Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Με το 3θυρο MINI Cooper εκεί που χτυπά η καρδιά του Αμβούργου.

Ένα οδοιπορικό στη βορειότερη πόλη της Γερμανίας με πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους, στο οποίο απλά θα αγνοήσουμε αυτή τη φορά την Χανσεατική προστατευμένη περιοχή, τους αξιότιμους εμπόρους, τους αριστοκράτες άρχοντες και τα παραδοσιακά έθιμα μιας ιστορικής εμπορικής μητρόπολης.

MINI
·
MINI 3 door
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~174,21 KB)
  
Photos(61x, ~471,78 MB)
  
Videos(1x, ~729,41 MB)

Μόναχο . Η ζωή ξεκινά πολύ νωρίς σχεδόν καθημερινά στο λιμάνι του Αμβούργου, που όπως λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι είναι ‘Η πύλη προς τον κόσμο’. Πράγματι, θαλάσσιες οδοί συνδέουν την Χανσεατική πόλη με περισσότερα από 900 λιμάνια σε περίπου 170 χώρες σε όλο τον πλανήτη. Περίπου 8.000 κατάπλοι το χρόνο, σχεδόν 300 αγκυροβόλια σε συνολικά 43 χλμ. προβλητών για σκάφη, τέσσερις σύγχρονοι τερματικοί σταθμοί εμπορευματοκιβωτίων, τρεις τερματικοί σταθμοί κρουαζιερόπλοιων, 50 εγκαταστάσεις εμπορευματικών φορτοεκφορτώσεων όλων των ειδών και 7.300 εταιρείες logistics εντός των ορίων της πόλης. 136,6 εκατομμύρια τόνοι φορτίου πέρασαν από τις αποβάθρες του μεγαλύτερου λιμανιού της Γερμανίας το  2019. Αυτό περιλαμβάνει περίπου 9,3 εκατομμύρια στάνταρ κοντέινερ, το οποίο καθιστά το Αμβούργο το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη. Αν και το λιμάνι βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από τις εκβολές του Έλβα στη Β. Θάλασσα, εξακολουθεί να θεωρείται θαλάσσιο λιμάνι επειδή έχει δυνατότητα πρόσβασης από φορτηγά πλοία με βύθισμα έως 15 μέτρων.

 

Χάρη στις πολλές διεθνείς συνδέσεις, το έμβλημα της πόλης του Αμβούργου είναι επίσης γνωστό σε όλο τον κόσμο. Αυτό απεικονίζει ένα λευκό κάστρο με μαύρο περίγραμμα σε κόκκινο φόντο – ένας χρωματικός συνδυασμός που ταιριάζει τέλεια με το 3θυρο MINI Cooper (συνδυασμένη κατανάλωση: 6,1 – 5,5 l/100 km κατά το πρότυπο  WLTP, 5,4 – 5,3 l/100 km κατά το NEDC, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 138 – 124 g/km κατά το πρότυπο WLTP, 124 – 120 g/km κατά το πρότυπο NEDC). Αμάξωμα σε Chili Red, οροφή και καλύμματα καθρεπτών σε λευκό και λευκές ρίγες στο καπό: Ο συγκεκριμένος συνδυασμός αποτελεί πρότυπο από τότε που το κλασικό Mini έγραψε ιστορία στο Ράλι Monte Carlo τη δεκαετία του 1960.

 

Φτάνοντας στο λιμάνι των εμπορευματοκιβωτίων, ακόμα και η πιο σύγχρονη έκδοση του ΜΙΝΙ δείχνει πολύ μικρή, κάτι αναπόφευκτο σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Δεν είναι μόνο τα φορτηγά πλοία τεραστίων διαστάσεων XXL. Τα κοντέινερ μετακινούνται από γερανούς που θυμίζουν γιγαντιαία παιχνίδια. Στο μέλλον, όλα θα είναι ακόμα μεγαλύτερα. Ακόμα και μία από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές του Αμβούργου, η Γέφυρα “Köhlbrand” με ελεύθερο ύψος διέλευσης 51 m, δεν είναι πλέον αρκετά μεγάλη για τα μεγαθήρια πλοία του αύριο. Η γέφυρα εκτείνεται μέχρι το “Köhlbrand”, που συνδέει τμήμα του λιμανιού των εμπορευματοκιβωτίων με τον κύριο δίαυλο του Έλβα. Την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με το τρέχον σχέδιο, αυτό το ιστορικό μνημείο πιθανόν θα αντικατασταθεί από ένα τούνελ.

 

Τότε θα χαθεί και μία από τις πιο θεαματικές πανοραμικές απόψεις της πόλης και του λιμανιού. Το ταξίδι πάνω στην γέφυρα με τα 88 ατσάλινα καλώδια πάχους 10 εκατοστών είναι εμπειρία. Με συνολικό μήκος 3.618 χλμ. είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οδική γέφυρα στη Γερμανία. Με την ισχύ του τρικύλινδρου βενζινοκινητήρα των 100 kW/136 hp, το 3θυρο MINI Cooper φτάνει στο υψηλότερο σημείο της Γέφυρας “Köhlbrand” σε χρόνο μηδέν, από όπου φαίνονται πολλά αξιοθέατα του Αμβούργου. Από την Περιοχή των Αποθηκών (“Speicherstadt”) μέχρι το Μέγαρο Μουσικής Elbphilharmonie, την Προβλήτα του Αγίου Παύλου (“Landungsbrücken”) και το Ναό του Αγίου Μιχαήλ και την περιοχή Blankenese με τα πολλά σκαλοπάτια.

 

Στη βάση της γέφυρας, το 3θυρο MINI Cooper πρώτα εισέρχεται στην ελεύθερη περιοχή του λιμανιού  - μέχρι το τέλος του 2021 αποτελούσε το χώρο του τελωνείου έκτασης 1.600 στρεμμάτων με σχεδόν 18 χλμ. φράχτες από συρματοπλέγματα και επτά συνοριακούς ελέγχους. Η περιοχή έχει συνδέσει το όνομά της με αμέτρητες περίεργες ιστορίες: από ασυνήθιστες κρυψώνες λαθραίων αγαθών, μέχρι με απομιμήσεις πολυτελών ειδών και ελεφαντόδοντα σε αποσκευές διπλωματών.

 

Σήμερα, μετά από μερικά χιλιόμετρα, μπορείς να φτάσεις στη νέα “Hafencity” χωρίς τελωνειακούς ελέγχους. Εκεί, το 3θυρο MINI Cooper κινείται με στυλ μέσα από το σύγχρονα αστικά φαράγγια. Η καθαρή, απέριττη σχεδίαση της νέας έκδοσης MINI όχι μόνο αναδεικνύει τον κλασικό χρωματικό συνδυασμό, αλλά και τα μοναδικά στιλιστικά χαρακτηριστικά.

 

Το λαμπερό κόκκινο του 3θυρου MINI Cooper κοσμεί επίσης τη κεντρική λωρίδα του προφυλακτήρα, που δεν βάφεται πλέον σε μαύρο, αλλά πάντα στο χρώμα του αμαξώματος. Οι στρογγυλοί προβολείς δείχνουν ακόμα πιο εκφραστικοί στο μαύρο εσωτερικό τους κέλυφος. Και ένα πολύ γυαλιστερό μαύρο πλαίσιο τονίζει τις αυξημένες διαστάσεις της εξαγωνικής μάσκας. Η πίσω όψη αποπνέει επίσης καθαρότητα και σαφήνεια. Πίσω φώτα LED στο εντυπωσιακό μοτίβο της Βρετανικής Σημαίας (Union Jack) αποτελούν τμήμα του στάνταρ εξοπλισμού.

 

Σε απόσταση αναπνοής από το Elbphilharmonie βρίσκεται ο εκδοτικός οίκος Gruner + Jahr. Το κτιριακό συγκρότημα με συνολική επιφάνεια 69.000 τετραγωνικών μέτρων αποτελείται από αρκετές παράλληλες σειρές που εδράζονται σε ειδικές βάσεις. Αυτές παραπέμπουν στις αερογέφυρες του  σιδηρόδρομου του Αμβούργου και τους γερανούς του λιμανιού. Ο σκελετός από οπλισμένο σκυρόδεμα των κτιρίων των γραφείων έχει επίστρωση από φύλλα ψευδαργύρου. Ενσωματωμένες ράγες και λιμενικές αποβάθρες αποτελούν μερικά ακόμα ναυτικά στοιχεία. Περνώντας το "Cap San Diego", ΄ένα πλοίο μουσείο στο “Überseebrücke” και το “Landungsbrücken”, το κόκκινο MINI τώρα κατευθύνεται προς την περιοχή του Αμβούργου με τα ‘κόκκινα φώτα’.

 

Η λεωφόρος τεσσάρων λωρίδων Reeperbahn είναι ο κεντρικός δρόμος στην περιοχή ψυχαγωγίας του St. Pauli. Οφείλει το όνομα του στους μεταλλουργούς και τους κατασκευαστές σκοινιών που είχαν την έδρα τους εκεί. Ο μεγάλος αριθμός των discos, pubs, bars και nightclubs του έχει προσδώσει την ονομασία «το πιο αμαρτωλό μίλι του κόσμου». Πολλές κάποτε διάσημες εγκαταστάσεις έχουν κλείσει εδώ και καιρό ή έχουν μειώσει σημαντικά τις δραστηριότητές τους. Αυτό που έχει μείνει είναι οι διακοσμητικές πινακίδες νέον και οι “Koberer”, οι γραφικοί ‘κράχτες’ που δελεάζουν τους τουρίστες να μπουν στις εγκαταστάσεις. Στη διάσημη “Herbertstraße” γυναίκες σε βιτρίνες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και αποτελούν εικόνες από την περιβόητη συνοικία του αγοραίου έρωτα. Σήμερα, η Reeperbahn είναι περισσότερο τουριστική ατραξιόν παρά κρησφύγετο της ανομίας, αλλά οι άνθρωποι του Αμβούργου έχουν αναμορφώσει το χαρακτήρα της περιοχής γύρω από το διάσημο σταθμό της αστυνομίας Davidwache. Τα σαββατοκύριακα, οι νύχτες είναι ακόμα πολύ μεγάλες εδώ. Και οι νοσταλγοί του παρελθόντος δε θα φύγουν δυσαρεστημένοι, αφού κάποια μέρη με διάσημα ονόματα εξακολουθούν να υπάρχουν, όπως η pub "Zur Ritze" χωρίς παράθυρα, με ιδιαίτερη βαφή εξώπορτας και ρινγκ στο υπόγειο, ή το Club de Sade, το μεγαλύτερο S&M στην Ευρώπη από τη δεκαετία του 1960.

 

Πολύ κοντά στην Reeperbahn, στο Heiligengeistfeld, βρίσκεται το Millerntor Stadium, η έδρα του ποδοσφαιρικού συλλόγου FC St. Pauli. Ένα στάδιο κατασκευασμένο σύμφωνα με την παράδοση των παλιών Αγγλικών λεσχών, και ένας σύλλογος που δεν θυμίζει συνηθισμένο ποδοσφαιρικό σύλλογο. Βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής St. Pauli, ενώ τα μέλη του συλλόγου συμμετέχουν σε κοινωνικά projects και έχουν ήδη λάβει αρκετές διακρίσεις για την κοινωνική τους δράση.

 

Στο τέλος του Heiligengeistfeld ξεκινά η πιο χίπικη, μοντέρνα περιοχή της πόλης. Μικρές μπουτίκ, εστιατόρια με σπεσιαλιτέ από όλο τον κόσμο, καφετέριες, δισκοπωλεία και μία ατελείωτη σειρά από κέντρα διασκέδασης έχουν τη δική τους γοητεία στο “Schanzenviertel”. Όχι πάντα προς ικανοποίηση των κατοίκων… Το επίπεδο θορύβου είναι υψηλό και οι κερδοσκόποι καραδοκούν. Πολλοί από τους παλαιούς κατοίκους δεν έχουν πλέον την οικονομική δυνατότητα να μένουν στα ιστορικά κτίρια. Αλλά το "Schanze" περιλαμβάνει και κάτι που τρομοκρατεί τη μόνιμη αστική τάξη. Και δεν εννοούμε τα πολλά πολύχρωμα γκράφιτι, αλλά το "Rote Flora", ένα πρώην θέατρο που καταλήφθηκε το 1989 και κατοικείται από υποστηρικτές της εναλλακτικής σκηνής και λειτουργεί ως πολιτικό πολιτιστικό κέντρο.

 

Μόλις τρία χιλιόμετρα πιο κάτω, το 3θυρο MINI Cooper κάνει την είσοδό του σε έναν άλλο κόσμο. Το Eppendorf είναι μία περιοχή που μπορεί να θεωρηθεί ως η καλύτερη – και πιο ακριβή – οικιστική ζώνη. Με θέα το Alster, η περιοχή εντυπωσιάζει με τα αναβαθμισμένα σπίτια αριστοκρατών: πρόκειται για ιστορικά κτίρια στα οποία τα διαμερίσματα είναι γύρω στα 200 τετρ. μέτρα και έχουν υψηλή αξία. Στους δρόμους γύρω από το Isebekkanal, ένα βραχίονα του Alster, γίνεται σαφές γιατί το Αμβούργο θεωρείται η μυστική πρωτεύουσα του ΜΙΝΙ στη Γερμανία. Εδώ μπορείς εύκολα να εντοπίσεις ένα καλοσυντηρημένο κλασικό Mini σε κάθε γωνία του δρόμου. Και με τα σύγχρονα μοντέλα της, η μάρκα έχει υψηλότερο μερίδιο αγοράς σε αυτό το τμήμα της πόλης από όσο το πιο δημοφιλές επιβατικό μοντέλο στη Γερμανία. Εδώ, σπάνια θα συναντήσεις ένα MINI One: τα μοντέλα MINI Cooper και MINI Cooper S συγκεντρώνουν τις περισσότερες προτιμήσεις, συχνά με πλούσιο, εξατομικευμένο εξοπλισμό.

 

Με μία τέτοια ζωντανή κοινότητα ΜΙΝΙ, είναι δύσκολο να αποχαιρετίσεις το Αμβούργο. Τουλάχιστον το streaming service app που είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα του 3θυρου MINI Cooper, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναπαραγωγή της κατάλληλης μουσικής. Επιλέξτε "Hamburg, meine Perle" (Hamburg, my pearl) από τον τοπικό θρύλο Lotto King Karl ή το "In Hamburg sagt man tschüs" (In Hamburg you say goodbye) του Heidi Kabel. Και μετά ακούστε μια επιτυχία από την εποχή του κλασσικού Mini: "On the road again", του Canned Heat.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 7,11 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 104,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 126.016 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2, ηλεκτρικής κατανάλωσης και αυτονομίας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών / ελαστικών και επιλεγμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού και ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές.

 

Οι τιμές έχουν ήδη υπολογιστεί με βάση το νέο κύκλο WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης. Στα οχήματα αυτά, ενδέχεται να ισχύουν διαφορετικές τιμές από αυτές που δημοσιεύονται εδώ για την επιβολή φόρων και λοιπών ειδικών τελών που βασίζονται (επίσης) σε εκπομπές  CO2.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", που διατίθεται δωρεάν σε όλο το δίκτυο εμπόρων και στο https://www.dat.de/co2/.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση