Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

«Η γρήγορη επιτάχυνση στην ευθεία δεν είναι αρκετή για την BMW».

Στην αμιγώς ηλεκτρική BMW i4, η πασίγνωστη σπορ αίσθηση BMW, προέρχεται από τη βέλτιστη ισορροπία διαφόρων παραγόντων. Ολοκληρωμένη ανάπτυξη τεχνογνωσίας BMW διασφαλίζει ακρίβεια συμπεριφοράς, εντυπωσιακές επιδόσεις στις στροφές, ισορροπημένη οδηγική άνεση και άριστη ποιότητα κατασκευής.

G26
·
BMW i Automobiles
·
BMW i4
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~104,2 KB)
  
Photos(44x, ~146,54 MB)

Δείτε το video με πληροφορίες από τον Project Leader της BMW i4 εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=y1gsiHt5zQM&feature=youtu.be

 

Μόναχο. Όταν πρόκειται για την τέλεια ισορροπία μεταξύ δυναμικής συμπεριφοράς και οδηγικής άνεσης, τα μοντέλα BMW Σειρά 3 και Σειρά 4 αποτελούν σταθερά σημείο αναφοράς στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Σε επίπεδο ηλεκτροκίνησης, η νέα BMW i4 σύντομα θα διαδραματίσει έναν αντίστοιχο ρόλο. Το πρώτο, αμιγώς 4-θυρο Gran Coupé έρχεται να προσθέσει γνήσια οδηγική απόλαυση σε μία εμπειρία μηδενικών ρύπων.

 

«Για πρώτη φορά, δημιουργήσαμε εξ αρχής μία αμιγώς ηλεκτρική σπορ BMW», εξηγεί ο project manager David Alfredo Ferrufino Camacho. «Η BMW i4 ενσαρκώνει όλα όσα συμβολίζει η BMW – και παράλληλα, είναι αμιγώς ηλεκτρική». 

 

Μερικούς μήνες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της, η BMW i4 ολοκληρώνει την τελική φάση των δοκιμών δυναμικής συμπεριφοράς. Στόχος είναι η επίτευξη της βέλτιστης συνεργασίας όλων των εξαρτημάτων κίνησης και ανάρτησης, ώστε η άμεση απόκριση του κινητήρα να συνδυάζεται με ελεγχόμενη συμπεριφορά, συναρπαστικές επιδόσεις στις στροφές, βελτιστοποιημένη ελκτική πρόσφυση σε όλες τις καιρικές και οδικές συνθήκες και απόλυτα ισορροπημένη οδηγική άνεση. Για μια τέτοια διαδικασία βελτιστοποίησης, το BMW Group εφαρμόζει την τεχνογνωσία του στους τομείς συστημάτων κίνησης και ανάρτησης επιστρατεύοντας την πολυετή εμπειρία του. Ως αποτέλεσμα, η νέα BMW i4 αποκτά έναν ώριμο πολυτελή χαρακτήρα και υπόσχεται μία οδηγική εμπειρία μοναδική στο περιβάλλον του ανταγωνισμού.

 

Συναρπαστικά ήρεμη: επιτάχυνση 0 – 100 km / h με την BMW i 4.

Αποδίδοντας μέγιστη ισχύ έως 390 kW/530 hp, ο ηλεκτροκινητήρας της BMW i4 προσφέρει εντυπωσιακή επιτάχυνση, 0-100 km/h σε μόλις 4 δευτερόλεπτα. Αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η αμεσότητα απόκρισης. Μία τεχνολογία ανάρτησης ειδική για το μοντέλο μειώνει τις διαμήκεις κλίσεις του αμαξώματος στις εκκινήσεις, ενώ το σύστημα ελέγχου ολίσθησης των τροχών ARB που αναπτύχθηκε από την BMW - με εξαιρετική ταχύτητα και ακρίβεια επέμβασης -  εγγυάται βέλτιστη ελκτική πρόσφυση και άριστη ευστάθεια σε ευθεία πορεία παντού – ακόμα και σε ολισθηρές οδικές επιφάνειες. Αυτό καθιστά την επιτάχυνση με τη νέα BMW i4 μία εμπειρία συναρπαστική μεν αλλά εξίσου ‘χαλαρή’, επειδή δεν επηρεάζεται από την ολίσθηση που θα απαιτούσε διορθώσεις πορείας.

 

Ωστόσο, η συναρπαστική επιτάχυνση είναι απλά ένα από τα στοιχεία των κορυφαίων επιδόσεων της BMW i4. Σε έναν άλλο τομέα, εντύπωση προκαλούν οι αυθόρμητες αντιδράσεις σε κάθε εντολή – όχι απλά του γκαζιού αλλά και του τιμονιού και του φρένου. Οι προϋποθέσεις γι’ αυτό το υψηλό επίπεδο ευελιξίας και ακρίβειας βρίσκονται στην φιλοσοφία της BMW i4, που περιλαμβάνει μακρύ μεταξόνιο, φαρδιά μετατρόχια, ειδικές γωνίες κάμπερ, μεγάλους τροχούς, υψηλή στρεπτική ακαμψία, χαμηλό κέντρο βάρους αλλά και βέλτιστη κατανομή βάρους.

 

Αβίαστη ακρίβεια: ιδανική γραμμή οδήγησης στις στροφές.

Όλες αυτές οι παράμετροι ελήφθησαν σοβαρά υπόψιν κατά την εξέλιξη και ρύθμιση των εξαρτημάτων κίνησης και ανάρτησης, εξασφαλίζοντας τη θρυλική σπορ συμπεριφορά BMW σε όλες τις οδικές συνθήκες. Η σχεδίαση και η ρύθμιση της ανάρτησης και των συστημάτων απόσβεσης πετυχαίνουν βέλτιστη επαφή με το δρόμο. Την ίδια στιγμή, η σχεδόν αθόρυβη λειτουργία σε συνδυασμό με την προηγμένη τεχνολογία της ανάρτησης δίνει την εντύπωση ενός οχήματος που κυριολεκτικά ‘πετάει’ με ασφάλεια ακόμα και με υψηλές ταχύτητες, ενώ δεν επηρεάζεται από τις ανωμαλίες του δρόμου ή τις δυσκολίες ελκτικής πρόσφυσης.

 

«Η BMW i4 δείχνει ελαφριά και ευέλικτη αλλά ταυτόχρονα στιβαρή και αξιόπιστη», δήλωσε ο project manager David Alfredo Ferrufino Camacho. «Με ανώτερη κατευθυντικότητα και υψηλή επίπεδο σταθερότητας στις στροφές, δίνει την αίσθηση ότι είναι κυριολεκτικά κολλημένη στο δρόμο. Όλα τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να επιταχύνουν γρήγορα στην ευθεία. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για εμάς στην BMW».

 

Η BMW i4 είναι επίσης αβίαστα ελεγχόμενη – ακόμα και σε πολύ δυναμικές συνθήκες οδήγησης. Εκτός από την ουδέτερη απόκριση κατευθυντικότητας και τα ισχυρά φρένα, το σύστημα διεύθυνσης της BMW i4 είναι σημαντικός παράγοντας εδώ: ανταποκρίνεται άμεσα με υψηλό βαθμό ακρίβειας, προσφέροντας ακριβή ανατροφοδότηση στον οδηγό (feedback) ανά πάσα στιγμή, χωρίς να επηρεάζεται από τις δυνάμεις μετάδοσης, ακόμα και κατά τη διάρκεια έντονης επιτάχυνσης ή επιβράδυνσης. Οι αλλαγές λωρίδων στις υψηλές ταχύτητες εκτελούνται με ευκολία, ενώ το σύστημα διεύθυνσης Servotronic με υποβοήθηση ανάλογη της ταχύτητας και το γεγονός ότι το όχημα είναι ανεπηρέαστο από τις ανωμαλίες του δρόμου διασφαλίζουν υψηλό επίπεδο άνεσης σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

 

Σημείο αναφοράς BMW : μοναδική ισορροπία σπορ αίσθησης και οδηγικής άνεσης.

Η δυναμική συμπεριφορά της BMW i4 οφείλεται - εν μέρει - στο γεγονός ότι τα χαρακτηριστικά επιδόσεων δεν υπονομεύουν την οδηγική άνεση. Το αμιγώς ηλεκτρικό Gran Coupé είναι απόλυτα κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Με ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας υπό υψηλή τάση που υιοθετεί την τελευταία τεχνολογία κυψελών μπαταριών και προσφέρει αυτονομία έως 600 km (WLTP), η τεχνολογία πλαισίου της BMW i4 προορίζεται και για διαδρομές μεγάλων αποστάσεων. Βασίζεται σε προηγμένη τεχνολογία απόσβεσης, που περιλαμβάνει ειδικά εξαρτήματα και σετάρισμα για το συγκεκριμένο μοντέλο, ενώ μειώνει αποτελεσματικά τους κραδασμούς του αμαξώματος στις ανωμαλίες του δρόμου και στις στροφές. Η ειδική ρύθμιση της ανάρτησης και των αποσβεστήρων συμβάλλει σημαντικά στα αρμονικά οδηγικά χαρακτηριστικά της BMW i4.

 

Παράλληλα με τις τελικές δοκιμές, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι προετοιμασίες για την έναρξη της παραγωγής στο Εργοστάσιο του BMW Group στο Μόναχο (πληροφορίες στον παρακάτω ιστότοπο). https://www.press.bmwgroup.com/greece/article/detail/T0316467EL/το-εργοστάσιο-του-bmw-group-στο-μόναχο-είναι-έτοιμο-για-την-παραγωγή-της-bmw-i4

 

Εδώ, κάθε στάδιο της διαδικασίας παραγωγής πρέπει να αξιολογηθεί πριν η BMW i4 λάβει την τελική σφραγίδα έγκρισης για τη διάσημη ποιότητα παράδοσης μιας BMW.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 7,11 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 104,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 126.016 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

BMW GROUP AT CES 2023.

Las Vegas. Here you can see the webcasts of the BMW Group Keynote at the CES 2023 and the Digital World Premiere of BMW i Vision Dee.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση