πωλήσεων το 2020».Ο Dr. Markus Schramm συνέχισε λέγοντας ότι «το λανσάρισμα της BMW R 18 ήταν ασφαλώς ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα το 2020. Η πολυαναμενόμενη μοτοσικλέτα με big boxer κινητήρα έτυχε θερμής υποδοχής από τον ειδικό τύπο και το κοινό σε όλο τον κόσμο».Σταθερές πωλήσεις στην Ευρώπη με τοπικές διακυμάνσεις .

Με αύξηση 1.224 οχημάτων και πωλήσεις 27.516 μονάδων, η Γερμανία κατάφερε ακόμα και να βελτιώσει το ρεκόρ της προηγούμενης χρονιάς και παραμένει η μεγαλύτερη αγορά για την BMW Motorrad. Αυτή η επιτυχία συνέβαλε επίσης σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στο σύνολο της Ευρωπαϊκής αγοράς για την BMW Motorrad.Οι επιπτώσεις της πανδημίας έχουν επηρεάσει τις κύριες Ευρωπαϊκές αγορές με διαφορετικό τρόπο. Ενώ η Γαλλία σημείωσε επίσης άνοδο συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά με 17.539 μονάδες (2019: 17.300 μονάδες), η Ιταλία (13.918 μονάδες), η Ισπανία (11.030 μονάδες) και η Μ. Βρετανία/Ιρλανδία (7.315 μονάδες) κατέγραψαν ελαφρώς χαμηλότερες πωλήσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία ελαφρά μείωση του όγκου της τάξεως του -5,3% για το σύνολο της Ευρώπης.Η θετική πορεία σε Κίνα και Βραζιλία συνεχίζεται .

Η BMW Motorrad συνεχίζει την ανοδική πορεία της στις αγορές της Κίνας και της Βραζιλίας. Με πωλήσεις 11.788 μοτοσικλετών (2019: 8.818 μονάδες), η BMW Motorrad πέτυχε αύξηση +33,7% στην Κίνα. Μία ανάλογα θετική εξέλιξη παρατηρήθηκε στη Βραζιλία. Με πωλήσεις 10.707 οχημάτων (2019: 10.064 μονάδες) και αύξηση +6,4%, η αγορά της Ν. Αμερικής ήταν από τις 7 καλύτερες αγορές της BMW Motorrad το 2020.Τα μοντέλα boxer στην πρώτη γραμμή .

Με συνολικές πωλήσεις 80.000 μονάδων, τα μοντέλα boxer εξακολουθούν να αποτελούν το στυλοβάτη της επιτυχίας της BMW Motorrad. Η δημοφιλής φιλοσοφία κίνησης που αποτελεί σήμα κατατεθέν της BMW Motorrad ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο το 2020 με το λανσάρισμα του θηριώδη κινητήρα των 1800 κ.εκ. της R 18.

 

Ισχυρές επιδόσεις στην κατηγορία έως 500 cc .

Οι μονοκύλινδρες BMW G 310 R και BMW G 310 GS συνέχισαν να απολαμβάνουν υψηλή δημοτικότητα το 2020. Προετοιμαζόμενα για το μέλλον, και τα δύο μοντέλα πέρασαν από ένα εκτενές πρόγραμμα ανανέωσης και παρουσιάστηκαν στο κοινό το φθινόπωρο του 2020 με νέα εμφάνιση και σύγχρονες τεχνολογίες. Με πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 17.000 μοτοσικλέτες σε όλο τον κόσμο, τα δύο ευέλικτα all-rounder μοντέλα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της γκάμας της BMW Motorrad και συνέβαλαν στη συνολική επιτυχία της το 2020.Δυναμικό ντεμπούτο των νέων , μεσαίων μοντέλων της BMW Motorrad .

Η BMW Motorrad έκανε την τέλεια κίνηση με το λανσάρισμα των νέων μοντέλων F 900 R και F 900 XR. Με 14.429 πωλήσεις, η BMW Motorrad κατάφερε να επεκτείνει την ισχυρή θέση της στη μεσαία κατηγορία. Μαζί με τα υπόλοιπα μοντέλα, όπως οι BMW F 750 GS, BMW F 850 GS και BMW F 850 GS Adventure, το συνολικό μερίδιο των δικύλινδρων μοτοσυκλετών ήδη υπερβαίνει τις 35.000 μονάδες.Ατενίζοντας το 2021.

Παρά το γεγονός ότι οι γενικές συνθήκες παραμένουν απρόβλεπτες παγκοσμίως, ο Timo Resch, Επικεφαλής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της BMW Motorrad, δηλώνει αρκετά αισιόδοξος και για το 2021: «Πρώτον θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για το δίκτυο εμπόρων της BMW Motorrad το οποίοι, παρά τις μεγάλες προκλήσεις κατάφερε να αναδείξει το 2020 σε μία επιτυχημένη χρονιά με δημιουργικότητα, ευελιξία και ακούραστη προσήλωση. Θα προσφέρουμε και φέτος στους πελάτες μας μία ποικιλία ισχυρών, νέων μοντέλων, με τους ισχυρούς συνεργάτες μας. Η M 1000 RR, μία από τις πιο συγκλονιστικές σπορ μοτοσικλέτες είναι έτοιμη να κατακτήσει τις πίστες όλου του κόσμου. Από την άλλη, εμπλουτίσαμε την R 18 - την πρώτη της ολοκληρωμένη χρονιά στην αγορά - με μία ευρεία γκάμα αξεσουάρ. Με την S 1000 R, λανσάρουμε ένα πολύ συναισθηματικό και ασυμβίβαστο roadster με σπορ, δυναμική συμπεριφορά. Επίσης, φέτος θα παρουσιάσουμε μία-δύο εκπλήξεις που έχουν σχέση με την ηλεκτροκίνηση».

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 7,11 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 104,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 126.016 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση