Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Greece · Article.

‘Μοιράζομαι σημαίνει Νοιάζομαι’: το μέλλον του car sharing με την υπηρεσία MINI Sharing.

Η υπηρεσία MINI Sharing καθιστά ευκολότερο από ποτέ το διαμοιρασμό χρήσης αυτοκινήτου με φίλους και μέλη της οικογένειας. Διαθέσιμη στη Γερμανία και την Ολλανδία από τις αρχές Μαρτίου 2021. Θα ακολουθήσουν και άλλες Ευρωπαϊκές αγορές μέχρι το τέλος του 2021.

Τεχνολογία
 

Press Contact.

Konstantinos Diamantis
BMW Group

Tel: +30-210-9118-151
Fax: +30-210-9118-007

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 115,73 KB)
  
Photos(9x, 116,47 MB)
  
Videos(4x, 5,13 GB)

Μόναχο . Η παραδοσιακή Βρετανική μάρκα MINI για μία ακόμα φορά θέτει πρότυπα στη ‘διαμοιρασμένη κινητικότητα’ (shared mobility). Με την υπηρεσία MINI Sharing και το αντίστοιχο νέο MINI Sharing app, ο κατασκευαστής πολυτελών οχημάτων επεκτείνει τον πρωτοποριακό ρόλο του και σε αυτό τον τομέα. Από την 1η Μαρτίου 2021, πελάτες στη Γερμανία και την Ολλανδία μπορούν να διαμοιράζονται το MINI τους και την εμπειρία MINI με μέλη της οικογένειας και φίλους, εύκολα, γρήγορα και χωρίς προβλήματα. Το app μπορεί να χρησιμοποιείται για κράτηση, ξεκλείδωμα και κλείδωμα του οχήματος και για εκκίνηση του θερμικού κινητήρα / ηλεκτροκινητήρα. Το ‘car sharing’ ουδέποτε ήταν τόσο εύκολο και πρακτικό.

 

Η χρήση της υπηρεσίας MINI Sharing είναι απλή υπόθεση μέσω του MINI Sharing app. Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής στο smartphone του πελάτη (διατίθεται για iOS και Android), μπορεί να γίνεται πρόσκληση μελών της οικογένειας και φίλων που επίσης έχουν το app. Εάν οι φίλοι επιθυμούν να χρησιμοποιούν το όχημα για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο, θα στέλνουν ένα αίτημα στον ιδιοκτήτη μέσω του app. Αυτό το αίτημα εμφανίζεται στη λειτουργία του ημερολογίου του MINI Sharing app και εκεί γίνεται η αποδοχή και διαχείριση από τον ιδιοκτήτη. Πριν ξεκινήσει η κράτηση, ο προσκεκλημένος οδηγός θα λαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για το αυτοκίνητο, όπως τοποθεσία και αυτονομία / τρέχον επίπεδο φόρτισης. Ο χρήστης χρειάζεται διαδικτυακή σύνδεση μόνο κατά την έναρξη της κράτησης. Από εκεί και μετά, το smartphone επικοινωνεί με τη μονάδα MINI Sharing μέσω Bluetooth, που επιτρέπει τη διάδραση με το αυτοκίνητο χωρίς να χρειάζεται διαδικτυακή σύνδεση. Επομένως, η υπηρεσία MINI Sharing μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς προβλήματα σε υπόγειους σταθμούς στάθμευσης αυτοκινήτων ή σε περιοχές με ανεπαρκές σήμα δικτύου. 

 

Το MINI Sharing έχε ήδη δοκιμαστεί και χρησιμοποιηθεί με επιτυχία  και έχει τύχει ιδιαίτερα θετικής υποδοχής στη Μαδρίτη το 2019, και αργότερα στη Βαρκελώνη με παρόμοια αποτελέσματα. Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η υπηρεσία διαμοιρασμού οχήματος ιδιωτικής χρήσης διατίθεται σε όλη την Ισπανία από τον Οκτώβριο του 2020. Στη Γερμανία και την Ολλανδία, η υπηρεσία κυκλοφόρησε στις αρχές Μαρτίου 2021. Όλα τα Γερμανικά μοντέλα MINI που κατασκευάζονται από τον Ιανουάριο του 2020 είναι ήδη εξοπλισμένα με την απαιτούμενη τεχνολογία από το εργοστάσιο (επιλογή: 5GE - Flexible Car Sharing Preparation). Η μονάδα MINI Sharing μπορεί να τοποθετείται εκ των υστέρων ως αξεσουάρ σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο MINI. Στη συνέχεια, ο πελάτης θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει αμέσως το MINI Sharing. Το κόστος της υπηρεσίας MINI Sharing στη Γερμανία τον πρώτο χρόνο ανέρχεται στα 360 ευρώ (διάρκεια ενός έτους), συν το κόστος εγκατάστασης. Εάν η υπηρεσία επεκταθεί μετά τον ένα χρόνο, τότε το ετήσιο κόστος θα είναι 49 ευρώ (σε ισχύ τον Μάρτιο του 2021).

 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοτοπο της MINI:

https://www.mini.com/en_MS/home/mini-sharing.html

 

- Τέλος Δελτίου Τύπου -

 

Το BMW Group  

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

 

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2020 ήταν 5,22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98,99 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 120.726 ατόμων.

 

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

 

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Σύνδεση
 

BMW Group Streaming

ANNUAL CONFERENCE.

Munich. 17 and 18 March 2021.

Here you can see the live webcasts of the Annual Conference 2021 with the Media Day and the Analyst and Investor Day.

 

Open Streaming Page

CO2 emission information.

Οι τιμές κατανάλωσης καυσίμων, εκπομπών CO2 και κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται στο παρόν, καθορίστηκαν σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό (ΕΚ) 715/2007 όπως ισχύει. Οι τιμές αφορούν όχημα με βασική διαμόρφωση στη Γερμανία και το αναγραφόμενο εύρος οφείλεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και τα διαφορετικά μεγέθη τροχών και ελαστικών που είναι διαθέσιμα για τον επιλεγμένο τύπο οχήματος και που ενδέχεται να διαφοροποιούνται κατά τη διαμόρφωση.

Οι τιμές των οχημάτων βασίζονται ήδη στο νέο κανονισμό WLTP (Εναρμονισμένη Παγκοσμίως Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων) και έχουν μετατραπεί σε ισοδύναμες τιμές του Νέου Ευρωπαϊκού Κύκλου Οδήγησης (NEDC), προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ των οχημάτων.

Ως προς αυτά τα οχήματα, σε ότι αφορά φόρους ή άλλους δασμούς που βασίζονται (τουλάχιστον μεταξύ άλλων) στις εκπομπές CO2, οι τιμές των εκπομπών αυτών ενδέχεται να διαφέρουν από τις τιμές που αναφέρονται στο παρόν.

Add your filter tags.

Δελτίο τύπου
Press Kit
Ομιλία
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Σύνδεση