Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Υδροηλεκτρική ενέργεια: Το BMW Group κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα με τοπικά παραγόμενη πράσινη ηλεκτρική ενέργεια.

Η παραγωγή των BMW iX* και BMW i4 βασίζεται σε υδροηλεκτρική ενέργεια από τους ποταμούς Isar και Lech. +++ Η ηλεκτρική ενέργεια για τις δραστηριότητες παραγωγής του BMW Group είναι 100% πράσινη. +++ Συμβάσεις με άμεσους προμηθευτές ενισχύουν τα οικολογικά διαπιστευτήρια.

G26
·
i20
·
Εταιρικά
·
Περιβάλλον
·
Τεχνολογία
·
Εργοστάσια, εγκαταστάσεις
·
Εργοστάσια παραγωγής
·
Αειφορία
·
Παραγωγή, ανακύκλωση
·
BMW i Automobiles
·
BMW iX
·
BMW i4
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~78,48 KB)
  
Photos(10x, ~66,91 MB)

Μόναχο / Ντίνγκολφινγκ . Το BMW Group θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά τοπικά παραγόμενη, πράσινη υδροηλεκτρική ενέργεια για την παραγωγή των νέων ηλεκτρικών BMW iX* και BMW i4 στα Εργοστάσια του Dingolfing και του Μονάχου. Ως εκ τούτου, έχει συνάψει συμβάσεις με τις εταιρείες Stadtwerke München and RWE Supply & Trading για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από την εκμετάλλευση της δυναμικής ενέργειας του νερού των ποταμών Isar και Lech. Ο Milan Nedeljković, μέλος του Δ.Σ. υπεύθυνος για την Παραγωγή δήλωσε: «Υιοθετούμε μία ολιστική στρατηγική βιωσιμότητας. Αντί να ελαχιστοποιούμε απλά τις εκπομπές ρύπων κατά τη λειτουργία των αυτοκινήτων, προσπαθούμε να μειώσουμε σημαντικά το ανθρακικό αποτύπωμα των διαδικασιών παραγωγής μας».  

 

Ήδη οι εγκαταστάσεις παραγωγής του BMW Group σε όλο τον κόσμο λειτουργούν αποκλειστικά με πράσινη ηλεκτρική ενέργεια. «Το νέο στοιχείο είναι ότι στο μέλλον θα προμηθευόμαστε ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια απευθείας από τοπικούς προμηθευτές που βρίσκονται κοντά στα εργοστάσιά μας», εξηγεί ο Nedeljković. Η πράσινη ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για την παραγωγή της BMW iX* θα προέρχεται από τους σταθμούς υδροηλεκτρικής ενέργειας του ποταμού Isar στο Uppenborn, μεταξύ Moosburg και Landshut, ενώ για την παραγωγή της BMW i4 θα χρησιμοποιείται ενέργεια από τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς του ποταμού Lech στο Gersthofen και το Rain. Η ενέργεια αυτή χρησιμοποιείται επίσης στην παραγωγή μιας ευρείας γκάμας εξαρτημάτων για τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα στα εργοστάσια του BMW Group σε Landshut (Λάντσχουτ), Dingolfing (Ντίνγκολφινγκ) και Βερολίνο.

 

«Οι συμβάσεις μας με άμεσους προμηθευτές ενισχύουν περαιτέρω τα οικολογικά διαπιστευτήρια της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιούμε στην παραγωγή», τόνισε ο Nedeljković. Αλλά εκτός από τη σύναψη όλο και περισσότερων τέτοιων συμβάσεων, το BMW Group αυξάνει το ποσοστό της ανανεώσιμης ή μηδενικού άνθρακα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγει το ίδιο. Από το 2013, για παράδειγμα, οι τέσσερις ανεμογεννήτριες στο εργοστάσιο της Λειψίας έχουν προσφέρει όλη την απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια για την παραγωγή του BMW i3*. Ένα ακόμα από τα αρκετά παραδείγματα του δικτύου παραγωγής του BMW Group είναι το νέο εργοστάσιο στο San Luis Potosí στο Μεξικό, όπου η παραγωγή τροφοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από την ενέργεια που προέρχεται από το φωτοβολταϊκό πάρκο στο χώρο των εγκαταστάσεων.

 

Οι ενεργειακοί στόχοι που έχει θέσει το BMW Group έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Μεταξύ 2006 και 2019, οι ρύποι από την παραγωγή μειώθηκαν πάνω από 70% ανά όχημα. Αναφερόμενος στο μέλλον, ο Nedeljković δήλωσε: «Επιθυμία μας είναι να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 κατά 80% επιπλέον μέχρι το 2030, ώστε να φτάσουν κάτω από το 10% των ρύπων του 2006».

 

Το BMW Group ξεκινά από μία ισχυρή βάση, έχοντας ανεβάσει τον πήχη κατ’ επανάληψη τις τελευταίες δεκαετίες στον τομέα της βιωσιμότητας. Η συνεχής βελτίωση παραμένει στο επίκεντρο της στρατηγικής για τον περιορισμό των εκπομπών CO2 και την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης.

 

Πέρα από την προμήθεια αποκλειστικά πράσινης ενέργειας, από το 2020 το BMW Group επενδύει συστηματικά στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης – εν μέρει αξιοποιώντας τις ευκαιρίες της ψηφιοποίησης. Η ανάλυση δεδομένων έχει ήδη βοηθήσει στο να γίνει η παραγωγή πιο αποδοτική, για παράδειγμα, με προληπτική συντήρηση μηχανημάτων και μείωση του αριθμού των απορριφθέντων εξαρτημάτων από το φανοποιείο. Εκτός από τη δραστική μείωση των πραγματικών εκπομπών CO2, το BMW Group θα αντισταθμίσει πλήρως τους υπόλοιπους ρύπους (Scope 1 + 2) μέσω σχετικών πιστοποιητικών.

 

-Τέλος Δελτίου Τύπου-

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 7,11 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 104,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 126.016 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW iX: Fuel consumption combined: 0.0 l/100 km; electricity consumption combined: < 21 kWh/100km; CO2 emissions combined: 0 g/km. (provisional figures based on forecasts).

BMW i3: Fuel consumption combined: 0.0 l/100 km; electricity consumption combined: 13.1 kWh/100km (NEDC) / 16.3-15.3 kWh/100km (WLTP); CO2 emissions combined: 0 g/km.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

BMW GROUP AT CES 2023.

Las Vegas. Here you can see the webcasts of the BMW Group Keynote at the CES 2023 and the Digital World Premiere of BMW i Vision Dee.

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση