Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Διασκεδαστική οδήγηση με ηλεκτροκίνηση: έκδοση MINI Electric Collection για το MINI Cooper SE με νέα και αποκλειστικά χαρακτηριστικά.

Edition model για το λανσάρισμα της νέας έκδοσης του αμιγώς ηλεκτρικού ΜΙΝΙ με αισθητικές παρεμβάσεις όπως η οροφή Multitone Roof, ιδιαίτερες εξωτερικές λεπτομέρειες, αναβαθμισμένο εσωτερικό και υψηλής ποιότητας εξοπλισμός. Νέα συστήματα υποστήριξης οδηγού και πακέτα άνεσης και συνδεσιμότητας διατίθενται προαιρετικά. Λανσάρισμα στην αγορά από το Μάρτιο του 2021.

MINI E
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~140,55 KB)
  
Photos(61x, ~475,33 MB)

Μόναχο . Από το Μάρτιο του 2021 το MINI Cooper SE (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 0,0 l/100 km, συνδυασμένη κατανάλωση ενέργειας: 17,6 – 15,2 kWh/100 km (WLTP), 16,1 – 14,9 kWh/100 km (NEDC), εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km) υπόσχεται ακόμα πιο διασκεδαστική οδήγηση στους φίλους της ηλεκτροκίνησης, με φρέσκα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και νέα στοιχεία εξοπλισμού. Το νέο MINI Electric Collection σηματοδοτεί τον ερχομό του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της πολυτελούς Βρετανικής μάρκας. Το edition model συνδυάζει τα καλύτερα οπτικά χαρακτηριστικά  που δημιουργήθηκαν για την τελευταία έκδοση του MINI, όπως το επανασχεδιασμένο εμπρός τμήμα και η οροφή Multitone Roof, με αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία στο εξωτερικό και το εσωτερικό και εξοπλισμό υψηλής ποιότητας.

 

Μία μινιμαλιστική σχεδιαστική γλώσσα αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τους στρογγυλούς προβολείς και την εξαγωνική μάσκα ως τυπικά σχεδιαστικά στοιχεία στο εμπρός τμήμα του MINI Cooper SE. Η λίστα εξοπλισμού των edition models περιλαμβάνει εξωτερικό φινίρισμα Island Blue metallic, που προσφέρεται για πρώτη φορά με το MINI Cooper SE. Εναλλακτικά, διατίθεται η νέα μεταλλική απόχρωση Rooftop Grey. Το MINI Electric Collection διαθέτει επίσης Multitone Roof, που είναι μοναδική στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του MINI. Με τη βοήθεια μιας νέας τεχνικής βαφής, τα εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη έχει δημιουργήσει μία εντυπωσιακή χρωματική διαβάθμιση από το San Marino Blue μέχρι το Pearly Aqua και το Jet Black, που αναπτύσσεται από τα πλαίσιο του παρμπρίζ μέχρι το πίσω τμήμα.

 

Η αποκλειστική σχεδίαση του καπό και οι πλαϊνές ρίγες συνεισφέρουν στην εκφραστική εμφάνιση του αυτοκινήτου και με τη δική τους διακριτική χρωματική διαβάθμιση, εναρμονίζονται με τη φιλοσοφία της πολύχρωμης οροφής (Multitone Roof). Μαύρα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών, ζάντες αλουμινίου 17-ινστών MINI Electric Collection Spoke και στοιχεία εξωτερικού σε γυαλιστερό Piano Black, όπως τα πλαίσια της μάσκας, των προβολέων και των πίσω φώτων, λογότυπα MINI, η ονομασία του μοντέλου στο πίσω τμήμα, χειρολαβές θυρών και πλαϊνά φινιστρίνια, ενισχύουν την ανεπιτήδευτη, σπορ εμφάνιση.

 

Επιπλέον, το MINI Electric Collection διαθέτει προβολείς Adaptive LED με λειτουργία matrix για τη μεγάλη σκάλα φώτων, διακοσμητικές πλάκες μαρσπιέ με χαραγμένο το λογότυπο του ηλεκτρικού MINI, σπορ καθίσματα Light Grey σε συνδυασμό υφάσματος/δερματίνης, νέας σχεδίασης επιφάνειες εσωτερικού με φινίρισμα MINI Yours Aluminium και ανθρακί επένδυση οροφής. Ο ποιοτικός και πολυτελής χαρακτήρας του εσωτερικού αναδεικνύεται επίσης με το σπορ τιμόνι από δέρμα nappa, το οποίο φέρει το λογότυπο του ηλεκτρικού MINI στα edition models.

 

Το MINI Electric Collection υπόσχεται μία αποκλειστική εμπειρία διασκεδαστικής οδήγησης μηδενικών ρύπων. Η άμεση απόκριση του ηλεκτροκινητήρα των 135 kW/184 hp, το ειδικό σετάρισμα του πλαισίου και το χαμηλό κέντρο βάρους, χαρίζουν στο MINI Cooper SE τη γνώριμη ευελιξία MINI. Η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης, τοποθετημένη βαθιά στο πάτωμα του οχήματος, επιτρέπει αυτονομία από 203 μέχρι 234 km σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

 

Νέα πακέτα εξοπλισμού με συστήματα άνεσης, συνδεσιμότητας και υποστήριξης οδηγού διατίθεται προαιρετικά για το edition model του MINI Cooper SE. Θερμαινόμενο τιμόνι προσφέρεται για πρώτη φορά αναβαθμίζοντας το επίπεδο άνεσης στις χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Ο βασικός εξοπλισμός του MINI Cooper SE περιλαμβάνει το πακέτο Connected Navigation. Το πακέτο Connected Navigation Plus περιέχει Head-Up Display, ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου  (Wireless Charging), Concierge Service και λειτουργίες MINI Connected XL.

 

Η νέα λειτουργία Lane Departure Warning αποτελεί τμήμα του Driver Assistance Package και προειδοποιεί τον οδηγό  για τον κίνδυνο ακούσιας παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας με δονήσεις στο τιμόνι. Το νέο Driver Assistance Package Plus περιλαμβάνει Active Cruise Control, τώρα με λειτουργία Stop & Go, για πρώτη φορά. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στο σύστημα  να επιβραδύνει το MINI Cooper SE μέχρι να σταματήσει τελείως εάν χρειαστεί. Μετά, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα απαλό πάτημα στο πεντάλ του γκαζιού για να αρχίσει να κινείται πάλι το αυτοκίνητο  και να συνεχίσει χρησιμοποιώντας αυτόματο έλεγχο ταχύτητας και απόστασης. Το σύστημα παρέχει στον οδηγό αποτελεσματική υποστήριξη, κυρίως σε μποτιλιαρισμένους δρόμους, και μπορεί μεν η διασκεδαστική οδήγηση να περιορίζεται λίγο, ωστόσο ο οδηγός μπορεί να απολαμβάνει εξαιρετική οδηγική άνεση.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 7,11 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 104,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 126.016 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2, ηλεκτρικής κατανάλωσης και αυτονομίας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών / ελαστικών και επιλεγμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού και ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές.

 

Οι τιμές έχουν ήδη υπολογιστεί με βάση το νέο κύκλο WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης. Στα οχήματα αυτά, ενδέχεται να ισχύουν διαφορετικές τιμές από αυτές που δημοσιεύονται εδώ για την επιβολή φόρων και λοιπών ειδικών τελών που βασίζονται (επίσης) σε εκπομπές  CO2.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", που διατίθεται δωρεάν σε όλο το δίκτυο εμπόρων και στο https://www.dat.de/co2/.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση