Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

Το νέο BMW iDrive.

Προσωποποιημένο, διαισθητικό, έξυπνο, προνοητικό, με υψηλή ανάλυση και έτοιμο για το μέλλον.

i20
·
Τεχνολογία
·
Πληροφόρηση, συστήματα ελέγχου
·
Εναλλακτικά συστήματα κίνησης, η κίνηση στο μέλλον
·
BMW ConnectedDrive
·
BMW iX
·
BMW i
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~167,19 KB)
  
Photos(74x, ~478,12 MB)
  
Videos(1x, ~1,12 GB)

Η νέα γενιά BMW iDrive μεταφέρει την αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος σε ένα ψηφιακό μέλλον με τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης να κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της BMW επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επικοινωνεί με τον οδηγό και τους επιβάτες, λειτουργώντας ως ψηφιακός, έξυπνος και προνοητικός βοηθός σε οποιαδήποτε κατάσταση. Μέσα από ένα φυσικό διάλογο επιτυγχάνεται η ακριβής προσαρμογή όλων των λειτουργιών που ελέγχονται μέσω του BMW iDrive στις ανάγκες και προτιμήσεις του οδηγού ανάλογα με τις απαιτήσεις.

 

Τη μοναδική εμπειρία χρήστη υποστηρίζει τo νέο BMW Operating System 8, μία νέα γενιά οθονών, χειριστηρίων αφής, λογισμικού και η εξαιρετικά ισχυρή συνδεσιμότητα και επεξεργασία δεδομένων. Το νέο iDrive θα επεκταθεί σταδιακά σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων, κάνοντας το ντεμπούτο του αργότερα στην BMW iX ενώ θα ακολουθήσει η BMW i4.

 

Η ικανότητα του BMW Intelligent Personal Assistant να προσαρμόζεται στις προσωπικές ανάγκες και συνήθειες του οδηγού, και στην εκάστοτε κατάσταση, το καθιστά  – περισσότερο από ποτέ – κεντρικό λειτουργικό κανάλι αλληλεπίδρασης ανθρώπου / μηχανής. Ο σχεδιασμός του λειτουργικού συστήματος στοχεύει στην επίτευξη διάδρασης μέσω διαλόγου με φυσική γλώσσα και λειτουργίες αφής μέσω του BMW Curved Display. Επίσης, υπάρχει η καινοτομία “Great Entrance Moments”, που εμπλουτίζει με συναίσθημα τη σχέση μεταξύ οδηγού και οχήματος πριν καν ο οδηγός εισέλθει σε αυτό. Αυτή η νέα εμπειρία καλωσορίζει τον οδηγό ώστε να νιώσει ευπρόσδεκτος με μία προσεκτικά ενορχηστρωμένη ρουτίνα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οι νέες επιλογές που ονομάζονται My Modes, δημιουργούν ξεχωριστές στιγμές μέσα από τη συνολική αλληλεπίδραση των διαφόρων λειτουργιών, με όλα τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου να προσαρμόζονται στην εκάστοτε κατάσταση.

 

Το νέο BMW iDrive επεξεργάζεται συνεχώς μία μεγάλη ποσότητα αυτοπαραγόμενων δεδομένων, διαδικτυακές πληροφορίες και πληροφορίες από το στόλο οχημάτων του BMW Group για την υλοποίηση των επιθυμιών του οδηγού. Το BMW ID ανοίγει το δρόμο για ακόμα μεγαλύτερη εξατομίκευση. Το σύστημα αναγνωρίζει επαναλαμβανόμενες καταστάσεις, μαθαίνει από αυτές και υποδεικνύει πώς οι λειτουργίες μπορούν να ενεργοποιούνται ανάλογα. Χάρη στο Remote Software Upgrade, το νέο BMW iDrive βελτιώνεται μέσω τακτικών over-the-air (ΟΤΑ) ενημερώσεων και ενσωμάτωσης πρόσθετων λειτουργιών, ενώ είναι πάντα επικαιροποιημένο.

 

Κάτι το οποίο ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια με την εισαγωγή ενός περιστροφικού χειριστηρίου και μιας ψηφιακής οθόνης είναι τώρα μία ολοκληρωμένη, έξυπνη πολυαισθητηριακή εμπειρία προσαρμοσμένη στις ανάγκες του χρήστη. Αυτός είναι ο ορισμός του νέου BMW iDrive που σηματοδοτεί μία ακόμα επαναστατική αλλαγή – αυτή τη φορά με φυσικό διάλογο ανάμεσα στο χρήστη και το όχημα: όχι μόνο πιο διαισθητικό, προσωπικό και συναρπαστικό, αλλά και με περισσότερο συναίσθημα.

 

Σχεδιαστική προσέγγιση και λειτουργική φιλοσοφία.

 

Η αμιγώς ηλεκτρική BMW iX αναπτύχθηκε από μέσα προς τα έξω. Το ίδιο συνέβη και με την εμπειρία χρήστη για το νέο BMW iDrive. Οι επιθυμίες των κατόχων iX αποτελούν τη βάση για το σχεδιασμό της εμπειρίας χρήστη – σε όλες τις εκφάνσεις της και για όλες τις αισθήσεις.

 

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί στον τομέα της ψηφιακής σχεδίασης αντανακλάται και στον σχεδιασμό μιας διεπαφής χρήστη που πέραν του λειτουργικού ρόλου της, είναι και εξαιρετικά σαφής, άρτια αισθητικά και λεπτομερής. Αυτή η καλλιτεχνική προσέγγιση δημιουργεί συναρπαστικές στιγμές με γραφικές παραστάσεις στις οθόνες σχεδιασμένες με ακρίβεια μέχρι το τελευταίο pixel. Η αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος γίνεται μία μοναδική εμπειρία στην οποία τα όρια μεταξύ ψηφιακού και αναλογικού κόσμου εξαφανίζονται. Η ψηφιακή σχεδίαση ενσωματώνεται αρμονικά στις γεωμετρικές δομές των αναλογικών στοιχείων μέσω της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της BMW. Πρωταρχικό παράδειγμα είναι η χρήση καθαρής, μινιμαλιστικής σχεδίασης στο εξωτερικό και το εσωτερικό του αυτοκινήτου, την οποία αντικατοπτρίζει και η ανόθευτη, αφαιρετική σχεδίαση των ψηφιακών στοιχείων του BMW iDrive.

 

Η πιο χαρακτηριστική νέα προσθήκη στα φυσικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου είναι το BMW Curved Display, που περιλαμβάνει την απεικόνιση πληροφοριών και χειριστηρίων αφής. Αυτή η κυρτή οθόνη αποτελεί μία φουτουριστική εκδοχή του παραδοσιακού οδηγοκεντρικού σχεδιαστικού προσανατολισμού του cockpit των μοντέλων BMW. Το BMW Curved Display είναι σαφώς κεκλιμένο προς τον οδηγό για λόγους εργονομίας κάνοντας το διαισθητικό έλεγχο μέσω αφής ακόμα πιο άμεσο. Σε αυτό το νέο BMW Curved Display, το τμήμα της οθόνης ενδείξεων (12,3”) και το τμήμα ελέγχου (14,9”) συγχωνεύονται σε μια μονάδα.

 

Εφαρμόζοντας την αρχή “Act, Locate & Inform”, όλες οι πληροφορίες κατανέμονται με σαφήνεια στην οθόνη χωρίς περιττά στοιχεία, προάγοντας τον οδηγοκεντρικό σχεδιασμό του cockpit σε νέο επίπεδο. Χάρη στη λειτουργία φιλτραρίσματος (Pre-filtering) μόνο πληροφορίες σχετικές με την οδηγική κατάσταση εμφανίζονται – σε σημεία όπου γίνονται άμεσα αντιληπτές από τον οδηγό.

 

Ο φωνητικός έλεγχος (Voice control) και η λειτουργία αφής του BMW Curved Display ήταν η Νο.1 προτεραιότητα ως προς τις επιλογές χρήσης στη φάση εξέλιξης του νέου BMW iDrive. Ο αριθμός μπουτόν και διακοπτών έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό. Την ίδια στιγμή,  χειριστήρια για σχετικές και συχνές βασικές λειτουργίες παραμένουν στις θέσεις που ο οδηγός βρίσκει διαισθητικά. Τα πάνελ ελέγχου στην κεντρική κονσόλα και τον πίνακα οργάνων υιοθετούν μία νέα, εντυπωσιακά καθαρή και μινιμαλιστική σχεδίαση. Το γνώριμο iDrive Controller είναι το βασικό στοιχείο ελέγχου στην κεντρική κονσόλα. Το Touch Controller, σχεδιασμένο με εξαιρετικά έξυπνο κρυστάλλινο φινίρισμα για την BMW iX, αναδεικνύεται με ένα πλαίσιο σε Gold Bronze.

 

Το αναβαθμισμένο BMW Intelligent Personal Assistant είναι ένας ψηφιακός βοηθός που μπορεί να επικοινωνεί με φυσικό διάλογο με τον οδηγό και τον συνοδηγό – σαν άνθρωπος προς άνθρωπο.

 

Γραφική διεπαφή χρήστη.  

 

Η νέα γενιά του BMW iDrive φέρνει μία νέα σχεδιαστική γλώσσα για το BMW Operating System 8. Έντονα και εντυπωσιακά γραφικά, μοντέρνα χρώματα, φουτουριστικές υφές και σχήματα, υψηλή φωτεινότητα και η αλληλεπίδραση των αντανακλάσεων δημιουργούν μία εντυπωσιακή και γοητευτική εμφάνιση. Την ίδια στιγμή, η διεπαφή χρήστη έχει βελτιστοποιηθεί για την παρουσίαση του κατάλληλου αριθμού πληροφοριών σε όλες τις περιπτώσεις με απλό και κατανοητό τρόπο.

 

Η απεικόνιση πληροφοριών στο κεντρικό οπτικό πεδίο του οδηγού εντυπωσιάζει τόσο με την ευμεγέθη επιφάνεια της οθόνης, όσο και με τις εντυπωσιακές φόρμες της, τους δυναμικούς φωτισμούς, το ισχυρό βάθος χρώματος και τις μοντέρνες αποχρώσεις. Όλες οι οθόνες έχουν πολύ υψηλή ανάλυση 200 ppi.

 

Οι άφθονες επιλογές εξατομίκευσης που διατίθενται για τις επιφάνειες ενδείξεων πίσω από το τιμόνι μπορούν να επιλέγονται γρήγορα και εύκολα μέσω των χειριστηρίων του τιμονιού. Το λειτουργικό σύστημα δύο αξόνων επιτρέπει πλοήγηση φιλική προς το χρήστη: Στην κάθετη λίστα μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου, και στα διάφορα μενού μέσω οριζόντιων κλίσεων. Ο οδηγός μπορεί να επιλέγει ανάμεσα σε τρεις τύπους διάταξης και διαφορετικές εφαρμογές ενδείξεων (widgets) ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις του ή την εκάστοτε οδηγική κατάσταση – μέσω του αντίχειρα (χειρισμός ελέγχου) και με ελάχιστα στάδια ρυθμίσεων. Στη διάταξη Drive, οι οδηγοί μπορούν να χρησιμοποιούν τη δυναμικά μεταβαλλόμενη επιφάνεια στο κέντρο της οθόνης πληροφοριών για την προβολή ατομικά επιλεγμένων πληροφοριών. Από την άλλη, η διάταξη Focus, έχει σχεδιαστεί για εξαιρετικά δυναμικές οδηγικές καταστάσεις. Αντίθετα, η διάταξη Gallery ελαχιστοποιεί σε μεγάλο βαθμό την απεικόνιση πληροφοριών, ώστε να απελευθερώνεται όσο το δυνατόν περισσότερος χώρος για περιεχόμενο μέσω των widgets. Για παράδειγμα, οι πληροφορίες για την πηγή πολυμέσων που χρησιμοποιείται τη συγκεκριμένη στιγμή, η απεικόνιση χαρτών ή οι παρεμβάσεις και ειδοποιήσεις από τα συστήματα υποστήριξης οδηγού παρουσιάζονται με ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες. Εναρμονισμένα χρωματικά, τρισδιάστατα animations – που γίνονται ακόμα πιο δυναμικά με τη χρήση φωτεινών αντανακλάσεων – προσδίδουν σε κάθε διάταξη έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. 

 

Μία καθαρή δομή και νέα λογική διάταξης χρησιμοποιείται πλέον για τα widgets, ώστε να προσφέρουν μία άψογη επισκόπηση των σχετικών πληροφοριών σε όλες τις περιπτώσεις, αποτελώντας ένα εντυπωσιακό στοιχείο της μεγάλης οριζόντια διατεταγμένης οθόνης ελέγχου. Τα widgets είναι διατεταγμένα σε μια συνεχή λωρίδα στην αρχική οθόνη. Το περιεχόμενο των widgets περιορίζεται στις απαραίτητες πληροφορίες και παρουσιάζεται ως ζωντανή εικόνα. Οι πιο συχνές λειτουργίες εμφανίζονται στα widgets και επομένως μπορούν να ενεργοποιούνται απευθείας μέσω αφής. Ο οδηγός μπορεί ελεύθερα να επιλέγει τα widgets που εμφανίζονται στην αρχική οθόνη και να διαμορφώνει τη σειρά τους. Την ίδια στιγμή, τα widgets μπορούν να αλλάζουν ως προς το περιεχόμενο χρησιμοποιώντας ρέουσες κινούμενες απεικονίσεις λιγότερων ή περισσότερων πληροφοριών, όπως απαιτεί η κατάσταση.

 

Το νέας σχεδίασης media player αντιπροσωπεύει ένα στοιχείο υψηλής αισθητικής. Προάγοντας τη φιλοσοφία ‘περιορισμός στα απαραίτητα’ στο επόμενο επίπεδο και υιοθετώντας μία απλή διάταξη, η σχεδιαστική σαφήνεια έχει μία ‘μαγνητική’ επιρροή. Ένας αλγόριθμος αναγνωρίζει το χρωματικό θέμα του εξωφύλλου του μουσικού κομματιού που παίζει τη συγκεκριμένη στιγμή και το αναπαράγει δυναμικά στην οθόνη του media player.

 

Το BMW iDrive δημιουργεί προσωπική σχέση και φυσικό διάλογο μεταξύ του χρήστη και του οχήματος.

 

Φυσικός διάλογος με το BMW Intelligent Personal Assistant .

 

Η νέα γενιά του BMW iDrive φέρνει πρόσθετες δεξιότητες για το BMW Intelligent Personal Assistant. Για να καταστήσουν ακόμα πιο προσωπική τη σχέση τους με τον ψηφιακό βοηθό, οι χρήστες μπορούν να δώσουν στο BMW Intelligent Personal Assistant ένα όνομα της επιλογής τους, το οποίο στη συνέχεια να χρησιμοποιούν ως ‘εντολή εκκίνησης’.

 

Πολλές φορές η μετάδοση πληροφοριών μεταξύ των ανθρώπων πραγματοποιείται χωρίς λεκτική επικοινωνία. Η νέα μέθοδος οπτικοποίησης για τον ψηφιακό βοηθό περιλαμβάνει φωτεινές σφαίρες σε διαφορετικά μεγέθη και επίπεδα φωτεινότητας, προσφέροντας περισσότερο χώρο και νέους τρόπους έκφρασης. Αυτή η οπτική εικόνα του προσδίδει ένα νέο ‘πρόσωπο’ με ξεκάθαρο σημείο εστίασης και αναγνωρίσιμες καταστάσεις ενεργειών μέσω χειρονομιών.

 

Χρησιμοποιώντας μία εκτενή λίστα απαιτήσεων και κριτηρίων αξιολόγησης, επιλέχθηκε μία μορφή οπτικοποίησης από περισσότερες από 100 υποψήφιες. Είναι αξιόπιστη και ελκυστική και προσφέρει το δυναμισμό που χρειάζεται για να μπορεί να εκφράσει διαφορετικά συναισθήματα και ψυχικές καταστάσεις, και μάλιστα με ανθρώπινο τρόπο.

 

Όμως έχει εξελιχθεί και η λειτουργικότητα του BMW Intelligent Personal Assistant. Χάρη σε μία ‘δεξαμενή’ δεδομένων και πληροφοριών, ο ψηφιακός βοηθός όχι μόνο έχει γίνει πιο έξυπνος, αλλά μπορεί να ενεργεί ανάλογα με τις συνθήκες. Μπορεί να λαμβάνει υπόψη την κατάσταση μέσα στο αυτοκίνητο και το περιβάλλον, όταν ‘σκέφτεται’ πότε και πώς θα επικοινωνήσει με όσους είναι στο αυτοκίνητο.

 

Ο προσωπικός βοηθός ακολουθεί τη σχεδιαστική αρχή της αθέατης τεχνολογίας (shy tech) ως προς το πώς και πού θα κάνει αισθητή την παρουσία του. Αν του μιλήσετε, θα εμφανιστεί με τη μορφή μιας ρέουσας κινούμενης απεικόνισης σε όλες τις οθόνες, χωρίς όμως να κρύβει τις σχετικές πληροφορίες. Το BMW Intelligent Personal Assistant μπορεί να ξεχωρίσει ποιος του μιλάει και εμφανίζεται στη σχετική περιοχή της οθόνης. Ένα widget σχεδιασμένο ειδικά για το BMW Intelligent Personal Assistant επιτρέπει ταχεία πρόσβαση σε άλλες ρυθμίσεις και υποδείξεις.

 

Το BMW Intelligent Personal Assistant θα μαθαίνει επίσης από νέες λειτουργίες και νέες μορφές έκφρασης, καθώς η εξέλιξη του BMW iDrive συνεχίζεται. Κάθε νέο στοιχείο θα ενσωματώνεται στο αυτοκίνητο μέσω του Remote Software Upgrade.

 

Μεγαλύτερη εξατομίκευση μέσω του BMW ID .

 

Με το νέο BMW iDrive, οι πελάτες έχουν περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης της εμπειρίας του χρήστη με βάση το BMW ID. Στο μέλλον, θα μπορούν να αποθηκεύουν ακόμα πιο εξατομικευμένες ρυθμίσεις στο BMW ID και να τις μεταφέρουν από όχημα σε όχημα. Μπορούν να δημιουργήσουν ένα PIN ή ένα BMW ID για ένα συγκεκριμένο κλειδί, ώστε να εμποδίζουν άλλους χρήστες του οχήματος να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα.

 

Όταν έχει φορτωθεί το BMW ID, ο οδηγός θα λάβει ένα προσωπικό χαιρετισμό που θα περιλαμβάνει την εξατομικευμένη φωτογραφία του προφίλ για το My BMW App. Μόλις το BMW ID ενεργοποιηθεί με το σχετικό κλειδί ή επιλέγοντας το BMW ID στο όχημα, υιοθετούνται αμέσως οι προσωπικές ρυθμίσεις.

 

Θερμή υποδοχή από το όχημα στον οδηγό: Great Entrance Moments .

 

“Great Entrance Moments” είναι το όνομα που δίδεται στην εμπειρία χρήστη από τη στιγμή που ο οδηγός πλησιάζει το αυτοκίνητο μέχρι που ξεκινά το ταξίδι του. Όλα τα βήματα είναι ενορχηστρωμένα από το όχημα με στόχο μία συναρπαστική εμπειρία.

 

Η ασύρματη τεχνολογία υπερευρείας ζώνης [Ultra-wideband (UWB)] είναι αυτή που καθιστά εφικτή αυτήν την εμπειρία, αφού επιτρέπει τον ακριβή προσδιορισμό θέσης μεταξύ του οχήματος και του κλειδιού ή του smartphone. Το αυτοκίνητο γνωρίζει ακριβώς από πού πλησιάζει ο οδηγός και πόσο μακριά βρίσκεται με ακρίβεια εκατοστών. Όταν η απόσταση πέσει κάτω από τρία μέτρα, το όχημα αρχίζει να αφυπνίζεται και το υποδηλώνει με ένα σταδιακά όλο και πιο έντονο και δυναμικό φωτισμό χρησιμοποιώντας τα εξωτερικά φώτα. Ένας απαλός κρυφός φωτισμός ενεργοποιείται στην καμπίνα. Το όχημα δείχνει στον πελάτη το δρόμο για την είσοδο μέσω ενός ‘φωτεινού χαλιού’ στην περιοχή της αριστερής πόρτας, με γεωμετρικές φόρμες εμπνευσμένες από τη γραφική διεπαφή χρήστη. Την ίδια στιγμή, οι λαβές των θυρών και η λαβή του πορτμπαγκάζ φωτίζονται για να είναι ορατές στον πελάτη.

 

Όταν ο οδηγός φτάσει σε απόσταση ενάμιση μέτρου, το όχημα ξεκλειδώνει ανεξάρτητα αν έχει το UWB κλειδί του ή ένα smartphone με BMW Digital Key Plus. Με το άνοιγμα μιας πόρτας ενεργοποιείται ο μηχανισμός υποβοήθησης εισόδου του καθίσματος αλλά και τα συστήματα θέρμανσης επιφανειών και τιμονιού. Ολόκληρη η επιφάνεια του BMW Curved Display γεμίζει από μια απεικόνιση υποδοχής σε στυλ BMW που υποδηλώνει και την εκκίνηση του συστήματος.

 

Οι προσωπικές ρυθμίσεις από το BMW ID φορτώνονται και δημιουργείται μία σύνδεση με το smartphone του οδηγού όταν εισέρχεται στο αυτοκίνητο. Εάν μία τηλεφωνική κλήση είναι σε εξέλιξη, μεταφέρεται χωρίς διακοπή στο μικρόφωνο και τα ηχεία του οχήματος. Στην οθόνη ελέγχου εμφανίζεται ένα παράθυρο υποδοχής με έναν προσωπικό χαιρετισμό και χρήσιμες υποδείξεις και πληροφορίες.

 

Το BMW iDrive παρέχει βέλτιστη υποστήριξη στον οδηγό και απολαυστική ευφυΐα.

 

Ολοκληρωμένη οδηγική εμπειρία για τις αισθήσεις: My Modes.

 

Το νέο στοιχείο My Modes προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία, προσαρμοσμένη στις προσωπικές προτιμήσεις του οδηγού και υπόσχεται μοναδικές στιγμές για τον ίδιο και τους συνεπιβάτες. Σχεδιάζοντας τα My Modes, οι υπεύθυνοι εξέλιξης μελέτησαν τις διάφορες λειτουργίες με σκοπό να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να εμπλουτίσουν με συναίσθημα την εμπειρία του χρήστη. Τα My Modes είναι σχεδιασμένα για να ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις, από την όραση μέχρι την ακοή και την αφή. Μπορούν να επιλέγονται πολύ εύκολα μέσω φωνητικής εντολής ή από ένα ειδικό μπουτόν στην κεντρική κονσόλα.

 

Η αρχική έκδοση του My Modes θα συνδυάζει μέχρι δέκα διαφορετικές παραμέτρους στο όχημα. Στις παραμέτρους αυτές περιλαμβάνονται οι λειτουργίες του προηγούμενου driving experience mode, όπως έλεγχος συστήματος κίνησης και μετάδοσης, χαρακτηριστικά διεύθυνσης και ρυθμίσεις πλαισίου. Η ενεργοποιημένη διαμόρφωση  υποδηλώνεται με αλλαγές στα εικαστικά στοιχεία που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τα My Modes, το στυλ και τη διάταξη των οθονών, και μία αλλαγή στο χρώμα της οθόνης που προσαρμόζεται στη ρύθμιση της εμπειρίας - όπως και ο κρυφός φωτισμός. Τα My Modes επηρεάζουν και την ακουστική εμπειρία, αφού αλλάζει ακόμα και ήχος του κινητήρα/μοτέρ.

 

Το  νέο σύστημα BMW iDrive θα λανσαριστεί με τα Efficient, Sport και Personal Modes. Περισσότερα modes θα προστεθούν στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξης του BMW iDrive στο μέλλον. Επίσης θα περιλαμβάνονται και modes που δεν θα σχετίζονται πρωτίστως με τον οδηγό ή την οδήγηση. Πρόσθετες λειτουργίες θα ενσωματωθούν στα modes και οι επιλογές για της λειτουργίες διαμόρφωσης θα αυξηθούν. Οι αναβαθμίσεις αυτές θα εισάγονται στα οχήματα μέσω ασύρματων (ΟΤΑ) ενημερώσεων.

 

Πλοήγηση, στάθμευση και φόρτιση με BMW Maps .

 

Με την άφιξη του νέου BMW Operating System 8, οι ψηφιακές υπηρεσίες πλοήγησης, στάθμευσης και φόρτισης είναι πλήρως ενσωματωμένες στο βασισμένο στο cloud σύστημα BMW Maps με τρόπο φιλικό προς το χρήστη. Οι ευφυείς λειτουργίες του BMW Maps επεκτείνονται ακόμα περισσότερο.

 

Μία από τις κύριες λειτουργίες ονομάζεται “Learning Navigation”, που σημαίνει ότι το σύστημα BMW Maps χρησιμοποιεί τις συνήθεις διαδρομές που σχετίζονται με ένα ατομικό BMW ID ως βάση για εκμάθηση και πρόβλεψη του προορισμού του οδηγού. Έτσι οι οδηγοί δεν χρειάζεται να εισάγουν τον προορισμό τους εκ νέου για συνήθεις διαδρομές κυρίως τις καθημερινές προς και από τη δουλειά, ενώ θα συνεχίσουν να ενημερώνονται για καθυστερήσεις ή εμπόδια καθ’ οδόν – αν φυσικά το επιθυμούν. Οι οδηγοί μπορούν να βλέπουν συνοπτικά όλους τους προορισμούς που έχει μάθει το σύστημα είτε στο αυτοκίνητο ή στο My BMW App, και να τους διαγράφουν εάν το επιθυμούν.

 

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές επιλογές απεικόνισης για τον χάρτη πλοήγησης. Η προσαρμοζόμενη (“adaptive”) παρουσιάζει τις σχετικές πληροφορίες κατά μήκος της διαδρομής που είναι προσαρμοσμένη στην ειδική οδηγική κατάσταση και τις συνήθειες του χρήστη. Στην αφαιρετική (“reduced”) απεικόνιση οι πληροφορίες γίνονται πιο στοχευμένες, καθώς προβάλλονται μόνο οι τέσσερις πιο δημοφιλείς κατηγορίες σημείων ενδιαφέροντος. Τέλος, στην εκτεταμένη (“expanded”) απεικόνιση, όλες οι διαθέσιμες τοπικές πληροφορίες μπορούν να προβάλλονται στον χάρτη, μεταξύ των οποίων σημεία ενδιαφέροντος, η κατάσταση της κυκλοφορίας σε παράπλευρους δρόμους και οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης.

 

Ευφυής αυτοματοποίηση συστήματος ελέγχου κλιματισμού.

 

Ο έλεγχος του συστήματος κλιματισμού θα ενσωματωθεί στο BMW Curved Display στο μέλλον, καθώς οι πελάτες σπάνια χρειάζονται να κάνουν ρυθμίσεις του συστήματος A/C. Για το σκοπό αυτό, όλες οι λειτουργίες θερμοκρασίας και άνεσης θα ελέγχονται πλέον έξυπνα και συγκεντρωμένα. Κάθε επιπλέον ρύθμιση καταγράφεται από το σύστημα και αποθηκεύεται στο προφίλ χρήστη μέσω του BMW ID, ώστε οι χρήστες να μην κάνουν συνεχώς τις ίδιες ρυθμίσεις.

 

Η ιδανική προκαθορισμένη διαμόρφωση έχει επιλεχθεί με βάση την αξιολόγηση άνω των 440 εκατομμυρίων ταξιδιών πελατών σε όλες τις κατηγορίες μοντέλων και περιοχές του κόσμου. Εκτός από την ταχύτητα του ανεμιστήρα (ροή αέρα) και την κατανομή αέρα, ο ευφυής αυτόματος έλεγχος κλιματισμού ρυθμίζει επίσης τη θέρμανση του τιμονιού και των καθισμάτων (και τον εξαερισμό τους), ώστε να διασφαλίζονται βέλτιστα επίπεδα άνεσης. Για να καταστήσει τη λειτουργία του συστήματος A/C όσο το δυνατόν πιο αποδοτική ενεργειακά, ο αυτόματος έλεγχος κλιματισμού λαμβάνει υπόψη και διάφορους άλλους παράγοντες όπως ο αριθμός των επιβατών, η θέση τους στο όχημα και η ένταση και γωνία πρόσπτωσης του ηλιακού φωτός. Αυτό σημαίνει ότι το ευφυές σύστημα ελέγχου κλιματισμού της BMW είναι αναμφίβολα διασυνδεδεμένο περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σύστημα A/C στη βιομηχανία αυτοκινήτου.

 

Το σύστημα κλιματισμού ελέγχεται κεντρικά, βάσει της επιθυμητής θερμοκρασίας για κάθε κλιματική ζώνη που επιλέγετε. Με βάση τις ατομικές ρυθμίσεις του χρήστη στο μενού του A/C, o ευφυής αλγόριθμος κλιματισμού αυτόματα ρυθμίζει και ελέγχει όλα τα διαθέσιμα χαρακτηριστικά του συστήματος. Επίσης, χρησιμοποιούνται φωνητικές εντολές για την άμεση επικοινωνία διαφόρων απαιτήσεων. Λέγοντας, «Τα πόδια μου κρυώνουν», για παράδειγμα, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας στην περιοχή των ποδιών.

 

Τεχνολογία και συνδεσιμότητα.

 

BMW Operating System 8.

 

Το BMW Operating System 8 είναι το ισχυρότερο και πιο εκτεταμένο τεχνολογικό πακέτο που έχει δημιουργήσει ποτέ η BMW. Αυτό αποτελεί τη βάση για την όγδοη γενιά και τη νέα έκδοση του BMW iDrive. Το BMW Group εξελίσσει το ίδιο την κεντρική μονάδα ελέγχου και πλατφόρμα ενσωμάτωσης λογισμικού αποκλειστικά σε λειτουργικό Linux από το 2013. Ο πλήρης έλεγχος του λογισμικού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός σταθερού, αναβαθμισμένου, υψηλής ποιότητας συστήματος που διαφοροποιεί τη μάρκα. Στην εποχή της ταχείας ψηφιακής εξέλιξης, δεν είναι πλέον αρκετή η αναβάθμιση των ψηφιακών χαρακτηριστικών ενός μοντέλου κάθε τρία χρόνια.

 

Με την άφιξη του Remote Software Upgrade, το όχημα τώρα εκλαμβάνεται ως μία ψηφιακή πλατφόρμα. Επομένως, όταν λανσάρεται ένα BMW Operating System νέας γενιάς, οι εργασίες εξέλιξης κάθε άλλο παρά τελειώνουν. Το αντίθετο μάλιστα, αφού λειτουργεί ως βάση για συνεχή εξέλιξη κατά τη διάρκεια του προϊοντικού κύκλου ζωής. Η αλληλεπίδραση μεταξύ hardware και software, οι τεχνικές δυνατότητες που προσφέρει το Remote Software Upgrade, και οι ευέλικτες διαδικασίες εξέλιξης της εταιρείας, υποστηρίζουν την ικανότητά του να φέρνει στον πελάτη νέες λειτουργίες μέσα και λίγους μήνες ή ακόμα και εβδομάδες.

 

Πάντα επικαιροποιημένο: Remote Software Upgrade .

 

Από το 2018 που λανσαρίστηκε το BMW Operating System 7, οι οδηγοί της BMW έχουν καταφέρει να διατηρούν τα οχήματά τους επικαιροποιημένα με την πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού, για κάθε περίπτωση, μέσω της λειτουργίας Remote Software Upgrade. Το νέο BMW Operating System 8 προσφέρει την ίδια λειτουργία με μερικές σημαντικές βελτιώσεις. Κατά συνέπεια, το Remote Software Upgrade για το BMW Operating System 8 θα προσφέρει επίσης τη δυνατότητα εξαιρετικά περίπλοκων και μεγάλου όγκου ενημερώσεων λογισμικού σε τομείς όπως τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και μερικής αυτοματοποίησης. Επιπλέον, το BMW Operating System 8 θα επιτρέπει στους πελάτες να προγραμματίζουν την εγκατάσταση μιας αναβάθμισης λογισμικού από απόσταση Remote Software Upgrade.

 

Το BMW Group είναι από τους κύριους παίκτες στον τομέα των over-the-air ενημερώσεων. Μέχρι το 2020 ήδη πραγματοποιούσε τις μεγαλύτερες καμπάνιες αναβάθμισης από οποιονδήποτε ευρωπαίο κατασκευαστή αυτοκινήτων. Και το BMW Group έχει θέσει ως στόχο να έχει το μεγαλύτερο στόλο οχημάτων με δυνατότητες αναβάθμισης over-the-air από οποιονδήποτε κατασκευαστή στον κόσμο μέχρι το τέλος του 2021. Μέχρι τότε, συνολικά, πάνω από 2,5 εκατομμύρια οχήματα της μάρκας BMW θα μπορούν να λαμβάνουν Remote Software Upgrades.

 

BMW Digital Key Plus με τεχνολογία Υπερευρείας Ζώνης ( Ultra - Wideband ).

 

Η BMW είναι πρωτοπόρος στη χρήση smartphones σε ρόλο ψηφιακών κλειδιών οχημάτων από το 2018. Για παράδειγμα, ο κατασκευαστής πολυτελών οχημάτων έχει αναπτύξει ένα νέο, εύκολο και ασφαλή τρόπο ξεκλειδώματος και εκκίνησης του οχήματος χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται καν να βγάλει το Apple iPhone από την τσέπη του. Η προσεχής έκδοση του BMW Digital Key Plus βασίζεται στην τεχνολογία υπερευρείας ζώνης - ultra-wideband (UWB) που είναι ήδη ενσωματωμένη στο όχημα και στο U1 chip του iPhone, για παράδειγμα.

 

Η UWB είναι μία ασύρματη τεχνολογία για εφαρμογές μικρής εμβέλειας/μεγάλης ταχύτητας, που προσφέρει εξαιρετικά ακριβή εντοπισμό θέσης σε συνδυασμό με μέγιστη ασφάλεια. Το BMW Digital Key Plus θα λανσαριστεί για πρώτη φορά στην αμιγώς ηλεκτρική BMW iX.

 

Περισσότερες εφαρμογές, μεγαλύτερη ποικιλία: βελτιστοποιημένη ενσωμάτωση εφαρμογών τρίτων.

 

Η νέα γενιά BMW iDrive προσφέρει νέες ευκαιρίες για ομαλή ενσωμάτωση συνηθειών και προτιμήσεων των πελατών στο λειτουργικό σύστημα. Η αυξημένη ευελιξία του συστήματος θα καταστήσει επιπλέον τη χρήση εφαρμογών τρίτων για απλούστερη και πιο εύκολη χρήση στο μέλλον. Το BMW Operating System 8 διασφαλίζει πλήρη ενσωμάτωση των Apple CarPlay και Android Auto, ενώ το νέο BMW iDrive θα επιτρέπει και εκτενή ενσωμάτωση των υπηρεσιών Alibaba και Tencent για πελάτες στην Κίνα.

CO2 EMISSIONS & CONSUMPTION.

BMW iX: Combined power consumption: < 21 kWh/100km in the WLTP test cycle*; CO2 emissions combined: 0 g/km. *Data on driving performance, energy consumption and range are preliminary and based on forecasts.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση