Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Η BMW Motorrad παρουσίασε τη νέα custom μοτοσικλέτα R 18.

“Spirit of Passion” από την Kingston Custom.

Σχεδιαστικά θέματα, ιδέες, μελέτες
·
R 18
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~80,99 KB)
  
Photos(28x, ~307,4 MB)

Μόναχο. Μοναδική στο είδος της σχεδίαση, χωρίς αντίπαλο – αυτός είναι ο ορισμός της νέας custom μοτοσικλέτας R 18 “Spirit of Passion” της Kingston Custom. Μετά τον Roland Sands, ο Dirk Oehlerking επιστράτευσε το δημιουργικό ταλέντο του και μεταμόρφωσε την BMW R 18 στο δεύτερο κόσμημα της σειράς “SoulFuel” (Καύσιμο Ψυχής), που προέρχεται από τη συνεργασία της BMW Motorrad με επίλεκτους customisers. Πριν από λίγο καιρό, ανάλογη αίσθηση είχε προκαλέσει μία μετατροπή της R 18 δια χειρός Bernhard Naumann – γνωστή και ως “Blechmann”.Η Kingston Custom του Oehlerking φημίζεται για τις ακραίες custom μετατροπές της. Ωστόσο, όσοι περίμεναν μία ρηξικέλευθη αλλαγή της R 18, θα βρεθούν προ εκπλήξεως. «Η BMW R 18 είναι τόσο τέλεια, ώστε προτίμησα να αφήσω την τεχνολογία της ως είχε. Το πλαίσιο είναι το αρχικό στο 100%. Είναι τόσο προηγμένο ώστε δεν χρειαζόταν καμία αλλαγή εδώ», δήλωσε ο Oehlerking. Παρόλα αυτά, η μοτοσικλέτα έχει μεταμορφωθεί και αναμφίβολα αποπνέει την αύρα της Kingston Custom.Spirit of Passion ”: η δημιουργία.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο – και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη πρόκληση – είναι ο φέρινγκ της Kingston. Στο σώμα της μοτοσικλέτας βλέπουμε χειροποίητες σχεδιαστικές παρεμβάσεις της Kingston, όπως και το τιμόνι και το φτερό. Η εξάτμιση της BMW R 18 έχει τροποποιηθεί από τον Oehlerking σε στυλ Kingston Roadster, ενώ η σέλα προέρχεται από τη γκάμα αξεσουάρ. Τα φλας έχουν αντικατασταθεί με αντίστοιχα της Kellermann και ο εμπρός προβολέας LED έχει ενσωματωθεί στο φέρινγκ. Η αρχική βαφή και οι γραμμές παραμένουν στο φέρινγκ και το φτερό, και έχουν προστεθεί κάποιες πινελιές στυλ Kingston. Η ανάρτηση και το ρεζερβουάρ διατηρούνται από το αρχικό μοντέλο. Συνολικά, ενσαρκώνει ένα κλασικό art deco στυλ.BMW R 18: η βάση.
Χάρη στην φιλική προς τις μετατροπές αρχιτεκτονική της, η BMW R 18 είναι μία μοτοσικλέτα που προορίζεται για customising. Οι ιστορικές καταβολές της R 18 είναι έντονες, θυμίζοντας – τεχνικά και οπτικά – διάσημα μοντέλα όπως η BMW R 5 και παραμένοντας επικεντρωμένη στην ‘ουσία’: καθαρή τεχνολογία χωρίς περιττά στοιχεία – και ασφαλώς στον “big boxer” κινητήρα.Πληροφορίες για τον δημιουργό.
Ο Dirk Oehlerking, πρώην αγωνιζόμενος, σχεδιαστής και αριστοτέχνης, επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά με το project “Spirit of Passion” ότι όχι μόνο γνωρίζει άριστα την τέχνη του αλλά και ότι την υιοθετεί στη δουλειά του εδώ και 35 χρόνια. Για τον ίδιο, η διαδικασία σχεδίασης ξεκινά πολύ πριν βιδωθούν οι πρώτες βίδες ή γίνουν τα πρώτα σχέδια: «Αφιερώνω πολλή σκέψη και ενέργεια εκ των προτέρων. Οι μοτοσικλέτες μου πάντα αποπνέουν ψυχή, γοητεία και χαρακτήρα. Είναι εξαιρετικά ‘δείγματα’, γι’ αυτό απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Όταν βρίσκομαι σε φάση αναζήτησης στυλ, περνούν από το μυαλό μου αναρίθμητες εικόνες. Αφού επιλέξω, φτιάχνω το πρώτο σχέδιο με μολύβι και γόμα. Μετά συνεχίζω μέχρις ότου σιγουρευτώ ότι είναι ακριβώς αυτό που ζητούσα!».  

 

Γεννημένος στο Αννόβερο, ο Oehlerking έχει ήδη δημιουργήσει τη δική του παράδοση στο customising μοτοσικλετών της BMW. Περίπου 17 από τις custom εκδόσεις της μάρκας αποτελούν δικές του δημιουργίες, μεταξύ των οποίων η “Black Phantom” και η ‘αδελφή’ της “White Phantom”. Τα δύο μοντέλα έθεσαν εντελώς νέα πρότυπα στη βιομηχανία την εποχή εκείνη. Ωστόσο, η μετατροπή της R 18 ήταν ένα καινούργιο εγχείρημα για τον Oehlerking. «Αυτό το project είναι το πιο εντυπωσιακό σε ολόκληρη την καριέρα μου. Σημαίνει πολλά για μένα – εάν όχι τα πάντα στην παρούσα φάση. Η εμπιστοσύνη που μου έδειξε η BMW Motorrad έχει τεράστια σημασία για μένα. Νιώθω πραγματικά ευγνώμων».

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 7,11 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 104,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 126.016 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση