Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

MINI VOICES: Μία πλατφόρμα για ‘φωνές’ που έχουν κάτι να πουν.

Καινοτόμα δέσμευση στη βιωσιμότητα σε πολυάριθμες ευρωπαϊκές χώρες: Η MINI υποστηρίζει εμπνευσμένες προσωπικότητες και πρωτοβουλίες που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.

Εταιρικά
·
Περιβάλλον
·
Κοινωνία
·
Αειφορία
·
MINI E
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~115,79 KB)
  
Photos(10x, ~19,71 MB)

Μόναχο. Η MINI δίνει το παράδειγμα σε επίπεδο βιωσιμότητας και κοινωνικής δέσμευσης με μία ακόμα καινοτομία. Συγκεκριμένα, δημιούργησε την πλατφόρμα ‘MINI VOICES’ μέσω της οποίας θα αναδεικνύονται προσωπικότητες και πρωτοβουλίες που έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τον κόσμο. Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, η MINI υποστηρίζει αυθεντικούς ηθοποιούς και start-ups που αντιμετωπίζουν τις κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας με τις ασυνήθιστες ιδέες τους και καταδεικνύουν πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο, κοινωνικά υπεύθυνο μέλλον. Οι ‘αφετηρίες’ για κάτι τέτοιο ποικίλουν όπως και οι τόποι καταγωγής των πρωταγωνιστών. Στην πλατφόρμα MINI VOICES αυτοί και τα projects τους απολαμβάνουν διεθνή προβολή. Η παρουσία τους στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της MINI τους παρέχουν την ευκαιρία να γίνουν έμπνευση για όλο τον κόσμο.

 

Η ανεύρεση αντισυμβατικών λύσεων και η αναθεώρηση των υφιστάμενων είναι βαθιά ριζωμένη στην παράδοση της Βρετανικής μάρκας πολυτελών αυτοκινήτων MINI. Με τη δημιουργική χρήση χώρου, το κλασικό Mini αποτέλεσε πρότυπο αποδοτικών, άνετων και φιλικών προς το περιβάλλον μετακινήσεων σε αστικά κέντρα. Σήμερα, το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE (συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 0,0 l/100 km, συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 17,6 – 15,2 kWh/100 km κατά το πρότυπο WLTP, 16,1 – 14,9 kWh/100 km κατά το πρότυπο NEDC, συνδυασμένες εκπομπές CO2: 0 g/km) διασφαλίζει τη χαρακτηριστική αίσθηση go-kart της μάρκας με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

 

Πέρα από την παραγωγή αυτοκινήτων, η MINI υποστηρίζει μία ευρεία ποικιλία δραστηριοτήτων που έχουν στόχο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε αστικά περιβάλλοντα. Από το 2016, η MINI Startup Accelerator URBAN-X έχει συνεργαστεί με πάνω από 60 startups των οποίων οι καινοτομίες βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην πόλη, κάνοντας την καθημερινότητα πιο ευχάριστη, πιο άνετη, πιο βιώσιμη ή πιο πρακτική.

 

Η MINI VOICES μας προσφέρει τώρα την ευκαιρία  να παρακολουθούμε τον παλμό της εποχής, να ανακαλύπτουμε πρωτοποριακές ιδέες για τον κόσμο του αύριο και να αφυπνίζουμε μέσω αυτών το ευρύ κοινό.

 

Εφευρέτες, ιδρυτές, επιστήμονες, εξερευνητές και άλλες ‘φωνές’ που έχουν κάτι να πουν στον τομέα της βιωσιμότητας και της κοινωνικής ευθύνης βρίσκουν μία διεθνή ‘σκηνή’ στην πλατφόρμα MINI VOICES. Μεταξύ των πρώτων προσωπικοτήτων που θα φιλοξενηθούν στη νέα πλατφόρμα είναι η Γαλλίδα αρχιτέκτονας Clarisse Merlet, η οποία έχει αναπτύξει μία μέθοδο για την ανάκτηση με περιβαλλοντικά υπεύθυνο τρόπο οικοδομικών υλικών από υφασμάτινα απόβλητα. Η start-up της που εδρεύσει στο Παρίσι και παρουσιάζεται από την MINI France, ονομάζεται FabBRICK. Η Clarisse Merlet και η ομάδα της έχουν ήδη ανακυκλώσει υφασμάτινα απόβλητα βάρους άνω των δώδεκα τόνων και έχουν κατασκευάσει περίπου 40.000 τούβλα από αυτά.

 

Στη Ζυρίχη, την ελβετική τραπεζική μητρόπολη, έχει δημιουργηθεί ένα μοναδικό οικοσύστημα για την παραγωγή βιολογικών τροφίμων που ικανοποιεί εξίσου τους περιβαλλοντολόγους και τους γευσιγνώστες. Στον τέταρτο όροφο ενός κτιρίου γραφείων, η ομάδα της start-up UMAMI παράγει και επεξεργάζεται τα λεγόμενα μικρολαχανικά (microgreens). Αυτά τα εξαιρετικά πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά μίνι φυτά καλλιεργούνται σε υδροπονικές εγκαταστάσεις. Εκεί, μαζί με ψάρια και γαρίδες γλυκού νερού, διαμορφώνουν ένα κλειστό σύστημα που λειτουργεί πλήρως χωρίς τεχνητά πρόσθετα. Η εταιρεία που ιδρύθηκε από τους Robin Bertschinger, Manuel Vock και Denis Weinberg, και παρουσιάζεται από την MINI Switzerland στην MINI VOICES, έχει αναπτύξει ένα εξαιρετικά καινοτόμο είδος αστικής γεωργίας. Εν τω μεταξύ, τα προϊόντα της παραδίδονται στα καλύτερα εστιατόρια της Ζυρίχης, μεταξύ άλλων – πάντα φρέσκα και σε μικρή απόσταση.

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2019, το BMW Group πούλησε πάνω από 2.520.000 αυτοκίνητα και περισσότερες από 175.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2019 ήταν 7,11 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 104,21 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2019, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 133.6778 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου, εκπομπών CO2, ηλεκτρικής κατανάλωσης και αυτονομίας καθορίστηκαν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία (EC) 715/2007 στην ισχύουσα έκδοση. Οι τιμές αναφέρονται σε ένα όχημα με βασικό εξοπλισμό στη Γερμανία. Η αυτονομία λαμβάνει υπόψη τις διαφορετικές διαστάσεις ζαντών / ελαστικών και επιλεγμένων στοιχείων προαιρετικού εξοπλισμού και ενδέχεται να παρουσιάζει διαφορές.

 

Οι τιμές έχουν ήδη υπολογιστεί με βάση το νέο κύκλο WLTP και έχει γίνει αναγωγή στις αντίστοιχες τιμές NEDC για λόγους σύγκρισης. Στα οχήματα αυτά, ενδέχεται να ισχύουν διαφορετικές τιμές από αυτές που δημοσιεύονται εδώ για την επιβολή φόρων και λοιπών ειδικών τελών που βασίζονται (επίσης) σε εκπομπές  CO2.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο "Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", που διατίθεται δωρεάν σε όλο το δίκτυο εμπόρων και στο https://www.dat.de/co2/.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση