Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Ούτε ο πάγος, ούτε το χιόνι είναι ικανά να το σταματήσουν: Το MINI John Cooper Works GP.

Χειμερινά ελαστικά ειδικά σχεδιασμένα για το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής ΜΙΝΙ και αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου υποστηρίζουν την απόλυτη σπορ διασκεδαστική οδήγηση όλες τις εποχές του χρόνου.

R53
·
MINI John Cooper Works GP
·
John Cooper Works
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~137,62 KB)
  
Photos(47x, ~345,73 MB)

Μόναχο . Επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,2 δευτερόλεπτα και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 265 km/h. Το MINI John Cooper Works GP (συνδυασμένη κατανάλωση): 7,3 l/100 km, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 167 g/km) είναι το ταχύτερο μοντέλο της Βρετανικής πολυτελούς μάρκας με έγκριση τύπου για χρήση στο δρόμο. Κάτι το οποίο ασφαλώς ισχύει και για το χειμώνα, αφού η MINI προσφέρει χειμερινά ελαστικά ειδικά σχεδιασμένα γι’ αυτό τον υπεραθλητή.  Τα ελαστικά υπερυψηλών επιδόσεων που αναπτύχθηκαν από τον κατασκευαστή ελαστικών Hankook για την κρύα εποχή του χρόνου, επιτρέπουν στους οδηγούς να απολαμβάνουν την εξαιρετική ισχύ και την αγωνιστική αίσθηση του MINI John Cooper Works GP ακόμα και στο χιόνι.

 

Όπως τα θερινά ελαστικά της κατηγορίας Ultra Ultra High Performance που είναι προσαρμοσμένα στα χαρακτηριστικά του MINI John Cooper Works GP, η Hankook προσφέρει ανάλογα ελαστικά και για την χειμερινή περίοδο ως εξοπλισμό πρώτης τοποθέτησης. Ελαστικά Winter i*cept evo 2, σε διάσταση: 195/45 R18 87H XL  διατίθενται για το μοντέλο υψηλών επιδόσεων και τοποθετούνται σε αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου John Cooper Works 18-ιντσών. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός διασφαλίζει τη διάσημη ευελιξία ΜΙΝΙ και ακρίβεια χειρισμού σε απαιτητικές χειμερινές οδικές συνθήκες. Ειδικότερα, ένα ασύμμετρο σχέδιο πέλματος με ειδικά σχεδιασμένες σχισμές και αυλακώσεις βελτιστοποιεί τόσο την ελκτική πρόσφυση όσο και το φρενάρισμα σε δρόμους καλυμμένους με χιόνι.

 

Με την αυξημένη πρόσφυση των χειμερινών ελαστικών, το MINI John Cooper Works GP, που κατασκευάζεται σε περιορισμένο αριθμό μόλις 3.000 αντιτύπων, είναι τέλεια εξοπλισμένο για αποδράσεις στα χιόνια. Ούτε το πακτωμένο χιόνι, ούτε οι παγωμένες ευθείες, ούτε το λιωμένο χιόνι στο δρόμο είναι ικανά να σταματήσουν την ακαταμάχητη ‘ορμή’ αυτού του υπεραθλητή. Τα χειμερινά ελαστικά που σχεδιάστηκαν κατά παραγγελία για το μοντέλο συμπληρώνουν άριστα την τεχνολογία της ανάρτησης, που είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις υψηλές επιδόσεις του κινητήρα χάρη στην αγωνιστική τεχνογνωσία της John Cooper Works και τα ρυθμισμένα με ακρίβεια συστήματα ελέγχου ανάρτησης. Η ελκτική πρόσφυση κατά την εκκίνηση έχει βελτιστοποιηθεί, όπως και η ευστάθεια στις γρήγορες στροφές.

 

Το MINI John Cooper Works GP προάγει την εμπειρία ενός πολυτελούς αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων σε εντελώς νέα επίπεδα. Ο δίλιτρος, τετρακύλινδρος κινητήρας τεχνολογίας MINI TwinPower Turbo αποδίδει μέγιστη ισχύ 225 kW/306 hp και μέγιστη ροπή 450 Nm. Αυτή η συμπυκνωμένη ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, που φοράνε τα ειδικά χειμερινά ελαστικά UHP, μέσω ενός 8-τάχυτου κιβωτίου Steptronic, το οποίο μετατρέπει την κινητήρια ισχύ σε συναρπαστικές επιδόσεις χωρίς απώλειες χάρη σε ένα ενσωματωμένο μπλοκέ διαφορικό.

 

Το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό συνεργάζεται με το δυναμικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας DSC (Dynamic Stability Control) και λειτουργεί ως συμπλέκτης μείωσης της διαφοράς ταχύτητας μεταξύ του εμπρός αριστερού και δεξιού τροχού. Σε υψηλές απαιτήσεις φορτίου, μπορεί να δημιουργηθεί ένα ποσοστό εμπλοκής έως 31%. Το μπλοκέ διαφορικό αντισταθμίζει επίσης την όποια απώλεια ελκτικής πρόσφυσης, στην περίπτωση των διαφορετικών συντελεστών τριβής. Για το σκοπό αυτό, κατανέμει υψηλότερη αναλογία ροπής στον τροχό με την καλύτερη πρόσφυση, αποτρέποντας έγκαιρα την όποια τάση υποστροφής ή υπερστροφής.

 

Εξάλλου, τα βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά πρόσφυσης των χειμερινών ελαστικών αυξάνουν την αποτελεσματικότητα του σπορ συστήματος φρένων του MINI John Cooper Works GP. Αυτό αποτελείται από δισκόφρενα με 4-πίστονες σταθερές δαγκάνες μπροστά και μονοπίστονες πλευστές δαγκάνες στους πίσω τροχούς.

 

Το MINI John Cooper Works GP δεν είναι μόνο μία σπάνια έκδοση περιορισμένης παραγωγής με αγωνιστικά γονίδια. Η αεροτομή οροφής με διπλή πτέρυγα και τα ένθετα των θόλων των τροχών με ματ φινίρισμα CFRP και ατομική αρίθμηση, το καθιστούν ένα συγκλονιστικό αυτοκίνητο. Χάρη στα νέα χειμερινά ελαστικά, δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος για τον πιο extreme αθλητή στη γκάμα μοντέλων MINI να περνά τον χειμώνα κλεισμένος σε ένα γκαράζ.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 7,11 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 104,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 126.016 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2, ηλεκτρικής κατανάλωσης και αυτονομίας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών / ελαστικών και επιλεγμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού και ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές.

 

Οι τιμές έχουν ήδη υπολογιστεί με βάση το νέο κύκλο WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης. Στα οχήματα αυτά, ενδέχεται να ισχύουν διαφορετικές τιμές από αυτές που δημοσιεύονται εδώ για την επιβολή φόρων και λοιπών ειδικών τελών που βασίζονται (επίσης) σε εκπομπές  CO2.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", που διατίθεται δωρεάν σε όλο το δίκτυο εμπόρων και στο https://www.dat.de/co2/.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση